סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
פסטיבלים
לוח האירועים 2024 מרץ 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה פסטיבל ישראל 2020
 

 
 
מגוון מופעים והתרחשויות אמנותיות לקהל הרחב (בהתאם להנחיות) ולראשונה גם באופן מקוון ברשת. בין המשתתפים: יסמין גודר, הסימפונית ירושלים, דודו טסה, נטע ברזילי, רונה קינן ולהקת ורטיגו


יצירה ישראלית מקומית

פסטיבל ישראל, שהיה אמור להיערך בחודש יוני האחרון ונדחה עקב מגפת הקורונה, יצא לדרך ויתקיים בתאריכים 12-3 בספטמבר 2020.

"זה לא שאין חיים בלי תרבות, תרבות היא החיים. פסטיבל ישראל 2020 מוקדש לכל האמנים והאמניות שעושים את העולם שלנו טוב יותר. עשייה תרבותית זאת המחאה שלנו. לא מוותרים!" אומר מנכ"ל הפסטיבל איל שר ומוסיף: "כמו כל פעילות אמנותית ועסקית בימים אלה, כמו ניהול החיים עצמם, קיום הפסטיבל בתנאים הנוכחים של אי ודאות ומציאות המשתנה מרגע לרגע הנו אתגר אמנותי, הפקתי וניהולי יומיומי.  אל מול הטרגדיה הרפואית, הריחוק החברתי, השבר הכלכלי והשסעים הפוליטיים המציפים את חיינו, אנחנו רואים חשיבות עצומה בשמירה על רצף של עשייה תרבותית, חברתית וקהילתית לרווחת הקהל, האמנים, נותני השירותים המקצועיים וכלל סקטור התרבות."

השנה מתמקד הפסטיבל ביצירה ישראלית מקומית. התוכנית האמנותית, שגובשה עוד טרם התפרצות המגיפה, נוגעת בסוגיות שעמן כולנו כחברה מתמודדים עתה: קהילה, משפחה, מפגש, נגיעה, אמפתיה, אינדיבידואליזם וטכנולוגיה, גילנות, דמוקרטיה, קבלת האחר ועוד.

בנוסף יקיים הפסטיבל התערבויות אמנותיות במוסדות ציבור ובקהילה, וכנסים מקצועיים שיעסקו בתפקידה של התרבות ובחיוניותה במציאות המשתנה.

איציק-גולי-גדי-דגון.jpg
איציק ג'ולי, צילום: גדי דגון

המנהל האמנותי של הפסטיבל איציק ג'ולי: "הקורונה משטחת לנו ולעולם את האגו ולוחשת לנו באוזן להתחיל לחשוב אחרת: לשים את האחר תחת האור שלנו. בחומרים שתפגשו בפסטיבל טמונים חיפוש ומשאלה לאמנות שמבקשת לזוז מסביבתה המוכרת אל עבר הציבור ולהציע לו להיות שותף פעיל ויוצר. לכונן יחד אתו, דרך ראייה אמנותית, מרחב שמנסה להבין איך להדביק אחד את השני ברעיונות חדשים, אמפתיה ויצירתיות. לא נותר לנו אלא לפעול עם ראייה למרחק קצר, אך מחודדת ופתוחה ועם הרבה חיוניות לקיים את פעולת האמנות. לקדם שיח שמנסה לדלות את האפשרויות הקיימות מתוך הנסיבות הנזילות ובמקביל מנסה בכוחות משותפים והכרחיים לדמיין את העתיד".

בתקווה שעד תחילת ספטמבר ניתן יהיה לקיים את המופעים עם קהל, הפסטיבל יתקיים בהתאם להנחיות התו הסגול. התוכנית האמנותית תצולם בכל מקרה ותשודר באתר הפסטיבל בליווי חבילות תוכן מעשירות הכוללות תיעוד תהליכי יצירה, ראיונות עם אמנים ומבצעים ושיתוף הצופים.

שיטוט בין האולמות

המופעים יתקיימו באולמות תיאטרון ירושלים, במרכז המוזיקה עדן תמיר בעין כרם ובמרכז החדש לאמנויות הבמה בתלפיות, ביתם החדש של הזירה הבינתחומית אותו יחנוך הפסטיבל בערב מיוחד.

במרכז שנפרש על שטח של כאלפיים מ"ר הוסבו שבע אולמות של בית הקולנוע הירושלמי הנטוש "רב חן", לאולמות מופעים וסטודיות. בחנוכת הבית שתתקיים ב-3 בספטמבר 2020 יוזמן הקהל  לשוטט בין האולמות ולפגוש את עבודות מחול, מוזיקה, תאורה, סאונד ווידיאו שנוצרו במיוחד לערב זה על-ידי אמני שלושת הקבוצות המאכלסות את הבית.

פסטיבל הג'אז הבינלאומי בירושלים, מבית היוצר של פסטיבל ישראל, בניהולו האמנותי של החצוצרן אבישי כהן ובשיתוף הצוללת הצהובה ומוזיאון ישראל, הוקדם מדצמבר ויתקיים בתאריכים חופפים לאלה של פסטיבל ישראל ב-8, 9 בספטמבר בגן הפסלים ובגלריות המרהיבות של מוזיאון ישראל. שני הפסטיבלים יקיימו מספר אירועים משותפים. 

מחול, תיאטרון, מוזיקה, פרפורמנס:

משפחה (שם זמני)
באירוע משותף לפסטיבל ישראל ופסטיבל הג'אז הבינלאומי תתקיים סדרת מופעים בניהולם האמנותי של  תמיר מוסקט ואבישי כהן ובו  מפגשי מוזיקה במרחב הפתוח של גן הפסלים ובגלריות המרהיבות של מוזיאון ישראל. הקהל מוזמן לשלושה ערבים מתמשכים שייקחו אותו למסעות מוזיקליים בין משפחות שונות של מוזיקאים ושל יוצרים. בין המפגשים: דודו טסה עם האחיות אל כוויתי, מארק ופרץ אליהו עם משפחת מיינר (עטר והד מיינר עם ריף כהן),יסמין ולילה מועלם עם ספי ועונגי ציזלין, נגה ארז ואורי רוסו במופע שמינייה אקוסטי, נטע ברזילי עם האחים שלה ורונה קינן בפרויקט משפחה עתידית עם מקהלת מזמור ועוד.
10-8 בספטמבר בשעה 19:30-22:30. מוזיאון ישראל. משך מופע: כשלוש שעות. מחיר קישור לצפייה:  40 ₪. מחיר כרטיס: 90 - 120 ₪


ורטיגו, צילום: יואל לוי

Shape On Us
הכוריאוגרף הישראלי שרון פרידמן ו"ורטיגו-כח האיזון" חוברים יחד ליצירה המשלבת רקדנים בעלי יכולות מגוונות. ורטיגו-כח האיזון הוא גוף של עמותת המחול ורטיגו העוסק ביצירה מחולית בשיתוף רקדנים עם ובלי מוגבלויות. בחיפוש אחר הכוריאוגרפיות הטמונות במפגש זה, מבקש פרידמן לערער טאבו שנוגע להתבוננות בגופו של השונה ולחשוף מערכים פיזיים עדינים שהופכים את התנועה הלא-רצונית לרצונית, ואת מה שנתפס כחריג לטבעי. מתוך התרחקות מהעזרים שמשמשים חלק מהפרפורמרים להתניידות ביומיום ותוך התמקדות ביכולות הפיזיות של כל משתתף, נוצר אורגניזם חי ויצירה מרגשת החושפת גופים שונים ויוצרת מהם מארג רגיש ויפהפה שמזמן התבוננות מחודשת בקונבנציות חברתיות וכאלה הנוגעות לגוף המחולי.
8, 9 בספטמבר בשעה 20:00. תיאטרון ירושלים. משך מופע: 60 דקות. מחיר קישור לצפייה:  25 ₪.  מחיר כרטיס: 60 - 80 ₪

מתרגלים אמפתיה 1#, מתרגלים אמפתיה 2 על 2 
יסמין גודר, מהכוריאוגרפיות הישראליות המשפיעות ביותר בסצנת המחול בעשורים האחרונים, מציגה יצירה חדשה הבוחנת את האפשרות לחלץ איכויות אנושיות כמו חמלה, הכלה ורגישות מתוך האקט המחולי.  גודר מאתגרת את היחסים שבין פרפורמרים לקהל, ומבקשת ליצור מרחב חשוף שמתוכו יעלו השאלות מה גורם לנו להיפתח מבחינה רגשית, מה גורם לנו להזדהות וליצור קשר עם האחר ועם עצמנו, והאם ניתן לייצר "חללים בטוחים" ליחסי גומלין רגשיים כאלה.
בחלק אחד של הערב תציג הקבוצה את מתרגלים אמפתיה 2 על 2, פורמט מיוחד לשני פרפורמרים ולשני אנשים בקהל שיחלקו מסע אינטראקטיבי בן 25 דקות שבו יבחנו כיצד ניתן להפוך את מה שנתפס כמגבלה – שמירה  על מרחק של שני מטרים – למרחב  פוטנציאלי ליצירת אינטימיות, משחקיות, ריפוי וגילוי משותף. בחלקו השני של הערב יציגו הפרפורמרים את מתרגלים אמפתיה 1# הבנוי מרצף של פעולות ווקאליות ופיזיות החושפות תמונות נוף רגשיות-אישיות היוצרות סביבה שבה אמפתיה נבחנת כמערך קבוצתי של תמיכה ועידוד.
 6, 7 בספטמבר, שני מופעים בערב בשעות: 19:00 ו – 21:30. מרכז תרבות רב תחומי / קולנוע רב חן לשעבר. משך מופע מתרגלים אמפתיה #1: 55 דקות. מחיר קישור לצפייה:  25 ₪.  מחיר כרטיס: 60 – 80 ₪ 


מתרגלים אמפתיה, צילום: תמר לם


כחולות
הכוריאוגרפית גלית ליס ממשיכה להנכיח את "האסתטיקה הפיזיולוגית" של הגוף המבוגר בזירת המחול העכשווי. ביחד עם אנסמבל שמורכב מ-14 נשים רוקדות בגילאי 80-65, היא בוחנת את הוויית ההתבגרות והזיקנה דרך גוף ותנועה ואת התפיסות החברתיות והפוליטיות הרווחות. הפרפורמריות חושפות את הביוגרפיה הקבוצתית שחקוקה בגופן וקשורה ברעיונות חברתיים-לאומיים ובאתוס הציוני שלרגליו התחנכו, ובו בזמן פורמות אותה ומפנות מקום לארוס ולגוף האישי
 9, 10 בספטמבר בשעה 20:00. מרכז תרבות רב תחומי / קולנוע רב חן לשעבר. משך מופע 70 דקות. מחיר קישור לצפייה:  25 ₪.  מחיר כרטיס: 60 - 80 ₪


כחולות, צילום: אלי פסי



בית ברגמן - A Gallery Walk
ביתה של האספנית שרלוט ברגמן הוא מהפנינים המסקרנות והנדירות ביותר בירושלים. ברגמן הסכימה לתרום למוזיאון ישראל את אוסף האמנות הפרטי שלה, אך העמידה תנאי – שלא תופרד ממנו. שאיפתה היתה שלאחר מותה ביתה יהפוך למוצג מוזיאלי הפתוח לציבור. הבית נבנה בשנות ה-70 בין כותלי המוזיאון, והיא חיה בו קרוב לשלושים שנה. לאחר מותה אוסף האמנות המודרנית שלה הועבר ברובו לחלל המוזיאון. הדס עפרת, מחלוצי הפרפורמנס בארץ, חושף את הבית הריק כמעין חדר פלאות שניצב בליבו של מוזיאון. הוא בוחן את הגבולות הדקים שנמתחים בין פרטי לציבורי, בין אישי לדוקומנטרי ובין ביתי למוסדי, ותוהה על אודות האינטראקציה ויחסי התלות הסבוכים שבין אמנים, אספנים, מוזיאון והמבקרים בו. בתערוכה פרפורמטיבית הנעה בין חללי הבית בהדרכת היוצרת נעמי יואלי נשזרים פרגמנטים ארכיוניים שונים, חלקם שייכים למוזיאון וחלקם חומרים אישיים כמו יומנים ומכתבים של ברגמן. הקירות העירומים ברובם מהיצירות שליוו אותה בחייה ורוחה העולה מהרהיטים ומהחפצים האישיים מעמיקים את המתח הנובע ממיקומו של היכל פרטי-אישי בתוך היכל ציבורי מוסדר, שמור ומגודר, ומחדדים את תחושת האלביתי. מופע-משך חד-פעמי שמהדהד ברגישות רבה את הנעדר. שותפים ליצירה: נעמי יואלי, כנרת חיה מקס, הילה פלשקס, טליה קינן, גיא שרף / אוצרת: איה מירון, מוזיאון ישראל, ירושלים.
10-6 בספטמבר בשעה 19:00, בית ברגמן. משך מופע כשעתיים, מחיר קישור לצפייה במופע המקוון: 25 ₪ 


בית ברגמן, צילום: הילה פלשקס

החולמים  
האמן הרב תחומי נדב ברנע מעלה פרפורמנס למסכי פלזמה, תפאורה וגופי תאורה העוסק בחלומות, שאיפות, חזון ותקווה. בטכניקה ייחודית בה הוא משלב אודיו, תאורה, פוטאז'ים מקוריים ותפאורה. בין קולנוע, תיאטרון ומיצב ובאמצעות אסמבלאז' בימתי ייחודי, מכונן ברנע חוויית צפייה נדירה שבה הקהל צולל אל תוך עולם רב ממדי של אובייקטים חיים. במהלך דרמטי-תיאטרלי הנעדר כמעט לחלוטין מנוכחות פיזית, נשמעות ונראות חמש דמויות אותנטיות העונות לשאלות על חלומותיהן ושאיפותיהן ובהן ילדה ישראלית ממוצא פיליפיני המועמדת לגירוש, הלום קרב, שחקנית, אם פלסטינית שכולה וקשיש באחרית ימיו. עם השחקן דורון תבורי והזמרת והשחקנית אפרת בן צור.
9, 10 בספטמבר בשעה 20:00. מרכז תרבות רב תחומי / קולנוע רב חן לשעבר. מחיר קישור לצפייה:  25 ₪.  מחיר כרטיס: 60 – 80 ₪


החולמים, צילום: דניאל קמינסקי

פרוייקט אייכמן - טרמינל 1
היוצרת והבימאית לילך דקל-אבנרי ביחד עם קבוצת פאתוס-מאתוס מציעה התבוננות מחודשת במשפט אייכמן אחד האירועים המכוננים בתולדות מדינת ישראל. במסע שמשלב בין קול, תנועה, אור והקרנה יוזמן הקהל להתמקם בתפקיד העד, לצלול אל הנרטיבים השונים שעלו מן המשפט. בלב היצירה שלוש נקודות מבט: זו של הפילוסופית חנה ארדנט, זו של התובע מטעם המדינה במשפט ד"ר גדעון האוזנר וזו של חיים גורי, אז עיתונאי שסיקר את המשפט עבור עיתון "מרחב" ( סיקור שלימים הפך לספר "מול תא הזכוכית". פרויקט אייכמן-טרמינל 1 הוא אירוע בימתי רב-תחומי, טקס שחזור למצלמה ולקהל ששואף לגעת ברוחות המשפט ובהוריקן הציבורי שהגיע בעקבותיו.
9, 10 בספטמבר בשעה 21:00. מרכז תרבות רב תחומי / קולנוע רב חן לשעבר. משך מופע: 70 דקות. מחיר קישור לצפייה:  25 ₪.  מחיר כרטיס: 60 -80 ₪


לילך דקל-אנברי, צילום: שחף דקל


צלילי סידאי: צד א' / צד ב'
תזמורות ארמון בזמן והמעבדה בניצוחם של מתן דסקל וסטיבן הורנשטיין יבצעו קונצרט מחווה מולטי דיסציפלינרי (מוזיקה אקוסטית ואלקטרונית, תנועה ועבודת וידיאו)  המוקדש לאריק סידאי (Eric Siday) חלוץ המוזיקה האלקטרונית וממציא הקונספט של הלוגו המוזיקלי  שהוביל מהפכה בעולם הטלוויזיה והפרסום בארה"ב של שנות ה-50'-60' כאשר הכניס את הסאונד האלקטרוני לפרסומות ולפתיחים טלוויזיוניים. בקונצרט יצללו התזמורות אל הסאונד הייחודי שיצר סידאי עם קטעים מקוריים פרי עטם, אימפרוביזציות וקטעים מקוריים שהלחין.
9 בספטמבר בשעה 21:00. תיאטרון ירושלים. משך מופע: 70 דקות. מחיר קישור לצפייה:  25 ₪.  מחיר כרטיס: 60 – 80 ₪ 
 
ימים מוארים - התזמורת הסימפונית ירושלים
בקונצרט תנגן התזמורת הסימפונית יצירות של מלחינים שהוחרמו על ידי הנאצים וגלו לארצות הברית, שם המשיכו ביצירתם בהצלחה רבה. קורנגולד – סוויטה "מהומה רבה על לא דבר", סטרווינסקי – סוויטה "פולצ'ינלה", קורט וייל – סוויטת "מהגוני".  
8 בספטמבר בשעה 20:30, תיאטרון ירושלים.  מחיר קישור לצפייה: 60 – 80 ₪


הסימפונית ירושלים, צילום: דוד וינוקר
 
מוזיקה קלאסית במרכז עדן תמיר, "זלצבורג בעין כרם"
קונצרטים המוקדשים לפסנתרן, המלחין, המורה והמרצה אלכס תמיר מי שלמעלה מארבעה עשורים שיתף פסטיבל ישראל פעולה  והציג קונצרטים קלאסיים במרכז הקסום שהקים ביחד עם הפסנתרנית ברכה עדן ז"ל בעין כרם. באוגוסט האחרון הלך אלכס לעולמו. בקונצרטים ינוגנו יצירות שונות מאת מוצרט על ידי נגנים והרכבים שאלכס טיפח במהלך השנים בהם אסף זומר, אנסמבל מילניום, אייל קלס ועוד.
4, 11 בספטמבר בשעה 12:00, 5, 12 בספטמבר ב
שעה 11:00. מרכז עדן תמיר, עין כרם. מחיר כרטיס: 60 -80 ₪


פועם בלב

זו השנה השלישית שפסטיבל ישראל מארח את סדרת "פועם בלב" בשיתוף מרכז פליציה בלומנטל, מרכז למוזיקה המציג יצירות שנכתבו ונכתבות על ידי מלחינים ומוזיקאים מקומיים.
תוכנית אחת תתמקד בכלי הצ'לו  ותארח מגוון צירופים של נגנים ויצירות מאת מלחינים מוכרים כשבמרכז מחווה למלחין והמנצח נועם שריף ז"ל. השנייה תציג מיצב סאונד וקונצרט המשלבים נגינה אקוסטית ואלקטרונית באוצרותו של המלחין אמנון וולמן.
6, 7 בספטמבר בשעה 20:30. מרכז תרבות רב תחומי / קולנוע רב חן לשעבר. משך מופע: 70 דקות. מחיר כרטיס: 60 - 80 ₪

אירועים מיוחדים:

בצלו של משבר הקורונה ובהמשך לאוצרות שתוכננה במקור לשנת 2020 ועסקה בין השאר במושג כלכלת הלב, יוזם הפסטיבל שלושה פרויקטים שמבקשים לייצר קשר בין הכלים שיש לאמנות להציע לבין הקהילה במטרה לייצר מפגש ושיח ישירים ביניהם: 

שגרה מוסדית 2.0
בפרויקט זה מבקש הפסטיבל לחבר בין אמנים לקהילות ומוסדות ציבור בירושלים לטובת בחינה משותפת בשגרת חיי המוסד והקהילה. אמנים מדיסציפלינות שונות יגיעו לשהות אמן של שלושה-ארבעה שבועות במוסד או בקהילה לבחירתם כגון: ביטוח לאומי, השוק הסיטונאי, קווי אוטובוס בירושלים, הגן הצופה לכנסת ועוד. בסוף תקופת השהות ובשיתוף עם אנשי המקום, יציעו פעולה אמנותית שתתרום ליצירת חשיבה מחודשת על שגרת החיים במקום על רקע המציאות של משבר מתמשך. בין האמנים המשתתפים: אדם יקותיאלי, הדסה גולדויכט, מוטי יפרח, מוסללה - דניאלה זלצר ומתן ישראלי, מעין ליבמן שרון, נורית דרימר, רעיה ברוקנטל, פיי שפירו.


מתוך שהות אמן של דניאלה זלצר, צילום: ניב כחלילי


התנגדויות רכות
לצד האפשרות להתחבר לקולות ההתנגדות של ההמון, ניצבת גם האפשרות לחולל שינויים קטנים שיש בהם פוטנציאל להשפיע על מערכות הקיום המוכרות לנו. פסטיבל ישראל מזמין את הקהל הרחב לחלוק שינויים שהוא חולל בחייו בעקבות חודשי הקורונה, תובנות לגבי עצמם, גופם, הבית והמשפחה, סביבת העבודה, המרחב הציבורי, החברה והמדינה. שישה אמנים מדיסציפלינות שונות (מרב שין בן אלון, נעם פרתום, מאיה ערד יסעור, להלי פדידה פרילינג, נטע וינר, רמי מימון) יסיירו בין פוסטים שיעלה הציבור בקבוצת פייסבוק ייעודית וישיבו בתגובות אמנותיות שייצרו בהשראתם. כך נוכל להרחיב ביחד את החשיבה החברתית והאמנותית על שגרת חיינו בהווה ובעתיד. התנגדות רכה, הזמנה לפעולה.

מרקחה

הפסטיבל מזמין את הציבור למפגש בן יום ובו יעלו שאלות על הרלוונטיות של האמנות, חיוניותה ותפקידה בחיי החברה ועל מהלכים שיש בהם פוטנציאל לחבר באופן חדש ועמוק בין הציבור לבין היצירה  בתקופה מאתגרת שבה עולם התרבות כולו סובל מהשבתה כפויה ופגיעה קשה. בין האמנים שיעבירו סדנאות מעשיות: מירב שין בן אלון, יסמין גודר, דנה יהלומי, ניר שאולוף, גלית ליס, פיי שפירו. המשתתפים מוזמנים לקחת חלק בסדנאות, בפאנל שמושתת על מאמרים וכתבות שהתפרסמו בעת האחרונה, והרצאת אורח מאת פרופ' אווה אילוז.
7 בספטמבר, 9:00-17:30, מרכז תרבות רב תחומי / קולנוע רב חן לשעבר
 



12-3 בספטמבר 2020, באולמות תיאטרון ירושלים, במרכז המוזיקה עדן תמיר בעין כרם ובמרכז החדש לאמנויות הבמה בתלפיות.
הקהל יוכל ליהנות ממנוי צפייה משולב לכל מופעי פסטיבל ישראל ושלושת ערבי פסטיבל הג'אז בסך של 225 ₪ (במקום 445 ₪).

להזמנות באתר הפסטיבל 

 



18/08/2020   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע