סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
הצגות לילדים, מופעים לילדים
לוח האירועים 2024 אפריל 
א ב ג ד ה ו ש
 
10111213
14151617181920
21222324252627
282930
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה פסטיבל העוד הבינלאומי 2018
 

 
 
הפסטיבל ייפתח במופע מיוחד של היוצר והמלחין היווני סטאברוס קסרחקוס, מלחין הסרט "רמבטיקו"


פסטיבל העוד הבינלאומי יציין השנה 19 שנים לקיומו וייערך בתאריכים 17-8 בנובמבר באולמות תיאטרון ירושלים ובית הקונפדרציה.

מנהלו האמנותי של הפסטיבל, אפי בניה: "חלק הארי של הפסטיבל יוקדש השנה למוזיקה הערבית הקלאסית, האמנותית והמסורתית. נקיים ערבי מחווה לפריד אל אטרש ואום כולת'ום, כמו גם לזמרת היהודיה העיראקית הנודעת סלימה מוראד. נציג שיתוף פעולה מרתק בין נטע אלקיים ולונא אבו נאסר, רסיטל עוד סולו של הנגן והמלחין ויסאם ג'ובראן, להקת טורקיז וג'ורג' סמעאן ועוד. בנוסף, ימשיךהפסטיבל במסורת של הלחנת שירה עברית עתיקה, ומופע הנעילה יוקדש לרבי שלום שבזי, לרגל ציון 400  שנים להולדתו".

מופע פותח: סטאברוס קסרחקוס

היוצר והמלחין היווני הגדול סטאברוס קסרחקוס, מי שהלחין את שירי הסרט היווני המיתולוגי "רמבטיקו", יפתח את הפסטיבל. במופע, המוקדש לשירי הסרט שחוגג השנה 35 שנים לצאתו לאקרנים, יבצעו קסרחקוס ולהקתו, הכוללת את הזמרים יאניס קוציראס ואירו סאייה, את כל שירי הסרט, המתארים את סיפור חייה של זמרת הרמבטיקו האגדית מריקה נינו. שירים אלה זכו לפרשנויות רבות של זמרי יוון, בהם יורגוס דלארס, חאריס אלקסיו ודימיטרה גלאני. כמה משירים אלה אף זכו לגרסאות עבריות, כמו "שיר השיירה" של אריק איינשטיין ו"אחרי המלחמה" של יהודה פוליקר.
8 בנובמבר, 21:00, אולם שרובר, תיאטרון ירושלים. סטאברוס קסרחקוס



סטאברוס קסרחקוס, צילום: ליאניס גליקאס


מופע נעילה: מחווה לשלום שבזי

הפסטיבל יינעל במחווה לרבי שלום שבזי- הפקת מקור ישראלית של רביד כחלני מנהיג להקת "ימן בלוז". המופע הוא שיאו של תהליך מחקר ויצירה של רביד כחלני אודות התרבות התימנית, ובמרכזו דמותו של הרב שבזי, מגדולי היוצרים היהודים והחשוב מבין משוררי יהודי תימן. כחלני וה"ימן בלוז" כבר הנגישו בעבר את התרבות התימנית לקהלים רבים ברחבי העולם, כשביצעו טקסטים מקוריים בערבית-תימנית עם השפעות ג׳אז, פאנק, מוזיקה לטינית ומקצבים ממערב וצפון אפריקה. במופע זה כחלני ולהקתו יבצעו לחנים מקוריים לשירת הקודש של הרב שבזי באופן המתכתב עם התרבות והשירה התימנית העתיקה."
17 בנובמבר, 21:00, אולם הנרי קראון, תיאטרון ירושלים. 
מחווה לשלום שבזי

 


רביד כחלני, צילום: גיא נחום לוי


מופעים בינלאומיים:
 
מונטסה קורטז: פלמנקו צועני (ספרד)

מונטסה קורטז היא אחת היוצרות המבטיחות והאותנטיות בסצנת הפלמנקו העכשווית בספרד. קורטז מחדשת בפרשנותה המקורית ובקולה העמוק את המורשת המוזיקלית המפוארת של הפלמנקו. היא הופיעה ברחבי העולם עם מיטב אמני הפלמנקו, בהם פאקו דה לוסיה, טומטיטו, ויסנטה אמיגו והרקדנים חואקין קורטז, פארוקיטו ובלאן מאיה. 
12 בנובמבר, 21:00, אולם רבקה קראון, תיאטרון ירושלים. מונטסה קורטז


ארונה סאירם: מוזיקה הודית קלאסית (הודו)

ארונה סאירם היא אחת הזמרות הקלאסיות ההודיות הבולטות ביותר בדורנו, ושירתה נחשבת להתגלמות המוזיקה במסורת הקרנטית של דרום הודו. סאירם היא בת לשושלת ארוכה של זמרות מטנג'אוור, בירתו העתיקה של האזור הטמילי שבדרום הודו, נצר לשושלת זמרות המקדשים והופעתה מאופיינת בעוצמה רגשית טהורה ועמוקה, יכולת אלתור ועדינות רבה. בהופעתה היא תבצע יצירות נדירות בנות מאות שנים.
13 בנובמבר, 21:00, אולם רבקה קראון, תיאטרון ירושלים. ארונה סאירם
 

תאקים מארחים את ארטי קטימה (יוון)

להקת תאקים תארח את הזמרת ונגנית הסנטור ארטי קטימה. תאקים ליוותה בעבר אמנים יוונים ידועים כננה מושקורי, אלפתריה ארווניטקי, אלני ויטלי, דימיטרה גלני, אלני קראינדו ויורגוס דלראס, והקליטה עם הלהקה האמריקאית קלקסיקו והזמר אריק ברדן. המופע של תאקים וארטי קטימה יציע טעימות מעולמות מוזיקליים קרובים ורחוקים: יצירות מן התקופה העות'מאנית העתיקה עם השפעות של תרבויות ים-תיכוניות ובלקניות, מוזיקה מסורתית ארמנית ויהודית ועיבודים עכשוויים ומערביים.
14 בנובמבר, 21:00, אולם רבקה קראון, תיאטרון ירושלים. תאקים וארטי קטימה  
 

הפקות מקור:

ההפקות הישראליות של הפסטיבל יתמקדו במופעים שיציעו חיבורים מוזיקליים מסקרנים ויוצאי דופן. 
 
מלך העוד ומלכת הנילוס

 מחווה לפריד אל-אטרש ואום כולת'ום: פרופ' תייסיר אליאס, מנגני העוד והמוזיקאים הבולטים בימינו, יערוך מופע מחווה משותף למלך העוד ולמלכת הנילוס: פריד אל-אטרש ואום כולת'ום, עם הרכב מוזיקלי שהקים במיוחד לערב זה, עם הסולנים המפורסמים וויולט סלאמה ומאמון זיוד. 
15 בנובמבר, 21:00, אולם שרובר, תיאטרון ירושלים. מלך העוד ומלכת הנילוס


סלימה מוראד: הקול של בגדד

מחווה לזמרת הגדולה של עיראק: פסטיבל העוד יציג השנה מופע מחווה ראשון לסלימה מוראד, הזמרת העיראקית היהודיה המפורסמת, אשר נערצת עד היום בישראל ובעיראק ומי שכונתה "הקול של עיראק". מופע זה הוא פרי שיתוף פעולה של יאיר דלאל, ממובילי מסורת המוזיקה העיראקית בארץ, ותזמורת מרכז חיבה בירושלים, בניצוחו של אלעד גבאי . מוראד שרה רבים משירי המלחינים היהודים הנודעים, ביניהם האחים צלאח ודאוד אל כוויתי. היא נישאה  לזמר העיראקי הגדול נאז'ם אל רזאלי, אותו טיפחה בתחילת דרכו, ומתה בעיראק ב-1973.   
10 בנובמבר, 21:00, אולם רבקה קראון, תיאטרון ירושלים. סלימה מוראד


עשרים שנה אחרי: רבי דוד בוזגלו



פסטיבל העוד חוזר השנה לכנס שנערך לפני כעשרים שנה בבית הקונפדרציה, בו נחשפה לראשונה מורשתו העשירה של רבי דוד בוזגלו, מגדולי הפייטנים של יהדות צפון אפריקה במאה העשרים. כיום, שני עשורים אחרי, מורשתו של רבי בוזגלו זוכה לתשומת לב רבה - מהדורות של שירתו ראו אור, מחקרים נכתבו על יצירתו, סרט דוקומנטרי הופק אודותיו ושירתו מבוצעת במופעים שונים. באירוע נדון בהשפעתו של הרב בוזגלו, יצירתו והאופן בו היא משמשת גשר של תקווה בין העבר וההווה, בין קודש לחול ובין העממי לנשגב.
11 בנובמבר, 19:00, בית הקונפדרציה. רבי דוד בוזגלו 
 

מארק אליהו מארח את סבדה אלקברזדה (ישראל/אזרביג'אן)

מאסטר הקמנצ'ה הבינלאומי מארק אליהו, יליד דאגסטן, יארח למפגש פסגה מסקרן את הזמרת האזרית הגדולה סבדה אלקברזדה, נכדתו של הסופר האזרי הלאומי אבולגאסן אלקברזדה. מארק אליהו הוא וירטואוז בעל יכולות אלתור נדירות  היוצר מוזיקה חוצת תרבויות וגבולות. שירתה של אלקברזדה ייחודית ומגשרת בין המסורתי למודרני, בין אמנות המקאם לאלתור הג'אזי.
11 בנובמבר, 21:00, אולם רבקה קראון, תיאטרון ירושלים. מארק אליהו מארח את סבדה אלקברזדה 



מארק אליהו, צילום: זוהר רון


לב הלבאנט: להקת טורקיז מארחת את ג'ורג' סמעאן
                                                                                            

להקת טורקיז והזמר ונגן הכינור והעוד ג'ורג' סמעאן יפגישו בין הגיטרה החשמלית והעוד האקוסטי . טורקיז והסולנית דלית פרידמן יבצעו שירים מוכרים מאזורנו בעיבודים המדגישים גרוב רוקיסטי המפלרטט עם מקצבים אוריינטליים אך שומר על הניחוח המקורי והיסודות העממיים-כנעניים שבהם. סמעאן, איש הגליל, ישיר עם הלהקה ובנוסף יבצע שירים עבריים אותם תרגם לערבית.
12 בנובמבר, 19:00, בית הקונפדרציה. לב הלבאנט
 

נטע אלקיים ו
לונא אבו נסאר: הדרך

הזמרות-יוצרות נטע אלקיים ולונא אבו נסאר מרחיבות את גבולות השפה במופען המשותף הדרך. הן יוצאות למסע מוזיקלי אינטימי בין שפות אם – עברית וערבית, ומציעות חיבור מורכב ומטשטש זהויות בסביבה המותחת גבולות ברורים. הן ישירו שירים שלהן ושל יוצרות אחרות בעיבודים מיוחדים עבור מופע זה. 
13 בנובמבר, 19:00, בית הקונפדרציה. אלקיים ואבו נסאר 
 


נטע אלקיים, צילום: אסטוונאת חי


רסיטל עוד סולו של ויסאם ג'ובראן: מבעד לזמן

המלחין ונגן העוד ויסאם ג'ובראן, תלמידו של המלחין הרוסי בן-זמננו אלפרד שניטקה, משלב ביצירותיו בין המוזיקה הערבית המסורתית לבין יסודות אוונגרדיים א-טונאליים ומוזיקה מערבית עכשווית. ג'ובראן מביט על המורשת המוזיקלית של העוד בצורה פילוסופית ומהרהר האם העוד משקף באמת את התרבות הערבית? ובעיקר, האם נגן העוד יוצר וחושב כאינדיבידואל שרואה בכלי הנגינה מכשיר ליצירת מרחב מוזיקלי-תרבותי נועז ומפתיע?    
14 בנובמבר, 19:00, בית הקונפדרציה. רסיטל ויסאם ג'ובראן 
מופעים פתוחים לקהל:

הפסטיבל יקיים גם מופעים הפתוחים לקהל הרחב ללא תשלום, הנותנים במה לדור הצעיר והמבטיח של אמני העוד.
 
המדרסה: התנועה מערבה

המדרסה מקבצת כעשרים סטודנטים מצטיינים מהמחלקות השונות באקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים, המקדישים את עצמם לביצוע המוזיקה הקלאסית והעממית של צפון אפריקה, בהדרכתו של  חגי ביליצקי. שירים עתיקים בערבית מקבלים לראשונה פירוש מהימן ונאמן למקור, ומבוצעים בעברית ובערבית בפרקטיקה שהייתה נהוגה גם בימי תור הזהב באנדלוסיה.
8 בנובמבר, 19:00, אכסדרת התיאטרון, תיאטרון ירושלים.
המדרסה
 

צעירי העוד: רסיטלים לעוד סולו

פרופ' תייסיר אליאס יארח במסעדת תאנים חמישה נגני עוד צעירים: אוריה הרוש, תייסיר ג'מיל אליאס, שחאדה נאסר, ויסאם דחלה ואליאס חדוב, שיגישו רסיטלים אינטימיים לעוד סולו משעות הבוקר ועד אחר הצהריים.  
9 בנובמבר
15:00-10:30, מסעדת תאנים, בית הקונפדרציה. צעירי העוד 



פרופ' תייסיר אליאס, תמונת יחסי ציבור


קלאסיקה עכשווית

בערב זה יציגו סטודנטים מצטיינים מן המחלקה למוזיקה מזרחית באקדמיה למוזיקה ומחול בירושלים יצירות מן הקלאסיקה של המוזיקה הערבית, לצד יצירות מקוריות בנות זמננו. זהו מסע מוזיקלי המתחיל במלחינים הגדולים של מצרים כמחמד עבד אלוהאב ומחמד קסבגי, המשכו במלחינים טורקיים, וסופו ביצירות של מאסטרים בני זמננו ואזורנו כמו נסים דקואר, לצד יצירות מקוריות ומרתקות של הסטודנטים עצמם ושל בוגרי המחלקה.
יום ה', 15.11.18,  19:00, אכסדרת התיאטרון, תיאטרון ירושלים.
קלאסיקה עכשווית


פסטיבל העוד 2018 יתקיים בין התאריכים 17-8 בנובמבר בתיאטרון ירושלים ובבית הקונפדרציה. מחירי כרטיס: 290-60 ש"ח. להזמנת כרטיסים: 02-6245206 או דרך אתר בית הקונפדרציה 
 



07/10/2018   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע