סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
פסטיבלים
לוח האירועים 2024 אפריל 
א ב ג ד ה ו ש
 
10111213
14151617181920
21222324252627
282930
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה הוכרזו הזוכים בפסטיבל דוקאביב 2015
 

 
 
"עד קצה הזריחה" זכה בתחרות הישראלית, "סרט ערבית" בתחרות תרבות ואמנות


בטקס שהתקיים יום רביעי, 13 במאי 2015 (בבית קסטיאל). הוכרזו הסרטים הזוכים בפסטיבל "דוקאביב" 2015, הפסטיבל הבינלאומי ה-17 לקולנוע דוקומנטרי, שיסתיים ב-15 במאי 2015.
 
קהל גדול מאי פעם פקד את הפסטיבל ולרבות מההקרנות אזלו הכרטיסים. בשל הביקוש הרב הוספו 11 הקרנות מעבר לתכנית המקורית. רבות מההקרנות הללו התמלאו גם הן עד אפס מקום.
 
התחרות הישראלית
:
 
בתחרות הישראלית שפטו: מוריס בן מיור – עורך סרטים וסדרות , דיויד קורייר - לקטור בכיר בפסטיבל סאנדאנס, ליסה שילוח עוזרד - מנכ"לית ומבעלי חברת "יולי-אוגוסט הפקות". בויד ואן הויך - מבקר קולנוע ב"הוליווד ריפורטר, שרל ז'נג - מייסדה פסטיבל הקולנוע התיעודי הרשמי הראשון מסוגו בסין, פסטיבל iDOCS 
  
פרס הסרט הישראלי הטוב ביותר: "עד קצה הזריחה", בימוי: סילבן ביגלאייזן
 
פרס בסך 70,000 ₪. נימוקי חבר השופטים: מסע קולנועי המגלה את האושר ברגעים הקטנים ביותר בחיים. מלא בהומור, חמלה ואהבה, הסרט ממלא ומחמם את לב הצופים.
 
ציון לשבח: "שבעה ימים בסנט פטרסבורג", בימוי: ראובן ברודסקי 
   
פרס בסך 20,000 ₪. נימוקי חבר השופטים:פסיפס עדין של רגעים קולנועיים חושף בהדרגה וביופי את גיבורי הסרט, את היחסים ביניהם ואת מקומו של הבמאי המספר בסיפור. 
  
פרס ראש עיריית תל אביב-יפו לסרט ביכורים: "שיח לוחמים: הסלילים הגנוזים", בימוי: מור לושי
 
פרס בסך 30,000 ₪. נימוקי חבר השופטים: נדיר לראות יוצר צעיר מתמודד באופן כל-כך מעמיק, אמיץ ובוגר עם נושא כה מורכב וטעון. הסרט שופך אור חדש ומעורר מחשבה על מיתוס ששרד עשרות שנים. 
  
פרס הצילום: "קרדיט לרצח", צלם: יונתן צ'רני
 
פרס בסך 4000 ₪. נימוקי חבר השופטים: קולאז' מרשים של סגנונות צילום שונים, הנעים מהדיווחי המחוספס לקולנועי המרהיב, חוברים יחד בחיפושו של הבמאי אחר האמת. 
   
פרס העריכה: שבעה ימים בסנט פטרסבורג", עריכה: ראובן ברודסקי
 
פרס בסך 4000 ₪. נימוקי חבר השופטים: תוך הקפדה על מסגרת הזמן של הסיפור, העורך חושף באופן פיוטי ומדויק את הנרטיב המורכב של הסרט.

פרס התחקיר: "שיח לוחמים: הסלילים הגנוזים", תחקיר: מור לושי
 
פרס בסך 4,000 ₪. נימוקי חבר השופטים: על חשיפת של חומרי ארכיון נדירים שטרם נראו ומתן זווית ראייה המעניקה מבט חדש על סיפור מוכר.
 
פרס המוזיקה המקורית: "שבעה ימים בסנט פטרסבורג", מלחין: עדי רנרט
 
בסך 5000 ₪. נימוקי חבר השופטים: המוזיקה משלימה ומשתלבת באופן רגיש ומדויק בעולם הישן בו הסרט מתרחש, ויחד עם זאת יש בה תחושה עדכנית ועל-זמנית. 
  
פרס הבמאי מטעם פדאורה:"עד קצה הזריחה", במאי: סילבן ביגלאייזן

 
פרס פדרציית מבקרי הקולנוע מאירופה ומדינות הים התיכון בסך 5000 ₪. נימוקי חבר השופטים: דיוקן מחמם ושובר לב של אישה יוצאת דופן המתמודדת עם ימיה האחרונים. בימוי צלול ומלא אהבה המעניק משמעות אוניברסלית לחוויה הפרטית של בן הנפרד מאימו.
 
ציון לשבח מטעם חבר השופטים של פדאורה: "על כורחך", במאי: אסף בנית
 
נימוקי חבר השופטים: סרט מורכב ומלא אהבה המציג בבימוי תמציתי ומנקודות מבט שונות, מסע של הורים שכולים לעורר מודעות לנושא התאבדות בקהילה דתית המתייחסת אליו כטאבו ומדחיקה אותו. 
  
תחרות תרבות ואמנות
 
בתחרות תרבות ואמנות שפטו: ירון פריד - מבקר, כותב ומתרגם, עליזה ציגלר - עורכת, תסריטאית ומפיקה, ג'ולי שלז – במאית ומפיקה של סרטי תעודה, דרמות ופיצ'רים.  
  
פרס תרבות ואמנות: "סרט ערבית", במאים: איל שגיא ביזאווי ושרה צפרוני
 
נימוקי חבר השופטים:לפני הכל זהו סרט על אהבת אדם ואהבת קולנוע, ונדמה לנו שאי אפשר שלא להתאהב בכל הנפשות המופיעות בו -  בבני משפחתו של שגיא-ביזאווי,  במעריצי הז'אנר המתראיינים בו, ובכוכבי הסרטים המצריים עצמם, שהיו חלק בלתי נפרד מן ההוויה של כל מי שגדל בישראל עם ערוץ יחיד בטלוויזיה שחור-לבן. בעזרת עריכה מבריקה, עבודת ארכיון משובחת וגם התנהלות של בלשים פרטיים בפילם נואר, פרשו בפנינו שני הבמאים    את פולחן הצפייה בסרטים האלה על כל פניו הססגוניות והקשריו החברתיים-פוליטיים-אנושיים. התוצאה היא נסיעה מקורית וסוחפת במכונת זמן מקסימה, שכולה נוסטלגיה בריאה, צחוק ודמע, גלי רגש, וכמובן געגועים לעולם ולעידן שהיו ואינם. “סרט ערבית" בא מן הלב ונכנס אל הלב, ושום דבר לא יוציא אותו משם.   
  
סרט-ערבית-פריד-אלאטרש-ותחיה-קריוקה-1946.jpg
סרט ערבית - פריד אלאטרש ותחיה קריוקה בסרט "אני לא יכולה" 1946


ציון לשבח מטעם חבר השופטים :"מתי כספי -וידוי", במאים: דליה מבורך ודני דותן
 
נימוקי חבר השופטים: הסרט מציג – בעוצמות נדירות של חשיפה – את אישיותו המורכבת של המלחין מתי כספי, שאנו מקווים כי נכונו לו עוד שנים ארוכות ופוריות של יצירה. קסם קולנועי נוצר כבר מן הרגעים הראשונים, שבהם כספי מישיר מבט למצלמה ומדבר בגילוי לב מפעים על הכפור הרגשי ששרר בבית בילדותו; משם אין דרך חזרה, והסרט סוחף את צופיו למסע מטלטל בין מחוזות של גאונות ואומללות, אהבה ושנאה, יופי מושלם ופצעים עמוקים שלעולם לא יגלידו. הווידוי הזה אינו קל לצפייה, אבל צופיו לא יוכלו לשכוח אותו ואת האיש מאחורי הצלילים שעיצבו את חיינו במקום הזה. 
  
הסרטים הזוכים בתחרות הבינלאומית
 
בתחרות הבינלאומית שפטו:  ניקלאס אנגסטרום - מנהל מחלקת התכניות של CPH:DOX, הפסטיבל התיעודי הגדול ביותר בסקנדינביה, איתי נאמן מבכרי צלמי הקולנוע בישראל , אורי רוזנווקס – במאי ומפיק, אינה רוסוב - אחראית על פסטיבלים עלילתיים ותיעודיים בחברת ההפצה הגרמנית Deckert Distribution , נעמי שחורי - מפיקה, במאית וראש ביה"ס לקולנוע במכללת בית ברל. 
  
פרס הסרט הבינלאומי הטוב ביותר: "להתמודד עם הפיל", בימוי: אמנדה וילדר
 
פרס בסך 20,000 ₪. נימוקי חבר השופטים: תיעוד הקמתו של בית ספר דמוקרטי נראה על פניו כגחמה בורגנית או ניו אייגית. אך הבמאית אמנדה וילדר, מביאה למסך פיסת חיים מסעירה ורבת רבדים. בין כתליו של בית ספר בן שלושה חדרים, גינה ומסדרון ארוך אחד אנו נחשפים למאבק אמיתי המתחולל על הצורך לשינוי בתפיסה החינוכית הקונסרבטיבית. הסרט מציג באופן כנה וחסר תקדים את הקושי האמיתי והשאלות הצפות ועולות מתוך התהליך אשר נרקם לנגד עינינו. באופן מעורר השתאות מצליחה הבמאית לתעד את הנעשה תוך שילוב של אינטמיות גדולה עם שפה קולנועית מוקפדת והצגתם של גיבורים כובשים. מתוך הרגעים הקטנים צפות ועולות שאלות גדולות על חינוך, סמכות הורית, דמוקרטיה והחברה האמריקאית וגבולות החופש. 
 

להתמודד-עם-הפיל-Amanda-Wilder.jpg
להתמודד עם הפיל, צילום: Amanda Wilder


ציון לשבח:  "נוער גרמני", בימוי ז'אן – גבריאל פריו 
  
נימוקי חבר השופטים: צוות השיפוט הבינלאומי החליט להעניק ציון לשבח לסרטו המיוחד ומעורר המחשבה של הבמאי ז'אן- גבריאל פריו "הנוער הגרמני". סרט בלתי שגרתי זה המסופר כולו באמצעות קטעי ארכיון, פורש לפני הצופים תקופה היסטורית טעונה של גרמניה המערבית בשנות השישים והשבעים של המאה הקודמת. הזיקה אותה חושף הסרט בין חוגי האוונגרד הגרמני, ובעיקר יוצרי קולנוע והוגים צעירים, לבין המציאות הפוליטית וההיסטורית אשר הובילה להיווסדה של מחתרת באדר מיינהוף הוא מרתק.
 
תחקיר הארכיון המדהים שנעשה לצורך ההפקה מציג בפירוט ובעושר רב את התהליך אותו עברו חבורה של צעירים אינטלקטואלים מן המחשבה הפוליטית הרדיקאלית אל המעשה הפוליטי הקיצוני. מבנה הסרט מייצר שפה ותחושה של עיון מורחב בתוך קטעי היסטוריה ויזואלית אשר נותנים לצופה את המרחב לבחינת עמדותיו כלפי המניעים אשר הובילו חבורת צעירים דעתנית ליזום ולבצע מעשי טרור אשר גבו את חייהם של חפים מפשע. 
  
פרס החירות מטעם פדאורה: "דמוקרטים", בימוי: קמילה נילסן
 
פרס פדרציית מבקרי הקולנוע מאירופה ומדינות הים התיכון. נימוקי חבר השופטים: סרט תיעודי המבוים בתבנית של קולנוע עלילתי מרתק המגולל פרק היסטורי במאבקם של שני פוליטיקאים המתגברים על יריבותם בניסיון לשמר ערכים הומנים ודמוקרטים. 
   
תחרות עומק שדה – בשיתוף עם פורום מבקרי הקולנוע 
  
בתחרות עומק שדה שפטו: עופר ליברגל - מרצה למבע קולנועי ולתולדות הקולנוע, שי שגב - תסריטאי ובמאי טלוויזיה , יעל שוב - מבקרת הקולנוע של "טיים אאוט תל אביב". 
  
פרס החזון האומנותי: "מכונת הזמן של סם", בימוי: מת'יו בייט
 
פרס  ע"ס 3000 דולר.  נימוקיחברהשופטים:  פרס החזון האמנותי בקטגוריית עומק שדה מטעם פורום מבקרי הקולנוע בישראל מוענק לסרטו של מת'יו בייט "מכונת הזמן של סם". זהו סרט עשיר ברבדים קולנועיים, אנושיים ופילוסופיים, החוקר את מושג הביוגרפיה הקולנועית והתיעוד העצמי. המערכה האחרונה צופנת הפתעה נהדרת ושולחת את הצופה לדיון בטבעה של התמונה הנעה בעידן האינטרנט. ועם כל האירוניה שבו, הסרט מלא באהבת אדם, על כישלונותיו, הצלחותיו הצנועות והתמודדותו עם משברים קיומיים. 

תחרות סרטי הסטודנטים
 
בתחרות הסטודנטים שפטו:  מאירה בלאושטין - מנהלת את פסטיבל הקולנוע וודסטוק והיתה בין מקימיו , נועם פנחס - יוצר קולנוע תיעודי, במאי, מפיק ועורך סרטים , אביגיל שפרבר - צלמת, במאית ומפיקה. 
  
פרס ראשון:  "בניין אחד וארבעים אנשים רוקדים", בימוי: מיקי פולונסקי, מנשר
 
פרס בסך 10,000 ₪ . נימוקי חבר השופטים: רק לעתים רחוקות אנו זוכים לראות סיפור קולנועי הנפרש לפנינו בצורה מעודנת ומוקפדת כזו, עם כבוד והבנה עמוקה לדמויות שבסרט. "בניין אחד וארבעים אנשים רוקדים" מספר בעדינות את סיפורם של דיירי הדיור הציבורי בבת ים. המצלמה חוקרת לאט ולעומק, נחה על הפרטים הקטנים, ויוצרת עבור הצופים תמונה עמוקה של מארג החיים בבניין אחד. וכך בעדינות ובאהבה מתעוררים לחיים על המסך הן הדיירים והן הבניין. "בניין אחד וארבעים אנשים רוקדים" מדגים בגרות ושליטה בשפה הקולנועית שנראית רק לעתים נדירות בעבודה של סטודנטים. אנו מצפים לגדולות מבמאי הסרט מיקי פולונסקי ומעניקים לו בשמחה את פרס השופטים בתחרות הסטודנטים. 


בניין-אחד-וארבעים-אנשים-רוקדים-נדב-בן-צור.jpg
בניין אחד וארבעים אנשים רוקדים, צילום: נדב בן צור

  
פרס שני: " כמעט מזל", בימוי:מזל בן ישי, בית ספר מעלה
 
פרס בסך 4,000 ₪. נימוקי חבר השופטים: באינטימיות מעוררת השראה, תוך שימוש בשפה קולנועית מקורית ומרגשת - ובלי ליפול לקלישאות - מצליח הסרט "כמעט מזל" לספר סיפור קטן של שלושה דורות אך למלא אותו בצבעים, צלילים ותשוקה עזים. הסרט חף מכל מניירות ולהטוטנות, אך מדויק, סוחף ואמיתי עד כאב. הבמאית מלאה באומץ וחודרת קרוב-קרוב אל הוריה, סבה וסבתה ואף אל עצמה - כמו מחפשת בכל קמט, בכל מצמוץ עין ובכל צללית - מוצא מתוך הפלונטר הסבוך שנקלעה אליו עקב מצב משפחתה המורכב.
"כמעט מזל" הוא סרט נועז, אחר וקרוב לכולנו - כמו שכל סרט תיעודי, אף כזה שאיננו סטודנטיאלי, ראוי שיהיה. אנו גאים להעניק את פרס ציון לשבח לסרט ולבמאית, ומאחלים לה להמשיך ולספר לנו על העולם סביבה בדרכה המקורית. 
   
פרס שלישי: "אטוואל", בימוי: ניצן להב, ליאת רביב, לי בן וייס, מכללת ספיר
 
פרס בסך 3,000 ₪. נימוקי חבר השופטים:  צוות השופטים בחר להעניק פרס על עשייה אומנותית ייחודית: בסגנון ייחודי, בדקדקנות ובעדינות, ולזכות את "אטוואל" בציון לשבח על הצטיינות אמנותית. 
  
פיצ'ינג דוקאביב
 
באירוע פיצ'ינג דוקאביב לסטודנטים של בתי הספר הגבוהים לקולנוע שנערך זו השנה השביעית חולקו מענקים בשווי של למעלה מ-40,000 ₪
 
חבר השופטים:  זיו נווה – מנכ"לית קרן גשר לקולנוע רב תרבותי, יואב אברמוביץ – קרן רבינוביץ, אסנת אדן –yes  דוקו, הילה מדליה - יוצרת קולנוע תיעודי, דנה עדן – יוצרת קולנוע תיעודי
 
מענק הסרט הטוב של קרן גשר לקולנוע רב תרבותי ו"יס" דוקו בסך 21,000 ש"ח הוענק ל"המקום של מתי המקלל" של רון אזולאי מסמינר הקיבוצים
 
מענק הפקה של קרן רבינוביץ פרוייקט קולנוע בסך 10,000 ש"ח עם התחייבות לרכישה ושידור של "יס" דוקו הוענק ל"החיים על פי אלכסנדרה" של רעיה ורדי מכללה מעלה.
 
מענק הפקה של קרן רבינוביץ פרויקט קולנוע בסך 10,000 ש"ח הוענק ל"אין דה צנטרום אופ תל אביב" של חיים בלילה מסמינר הקיבוצים.
 
מענק חדר און ליין של אופוס הפקות הוענק לסרט "פרי קאנטרי" של מוריה בן אבות אוניברסיטת תל אביב.
 
מענק עריכת פסקול של ג'אנגל סאונד הוענק לסרט "מגמגם בשטף" של עידו חן מנשר לאמנות.
 
 
הקרנות הסרטים הזוכים יתקיימו ביום שישי, 15 במאי ב-10:30 יוקרן הזוכה בתחרות הסטודנטים. בשבת, 16 במאי ב-10:00- יוקרן הזוכה בתחרות הבינלאומית "להתמודד עם הפיל" וב-12:30 יוקרן הזוכה בתחרות הישראלית  "עד קצה הזריחה".



14/05/2015   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע