סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
פסטיבלים
לוח האירועים 2024 מרץ 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה פסטיבל העוד הבינ"ל 2021 בירושלים
 

 
 
יוני רכטר, יסמין לוי, דיקלה ועוד ישתתפו בחגיגה השנתית של מלך כלי הנגינה של המזרח התיכון בבית הקונפדרציה


מלך המזרח התיכון

פסטיבל העוד הבינלאומי של בית הקונפדרציה הוא חגיגה שנתית של מלך כלי הנגינה של המזרח התיכון – העוד. אותו כלי המזכיר צורה של אגס הפך לפופולארי במיוחד בסצנת המוזיקה הצפון-אפריקאית ובמדינות המזרח התיכון. פסטיבל העוד נוסד בשנת 2000 כדי לקדם גיוון תרבותי בירושלים ולחזק את הצלילים האותנטיים והמסורתיים שלעיתים נעלמים מהנוף המודרני.

מדי שנה אורחי הפסטיבל יכולים לחזות במיטב המוזיקאים המקומיים ובעלי מעמד בינלאומי משתפים פעולה על הבמה במופעי מחווה ובמופעי מקור – כולם מצדיעים למנגינות העוד האהובות והקלאסיות.

הפסטיבל מתקיים בחסות בית הקונפדרציה של ירושלים בניהולו של אפי בניה שמתפקד גם כאחד המקומות בהם מארחים את הופעות הפסטיבל.



אפי-בניה-עמרי-בראל.jpg
אפי בניה, צילום: עמרי בראל



מופעי פסטיבל העוד:
 

מופע פתיחה - תמונות מוזיקליות מפרקי אבות: יוני רכטר בהשתתפות אביתר בנאי, אסתר רדא והאנסמבל הקולי הישראלי

יוני רכטר, מגדולי המלחינים בארץ, במופע פתיחה מיוחד וחד-פעמי עבור פסטיבל העוד. במהלך השנים הזמין פסטיבל העוד מוזיקאים בולטים, אשר הלחינו טקסטים עבריים עתיקים והעניקו להם פרשנות חדשה. רכטר ממשיך מסורת זו במופע מקורי, בו הלחין טקסטים מפרקי אבות. רכטר יצר מעין ליברית, בה חיבר פרקים שונים מהטקסט העתיק, לעתים עם הקשרים ברורים ולעתים באופן אקראי. ביצירה ישנן השפעות רבות, החל ממוזיקת בארוק וכלה ברוק- ג'אז, כולל קטעי אילתור חופשיים. במופע ישתתפו שניים מן המוזיקאים האהובים בארץ - אביתר בנאי ואסתר רדא, והאנסמבל הקולי הישראלי. יחד הם יציגו מסע מוזיקלי שבו נעה היצירה מתמונה לתמונה, כשהצבעים ומצבי הרוח מתחלפים בה תדיר. 

משתתפים: אביתר בנאי שירה, אסתר רדא שירה, יוני רכטר פסנתר, שירה, האנסמבל הקולי הישראלי בניצוח יובל בן-עוזר, גיא לוי קונטרבס, שחר אלנתן גיטרות, דניאל דור תופים, יהונתן כהן כלי נשיפה, עידו סלזניק קלידים. 

חמישי, 18 בנובמבר, 21:00, אולם שרובר, תיאטרון ירושלים. מופע פתיחה   
  


יוני רכטר, צילום: אילן בשור

לילות נצרת: אנסמבל וסים עודה

וירטואוז העוד הנודע וסים עודה במופע בכורה מיוחד לרגל הוצאת אלבומו החדש והשלישי. עודה הוא אחד מן היוצרים הבולטים בעולם המוזיקה הערבית, זכה בפרסים בינלאומיים לביצוע והלחנה ושיתף פעולה עם אמנים חשובים כגון סימון שאהין, עומר פארוק טקבילק, הסינפונייטה של לונדון ולהקת רדיוהד. עודה יציג יצירות חדשות מפרי עטו עם חמישיית נגנים מהשורה הראשונה. היצירות של עודה נשענות על המוזיקה הערבית הקלאסית,  על המקאמים והמקצבים הערביים ועל יכולת האלתור של הנגנים, ומדגימות את האמירה המוזיקלית הייחודית והססגונית שלו.

משתתפים: ד"ר וסים עודה עוד, סמיח תותרי כינור, אמג'ד מריח אקורדיון, עאדל ג'ובראן צ'לו, נאבג אבו נקולא כלי הקשה.

שישי, 19 בנובמבר, 12:00, בית הקונפדרציה. לילות נצרת    
 


וסים עודה, צילום: תילום הישאם אבו איוב

הגולם: יצירה מוזיקלית לפואמה עכשווית

חביבה פדיה, רוחמה כרמל ופיקה מגריק עם אמיר שהאסאר וויקטוריה חנה
"הגולם" היא יצירה בועטת וכואבת של המשוררת חביבה פדיה, שנוצרה בעקבות משבר הקורונה ואסונות האקלים. המוטיב המרכזי ביצירה פואטית זו הוא מיתוס גן העדן. אנו מפרים את הברית של האדם הראשון, ובמקום לשמר את גן העדן של העולם הזה אנו הורסים את יערות הגשם, מכחידים את החיות, ממוטטים את האוקיינוסים ופוגעים במעטפת האטמוספירה. הגירוש מגן העדן הוא למעשה "עידן האנתרופוקן" - 200 השנים האחרונות, בהן הותיר האדם את חותמו הבלתי נמחה בזיהומו ובהכחדתו של היקום. "הגולם" היא סוג של רפסודיה, או אופרת טכנו, רוק, פופ ופיוטי סול, האוספת את כל ניצוצות ושברי הרס העולם בקריאה לתיקון. היצירה מדברת בלשונות שונות, מוזיקליות וגם מילוליות, וכוללת דיבור- שירה, ספוקן-וורד, קצב מרקיד ותפילה המבקשת להביא לפעולה ולהתעוררות. חביבה פדיה משתפת פעולה שוב במופע זה עם יוצרי המוזיקה האלקטרונית רוחמה כרמל ופיקה מגריק. 

משתתפים: חביבה פדיה מילים, ניהול אומנותי ומוזיקלי, רוחמה כרמל הלחנה, אלקטרוניקה, נגינה, עיבוד, ניהול מוזיקלי, פיקה מגריק הלחנה, אלקטרוניקה, נגינה, עיבוד, ניהול מוזיקלי, ויקטוריה חנה אומנות קול, שירה (בעברית ובפרסית, אמיר שהאסאר שירה, חליל נאי דניאל סלבוסקי – אלקטרוניקה, מעיין דוארי כלי הקשה, אייל סעיד מאני טאר, שירה, מיטל ברכה קלידים, שירה, אלכס מהריק צ'לו, באס, שירה, שרון קספר ראפ, אלכסנדר יוניברג  ביטבוקס, נבל פה, קולות.    

מוצאי שבת, 20 בנובמבר, 21:00, אולם רבקה קראון, תיאטרון ירושלים. הגולם   
  


חביבה פדיה, צילום: ורד ניסים, ויקטוריה חנה, צילום: דוד עדיקא, רוחמה כרמל ופיקה מגריק, צילום: יח"צ, אמיר שהאסאר, צילום: אסנת רום

 

השירים של איזמיר ופיראוס: נטלי אוריון שרה רבטיקו וסמירנייקה

מוזיקת הרבטיקו נולדה בשולי החברה היוונית,  והייתה בתחילתה נחלתם של הפליטים היוונים מאסיה הקטנה – טורקיה של ימינו -  והבוהמה.  מוזיקה זו נשענה על מקאמים מזרחיים ונוצרה כדי לבטא ולהשכיח כאב, ולהחליפו  בשמחה ובבילויים אל תוך הלילה. לאורך השנים סגנון מוזיקלי זה אומץ וזכה ללגיטימציה בזכות מלחינים כמו מיקיס תאודראקיס ומאנוס חג'ידאקיס. הזמרת נטלי אוריון למדה את השפה היוונית ואת רזי המוזיקה, הופיעה ברחבי יוון ושיתפה פעולה עם טובי האמנים בתחום בארץ ובעולם, כולל גליקריה. במופע תבצע אוריון שירי רבטיקו וסמירנייקה באהבת אמת וברגש עמוק, בליווי הרכב נגנים האופייני לסגנון, ותחזיר אותנו ליוון של לפני כ-100 שנים. 

משתתפים: נטלי אוריון שירה, ניהול, עיבוד מוזיקלי, ישראל יפרח בוזוקי, דניאל הופמן כינור, בר הלוי גיטרה קלאסית, איוון צ'רשנש כלי הקשה, מומין ססלר עוד, קאנון, אורח מיוחד: לזר בואנו בוזוקי, שירה. 

מוצאי שבת, 20 בנובמבר, פתיחת דלתות 21:00, תחילת מופע 22:00, זאפה ירושלים.   השירים של איזמיר ופיראוס
 

נטלי אוריון, צילום: גרגורי באדו

העברייה:
סופי צדקה והדר מעוז

הזמרות-יוצרות סופי צדקה, בת העדה השומרונית, והדר מעוז, המשמרת ביצירתה את שורשיה הפרסיים-בוכריים, מבקשות לחוות את העולם הנשי של המוזיקה, השירה והתיפוף מימי התרבות העברית הקדומה. עוד מימי ממלכת ישראל, הנשים – דוגמת מרים ודבורה הנביאות או חנה - היו אלה שנשאו עמן תרבות מוזיקלית ענפה, שנשתמרה עם הדורות במסורות השונות. המופע יציג שירים מן המסורת היהודית והעברית הקדומה. העיבודים החדשניים וקטעי התיפוף המחשמלים והאנרגטיים מפיחים רוח רעננה באותם שירים ומסורות נשיות, עליהן יספרו מעוז וצדקה במהלך המופע.

משתתפים: הדר מעוז שירה, טאר פרסי, תופי דויירה, דרבוקה, גיטרות, הפקה מוזיקלית, סופי צדקה שירה, ריק, מרינה טושיץ עוד, איתמר אסף טל כלי הקשה.

ראשון, 21 בנובמבר, 19:00, בית הקונפדרציה. העברייה
 
  
 
פיוטי ארם נהריים: אלעד גבאי, חכם דוד מנחם, אלי לוזון ואמיר שהאסאר

ארם נהריים, לפי המקורות הקדומים, משתרעת במרחבי כורדיסטן שבין נהר הפרת לנהר החידקל. חבל ארץ זה והאזורים הסמוכים לו- טורקיה ממערב ופרס ממזרח, משופעים בתרבויות מוזיקליות עשירות ובמסורות פיוט יהודיות עתיקות יומין. המופע אוסף את מיטב פיוטי המסורות היהודיות ממרחבי ארם נהריים יחד עם לחנים מסורתיים אחרים נוספים. הוא הוצג לראשונה, ובהצלחה גדולה, במהדורת 2010 של פסטיבל העוד, ועתה מתחדש ועולה בהפקה רחבה ואיכותית, עם מיטב המוזיקאים.

משתתפים: אלעד גבאי עוד, קאנון, ניהול מוזיקלי, חכם דוד מנחם שירה, פיוט, אלי לוזון זמר אורח, אמיר שהאסאר כלי נשיפה, אליהו דגמי, יוחאי ברק, יניב עובדיה בגלאמה, סאז, עופר בניטה תופים, יוני שרון כלי הקשה, איציק גן כינור טורקי, שאולי יצחק בס.

ראשון, 21 בנובמבר, פתיחת דלתות 20:00, תחילת מופע 22:00, זאפה ירושלים. פיוטי ארם נהריים 
  


פיוטי ארם נהריים, אלעד גבאי, צילום: שמוליק בלמס, חכם דוד מנחם, צילום: משה חורי,  אלי לוזון , צילום: רמי זרנגר, אמיר שהאסאר, צילום: אסנת רום
 

אל-כאהינה: מור קרבסי

הזמרת-יוצרת הבינלאומית מור קרבסי שבה לפסטיבל העוד במופע המוקדש לדמותה של אל-כאהינה, המלכה הלוחמת, הנפוצה בתרבות הברברית של הרי האטלס במרוקו ובמסורת השירה הנשית שנמסרה בעל פה, ה"איזראן". מסריה של שירת האיזראן הקדימו את זמנם והדגישו את קולן ומעמדן של נשים בחברה הברברית. השירים עסקו בנושאים מגוונים : עבודה, אהבה, געגוע וטקסים שונים, ואף נגעו בנישואי ילדות, באומץ לבן של נשים ובתפקידן כמנהיגות רבים מן השבטים הברברים. שירה זו נוצרה באופן ספונטני כאשר הנשים עבדו בשדה או כיבסו בגדים בנהר, וסייעה בידן להתמודד עם זמנים קשים ומרובי מטלות. היא גם שימשה אותן ככלי לביטוי שמחה כאשר חגגו אירועים במעגל השנה ובמעגל החיים. שירים טקסיים אלה הם מלאי חוכמת חיים פשוטה – הם ספגו השראה ממעגל השנה החקלאי ועונות השנה ועברו מדור לדור - מאם לילדיה. 
 
משתתפים: מור קרבסי שירה, לחני מקור, כלי הקשה, ג׳ו טיילור גיטרה חשמלית, גיטרה אקוסטית, שירה, אייל יהב צ׳לו, כלי הקשה, גל שמי קלידים, פסנתר, שושנה קרבסי שירה, דוד דגמי כלי הקשה. 
 
שני, 22 בנובמבר, 19:00, בית הקונפדרציה. אל-כאהינה    
  

מור קרבסי, צילום: אוריה קרבסי

 
פופ ורוק איראני: מורין נהדר

מופע בכורה של הזמרת מורין נהדר, המוקדש לתור הזהב של מוזיקת הפופ והרוק האיראנית, שהחלה בשנות החמישים והסתיימה בשלהי שנות השבעים עם עליית השלטון האיסלאמי הרדיקלי.  באותם ימים ההשפעה של מוזיקת הפופ המערבית הגיעה לאיראן- היא נתפסה כסימן לפתיחות ולקדמה והביאה לגל יצירתי חסר תקדים של רבים וטובים מהאמנים שפעלו באותה עת. נהדר תבצע את מיטב שירי התקופה שביצעו האמנים המובילים באותה עת: מוחמד רזה שדג'אריאן, גוגוש, היידה, דריוש, מורטזה, קורוש, ויגן ועוד.   בקולה הייחודי והסוחף  ובפרשנותה האישית תשרטט נהדר תמונה מוזיקלית עשירה של אותה תקופה חד-פעמית שאבדה לבלי שוב, אך עדיין מרגשת גם כיום מיליוני גולים איראנים ברחבי הארץ ובעולם.

משתתפים: מורין נהדר שירה, מחקר, ניהול אמנותי, עיבודים, ליעד גרושקה עיבודים, תכנותים, הפקה מוזיקלי, אסף מידן פסנתר, מחשב, קלידים,  אורן גלעד תופים, גל רוט גיטרות, אלון עזיזי בס וקונטרבס, יוהנה ריטמולר כינור,  ירון ואזאנה טרומבון, איתמר דוארי כלי הקשה, יובל פלג חצוצרה.

שני, 22 בנובמבר, פתיחת דלתות 20:00, תחילת מופע 22:00, זאפה ירושלים. מורין נהדר    
  
 

מורין נהדר, צילום: אילן בשור


לונא אבו נסאר מארחת את נגן העוד ג'ורג' קנדלפת 

הזמרת והיוצרת לונא אבו נסאר מגיעה לפסטיבל העוד עם מופע הטריו שלה, המהדהד את רפרטואר שיריה משני האלבומים המוערכים "אספר לך" ו-"מערבולת". במופע תארח את נגן העוד והמטפל במוזיקה ג'ורג' קנדלפת מנצרת, בעל הצליל העמוק והמסורתי, אשר הופיע בפסטיבלים ברחבי העולם. אבו נסאר, אשר יוצרת בעברית ובערבית, רוקחת את שתי השפות ואת העולמות המוזיקליים שלה ליצירה חדשה ומגישה את שיריה ברגישות ובכנות הכובשות את המאזינים. יחד עם הטריו תבצע את שיריה בעיבודים מיוחדים מלאי אווירה וקצב, הנעים בין אינטימיות ומינימליזם ובין עושר צלילי המפגין את המנעד העשיר של אבו נסאר ונגניה. 

משתתפים: לונא אבו נסאר שירה, גיטרה, עוד ג'ורג' קנדלפת עוד,  עדי גיגי קונטרבס, שרון פטרובר תופים. 
 
שלישי, 23 בנובמבר, 19:00, בית הקונפדרציה. לונא אבו נסאר 
 

לונא אבו נסאר, צילום: יואב פישרסקי. ג'ורג' קנדלפת, צילום: איימן פרח
 
אנא לוליה: נטע אלקיים

הזמרת-יוצרת נטע אלקיים מציגה הפקה מיוחדת לפסטיבל העוד, השואבת השראה וחוגגת את המורשת המוזיקלית של הזמרות היהודיות מאלג'יר: לין מונטי, אליס פיטוסי, רנט לאורנייז וסימון תמר. אלקיים היא הזמרת הקבועה בארץ של הפסנתרן האלג'יראי האגדי מוריס אל-מדיוני, מגדולי המוזיקאים באלג'יר וכיום תושב ישראל. אל-מדיוני היה מלווה קבוע של הזמרות לין מונטי ורנט לאורנייז, ובאמצעות עבודתה עמו נחשפה אלקיים לעולמן המוזיקלי רווי ההשפעות של הנשים היוצרות הללו. הן שרו בשפה הערבית-אלג׳יראית, לעיתים בשילוב צרפתית, וספגו השפעות רבות מהמוזיקה האנדלוסית, השאנסון הצרפתי, הפלמנקו הספרדי ועוד. יצירות נבחרות מהרפרטואר העשיר שלהן יבוצעו בעיבודים מיוחדים של אלקיים ושותפה ליצירה, עמית חי כהן. 
 
משתתפים: נטע אלקיים עיבודים, שירה, עמית חי כהן עיבודים, ניהול מוזיקלי, פסנתר, גיטרה חשמלית, קלידים, הלל אמסלם כלי הקשה, טל אברהם חצוצרה, מיכאל רוסלר בסון.  

שלישי, 23 בנובמבר, פתיחת דלתות 20:00, תחילת מופע 22:00, זאפה ירושלים.  נטע אלקיים    
 


נטע אלקיים, צילום: אסטוונאת חי

יסמין לוי ודיקלה
- מופע משותף מיוחד לפסטיבל

מופע פסגה חד-פעמי עבור פסטיבל העוד, של שתי זמרות-יוצרות גדולות ואהובות – יסמין לוי ודיקלה. לוי ודיקלה יבצעו את שיריהן יחד ולחוד והן מבטיחות ערב שכולו דרמה, רומנטיקה, תשוקה ושירים ישנים וחדשים שזכו לעיבודים מיוחדים עבור הפסטיבל. שיריה של לוי משלבים צליל ספרדי קלאסי עם צליל מערבי, וכוללים קלאסיקות של שירי לדינו, טנגו ארגנטינאי, פלמנקו ושירים לטיניים  Adio Kerida, Una Noche Mas, Espera un poco  Besame Mucho, Natalie  ועוד.  דיקלה, המתוארת לעיתים כשילוב של אום כולת'ום ומדונה, נזרקת בהופעותיה לזרועות הקהל בלי היסוס ומחשבה. היא תבצע את להיטיה, "ואם פרידה", "שבע בערב", "שבועיים", "רק תגיד", "בדידותי הנהדרת"  ורבים אחרים בעיבודים ייחודיים למופע החדש המשותף. 
 
משתתפים: יסמין לוי שירה, דיקלה שירה, יחיאל חסון גיטרה ספרדית, נדב ביטון ניהול מוזיקלי, פסנתר, קלידים, אמיר שהסאר כלי נשיפה, ישי אמיר כלי הקשה, מתן אפרת תופים, הדר גרין בס.

רביעי, 24 בנובמבר, 21:00, אולם רבקה קראון, תיאטרון ירושלים. יסמין לוי ודיקלה    
 


יסמין לוי צילום: כפיר זיו. דיקלה צילום: דודי חסון

קיצת יוסף (סיפור יוסף): הגרסא התימנית

 
לאה אברהם, עופר כלף, שי צברי, תום פוגל ומוזיקאים נוספים יתאספו יחד לספר את סיפורו המרתק של יוסף הצדיק, כפי שהוא משתקף בתרבות היהודית-תימנית. הסיפור המקראי של יוסף ישולב עם מסורת סיפור יוסף מפי נשות תימן - שירת דיוואן מקודשת ומחול מיסטי יחברו יחד את יוסף הצדיק של התורה ושל הקוראן עם יוסף היפהפה כפי שנחווה על ידי נשות תימן. הפנים השונות הללו של יוסף נוכחות בסיפור העממי "קיצת יוסף "(סיפור יוסף) בתרבות התימנית, שנכתב בערבית-יהודית וכולל מקורות יהודיים ואיסלאמיים. כמו כן נוכח יוסף בשיריו של המשורר המקובל רבי שלום שבזי, ששיריו מלאים רגש מיסטי ומהווים מעין שירה סופית יהודית. סיפורו זה של יוסף, החוצה גבולות של דתות ושל מגדרים, מועלה לראשונה בפסטיבל העוד. 
 
משתתפים: לאה אברהם שירה, מחול, אביתר סעיד שירה, מחול, עופר כלף שירה, שי צברי שירה, תום פוגל שירה, אליסף בשארי עוד, עינת הראל תופים.

רביעי, 24 בנובמבר, פתיחת דלתות 20:00, תחילת מופע 22:00, זאפה ירושלים. קיצת יוסף   
  


קיצת יוסף - הגרסא התימנית.  עופא כלף, צילום: עודד אנטמן, שי צברי, צילום: זהר שטרית, תום פוגל, צילום: עודד אנטמן, לאה אברהם , צילום: אנוש אברהם נחופ

חלב אריות: ויסאם ג'ובראן ורוני סומק

נגן העוד ויסאם ג'ובראן והמשורר רוני סומק חולצים פקק מבקבוק מטאפורי של עראק ומורחים אותו על גגות המילים ועל מיתרי העוד. העראק מכונה בערבית "חלב אריות", ולכן העוד של ג'ובראן והמילים של סומק הם הזמנה לג'ונגל רב יופי, בו מנשבות בעיקר רוחות מזרחיות. מופע אינטימי חד-פעמי לפסטיבל העוד.

משתתפים: ויסאם ג'ובראן עוד, רוני סומק קריאת שירה.

חמישי, 25 בנובמבר, 19:00, בית הקונפדרציה. חלב אריות  
 

חלב אריות, רוני סומק, צילום: ליאורה סומק ויסאם גובראן, צילום: ימן גובראן

 

שלושת הגדולים: מוחמד עבד אל-והאב, פאריד אל-אטרש ועבד אל-חלים חאפז

ערב מחווה לשלושה מגדולי המוזיקאים והזמרים בעולם הערבי במאה העשרים - עבד אל-והאב, פריד אל-אטרש, ועבד אל-חלים חאפז, מי שעיצבו את פניה של המוזיקה הערבית האמנותית והטביעו עליה את חותמם, כל אחד בדרכו הייחודית. שלושתם הפכו לאגדות עוד בחייהם וזכו לאהדה ולהערצה ברחבי העולם הערבי ובעולם כולו. הקונצרט מוקדש למיטב יצירותיהם הקנוניות, כולל ביצוע קשת רחבה של יצירות קוליות במגוון עשיר של סגנונות מוזיקליים, המהווים נכס צאן ברזל של המוזיקה הערבית הקלאסית במאה העשרים. כל אלו יבוצעו בתוספת קטעי אלתור המעשירים את העומק הרגשי של היצירות ומביאים לתחושת התמוגגות סוחפת, ה- "טראב". פרופ' תייסיר אליאס, מגדולי נגני העוד בעולם, הרכיב אנסמבל של אמנים מהשורה הראשונה בארץ, שילווה את ביצוע השירים של שני הסולנים המופלאים: זיו יחזקאל  ומאמון זיוד. 
 
משתתפים:פרופ' תייסיר אליאס עוד, כינור, ניהול מוזיקלי, זיו יחזקאל שירה, מאמון זיוד שירה, פיראס עיסמי כינור, אליאס אליאס כינור, ריבאל סרור כינור, עיסא עוואד קאנון, ג'מיל בשתאוי נאי, מישל מטר דרבוקה, עזיז נדאף ריק  מקהלת "אל-כרוואן": ניהול מוזיקלי - נביה עוואד.

חמישי, 25 בנובמבר, 21:00, אולם שרובר, תיאטרון ירושלים. שלושת הגדולים 
 


שלושת הגדולים, מוחמד עבד אל והאב, פאריד אל אטרש ועבד אל חלים חאפז, תמונות יחסי ציבור
 
אבות ובנים: אליהו דגמי ורוני עברין והבנים דוד דגמי ודניאל עברין

מפגש של אבות ובנים, ארצות ותרבויות עתיקות וחדשות. אליהו דגמי, מחלוצי המוזיקה האתנית בארץ ונגן סאז, בגלמה וגיטרה, יחד עם בנו המתופף והמקישן דוד, במפגש עם רוני עברין, אמן כלי ההקשה, יחד עם בנו הבסיסט דניאל. דגמי האב מכנה את היסודות המוזיקליים של מפגש זה בכינוי "שם, חם ויפת". שם: תורת ומסורת המקאם על גווניה. חם: עולם הקצב והתנועה הפנימית. יפת: המבנה והמעטפת ההרמונית והחשמלית. המפגש מביע בצלילים את העומק והמורכבות של הקשר בין אב ובנו, בטבעיות ובשמחה. 

משתתפים:  אליהו דגמי סאז, בגלמה, גיטרה, דוד דגמי תופים, כלי הקשה, רוני עברין כלי הקשה, דניאל עברין בס.

שישי, 26 בנובמבר, 13:00, בית הקונפדרציה. אבות ובנים 
  

אבות ובנים: אליהו דגמי ורוני עברין והבנים דוד דגמי ודניאל עברין, צילום: אוריאל קרמר

 
מופע סיום: אדומי השפתות: ברי סחרוף, רע מוכיח ואנסמבל אדומי השפתות בשירי שלמה אבן גבירול

פסטיבל העוד מציג שוב את אחת מההופעות הנפלאות שהועלו בו במהדורת הפסטיבל בשנת 2007: אדומי השפתות, האנסמבל של המקישן-יוצר רע מוכיח והזמר-יוצר גיטריסט ברי סחרוף, יציגו את שירתו של אחד מגדולי משוררי ספרד, שלמה אבן גבירול, שחי ופעל באנדלוסיה. המופע הוצג עוד מספר פעמים לאחר בכורתו בפסטיבל העוד, הונצח גם באלבום מפואר באותו שם וזכה לאהבת הקהל ולשבחי הביקורת. מוכיח וסחרוף כתבו מוזיקה מקורית, הקשובה למפגש הנדיר והמיוחד שהתקיים בספרד בין התרבות היהודית הגבוהה לבין התרבות הערבית הגבוהה והנצרות המתחדשת. צלילי העבר וצלילי ההווה התחברו לשלמות מוזיקלית אחת, הנושאת מן הטעם והריח של מסיבות השירה, הפילוסופיה והחשק שנערכו בספרד המוסלמית. עתה מוכיח וסחרוף חוזרים ומעדכנים את מסעם בזמן, שמחבר בין עולמו של גדול משוררי ספרד לבין עולמנו.

משתתפים: ברי סחרוף גיטרה, שירה, רע מוכיח תופים, עדי רנרט קלידים, חצוצרה, איתמר דוארי כלי הקשה, עודד גולדשמידט בס, יניב רבה עוד, שי צברי שירה, אייל תלמודי סקסופון,  אסף רוט מרימבה, כלי הקשה, אודי בן כנען סאז.

מוצאי שבת, 27 בנובמבר, 21:00, אולם שרובר, תיאטרון ירושלים. אדומי השפתות    
  

אדומי השפתות, ברי סחרוף ורע מוכיח. צילום: מיקי אלון


 פסטיבל העוד של בית הקונפדרציה יתקיים בין ה-27-18 בנובמבר 2021 בבית הקונפדרציה ובזאפה ירושלים. להזמנת כרטיסים



18/10/2021   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע