סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
פסטיבלים
לוח האירועים 2024 אפריל 
א ב ג ד ה ו ש
 
10111213
14151617181920
21222324252627
282930
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה שבוע הקולינריה הצרפתית חוזר
 

 
 
28 שפים צרפתים יביאו את הטעם הצרפתי ל-20 מסעדות וארבע קונדיטוריות בשש ערים בישראל


So French So Food הרביעי יתקיים השנה בשיתוף עם עיריית טולוז, רשת שופרסל, הוודקה הצרפתית גריי גוס (Grey Goose) ו-Fly Card, כרטיס האשראי של אל על.

שבוע הקולינריה הצרפתית ייערך השנה בערים: תל אביב, חיפה, עכו, טבריה, ירושלים ובאר שבע. 28 שפים מובילים מצרפת, עטורי כוכבי מישלן ופרסים בינלאומיים יגיעו לישראל ויחד עם שפים מקומיים מ-20 מסעדות ו-4 קונדיטוריות ומאפיות יבנו תפריטים מיוחדים ויאפשרו לקהל הרחב לחוות את המטבח הצרפתי.

שבוע הקולינריה יתמקד השנה במטרופולין הצרפתי הרביעי בגודלו, העיר טולוז - "העיר הוורודה", שקיבלה את כינוייה הודות לבתי האבן האדמדמים העתיקים, שוכנת על גדות נהר הגארון, בחצי הדרך בין האוקיינוס האטלנטי לבין הים התיכון ומכילה שילוב יפיפה בין ההיסטורי למודרני.

המשלחת, בת 28 שפים צרפתים, אשר בראשה עומד גם השנה גיום גומז, השף הראשי של ארמון הנשיאות האליזה ונשיא עמותת הטבחים של הרפובליקה הצרפתית, תכלול שפים רבים המגיעים מטולוז. נבחרת השפים תחשוף בפניי הקהל הישראלי את נפלאות המטבח הצרפתי בכלל והמטבח של טולוז בפרט, המוכר כמובן גם בזכות תבשיל הקסולה, אבל טומן בחובו מעדנים יוצאי דופן אחרים המתבססים על מוצרים מקומיים.

הישראלים ימצאו את הטעמים הצרפתיים גם בסניפי רשת שופרסל, אשר משיקה ב-2 בפברואר את "חודש צרפת". במסגרת "חודש צרפת", תייבא שופרסל לישראל שלל מוצרים צרפתיים חדשים וייחודיים שימכרו רק בסניפי הרשת.

שבוע-הקולינריה4.jpg
שבוע הקולינריה הצרפתית (צילום: מרין קרוזה)

גם השנה העשייה החברתית תהיה בלב ליבו של האירוע והשפים הצרפתים יתנו מעצמם לאלה שיש להם הצורך הגדול ביותר בקצת קסם בחיים, בעזרת עמותות ישראליות. הם יקיימו סדנאות בישול בקמפוס "ביאליק רוגוזין" לילדי מהגרים בתל אביב וגם לילדי עמותת SOS - כפרי ילדים בערד ובעמק יזרעאל, במועדונית של העמותה לקידום החינוך בת"א-יפו, במקלט לנשים מוכות בטירה, וקונדיטורית "קוקיות" בה לומדים מתבגרים בתהליך שיקום בשיתוף עמותת אכפת. בנוסף, ארגון לתת יקיים ערב התרמה מיוחד בשיתוף עם שגרירות צרפת ועמותת לקט תאסוף במהלך השבוע את שאריות המזון הגסטרונומי מחלק מהמסעדות המשתתפות באירוע.

פטריק מזונאב, שגריר צרפת בישראל, יארח בביתו שביפו את ערב הפתיחה החגיגי אשר ייערך ביום ראשון ה-7 בפברואר. השגריר יציג את חברי משלחת השפים הצרפתית וכן את השפים הישראלים הלוקחים חלק בשבוע הקולינריה הצרפתית. האירוע יתקיים במעמד רון חולדאי, ראש עיריית תל אביב-יפו ואליו הוזמנו גם ראשי העיריות של ירושלים, חיפה, עכו, טבריה ובאר-שבע, ובנוכחות נציגי העיר טולוז ונציגי החברות והעמותות השותפות לאירועים. בית שגריר יקושט לרגל האירוע בציורים, בפסלים וביצירות אומנות השואבות השראה מעולם הקולינריה.

במקביל, שבוע הקולינריה הצרפתית יתקיים גם בשטחים הפלסטינים, ושם הוא מאורגן על ידי הקונסוליה הכללית של צרפת בירושלים.

פירוט האירועים:

10-8 בפברואר
השפים מתארחים במסעדות


תל אביב


השף מישל סארן מטולוז יתארח במלון מונטיפיורי, אצל השף מורן ינאי.

כריסטוף דוברנייה ממסעדת Teacher בפריז, יבשל בזבולון 10 במטבח השפית אורית ברום.

השף מרסיאל אנגהארט ממסעדת L'Atelier de Martial בפריז יתארח בנורמן אצל השף ברק אהרוני.

השף רומן פורנל מטולוז, שעומד בראש מסעדת El Caellis בברצלונה, יחבור לשף שרון כהן בשילה.

הבולנז'ה (אופה) פסקל ברבטי ממסעדת Le Pain Perdu שבמחוז טולוז ייכנס לבולנז'רי של דלאל לצד השף ענר צלאל.

השף אלקסי סן מרטן, דור שביעי למשפחת שפים ממסעדת Le Viscos בטולוז יתארח במסעדת "Olive Leaf" במלון שרתון במטבח השף צ'רלי פדידה.

הבולנז'ה (אופה) רידהא קאדר מ-Au Paradis du Gourmand בפריז ומי שהיה הספק הבלעדי של בגטים לארמון הנשיאות האליזה יחבור לגלי פרידמן מדה דה ודה.

השף ז'ואן לקלר ממסעדת Suite יביא ממטעמי צרפת למטבח של דלאל ויעבוד לצד השף גולן גורפינקל.

השף לורן טרושן מ- Restaurant n°3 יתארח במטבח השף אוראל קימחי במסעדת פופינה שבנווה צדק.

סימון קרלייה ממסעדת Solides יבשל לצד השף עודד סיידא בקפה מייסון.

פרדריק לה סור, פרופסור בבית הספר לבישול המפורסם Le Cordon Bleu יתארח במטבח מלון דן גורמה.

השף לורן אזולאי ממסעדת Le Saule Pleureur יצטרף לשף מאיר אדוני במסעדת בלוסקיי.

השף ניקולא ולרון מרשת פושון בצרפת יצטרף לעמיתו במסעדת פושון שבמתחם שרונה.


ירושלים

ברנרד בק ממסעדת Le Puits Saint Jacques יתארח ב-La Regence במלון המלך דוד במטבחו של השף דוד ביטון.

טיירי דרפו יחבור לשף הישראלי המוערך שלום קדוש במסעדת פרה על הגג.

פרנק רנימל מ-En marge שבטולוז יתארח במונא של מושיקו גמליאלי.

שבוע-הקולינריה3.jpg
שבוע הקולינריה הצרפתית (צילום: מרין קרוזה)

חיפה

השף סבסטיאן סנז'ו ממסעדת Le Relais des Moines יתארח בנמל 24 במטבח השף רן ראש.

השף סטפן פרוש מ-La Magnanerie יבשל ב-ביסטרו וניה לצד השף שחר סיוון.

השף פטיסרי המבטיח סבסטיאן אושואה מ-La Cerise Basque מטולוז יתארח בגל בייקרי של גל גבריאלי.


עכו

השף קוונטין ז'ופלה, אחת מהאוטוריטות הגבוהות לכל הנוגע לדגים בקולינריה הצרפתית, יתארח אצל השף אורי ירמיאס, עמיתו הישראלי אורי בורי.

טבריה

השפים סטפן לז'ה ופבריס מויה והקונדיטורית אן-סופי דמה יביאו עמם ניחוח צרפתי למבטח השף דויד מגן במלונות לאונרדו רימונים וחוף גאי.

באר שבע

השף ז'ורז' קמוזה מ- L'air de Famille שבטולוז יתארח במסעדה הדרומית ביותר, כרמים במבטחו של השף סהר רפאל.

בכל הארץ

השוקולטייה סבסטיאן בלו מ-Bello & Angeli יעבוד בקונדיטוריה Shemo, לצד השף קונדיטור מיקי שמו.

בפעם הראשונה בתולדות האירוע, יגיע גם ברמן. מדובר בברמן הצרפתי ניקו דה סוטו, אחד הברמנים המובילים בעולם. הוא יתארח למשמרת ברמן אורח בברים בתל אביב ובירושלים.

טעימות אלכוהול צרפתי ברחבי הארץ בימים חמישי ושישי 12-11.2.

שבוע-הקולינריה1.jpg
שבוע הקולינריה הצרפתית (צילום: מרין קרוזה)

יום חמישי, 11 בפברואר, 19:00-13:00, שרתון תל אביב
סדנאות ממיטב השפים הצרפתים


שלושה שפים צרפתים מובילים ייערכו במהלך היום שלוש סדנאות בישול המציגות שלוש מנות גורמה – מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח – כמו בכל ארוחה צרפתית טובה. מנה בכל סדנה.הכוכב העולה של המטבח הטולוזאי, השף אלקסי סן מרטן, יערוך סדנת המנה הראשונה, בשם "טרילוגיית גבינות". השף מרסיאל אנגיהארט ילמד את המשתתפים לבשל דג ופטריות פורצ'יני למנה העיקרית. ולקינוח, רידהא קאדר, האופה הטוב ביותר של העיר פריז, יעביר סדנה שתעסוק באפייה בסגנון צרפתי ו"עוגת המלכים".

במקביל יערכו מאסטר קלאס מקצועיים בבית הספר לבישול "דן גורמה" הממומנים על-ידי משרד התיירות הישראלי. ב-2011 ישראל וצרפת חתמו על הסכם שיתוף פעולה בכל הנוגע לתיירות. מימון המאסטר קלאס המקצועיים, במסגרת שבוע הקולינריה הצרפתית על-ידי משרד התיירות הישראלי, מראים את המשכיותו של הסכם זה. אירוע זה מאפשר בכל שנה לשפים צרפתים להיפגש עם עמיתיהם הישראלים ולחלוק אלה עם אלה מהידע שלהם.

10-9 בפברואר, 19:00, המכון הצרפתי
ערבי "קולנוע-גורמה"


הקרנה של סרטים בנושא הקולינריה ולאחר מכן תוצע ארוחת ערב "סרט-גורמה" בדה, דה ודה. התפריט הוכן במיוחד על ידי הבולנז'ה הצרפתי רידהא קאדר והשפית קונדיטורית הישראלית גלי פרידמן. יש להזמין מקומות מראש במכון הצרפתי בתל אביב.

9 ו-11 בפברואר
המטבח הצרפתי ועשיה חברתית

ביום שלישי ה-9 בפברואר, השף ז'ורז' קמוזה, יעביר כיתת אומן ל"אימהות" של עמותת SOS כפרי ילדים, בכפר שבעיר ערד. אירוע נוסף בשיתוף עם העמותה יתקיים במגדל העמק ביום חמישי, ה-11.2.16 בהשתתפות השפים סבסטיאן סאנז'ו וסטפן פרוש. השפים יעבירו כיתת אומן ל"אימהות" כפר הילדים ולילדים עצמם.

ביום חמישי ה-11 בפברואר, שף ארמון האליזה גיום גומז, והשפים כריסטוף דוברנייה ודן אבולקיר (השף של בית שגריר צרפת בישראל) יעבירו כיתת אומן של "עוגות יום הולדת" להורי התלמידים ולסגל המורים של קמפוס "ביאליק רוגוזין" בתל אביב, וסדנה לקישוט העוגות לתלמידים. בבית הספר לומדים ילדים מ-48 מדינות ברחבי העולם.

במקביל יתקיים מסטר-קלאס לנשים השוהות במקלט הנשים בטירה, על ידי השף קונדיטורית וואפה לאמרי יחד עם פותנה ג'אבר.

האופה פסקל ברבטי יעביר כיתת אומן בסדנת הקונדיטוריה בבית ספר עירוני קריירה "קוקיות" של עמותות "אכפת" - קידום נוער - עיריית תל אביב-יפו. בית הספר דואג לבני נוער אשר נשרו ממערכת החינוך ומציע להם הכשרה מקצועית כדי לשלב אותם במקומות עבודה, בתחומים שונים כגון קונדיטוריה, בישול או עיצוב שיער. הוא ילמד את הנערים ונערות להכין קרואסון.

בעמותה לקידום החינוך בתל אביב-יפו, ה-Jaffa Institute, אחד מהשפים הצרפתים יעביר סדנה למבוגרים אשר מכינים מדי יום ארוחה לילדים נזקקים במועדוניות העמותה. הפעילות תתקיים במועדונית שבשכונת התקווה בתל אביב.

בבית ספר תיכון שביפו, בו לומדים בני נוער בשיקום ממעמד סוציו-אקנומי נמוך, שלו מספקת עמותת לקט כריכים מדי בוקר, יגיע שף צרפתי כדי להפגין לנערים כיצד לשפר מעט את הכריך שלעתים הינו הארוחה היומית היחידה שלהם. שיתוף הפעולה הם עמותת לקט, בנק המזון הלאומי, ייערך במהלך כל שבוע הקולינריה הצרפתית והחל בערב בפתיחה. ארגון הגג להצלת מזון בישראל יאסוף באמצעות מתנדביו את עודפי המזון מחלק מהמסעדות המשתתפות באירוע ויחלקם לאנשים הזקוקים להם.

לבסוף, ארגון לתת יקיים ערב התרמה מיוחד בשיתוף שגרירות צרפת ביום שלישי ה-9.2.16 במלון קרלטון.

שבוע-הקולינריה5.jpg
שבוע הקולינריה הצרפתית (צילום: מרין קרוזה)

האירוע יתקיים בתאירים 12-7 בפברואר 2016 ברחבי הארץ. להזמנות: טל' 03-7968000 או במייל: j.kestenberg@ambfr-il.org


למועדי מופעים >

02/02/2016   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע