סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
הצגות לילדים, מופעים לילדים
לוח האירועים 2024 מרץ 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ריאיון
 
מאת: טל גורדון סימפוניה מהלב מצילה חיים
 

 
 
הרגשנו שהשילוב הזה של מוזיקה, ילדים, פעילות הומניטרית והרבה מאוד נשמה זה משהו שמדבר להרבה אנשים, וכולם רוצים להיות חלק מזה. אנחנו מעלים הפעם שני מופעים, הראשון בירושלים והשני בתל אביב, במטרה לייצר ערב מוזיקלי מרהיב שמקרב את הלבבות."
תמר שפירא מעמותת "הצל לבו של ילד" מזמינה אתכם למופע חובה עם אמנים ישראלים ובינלאומיים


איזה כיף לפתוח את השנה האזרחית החדשה עם כתבה על דברים שמחברים את ישראל לצדדים של מקסימום אנושיות, לחיבור של מוזיקה עם ילדים שזוכים לחייך מחדש, ועם פעילות הומניטרית שמזכירה לחלק מאתנו את ההדהוד הישראלי של העבר הרחוק, ולא לדברים שעולים בראשם של רבים בעולם עם אזכור שמה של ישראל.

באלה בדיוק עוסקת העמותה "הצל לבו של ילד", וב-6 ו-7 בפברואר מוזמן הקהל לשני קונצרטים בסדרה "סימפוניה מהלב", שמביאה אל הבמה אמנים ידועי שם מהארץ ומהעולם. לצדם תזמורת של כמאה מוזיקאים-רופאים, שפושטים, אחת לכמה חודשים, את חלוקי הרופא שלהם, עוטים על עצמם חליפות ערב ונרתמים למופעים התנדבותיים בשירות ההומניטריה הבינלאומית. 
 




תמר שפירא, הצל ליבו של ילד, תמונת יחסי ציבור

ילדים מכל העולם
 
"'סימפוניה מהלב' זו בעצם סדרה של קונצרטים שהשקנו לפני שלוש וחצי שנים במטרה לגייס תרומות לטובת הפעילות מצילת החיים של 'הצל לבו של ילד'", מספרת תמר שפירא, מנהלת מערך היחסים הבינלאומיים ויחסי הציבור של העמותה, "וגם כדי להעלות את המודעות בקרב הציבור בארץ ובעולם לפעילות שלנו. אנשים לא תמיד יודעים שהדבר הזה קורה. כשאנשים בחו"ל שומעים 'ישראל' הם חושבים על דברים מאוד מסוימים שרואים בחדשות, וחשוב שהם יידעו שגם הדברים האלה קורים, בלי קשר למצב הפוליטי והביטחוני מסביב.

"כבר 24 שנים שהעמותה מביאה ילדים חולי לב ממדינות מתפתחות כדי לעבור טיפולי לב מצילי חיים פה בישראל. אנחנו מטפלים בלמעלה מ-370 ילדים מרחבי העולם בשנה, שמגיעים לארץ, שוהים פה חודשיים-שלושה, ועוברים את טיפולי הלב בבית החולים וולפסון בחולון, על ידי צוות כל כך גדול של אנשים שפשוט משקיעים את החיים שלהם בדבר הזה, והכל, כמובן, בהתנדבות. מדובר בצוות רפואי ישראלי שלם, רופאים ואחיות וטכנאים מוולפסון, שעובדים בבית החולים ומטפלים בילדים מהארץ על בסיס יומיומי, ובמקביל מטפלים בהתנדבות בילדים שאנחנו מביאים מאפריקה, מאפגניסטן, מעזה, מעירק, מכל העולם. זה פן אחד של הפעילות שלנו.



הצל ליבו של ילד, תמונת יחסי ציבור


"בעולם יש מיליוני ילדים שזקוקים לטיפולי לב, ואפשר להבין בקלות שאנחנו לא יכולים להתמודד עם הבעיה הזו רק בארץ. לכן חלק נוסף וחשוב בפעילות העמותה היא ההכשרה. אנחנו מביאים לארץ אנשי צוות רפואי מאותן מדינות מתפתחות ברחבי העולם כדי לעבור פה הכשרה בתחומים שונים שקשורים לניתוחי לב לילדים. הם שוהים בארץ בין שנה לחמש שנים, וחוזרים למדינות המוצא שלהם כצוות מוכשר שמתחיל לטפל בילדים שלהם בצורה עצמאית. כמו שאומרים, 'אל תתנו לרעבים דגים. למדו אותם איך לדוג'. אז יש טיפול ויש הכשרה, ואנחנו שולחים גם משלחות רפואיות לשותפים שיש לנו בעולם השלישי כדי לבדוק ולאבחן ילדים, ובחלק מהמקומות ממש לטפל בהם, שם." 
 
  


אסתר רדא, אמלי בר ותזמורת הרופאים

 
הקונצרטים החדשים בסדרה מציגים קו מאוד מרשים של אנשים ששותפים למטרה של העמותה

"הרגשנו שהשילוב הזה של מוזיקה, ילדים, פעילות הומניטרית והרבה מאוד נשמה זה משהו שמדבר להרבה אנשים, וכולם רוצים להיות חלק מזה. אנחנו מעלים הפעם שני מופעים, הראשון בירושלים והשני בתל אביב, במטרה לייצר ערב מוזיקלי מרהיב שמקרב את הלבבות ועוזר לנו לגייס אנשים לטובת הפעילות שלנו.

"מה שכל כך מיוחד השנה, ולא היה בעבר, זה שעל הבמה תשב תזמורת של מאה נגנים שכולם שייכים לארגון שנקרא World Doctors Orchestra. מדובר בתזמורת שכל הנגנים בה הם רופאים בחיי היום יום שלהם וגם נגנים מקצועיים, ופעמיים בשנה מחליפים את החלוקים בחליפות ערב ונוסעים להופיע בהתנדבות בכל מיני מקומות בעולם, כדי לגייס כספים למטרות הומניטריות.

"מה שמנחה אותם זה שלכולם מגיע טיפול רפואי והזדמנות לחיות חיים בריאים. באמצעות המוזיקה הם מרגישים שאפשר לבטל את ההפרדה בין אנשים או בין גזעים, לבטל את הגבולות, ובאמת ליצור שיתוף בין כולם לטובת נזקקים ולטובת מטרות המוניטריות. הארגון הזה פנה אלינו לפני כמה חודשים ואמר שהם רוצים לבוא ולעזור ל'הצל לבו של ילד', ואנחנו מאוד התרגשנו.


אמלי בר, תמונות יחסי ציבור


"בתוך כל ההתרגשות הזאת הצלחנו לגייס אמנים ישראלים מובילים, כולם באים בהתנדבות, כולל המפיק הטכני ואפילו הבמאית שעושה את זה אתנו כבר פעם שלישית. זה פשוט משהו נפלא שממלא אותנו בכל כך הרבה אנרגיות וכוחות. הצטרפו אלינו שורה של אמנים ישראלים מובילים שהחליטו שהם מתגייסים לטובת העניין. אסתר רדא, למשל, שתופיע גם בתל אביב וגם בירושלים. פגשנו אותה בפעם הראשונה לפני כחצי שנה כשנשיא המדינה נסע לביקור ממלכתי באתיופיה וצירף אליו משלחת של אנשי עסקים ושל נציגי ארגונים ועמותות הומניטריות, ואסתר גם הצטרפה אליו. במהלך הביקור שלו ביקר הנשיא בבית ספר אתיופי ליתומים שהוקם על ידי בחור צעיר שלפני כ-20 שנה, כשהוא עצמו היה יתום חולה לב ברחובות של אדיס. הביאו אותו מ'הצל לבו של ילד' והצילו את חייו שלו בוולפסון, והוא חזר לאתיופיה והחליט שהוא מקדיש את חייו למי שצריך אותו. כשהנשיא ביקר שם הוא ראה שורה של אנשים צעירים שעברו טיפול דומה לפני שנים והיום הם אנשים בוגרים ומצליחים, וככה פגשנו שם את אסתר שנשארה אתנו בקשר ובלי להתלבט התגייסה והחליטה שהיא חלק מהפרויקט.


שירי-מיימון-5-אורית-פניני.jpg
שירי מימון, צילום: אורית פניני

"בירושלים יופיע יחד איתה אברהם טל. בשבילנו זה כבוד גדול שממלא אותנו בהרבה גאווה שמישהו כמוהו מחליט להתנדב, ובתל אביב מי שתצטרף לתזמורת ולאסתר ולכל החגיגה זו שירי מימון. לא צריך להרחיב במילים על כמה היא עסוקה ופעילה בארץ ובחו"ל, ועם זאת היא מצאה את הזמן והחליטה שהיא באה בשבילנו.

"בשני המופעים תופיע גם אמלי בר, פסנתרנית אמריקאית בת 16, סיפור הצלחה בינלאומי מטורף. היא ניגנה כבר בכל האולמות הכי גדולים, מלחינה יצירות בעצמה ובתור נערה צעירה ביותר התגייסה לטובת העמותה והופיעה כבר בלוס אנג'לס בשבילנו. עכשיו היא באה במיוחד משיקגו כדי להופיע בשני האירועים האלה."

 


מימין: אברהם טל, אסתר רדא ואמלי בר. צילומים: שלומי פינטו, רן בירן ויחסי ציבור


בלי גבולות, בלי פוליטיקה

מי, בעצם, הקים את העמותה?

"המייסד היה ד"ר עמי כהן, מנתח לב אמריקאי שעלה לארץ והתחיל לעבוד בוולפסון. המיתולוגיה סביב הקמת העמותה היא שבזמנו פנה אליו מישהו שהיה קרדיולוג ילדים באתיופיה. לפני 25 או 26 שנים היה באתיופיה רק קרדיולוג ילדים אחד שיכול היה לאבחן את הילדים, אבל לא היה להם מנתח כך שלא היה פתרון לילדים שהיו זקוקים לטיפולים. אותו קרדיולוג ביקש מעמי שיעזור לו עם ילדים שהיו זקוקים לטיפולים באופן נואש, ועמי הסכים, כמובן. הילדים באו, ישנו בבית של הוריו בארץ, עמי ניתח אותם, הציל את חייהם, והחזיר אותם חזרה לאתיופיה. כך קרה עם עוד ועוד ילדים מאתיופיה, ואז החליט עמי שהוא רוצה להקים את העמותה הזו כדי לעזור לילדים חולי לב ממדינות מתפתחות. כך הוקמה העמותה.

"חמש שנים אחרי שהעמותה הוקמה נפטר עמי באופן מאוד פתאומי וטרגי, ולפרויקט היה מאוד קשה, כי עד אז הוא היה שם הכל. המנתח, מגייס הכספים, האדמינסטרטור, הכל. הרופאים שלקחו חלק בעמותה החליטו לנסות ולהמשיך את דרכו, והיום, כמעט 20 שנה אחרי, העמותה טיפלה כבר בכמעט 5000 ילדים, למעלה מ-120 רופאים ואחיות עברו הכשרה וחזרו להציל ילדים במדינות המוצא שלהם. העמותה היא הארגון הישראלי היחידי בהיסטוריה שקיבל את פרס האו"ם לאוכלוסין, שניתן פעם בשנה לארגון או לאדם שיש לו הישגים מאוד משמעותיים בתחום ההומניטרי.

"אני חושבת שזו דוגמה מאוד יפה של ארגון שאין בו פוליטיקה ואין לו גבולות. ילד הוא ילד, מבחינתנו, ולא משנה הצבע או המוצא. כולם מטופלים בארץ במסירות מאוד גדולה על ידי הצוות הישראלי שמטפל בהם בדיוק כמו שהוא מטפל בילדים הישראלים שמגיעים לבית החולים וולפסון. זה ארגון בלי אג'נדה פוליטית. יחד עם זה, 50 אחוז מהילדים שאנחנו מטפלים בהם הם פלסטינים, ויש לזה משמעות." 
 


תמר שפירא, הצל ליבו של ילד, תמונת יחסי ציבור


"מצאתי כאן משמעות"
 
יש לעמותה גם תרומה לטיפול הישראלי בילדים ישראלים?

"העמותה פועלת בעזרה לילדים שאינם ישראלים, כאלה שמגיעים ממדינות שבהן אין שירותי רפואה, אין כסף לקנות שום דבר. אנחנו מגייסים תרומות כדי לעשות את זה, והרבה אנשים עוזרים לנו, בהתנדבות ובמסירות רבה. אבל יש לא מעט ילדים ואפילו מבוגרים ישראלים שחבים את חייהם לקיומו של 'הצל לבו של ילד', בין אם בגלל הציוד של וולפסון שמשודרג על ידי תרומות של העמותה, בין אם בגלל שיחידת הלב של בית החולים נחשבת לאחת הטובות בארץ, לא מעט בזכות הפעילות של העמותה.

"היום אנחנו בעיצומה של בניית בניין חדש בן שבע קומות בתוך וולפסון, שיהיה בית חולים לילדים, עם התנאים הכי טובים. הבניין הזה ישרת, מצד אחד, את האוכלוסייה הישראלית, ומצד שני יהווה מרכז בינלאומי לניתוחי לב לילדים, כך שגם ילדים ישראלים מרוויחים מזה. זה מצב שעוזר לכולם."



הצל ליבו של ילד, תמונת יחסי ציבור

את מתחברת לעבודה שלך בעמותה גם ממקום אישי?

"הגעתי ל'הצל לבו של ילד' לפני 11 או 12 שנים, אחרי שעבדתי הרבה מאוד שנים בתקשורת. עבדתי בטלוויזיה, עבדתי בחדשות, וזאת עבודה מאוד מלחיצה ותובענית. באיזשהו שלב הגעתי לצומת דרכים, הרגשתי שאני צריכה שינוי כיוון. שחסרה לי משמעות. משהו שמחבר לי את הלב. זה מאוד שוחק להיות עיתונאי כל כך הרבה שנים, ובמקרה מצאתי את דרכי לפרויקט הזה והצלחתי לשלב פה את העולם הקודם שלי שקשור לפרסום ולהפקה, יחד עם הפעילות ההומניטרית. גם אם אני לא מצילה חיים בידיים שלי, אני חלק ממשהו שמציל חיים, וזה נותן משמעות אדירה לחיים. מעבר לזה, כישראלית, היום, עולות הרבה שאלות והתלבטויות, ואני מרגישה שבזה שאני חלק מהפרויקט אני נותנת דוגמה. המשפחה שלי מעורבת, הילדים שלי מעורבים, ואני מרגישה שאני חלק ממשהו נורא גדול וחשוב לי אישית."

המופע יתקיים ב-6 בפברואר 2019 ב-20:00 בתיאטרון ירושלים וב-7 בפברואר ב-20:00 בהיכל התרבות בתל אביב.

להזמנת כרטיסים  


 


למועדי מופעים >

01/01/2019   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע