סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
פסטיבלים
לוח האירועים 2024 מרץ 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה פסטיבל המשוררים ה-16 במטולה
 

 
 
מחוות לגורי, ויזלטיר, סוצקוברומשה דור,מופעים של שלום חנוך ואתי אנקרי, ג'אז ועוד


פסטיבל המשוררים במטולה יתקיים זו השנה ה-16 במהלך חג השבועות.

הפסטיבל יחגוג את השירה הישראלית באולמות ובבתי-הקפה המיוחדים של המושבה מטולה, באירועים שבמרכזם שירה ומשוררים ישראלים, מופעי מוזיקה, ערבי מחווה לגדולי המשוררים, חגיגת הענקת פרס טבע לשירה, הקרנות סרטים ומפגשים רב-תחומיים.

המנהל האמנותי של הפסטיבל, זו השנה השנייה, הוא המשורר, המתרגם וחוקר הספרות אורי הולנדר, המגדיר את הקו האמנותי בשנה זו כ"בחינה של רב-לשוניות בשירה העברית החדשה מזוויות שונות: משוררים שנקרעים בין עולמות לשוניים שונים ויוצרים שחוויית הגלות, העקירה או הנדודים תופסת מקום מרכזי בעולמם השירי".

מיני-פסטיבל לבני נוער שוחרי שירה

יום לפני פתיחתו הרשמית של הפסטיבל יתקיים "מיני פסטיבל", המוקדש כולו לבני נוער ולתלמידי תיכון, ומטרתו לקרבם אל עולם השירה. יוזמה זו מצטרפת להשתתפותם הפעילה באירועי הפסטיבל של תלמידי הקונסרבטוריון הישראלי למוזיקה, תל אביב.

ביום זה, 13 במאי 2013, ייפגש הקהל הצעיר בבית הראשונים במטולה עם המשורר חיים גורי, יתוודע ליונה וולך ולשירתה באמצעות סרטו של יאיר קדר "7 הסלילים של יונה וולך", וייקח חלק בסדנאות כתיבה אינטימיות עם המשוררים אמיר אור, ויסאם ג'ובראן, הדס גלעד ולאה פילובסקי.

אתי אנקרי במחווה לרבי יהודה הלוי

בסיומו של יום זה יתקיים באולם בית הראשונים מופע מחווה של אתי אנקרי למשורר ר' יהודה הלוי. במופע לחנים מקוריים לשיריו של הלוי ובמרכזם השיחה האישית-לאומית של המשורר עם בוראו, הגעגועים לבית הבחירה, המתח שבין הגעגועים והערגה ובין חופש הכתיבה ומתיקותה, ומעל לכל, כשרונו הייחודי של הלוי כמשורר.

אתי-אנקרי-נעמי-שפירא.jpg
אתי אנקרי (צילום: נעמי שפירא)


שלום חנוך ומשה לוי

מופע מוזיקלי מרכזי נוסף יהיה "יציאה", שלום חנוך ומשה לוי בהגשה אינטימית ומרגשת של הרפרטואר העשיר של חנוך, בליווי שותפו המוזיקלי משכבר הימים, לוי, שעל הקלידים.

יום-הולדת 90 לחיים גורי

לקראת יום ההולדת ה-90 של בכיר משוררי ישראל, חיים גורי, יקיים הפסטיבל אירוע ובו יושמעו ויבוצעו בביצוע בכורה, על-ידי ערן צור, חמי רודנר, ליאור שליק ורוני וגנר, שירים של גורי שהולחנו או עובדו מחדש. משוררי הפסטיבל יישאו דברים על עולמו השירי של גורי. 

חיים-גורי-ורדי-כהנא.jpg
 חיים גורי (צילום: ורדי כהנא)


יום-הולדת 100 לאברהם סוצקובר

מחווה נוספת יקדיש הפסטיבל לאברהם סוצקבר, במלאות 100 שנה להולדתו. סוצקובר היה אשף לשון, וירטואוז שהפליא לשלב בין הומור אישי לרצינות הגותית, מגדולי משוררי היידיש וחתן פרס ישראל לספרות לשנת 1985. על השאלה מדוע רק קוראים ישראלים מעטים הִטו אוזן אל שירתו ישוחחו ויקראו מוטי אוורבוך, יעד בירן, רועי גרינוולד, גלי דרוקר-ברעם, ערן טורבינר ובני מר.

מאיר ויזלטיר, 50 שנות יצירה


מפגש מיוחד בפסטיבל, "בתוך זה אתה נע, בתוך זה אתה חי", יוקדש למשורר מאיר ויזלטיר, חתן פרס ישראל לשירה, במלאות חמישה עשורים לפרסום ספרו הראשון "טיול באיונה" (1963). ויזלטיר ישוחח עם עמינדב דיקמן על חרחור הרוחות, על שירים המתפרקים על מחצלות מול השמש ועל הרווחים המדובבים בין האצבעות.

משה דור, מתרגם השירה האמריקאית


מפגש מיוחד עם משה דור, חתן פרס ביאליק לשירה ומי שהעמיד על מדף הספרים העברי את מיטב תרגומי השירה האמריקאית המודרנית. המפגש, "איקרוס העולם", מציין 60 שנה להיווסדה של חבורת "לקראת" המיתולוגית, שחוללה בשנות ה-50 מהפכה בשדה השירה העברית, ואשר דור נמנה עם חבריה. דור ישוחח על תרגומיו ועל עולמו היצירתי כמשורר ישראלי שעקר לוושינגטון.

דו-עט: משוררים משוחחים עם משוררים


בהמשך למסורת שהחלה בשנה שעברה, יתקיימו שלושה מפגשי "דו-עט" בפסטיבל – שיחה אישית בין שני משוררים, שנימים של יצירה, מחשבה והוויה מחברים ביניהם. כל משורר משוחח על עולמו של חברו וחולק עימו חוויות ורשמים מן הקריאה בשיריו. צמדי המשוררים שיפגשו ב"דו-עט" יהיו גלית סליקטר ועדי עסיס, נורית זרחי וטל ניצן, אמיר אור ויעל גלוברמן.

בין השירה המקראית לשירה המודרנית

במפגש "בין השירה המקראית לשירה המודרנית", בהנחיית אורי הולנדר, יבחנו חוקרי המקרא אד גרינשטיין ויאיר הופמן והמשוררות הדס גלעד ולאה פילובסקי את הקשרים והזיקות בין עולמם של טקסטים שנכתבו לפני אלפי שנים – שירת המקרא ושירת המזרח הקדום – לשירה המודרנית בכלל ולשירה העברית בפרט, ויסבירו כיצד הטקסטים "מדברים" ביניהם, חרף המרחק הלשוני, הזמני והגיאוגרפי.

המהגר הרב-לשוני

שיחה על המהגר הרב-לשוני בשירה הישראלית ועל משוררים שזהותם נקרעת בין עולמות לשוניים שונים, בהנחיית בני ציפר, עם אמיר אור, ויסאם ג'ובראן ורות קרא-איוונוב קניאל.

אי-אפשר בלי תרבות קלאסית

רועי צ'יקי ארד
, עמינדב דיקמן ובני ציפר ישוחחו על משמעות המשפט "אי-אפשר בלי תרבות קלאסית", שכתב נסים אלוני ב"הנסיכה האמריקאית". הדוברים ינסו להסביר מה פשרה של הצהרה זו ועד כמה היא רלבנטית לשירה הישראלית בת זמננו.

גלות, עקירה ונדודים

שיחה לילית על גלות, עקירה ונדודים בהשתתפות יעל גלוברמן, עירית כץ ויערה שחורי, בהנחיית עדי עסיס, שישוחחו על חוויית הגלות מנקודת מבטן האישית וכן בעולמותיהם של ח"נביאליק ודליה רביקוביץ. את השיחה ילוו תלמידים ממחלקת הג'אז של הקונסרבטוריון הישראלי למוזיקה.

נוקטורנים

אירוע לילי נוסף יהיה "נוקטורנים": poetry slam בהשתתפות משוררי הפסטיבל וקוראים מן הקהל, בהנחיית רועי צ'יקי ארד ובליווי הרכב ג'אז.

אף על פיל

אירוע מזווית מיוחדת, "אף על פיל", יקדיש מקום מיוחד לשירי ילדים. מהו הנוף התרבותי שנגלה בשירי הילדים שנכתבו ביידיש בין שתי מלחמות העולם? מדוע כדאי לקרוא בכתבי שקספיר לפני השינה? ומי היא האשה באבטיח? על כל אלה ועוד ישוחחו בני מר (עורך המוסף "ספרים" של "הארץ", שתרגם מיידיש את קובץ שירי הילדים "אף על פיל"), טל ניצן (שפירסמה שני עיבודים לנוער של כתבי שקספיר וכתבה שירים רבים על ילדים, למשל בספרה "דומסטיקה") ולאה פילובסקי (כלת פרס טבע לשירה). מנחה: דורית שילה.

ביכורים, תיקונים ועוד

במסגרת הפסטיבל תתקיים תהלוכת חג הביכורים המסורתית במושבה מטולה. בספרייה ייערך תיקון שבועות שכותרתו היא "יוֹם זֶה יוֹם יֻלַּד בּוֹ שִׁיר": בין מתן תורה למתן שירה – מסע בהשתתפות הקהל ובארי צימרמן, המשלב בין קריאת טקסטים מן התלמוד והמדרשים לשירה העברית המודרנית, ומושתת על חוויית לימוד משותפת עם הקהל.

לילה לבן ושחריות מוזיקליות

אירועים נוספים בפסטיבל: "לילה לבן" ובו מרתון סרטים על שירה, וביניהם סרטיו של יאיר קדר על יונה וולך ועל לאה גולדברג, הסרט "אלתרמניה" וסרטון קצר על המשורר ישראל הַר, שהוכן במיוחד לרגל מחווה שנערכה לכבודו בפסטיבל בשנה שעברה. כמו כן יתקיימו שחריות מוזיקליות מדי יום, בביצוע תלמידי הקונסרבטוריון הישראלי למוזיקה, תל אביב.

פרס טבע לשירה

בפתיחת הפסטיבל יוענק פרס טבע לשירה, בסך 20 אלף שקל, למשורר/ת בתחילת דרכם, בתמיכתה של חברת טבע.
הפסטיבל מנוהל ומופק על-ידי בית הקונפדרציה ומנהלו אפי בניה ובתמיכת משרד התרבות, הרשות לפיתוח הגליל, מפעל הפיס, מועצת מטולה, חברת טבע, קרן ברכה ורשות השידור.

הפסטיבל יערך במהלך חג השבועות, בימים שני עד חמישי, 13–16 במאי 2013. הכניסה למופעים ללא תשלום, למעט אתי אנקרי (130 שקל), מחווה לחיים גורי (40 שקל) ושלום חנוך (140 שקל). לפרטים: 04-8384777.



15/04/2013   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע