אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
בידור
לוח האירועים 2024 אפריל 
א ב ג ד ה ו ש
 
10111213
14151617181920
21222324252627
282930
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה שבוע הקולינריה הצרפתית 2020 בישראל
 

 
 
18 שפים צרפתים ושף קונדיטור בשיתוף פעולה עם המסעדות הישראליות הטובות בארץ


כבוד לאוכל הצרפתי

במסגרת שבוע הקולינריה הצרפתי ה-8 בישראל, יגיעו לארץ שפים צרפתים ושף קונדיטור בין התאריכים 13-9 בפברואר 2020, בשיתוף פעולה עם המסעדות הישראליות הטובות ביותר בתל אביב, ירושלים, באר שבע, נצרת, טבריה וזיכרון יעקב.

המהדורה השמינית של שבוע הקולינריה הצרפתית בישראל SO FRENCH SO FOOD, תתקיים בשיתוף אזור אוברן-רון-אלפ. לאירוע שותפים שגרירות צרפת בישראל, ביזנס פראנס, המכון הצרפתי בישראל, הקונסוליה הכללית הצרפתית בירושלים והמכון הצרפתי בירושלים, בשיתוף עם אזור אוברן-רון-אלפ וחברות אשר יציגו את מוצריהן, פרי האזור- מחית פירות Cap Fruit וסוכריות וממתקים של הקונדיטור האמן Cruzilles, שוקולדים תוצרת Valrhona, העדשים הירוקות מבית PuySabarot, מי Evian, מים מוגזים Badoit, יינות  Vidal Fleury, קוניאק Courvoisier, בירה Blanc 1664, רשת החנויות "לגעת באוכל", חברת התעופה אייר פראנס, חליפות Bragard, מלון קרלטון תל אביב, בתי הספר הקולינריים הישראלים – מרכז קולינריה דנון ורימונים, מכון פול בוקוז, ארגון שלווה, עמותת לקט ומטבח ארמון האליזה.  


שבוע הקולינריה הצרפתי
 
לארץ תגיע משלחת של 18 שפים צרפתים, כולל שף קונדיטור מאסטר, כולם מאזור אוברן-רון-אלפ, ביניהם שפים רבים הנושאים את עיטור אגודת המצנפות הלבנות של העיר ליון ושפים נושאי עיטור  "מסעדות בושון המסורתיות של ליון", המייצגים את הקולינריה המסורתית של העיר השלישית בגודלה בצרפת.

המשלחת תעבוד בצמוד לשפים ישראלים מהמסעדות המובחרות ביותר. בתאריכים 10, 11 ו -12 בפברואר, הם יבשלו ויכינו תפריט קולינרי יוצא דופן ומנות גורמה לסועדים הישראלים על מנת שאלו יתוודעו לקולינריה הצרפתית ולמטבח המסורתי של אזור אוברן-רון-אלפ בפרט. 
  
המורשת הקולינרית והידע של השפים שלו הופכים את אזור אוברן-רון-אלפ לאזור הקולינריה מספר 1 בצרפת. האלפים, מטעים וכרמים משתלבים יחד ליצירת "המזווה העשיר ביותר בצרפת", ומסעדות האזור משלבות טרואר, מסורת ומקוריות. הקולינריה של אזור אוברן-רון-אלפ כוללת את הכרמים המפורסמים לחופי הרון כמו היין וידל פלורי, העופות של BRESSE, נוגט Mont limar או שוקולד Valrhona, ואלה רק חלק מהתוצרים המייצגים של אזור זה אשר מציע גם נופים עוצרי נשימה. שלא לדבר על האיכויות והתארים הספציפיים לאזור, שם נרדף למסורת, לאותנטיות ולמצוינות: "מסעדות הבושון של ליון" המפורסמות, המאפיינות את הדוכנים שבהם אנו טועמים מנות מסורתיות מליון, כמו גם אגודת המצנפות הלבנות, שנוסדה בשנת 1936 ומונה כיום 130 שפים מאזור אוברן-רון-אלפ, החולקים מורשת קולינרית של אזור מסורתי זה.
 
משלחת השפים הייחודית המגיעה לאירועי המהדורה השמינית של SO FRENCH SO FOOD מייצגת את בחירי אגודת המצנפות הלבנות,  נבחרי דירוג גו-מיו, שפים ממסעדות בושון גורמה ומיטב השפים בעלי כוכבי מישלן. מלבד קולינריה, אזור אוברן-רון-אלפ מפורסם במספר תחומים אחרים. אתרי תיירות, פארקים לאומיים, ומורדות סקי; אך גם אזור הידוע בחדשנות, עם למעלה מ-15,000 חברות הייטק. 


האלפים הצרפתים


ערב פתיחה

אריק דנון, שגריר צרפת בישראל, מזמין לערב הפתיחה ביום ראשון, 9 בפברואר בבית שגריר צרפת ביפו לערב פתיחת  SO FRENCH SOFOOD 2020 בו יציג את השפים הצרפתים והישראלים המשתתפים באירוע. כמו כן, נציגי אזור אוברן-רון-אלפ ונציגי השותפים והחברות הלוקחות חלק באירוע. 
  
 דברי השגריר: "שבוע הקולינריה הצרפתית בישראל חוגג מדי שנה את הקשרים המיוחדים בין שתי המדינות בתחום המהנה מכולם. אירועי השנה השמינית לפסטיבל יחלקו כבוד לאזור אוברן-רון-אלפ המפורסם בשל אתרי התיירות הקסומים, ההיצע התרבותי העשיר, האוצרות הקולינריים הרבים, והיקבים יוצאי הדופן. אני מקווה כי רבים מכם ישתתפו באירועים הרבים, אירועים המוצעים במטרה לקדם את הקולינריה הצרפתית, לחלוק עמכם תרבויות, טעמים וניחוחות, לאפשר לשפים צרפתיים וישראליים לחלוק ידע ומומחיות במסעדות השותפות או במסגרת כיתות אמן ייעודיות לקהל הרחב או לאנשי מקצוע, כמו גם בשאר אירועי השבוע המאורגנים על ידינו." 
  

פילפ מונייה  סגן נשיא אזור אוברן-רון-אלפ
 
פיליפ מונייה (Philippe Meunier), סגן נשיא אזור אוברן-רון-אלפ: "לאזור אוברן-רון-אלפ קשרים ענפים עם ישראל מזה זמן רב; קשרים המבוססים על חילופי כלכלה, השכלה, מדע, תרבות ותיירות. קשרים חזקים ומצוינים אלו זכו לחיזוק בפעילותינו הצרפתית-ישראלית המשותפת בליון בחודש יוני האחרון.  SO FRENCH SO FOOD 2020 מוקדש לאזור אוברן-רון-אלפ, אזור של מצוינות קולינרית, עוד מימי המלך לואי ה-18. ז'אן אנת'למי ברילט-סאברין, יליד אזורנו, סמל למצוינות שיודגש ביתר שאת במהלך שבוע הקולינריה הזה: "ההנאה סביב השולחן היא לכל הגילים, בכל מצב, בכל מדינה ובכל יום." 
 
המטבח הצרפתי במסעדות הטובות בישראל

SO FRENCH SO FOOD – המסעדות הטובות ביותר בתל אביב, ירושלים, חיפה, באר שבע, נצרת, טבריה וזיכרון יעקב, יארחו את משלחת השפים הצרפתים שהוזמנה להשתתף במהדורה השמינית של שבוע הקולינריה הצרפתית בישראל. המסעדות נבחרו בזכות איכותן ומקוריות המטבח המוצע בהן ומגוון המנות שלהן. גם מסעדות כשרות משתתפות בשבוע זה, כך שהקולינריה הצרפתית נגישה לכול. האירוח יתקיים בין התאריכים 12-10 בפברואר. להזמנות
   

ג'וזף ויולה


תל אביב

ג'וזף ויולה (דניאל ודניס), בעל המלאכה הטוב ביותר בצרפת, אלוף העולם בפאטה-און-קרוט לשנת 2009, חבר אגודת המצנפות הלבנות ומסעדות בושון של העיר ליון, וציון ביב-גורמאן במדריך מישלן, יחבור למסעדת נומי, ולשף יורם ניצן. השנה שף ג'וזף ויולה עומד בראש משלחת השפים הצרפתים.

סטפן פרואה דה וו (לה פנטן לטור), 4 מצנפות במדריך גו ומיו,  בעל כוכב מישלן, אלוף העולם בפאטה-און-קרוט לשנת ,2013 יחבור לשף אוראל קימחי במסעדת פופינה. שף סטפן מוכר בישראל והשתתף בתכנית "קרב סכינים".



סטפן פרואה דה וו

קלמנט לאטייה (Histoires sans faim), מחזיק בתואר מסעדן-אמן צרפת, חבר באגודת המצנפות הלבנות של העיר ליון, וציון במדריך גו ומיו, יחבור למסעדת פסטל ולשף קובי בכר.

וויליאמס ז'קייה (Le Vivarais), מחזיק בתואר בעל מלאכה הטוב ביותר צרפת, בתואר מסעדן-אמן צרפת, חבר באגודת המצנפות הלבנות ואגודת מסעדות בושון של העיר, יחבור למסעדת מסה ולשף עופר דסטה.



כריסטוף טולופ

כריסטוף טולופ (מסעדת כריסטיאן טטדואה) שף קונדיטור, יעמול על מנות אחרונות במסעדת פסטל, לצד השפים קובי בכר וקלמנט לאטייה.


דומיניק מורוֹ (Une faim d'apprendre), חבר אגודת המצנפות הלבנות של העיר ליון, יחבור למסעדת בראסרי ולשף אופיר דביר.

אוליבייה דגה (La Ferme du Poulet), אלוף העולם בפאטה-און-קרוט לשנת 2016 מטעם אגודת המצנפות הלבנות של העיר ליון. מחזיק בתואר טבח-אמן ובתואר מסעדן-אמן צרפת. יחבור למלון קרלטון ולשף ערן נחשון.  

אלן לה קוסק  (ראש המכון לאמניות קולינריות Paul Bocuse), יחבור לשף מאיר דנון, ראש בית הספר לאמנויות קולינריות, מרכז הקולינריה דנון.   


וויליאמס ז'קייה 
 
ירושלים
 
ז'אן פרנסואה מאלה (La Tour de Salvagny), בעל כוכב מישלן, חבר באגודת המצנפות הלבנות של ליון, יחבור לשף שלום קדוש במסעדת "פרה על הגג" במלון לאונרדו פלאזה.

ז'וליאן גוטייה (מסעדת M), חבר אגודת המצנפות הלבנות ומסעדות בושון של העיר ליון, ציון ביב-גורמאן במדריך מישלן, יחבור למסעדת מונה ולשף מושיקו גמליאל.

סדריק בוטרו, השף המנהל של מסעדות la Brasserie de l’Ouest ו- Brasseries Bocuse, יחבור לאושרי זעפרני במסעדת רופטופ (ROOFTOP) שבמלון ממילא. 
 

שבוע הקולינריה הצרפתי

בצפון הארץ
 
כריסטוף אלרדון (Maison Allardon), חבר אגודת המצנפות הלבנות של העיר ליון, יחבור למסעדת תלפיות ולשף גיא בז'ור.

ז'וליאן לה גויו (לה פטיט פרר), חבר אגודת המצנפות הלבנות של העיר ליון, יחבור למסעדת הנמל 24 בחיפה, ולשף רן ראש.

אוליבייה קנאל (לה מנייר), מחזיק בתואר מסעדן-אמן צרפת, חבר באגודת המצנפות הלבנות ואגודת מסעדות בושון של העיר ליוןיחבור למסעדת לוקדה בנצרת, ולשף אליאס מטר.

פלורנס פרייה (לה קפה דו פנטרה), חברת אגודת המצנפות הלבנות ואגודת מסעדות בושון מסורתיות בעיר ליון, שתי מצנפות במדריך גו ומיו  תחבור למסעדת תישבי בזיכרון יעקב ולשף גונטר בידרמן.

יאן לאל (לה פואלון דור),מחזיק בתואר מסעדת בושון הטובה ביותר וגביע הגסטרונומיה והיין לשנת 2017, סגן-נשיא אגודת מסעדות בושון מסורתיות של העיר ליון ופרדריק ברטוֹ (33 cite) מחזיק בתואר טבח-אמן צרפת, חבר באגודת המצנפות הלבנות של העיר ליון, ביב-גורמאן מטעם מדריך מישלן,יחברו לבית הספר לקולינריה רימונים בטבריה ולשפים גילה כהנה ומשה בדווה


פלורנס פרייה

באר שבע

בנואה טוסן (Chez Paul O'), חבר אגודת המצנפות הלבנות של העיר ליון, מחזיק בתואר טבח-אמן ומסעדן-אמן צרפת יחבור לשף שחר רפאל, שף מסעדת כרמים.
 
 
שיתופי פעולה קולינריים
 
קטיף עם עמותת לקט

מדי שנה SO FRENCH SO FOOD יוצרת שיתופי פעולה המאפשרים לאוכלוסיות שונות ובעלי מוגבלויות להיחשף לקולינריה הצרפתית. השנה יתקיים שיתוף הפעולה עם עמותת לקט, אשר פועלת לאיסוף פירות וירקות עבור אנשים נזקקים. מדי שנה לקט, בעזרת מתנדביה ולמעלה מ-195 שותפיהּ, דואגים לכ-175,000 נזקקים. SO FRENCH SO FOOD תדאג השנה ל-20 מתנדבים ממשלחת אזור אוברן-רון-אלפ, מצוות שגרירות צרפת ונציגי החברות והעמותות השותפים לאירועים, לסיוע בקטיף עגבניות שרי באחד ממפעלי הייצור סמוך לבנימינה. שגריר צרפת בישראל, מר אריק דנון, ייקח חלק בקטיף. העגבניות שייקטפו יועברו לנזקקים הנתמכים על ידי עמותת לקטהאירוע סגור לקהל הרחב.
  


שבוע הקולינריה הצרפתי

סדנה עם עמותת שלווה

כמו כן, ב-SO FRENCH SO FOOD 2020, שף קונדיטור כריסטוף טולופ, בעל כוכב מישלן המתמחה בקונדיטוריה, בשיתוף ארגון שלווה, יכינו עוגות יחד עם 15 בוגרים עם מוגבלויות. סדנת הכנת העוגות בנויה כך שתאפשר לסייע לצעירים התנסות קולינרית מבלי שמוגבלותם תהווה מכשול. שיתוף הפעולה ייערך לזכרה של הגב' נחמה ריבלין ז"ל, שנוכחותה ב-SO FRENCH SO FOOD  בשנה שעברה הקרינה אור גדול על אירועי שבוע הקולינריה. הגב' ריבלין ז"ל ליוותה את השף גיום גומז, השף הראשי בארמון האליזה, לכלא נווה תרצה, שם הכינו ארוחת מפגש מרגשת בין אסירות וילדיהן. במהלך כל חייה הגב' ריבלין ז"ל סייעה לבעלי מוגבלויות.
 
הסדנה תיחתם בטעימות גורמה של המנות האחרונות שהוכנו על ידי הצעירים ועל ידי תלמידי בת הספר לקולינריה Planet Chef  בהנחיית השף קלוד בן-סימון, ובנוכחות נשיא מדינת ישראל, מר ראובן (רובי) ריבלין, שגריר צרפת בישראל, מר אריק דנון, אנאל קליפה, ילידת ליון, כוכבת להקת שלווה, אשר נסעה ברחבי ישראל בשנה שעברה במהלך הכנות לאירוויזיון, ובהשתתפות חברי משלחת אוברן-רון-אלפ. הסדנה סגורה לקהל הרחב
  
כיתות אמן על ידי שפים צרפתים
 
השפים הצרפתים וויליאמס ז'קייה וסטפן פרואה דה וו (מתכנית הבישול "קרב סכינים"), ושף קונדיטור כריסטוף טולופ, יחברו לשף הראשי של מלון קרלטון תל אביב, ערן נחשון, לשלוש כיתות אמן שיתמקדו ויבשלו מנות מאזור אוברן-רון-אלפ. במהלך שעות אחר הצהריים יוכלו המשתתפים להכיר מקרוב מתכונים שנבחרו על ידי השפים הצרפתים וחשיפתם סודותיהם. בתום כל כיתת אמן תהיינה טעימות.


שבוע הקולינריה הצרפתי

פירוט כיתות האמן
 
13:00 עד 14:30 - מנת הפתיחה, שף וויליאמס ז'קייה
שף וויליאמס ז'קייה יציג בפניכם את מנת הדגל של המסעדה שלו, קרם דלעת עם ערמונים קצוצים טראפלס (truffade) - שלל טעמים ותענוג לחיך. עבור ויליאמס, בישול הוא "תשומת לב רבה, מוצרים מהמעלה הראשונה ומעט דמיון".
 
15:00 עד 16:30 - מנה עיקרית, שף סטפן פרואה דה וו
השף סטפן פרואה דה וו ישתף את המשתתפים בטכניקות הבישול החדשניות שלו דרך המתכון ל- Barbu roti et sauce parmesan fumee au sapin et vin jaune. השף אוהב ליצור שילובים מקוריים של ירקות ומנות השראה שהוא מקבל מהטבע במהלך קטיף בשביליו התלולים של רכס הרי האלפים.
 
17:00 עד 19:00 –קינוח, שף קונדיטור כריסטוף טולופ
שף קונדיטור כריסטוף טולופ, המכונה השף בעל הכוכבים, יגרום למשתתפים לחלום בעזרת יצירת השוקולד שלו, הייחודית לאזור: טארט שוקולד קריבי, אגסים, ואגוזי פקאן aux notes acidulees.
 
חמישי, 13 בפברואר בין השעות 13:00 ל-19:00, מלון קרלטון, תל אביב. כיתות אמן בצרפתית בליווי תרגום סימולטני לעברית. עלות: 70 ₪ לכיתת אמן אחת ו-180 ₪ לשלוש כיתות האמן. עלות לחברי המכון הצרפתי בישראל: 60 ₪ לכיתת אמן אחת ו-150 ₪ לשלוש כיתות האמן. להזמנות: 03-7968000 או בקישור 
    

שבוע הקולינריה הצרפתי

בתי הספר למקצועות הקולינריה

 
כמדי שנה, שפים צרפתים יגיעו לבתי ספר לקולינריה בישראל בכדי לאפשר למעוניינים לעבוד בתחום להעמיק את הידע שלהם ולהיחשף לרזי המקצוע באמצעות הידע הצרפתי, הנודע ברחבי העולם.

בית הספר של מאיר דנון
 
השנה, בית הספר של מאיר דנון, המרכז לקולינריה דנון בנמל תל אביב, חולק כבוד לשף האגדי, פול בוקוז, בהדגמת מיטב המתכונים של השף אלן לה קוסק, מנהל אמנויות הקולינריה במכון פול בוקוז, בתאריכים 10 ו-11 בפברואר. זוהי הזדמנות ייחודית ללמוד את הטכניקות והמנות של אחד מגדולי השפים הצרפתיים. אלן לה קוסק, שהיה יד ימינו של פול בוקוז במשך שנים רבות, יחלוק תובנות קולינריות בהשראת שף אגדי זה, שנחשב לאבי המטבח הצרפתי האצילי. קוסק יציג את הטכניקות, שילוב הטעמים והכנת המנות. בין המנות שיוכנו: "צדפות" מפילה דגים עם תפוחי אדמה ומרק פטריות כמהין המפורסם שהוגש לנשיא צרפת לשעבר, ואלרי ז'יסקר ד'אסטן.
 
כיתת האמן פתוחה לקהל הרחב כולל טעימות, 11-10 בפברואר, בערב או בבוקר, לבחירתכם. למידע נוסף: 03-7571555, או בקישור .
  
 
בית הספר רימונים

בית הספר לקולינריה, רימונים בטבריה, שמח לשתף פעולה גם השנה עם השפים הצרפתים הבכירים, פרדריק ברטו ויאן לאל (תלמידו של אלן דוקס), וקונדיטוריה שהוקמה על שפת הכנרת. בתוכנית: שבוע עמוס פעילויות במהלכו יעבירו השפים הצרפתים סדנאות לתלמידים, כיתת אמן לאנשי מקצוע באזור והדגמה בכלא טלמון. השבוע ייחתם בארוחת גאלה מפוארת למען השלום, בהכנת תלמידים בני כל הדתות. 
 
ערב הגאלה – רביעי, 12 בפברואר, בשעה 20:00 (300 ₪ לאדם). לפרטים נוספים על האירועים שיתקיימו בטבריה במהלך שבוע הקולינריה, כיתות אמן ואירועים לקהל המקצועי, צרו קשר עם משה בדואין:  biorambam@walla.co.il. התכנית המלאה והפעילויות בבית הספר רימונים זמינים באתר SO FRENCH SO FOOD. 
 

שבוע הקולינריה הצרפתי ה-8 בישראל, יתקיים בין התאריכים 13-9 בפברואר 2020 ברחבי הארץ. לאתר SO FRENCH SO FOOD


למועדי מופעים >

26/01/2020   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע