אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
פסטיבלים
לוח האירועים 2024 מאי 
א ב ג ד ה ו ש
   
1011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה פסטיבל ישראל 2023 בירושלים
 

 
 
בפסטיבל השנה ישתתפו שמות עולים וכוכבות גדולות מהעולם לצד יוצרים ויוצרות מקומיים


כוכבים מהארץ ומהעולם

"אנחנו חיים בתקופה מיוחדת. תקופה בה האמנות פוגשת את המאבק. הרחוב פוגש את הבמה. האמנים פוגשים את כיכר העיר. השנה הפסטיבל מציע הרפתקאות אמנותיות שבעינינו הן תשובה למערכת היחסים המרתקת בין מושגים מנוגדים לכאורה - אמנות | לחימה" (איתי מאוטנר ומיכל ואעקנין, מנהלים אמנותיים). 
 
פסטיבל ישראל ה-62 יתקיים בין התאריכים 11-1 באוגוסט 2023 בירושלים והשנה בשלושה מוקדים: גן העצמאות, תיאטרון ירושלים וברחבי קמפוס ירושלים לאמנויות.


בפסטיבל השנה ישתתפו שמות עולים וכוכבות גדולות מהעולם: גורו הפודקאסטים איירה גלאס; טריונה Tank בול סולנית Tank and The Bangas; הכוריאוגרפית אליס ריפול מברזיל; יוצרת התיאטרון לולה אריאס והכוריאוגרפית מרינה אוטרו מארגנטינה, יחד עם הקבוצות והאנסמבלים שלהן.

לצד זה ישתתפו יוצרים ויוצרות מקומיים שיציגו בבכורה בפסטיבל עבודות מקור ובהם: נטע וינר, קורין קיציס, מארק אליהו, אקו, סמיון אלקסנדרובסקי, מאיה קוסובר וניר גורלי, שי צברי, יענקל'ה רוטבליט, ריטה, אתגר קרת, גלי עטרי, יסמין מועלם, קולקטיב האמנים החיפאי Broken Fingaz, אלי לוזון, איתמר שמשוני, אופיר יודילביץ' ורבים נוספים.
 
הפסטיבל ייפתח עם שני קונצרטים בינלאומיים גדולים בגן העצמאות, יימשך באולמות של תיאטרון ירושלים ויינעל בשלושה ימים דחוסים של יצירה ברחבי קמפוס ירושלים לאמנויות. 
 

בין אמנות למלחמה

על התוכנית האומנותית והתגבשותה מספרים איתי מאוטנר ומיכל ואעקנין המנהלים האמנותיים: "בשלב מוקדם של העבודה על פסטיבל ישראל 2023 גלגלו רוחות המציאות אל החדר את המושג 'אמנות לחימה'. אחרי שהתגלגל פנימה, החל להשתהות ואז גם לחלחל.  התוכנית האמנותית הלכה והתעצבה כשהוא ברקע, ואנחנו חיפשנו תשובות לשאלות שנוגעות לתפקידה ולמקומה של האמנות במציאות הנוכחית.

"אמנות לחימה. לכאורה, עולם שלם פעור בין שתי המילים שנדמות מנוגדות כל כך אך למעשה הן מקיימות ביניהן קשר קרוב ומרתק. ערכים כמו התבוננות, התמסרות, הקרבה, תרגול והתמרה מקרבות אותן עד מגע. חשיבה פורצת דרך, הקשבה עמוקה ורעיונות לא מקובלים מאפיינים כל אחת, ולבסוף, שתיהן משפיעות על העולם כולו. 
מתוך העדשה הזאת הצלחנו להבחין שהתוכנית שאנחנו אוצרים נאספת אל המרחב הגועש שבין אמנות ולחימה. שהיא גורמת לשתי המילים האלה להשתקף האחת באחרת, להתנגש זו בזו. 

"פסטיבל ישראל 2023 מבקש להניח את המילים הללו במרכז, על הבמות, במרחב הציבורי, בדימויים הגרפיים, בטקסטים שנכתבים. להעלות אותן כשאלה, כהצעה, כנקודת קונפליקט. להתבונן בסקרנות בנעשה סביבן.
בתחילת אוגוסט יציע לכם הפסטיבל הרפתקאות אמנותיות שבעבורנו הן התשובה הברורה לקריאה של העת הזאת: 'אמנות לחימה'".


מיכל ואעקנין ואיתי מאוטנר, צילום: יאיר מיוחס


הנגשה רגישה לקהל מגוון

יו"ר העמותה, ענבר אפק: "תהליך העבודה של הצוות האמנותי הציף נושאים מרתקים, העבודות שנאספו מהארץ ומהעולם שרטטו יריעה רחבה שמזמינה לצלול לתוכה ועכשיו מתחילה ההתרגשות לקראת אחד הרגעים הדרמטיים של הפסטיבל - המפגש אתכן ואתכם. בואו לחוות אתנו אמנות כגורם משמעותי, רלוונטי וכמובן - מהנה. נתראה בפסטיבל".  

איל שר, מנכ"ל: "זה למעלה מ-62 שנים שפסטיבל ישראל חי, נושם, משקף, חוגג, לעיתים שורד, את המציאות הישראלית, ואת המסע של כולנו בה. אנחנו קמים בבוקר והולכים לישון באישון לילה עם השאלות, מה, למה, איך.  התכנית האומנותית שלפניכם היא התשובה שאנחנו מציעים.  פשוטה היא לא. רלוונטית, מהנה, שונה, מעוררת מחשבה, זה אנחנו בטוחים שכן.  מוזמנים לדבר אתנו ואחד עם השנייה דרכה".  

השנה, לצד הפעילות האמנותית, הפסטיבל מקדם שני שיתופי פעולה שמסייעים להדגיש את ערכי הליבה של הפסטיבל: מתוך ההבנה כי לכולנו מגיעה גישה שווה לתרבות איכותית, יזמנו חיבור עם עמותת "מקומות שמורים", שמתמחה בהנגשה רגישה של תרבות ואמנות לקהל ממגוון נוירולוגי (אוטיזם, הפרעות קשב וריכוז, לקויות למידה מורכבות, ויסות חושי, טורט, מש"ה ועוד). צוות העמותה ילווה את הפסטיבל במטרה ליצור נגישות קלה יותר לתכנים ובאירועים עצמם.

כארגון בעל אג'נדה אקלימית שמוצאת ביטוי גם בתכנית האמנותית, הפסטיבל התחבר לאחרונה עם יוזמת האנרגיה הטובה. החיבור הזה יסייע לפסטיבל ישראל להוביל את הדרך לצימצום טביעת הרגל האקולוגית שלו ע"י נטיעת עצים ושילוב הקהל במיזם.


ריטה, צילום: אור דנון

תכנית הפסטיבל:

About Love
מארק אליהו מנגן אהבה עם ריטה, עומר פארוק טקבילק, ולארי חמאתי ושי צברי
תאריך ושעה: 1 באוגוסט, 20:30
מקום: גן העצמאות
מחיר: 180 ש"ח
בערב ט"ו באב, כשהלבנה במילואה והלבבות נפתחים, בגן העצמאות יתנגן קונצרט בינלאומי שמביא את אסיה הקרובה אל ליבה של ירושלים. למופע המיוחד הזה, שמבקש פיוס ונחמה, אספנו מוזיקאים ששמים את הלב על הבמה ומרגשים אותנו במיוחד - פנומן הקמנצ'ה מארק אליהו, שמשמר ומחדש את קסמו של הכלי העתיק הזה, הפך בשנים האחרונות לכוכב בינלאומי עם קהל מעריצים אדוק ברחבי העולם. בערב זה מארק יארח על הבמה את ריטה, הדיווה הענקית של המוזיקה הישראלית, את מאסטר הנשיפה הסוּפי מטורקיה עומר פארוק טקבילק, את הזמרת מרסקת הלבבות ולארי חמאתי והאיש עם הנשמה הכי גדולה באסיה - שי צברי.  החיבורים והמפגשים שהכוכבים ינגנו ישירו על הבמה הם הזמנה להישאב אל פנטזיה להיסחף עם הצלילים. מודרני פוגש קדום, חול מתקרב לקודש, מזרח נושק למערב, ויחד כולם מנגנים פעימה של אהבה.  About Love 
  

מארק אליהו, צילום: Carlos yanez 


משולשת

טאנק & דה בנגאס, יסמין מועלם ואקו מנענעות את גן העצמאות
תאריך ושעה: 2 באוגוסט, 19:30
מקום: גן העצמאות
מחיר: 180 ש"ח
כמו ניו אורלינס, העיר שממנה מגיעים טאנק & דה בנגאס, גם ההרכב הזה הוא תערובת שמחה וחגיגית של סגנונות, השפעות ומקצבים. אחרי שזכו בפרס NPR והיו מועמדים לגראמי, הלהקה הגרובית הזו הפכה לתופעה מוזיקלית עולמית של סול, פ'אנק, היפ הופ ורוק. עכשיו הם מגיעים בהרכב מלא אל הבמה בגן העצמאות לערב חד פעמי ו-Fresh במיוחד. אל הקצב המבעבע הזה מצטרפות גם יסמין מועלם, אחד השמות הרותחים של המוזיקה הישראלית ויוצרת ששולטת במצעדים באלגנטיות כובשת, וגם אקו, המרעננת הרשמית שריחפה אל התהילה עם כריזמה כובשת ורשימה אינסופית של להיטים. התוצאה - ערב שמתפקע מגרוב נשי וקצב ממכר. משולשת

המופע בשיתוף עיריית ירושלים והקרן לירושלים ובתמיכתן 


יסמין מועלם, צילום: שי פרנקו
  
 MINEFIELD
יצירה דוקו-תיאטרלית שאוספת אויבים ותיקים לתוך סיפור חדש
תאריך ושעה: 9 באוגוסט, 21:00, 10 באוגוסט, 20:00, 11 באוגוסט, 11:00
מקום: סטודיו למשחק ניסן נתיב ירושלים
מחיר: 140 ש"ח

 עבודת הדוקו-תיאטרון המצליחה של היוצרת הארגנטינאית לולה אריאס מפגישה אויבים לשעבר לסיור רב-ערוצי בנבכי הזיכרון שלהם. שלושים שנה אחרי הניצחון הבריטי על צבאות החונטה במלחמת פוקלנד, הזיכרונות והחוויות של מי שלקחו חלק בקרבות עומדים למבחן הזמן, ונקשרים לסיפור מרובד ואנושי.
המטען הקשה מפורק בעדינות ובחוכמה על הבמה, והופך כמעט לספקטקל. מסכי וידיאו, להקת רוק, הומור ודרמה מתרגמים את המלחמה לחוויה מעוררת מחשבה. שלושים שנה אחרי החיילים של אז הם היום מורה לצרכים מיוחדים, מוביל של להקת מחווה לביטלס, פסיכולוג, עורך דין פלילי, מאבטח ואלוף טריאתלון. הקשר היחיד שמתקיים ביניהם הוא נשיאת העול שהותיר זיכרון המלחמה על הלוחם. למה היא הפכה אותו - לגיבור, לקורבן, למשוגע? אילו סימנים מותירה המלחמה אחרי ששוככים הקרבות? MINEFIELD
 
Fuck Me
 התרחשות פרפורמטיבית המחברת בין נקמה, פנטזיה ושליטה
תאריך ושעה: 3 באוגוסט 20:30, 4 באוגוסט, 12:15
מקום: אולם רבקה קראון, תיאטרון ירושלים
מחיר: 140 ש"ח
 אישה אחת, בפינה שקטה של הבמה, מושכת את תשומת לבנו. זו מרינה אוטרו, האמנית, הכוריאוגרפית והרקדנית מאחורי Fuck Me ואחד הקולות החדשים והמסקרנים בעולם המחול. בעקבות פציעה שאילצה אותה לוותר על מרכז הבמה, מרינה מוחלפת בחמישה רקדנים גברים, שהופכים לחומר בידיה. כשהם ממלאים בצייתנות אחר ההוראות שלה, חושפים הרקדנים את סיפור חייה, חלק אחר חלק.
 Fuck Me נע קדימה ואחורה בין סרט תיעודי ובדיוני, ריקוד ופרפורמנס, שליטה ושחרור, הכל עטוף בשנינות והומור נועזים. זהו החלק השלישי בטרילוגיית Remember To Live, שמתכננת אוטרו להמשיך ולפתח עד מותה.
המופע כולל עירום.  Fuck Me


 
פסטיבל ישראל שמח וגאה לארח את אחת היוצרות הבולטות והמסקרנות בעולם המחול היום, אליס ריפול הברזילאית, שתגיע אלינו עם שתי עבודות מרתקות: 

Lavagem

איך מנקים את הלכלוך הזה?
תאריך ושעה: 10 באוגוסט, 18:45, 11 באוגוסט, 13:00
מקום: בית הספר לתיאטרון חזותי
מחיר: 140 ש"ח
 יריעת פלסטיק כחולה, דליים, מים וסבון. שישה רקדנים מנקים-מצחצחים-מבריקים את גופם, זה את זה, את המרחב. מנסים להפוך הכול לנקי ובוהק.
 Lavagem (בפורטוגזית - "שטיפה", בסלנג - מכבסת כספים) עוסקת בניקיון, ויותר מזה - במה שמסומן כמלוכלך. כסף, מצפון או היסטוריה שמחייבים מירוק מיוצגים על הבמה בגופם של הרקדנים, תושבי הפאבלות של ריו דה ז'ניירו. תנועות הניקיון המוכרות הופכות למחול פואטי-פוליטי המשרטט אבסורד מוחלט - ניסיון לחיות בעולם נקי. אנחנו מפסידים קבועים במלחמה בלתי פוסקת מול מה שנראה מלוכלך ומסומן כמלוכלך. הלכלוך לעולם לא נעלם, הוא רק מורחק זמנית מהעין.
 Lavagem של הכוריאוגרפית הברזילאית אליס ריפול הוא מופע אנרגטי, סוחף ומלא תשוקה שמרחיב את הסדקים הצרים בין הנקי והמלוכלך, בין המותר והאסור, בין העונש והגאולה.  Lavagem



 

aCORdo
מחול שמערער את שיווי המשקל השביר של היומיום
תאריך ושעה: 9 באוגוסט, 18:15, 21:00
מקום: בית הספר לתיאטרון חזותי
מחיר: 70 ש"ח
 כמעט 7 מיליון תושבים בקצת יותר מ-1000 קמ"ר. צפוף מאוד בריו דה ז'ניירו. אבל לא לכולם. העשירים נהנים מחופש תנועה כמעט לא מוגבל, ואילו תושבי הפאבלות מצטופפים ונדחקים ללא הרף. בין המעמדות הרחוקים כל כך ניצבת המשטרה, יוצרת חיץ אנושי, מגוננת על העשירים מפני האלימות שבעיר, ומשמרת את הפער שזועק בחוסר ההוגנות שלו.
את סיר הלחץ המבעבע הזה תרגמה הכוריאוגרפית הברזילאית אליס ריפול לעבודת מחול יוצאת דופן ששמה aCORdo  (בפורטוגזית - "הצבע של"). בחדר קטן הקהל פוגש קבוצה של ארבעה רקדנים, כולם תושבי הפאבלות. התנועה שלהם בחלל מייצרת מרחב חדש המאפשר מפגשים חדשים, ישירים, איתנו.
aCORdo  מחבר באמצעות תנועה ומחול בין עימות פוליטי למציאות נחלמת, בין אשליה של ביטחון לבין מבט ישיר ומגע עם המאיים.  aCORdo
 

אליס ריפול, אקורדו, צילום: Renato Mangolin


יותר מ"שיר אחד"
הפודקאסט האהוב עולה על הבמה ושובר את חוקי הפורמט
תאריך ושעה: 3 באוגוסט, 21:00, 4 באוגוסט, 14:00
מקום: אולם שרובר, תיאטרון ירושלים
מחיר: 160 ש"ח
ישנם שירים שסיפור החיים שלהם מופלא וסוחף במיוחד, מעשיר אותם ומספק נקודת מבט חדשה לחלוטין. סביב הרעיון הזה נוצר ההסכת המעולה "שיר אחד" בתאגיד השידור כאן. בעיבוד הבימתי שרקחנו לו, "שיר אחד" מספר על שלושה שירים שונים עם חיבור בלתי שגרתי - הם נולדו מתוך האישי ביותר, אך מהר מאד הוטענו במשמעות אחרת והפכו להמנונים שליוו, ועדיין מלווים, את רגעי הדרמה הגדולים והמשמעותיים ביותר של החיים כאן.
צוות הפודקאסטים של כאן הסכתים, מאיה וניר גורלי, חברו אל המוזיקאים גלי עטרי, קורין אלאל, יענק'לה רוטבליט, אלי לוזון, נדב הולנדר ואחרים, ויצרו מגה- סיפור- מופע חדש
העיבוד הבימתי של שיר אחד הוא הזמנה לגלות משהו על הביחד שלנו כאן. להאזין לפסקול הישראלי, על רגעי הדרמה הפרטית והקולקטיבית שבו. רגעי המחאה והפואטיקה. להתפעל מהעדינות חסרת המאמץ שבה המוזיקה מחברת אותנו.  יותר מ"שיר אחד"
 
אושיית הפודקאסטים הבינלאומית, איירה גלאס, יעלה במסגרת הפסטיבל 2 מופעים שונים. האחד סולו והשני בשיתוף הסופר אתגר קרת:



איירה גלאס, צילום: Sandy Honig


 

Seven Things I’ve Learned
איירה גלאס מספר סיפור על (איך) לספר סיפור
תאריך ושעה: 9 באוגוסט, 20:30
מקום: בית העם
מחיר: 160 ש"ח

עולם האודיו שרד נבואות חורבן זועמות ושמע הספדים וקינות על סופו הקרב ובא, אבל אז, באופן בלתי צפוי לחלוטין, זכה לעדנה עצומה והפך לאחת הפלטפורמות הפופולריות והפוריות בעולם התרבותי של המאה ה-21.
הרבה מהרנסאנס הזה התרחש בזכות גיבור אחד, מספר סיפורים בחסד, שהקדים את בשורת הפודקאסטים והביא לעולם את This American Life. איירה גלאס, זוכה פרסי פיבודי ופוליצר היוקרתיים, פיתח במהלך עבודתו יכולת להפוך כל סיפור לסיפור מרתק ולספר אותו בצורה שמושכת עשרות מיליוני מאזינים בעולם כולו.
במפגש שמהווה מפגן יכולות מסחרר הוא שוזר קטעי אודיו, וידאו ומוזיקה לכדי סיפור מהודק ושופע תובנות. הקשבה עמוקה לניגון שבין המילים מגלה מהיכן מגיעה ההשראה, מה מניע את התשוקה, כיצד הצלחות (וגם כשלונות) מעצבים את הדרך ואיך הופכים את כל אלה לסיפור שחייבים לשמוע .Seven Things I’ve Learned
 
סיפורים חצי אפויים על האמא המתה שלי
איירה גלאס ואתגר קרת עושים בית ספר לסטוריטלינג
תאריך ושעה: 10 באוגוסט, 21:00
מקום: בית העם
מחיר: 160 ש"ח

איירה גלאס, הגורו של עולם הפודקאסטים, ואתגר קרת, סופר וכותב בעל שם עולמי, משלבים כשרונות לערב של סיפורים מטלטלים ומצחיקים.
אתגר קרת כתב כמעט על כל נושא שבעולם, על כל דבר בחייו, ונחשב תמיד כמי שכותב פנטזיה. קרת עצמו לא הצליח להבין איך מצא את עצמו במגירה הזו, מפני שאצלו בראש ככה נקראה והתפענחה המציאות.
רק נושא אחד מעולם לא נכנס לסיפורים שלו - אימו. שנים אחרי מותה, כשהוא כבר סופר בעל שם עולמי, ניסה אתגר קרת לכתוב סיפורים עליה, לא הצליח למצוא להם סופים, ולמעשה יצר ערימה גדולה של סיפורים חצי אפויים. במפגש עם איירה גלאס הצליח אתגר לזהות את אימו בתור המעיין הפנטסטי שבבסיס הסיפורים שלו - אשה פנטסטית, שחיה מציאות פנטסטית, וסיפרה סיפורים פנטסטיים לגמרי ואמיתיים לחלוטין. אורנה קרת הייתה זו שהפכה עבור בנה את הלא ייאמן לריאליזם מרתק.
 "עבדתי עם הרבה אוספים של סיפורים במהלך העשורים של תכנית הרדיו שלי" מספר גלאס, "אבל זה אחד המרתקים והמהנים מכולם. לעבוד על האוסף הזה הייתה זכות יוצאת דופן ומשמחת במיוחד. הם יפהפיים, וזה עונג מיוחד להציג אותם לצידו של אתגר" . סיפורים חצי אפויים על האמא המתה שלי

 

אתגר קרת, צילום: ליאל זנד

שלושת המופעים הבאים (יאמא, לאב מי טנדר, טווח קצר) מתקיימים במסגרת אופק, יוזמה של הפסטיבל לעידוד וקידום יוצרים ישראלים. השילוב בתכנית הפסטיבל מעניק לאמנים מקום, כתף אל כתף, עם הפקות ענק של מיטב הכוחות היוצרים מהארץ ומהעולם ופותח אפשרויות לצמיחה בכיוונים רבים:  
 
יאמא
מופע רב-לשוני אל עומק השכבות שמתחת למקום הזה
תאריך ושעה:3 באוגוסט, 19:00, 22:00, 4 באוגוסט, 12:00, 15:00
מקום: אולפן, תיאטרון ירושלים
מחיר: 90 ש"ח
המילה הערבית לאמא היא "יאמא". בעברית "ימה" היא אגם או ביצה. ביידיש - ים. במקרא "ימה" היא כיוון הים, מערב.
״אם הזרים״ הוא שמה הערבי של יפו, יאפא, ג'אפה, שהייתה הלב הפועם של המזרח התיכון, בין דמשק לקהיר לירושלים, והיום מתנדנדת מקצה המקף של תל אביב. זו העיר שבה נטע וינר חי ויוצר, והיא שולחת אותו לחפור ולהתחפר בעקבות אלפי שנים ושכבות עמוקות של סיפורים - אמת על אמת, שקר על שקר, אמונה על אמונה.
יצירתו החדשה ״יאמא״ משלבת אמנויות לחימה, ספוקן וורד, תיאטרון וביט כדי לחצוב החוצה סיפור חדש-ישן. זה סיפור שמתקיים בין עברית, ערבית ויידיש, אבל מובן לכל מי שחי כאן. זה סיפור שמגשר בין אמינם ליונה הנביא, בין ביאליק לפיירוז, בין חולדאי לקזבלן. אבל זה לא רק סיפור. ״יאמא״ היא גם סיור מודרך, קרב מגע, וטקס תפילה. היא נטועה בעבר המפואר והעשיר של המקום שבו אנו חיים ומתים, ומתוך המציאות הכאוטית והקדחתנית היא חולמת לנו אופק חדש.  יאמא
 
יצירה ישראלית מקורית בתמיכת קרן MART
 
 לאב מי טנדר
יצירה דוקו-תיאטרלית על אישה שמזמינה את החיים לקרב כדי להתפייס
תאריך ושעה: 9 באוגוסט, 19:00, 10 באוגוסט, 20:30, 11 באוגוסט, 11:30
מקום: בית הספר לתיאטרון חזותי
מחיר: 90 ש"ח
גם מחוץ לאולם הג'ודו שבו התאמנה כילדה, החיים של קורין קיציס נדמו לזירת מאבק. קרב על מקום, על קול אישי, על נרטיב. ביצירה הדוקו-תיאטרלית המלאה הראשונה שלה היא מבקשת לצאת מתודעת הקרב, ומגלה שהיא לא יודעת איך.
קורין מעלה על מזרן ג'ודו גדול את הקרבות המרכזיים של חייה: הסיבוב הראשון - מול בן הזוג. הסיבוב השני - מול האם. הסיבוב המסכם והקשה מכולם - מול עצמה. הקרבות התובעניים על הבמה הופכים למסע התבגרות. קיציס מחפשת לאן להוליך את הכוח שלה, איך לפרוק אותו ואיפה, איך לשנות את כיוונו ולהפוך אותו לכוח מרפא.
מתוך האישי ביותר היא מפרקת את החיים ליסודות אוניברסליים: אהבה, משפחה, זהות, חיפוש וחופש.  לאב מי טנדר
 
יצירה ישראלית מקורית בתמיכת קרן MART



קורין קיציס, צילום: אלה ברק


 טווח קצר
יצירה מרירה-מתוקה על הורים, על ילדים ועל הזמן שקושר ביניהם
תאריך ושעה: 3 באוגוסט, 17:30, 3 באוגוסט, 20:00, 3 באוגוסט, 22:00, 4 באוגוסט, 10:30, 4 באוגוסט, 12:30, 4 באוגוסט, 14:30
מקום: אולם הנרי קראון, תיאטרון ירושלים
מחיר: 90 ש"ח 
 "איפה אמא? למה היא עדיין לא חזרה הביתה?"
"אמא מתה, אבא. בדיוק חזרנו מהלוויה שלה."
 הרגע האבסורדי הזה, שמשלב דרמה והומור עצוב, הוא הרגע שבו אתם נכנסים לסיפור.
 שבו, ונתחיל מההתחלה:
החיים האלה הם לא באמת מה שאנחנו מתכננים. אמא נפטרה מהר מדי. השמיים קודרים. אבא הולך ומאבד את הזיכרון. העבודה "טווח קצר" עוסקת בדיוק בזה: בשבריריות של הכול, בזמן שלא פוסק לרגע, באי-היכולת שלנו לדעת דברים בוודאות. ואנחנו כקהל, מהר מהצפוי, הופכים חלק מהסיפור המתהווה - מוצאים את עצמנו בבית ההורים על הבמה, מוזמנים לעבור בין החדרים, לחטט בשידות ובארונות, להתיישב על אחד הכיסאות. באוזניות שמוצעות לנו נשמע עוד ועוד שיחות דומות מאוד לשיחה עם האב הדועך או שונות ממנה לחלוטין. השיחות יכולות להימשך בלופים לנצח. כולן מציפות את הידיעה שהזמן לא עסוק ברחמים. גם לא עלינו. בכל יום שעובר נעלם עוד דבר. דוהה עוד פרט. מה בעצם הזמן מותיר מאיתנו בסוף?
סמיון אלקסנדרובסקי הוא קול טרי, נועז וייחודי בתיאטרון העכשווי. העבודות שלו מבקשות מהקהל לקחת חלק פעיל ביצירה. היצירה "טווח קצר" כבר הועלתה על במות שנות ברחבי אירופה. העיבוד המקומי נעשה במיוחד בעבור פסטיבל ישראל.  טווח קצר
 
יצירה ישראלית מקורית בתמיכת קרן MART 
 
Solo Collective
ליאור שוב מאלתרת פסקול של ציפייה לניסים ונפלאות
תאריך ושעה: 10 באוגוסט, 22:00, 11 באוגוסט, 14:30
מקום: בית הספר לתיאטרון חזותי
מחיר: 90 ש"ח
בנדיבות לב ובאומץ נדיר, ליאור מניחה את ליבה במרכז החדר, ומאפשרת לקהל למקד בו מבט. השירים שלה, בחלקם מגובשים ובחלקם נרקמים ומתעצבים תוך כדי המופע, מלאים ברגעים פרומים שמותירים מקום למבוכה, לבלבול ולשתיקה. שפת אימה (ג'יבריש) מתערבבת באנגלית, בצרפתית, בציפורית, בליצנית ובעברית עד שהמילים הופכות לקוד הפעלה קדמוני - היו נוכחים!
השירים שלה, שמאתגרים את ההגדרה המצמצמת והמוכרת לנו, יוצרים בעבורה מרחב בטוח לביטוי עצמי, ומזמינים את הקהל להצטרף כדי לתמוך בה ולהביא בעצמם אהבה ושמחה. כבר שנים שהיא נודדת בעולם ומעלה את מופע המוזיקה-פרפורמנס-ליצנות כמעט לפני כל קהל בכל מקום כדי להיות לחלוטין כאן ועכשיו. הניסיון הזה הפך אותה למעין שאמאנית שהעזרים שלה הם כלי נגינה, צעצועים, הגוף שלה, טוטאליות, ומידה לא מבוטלת של נאיביות. במהלך המסע המופלא שלה היא פיתחה דרך אינטואיטיבית להפגיש את עצמה ואותנו עם הגבולות של עצמנו, ולהציע דרך בהירה ומוארת לחצות אותם. יחד.  Solo Collective
 
אמנות | לחימה
מה שלא הולך בכוח הולך ברוח
תאריך ומקום: 3 באוגוסט, 19:00-23:00, רחבת תיאטרון ירושלים, 10-9 באוגוסט, 19:00-23:00, רחבת קמפוס ירושלים לאמנויות
מחיר: כניסה חופשית
בטרם למדנו לכתוב, למדנו להילחם. האנושות, ברחבי הגלובוס כולו, פיתחה תורות לחימה שונות ומורכבות שבבסיסן דומות זו לזו דמיון עמוק - הן מחייבות התמסרות והקרבה, הן תובעות מחשבה ודיוק, הן רוחשות כבוד לצד שמנגד, הן משלבות תרגול של הרוח ולא רק של הגוף, ואולי החשוב מכול - הן יוצרות התמרה. הפורענות האנושית מרוסנת ומנותבת מחדש. האנרגיה של היריב מפורקת ומשנה כיוון. התנועה הזרה הופכת לטבע שני.
 הרעיון הזה, שמוצא ביטוי רחב בפסטיבל השנה ומעניק לו את המסגרת האוצרותית, הוביל אותנו להביט מקרוב על האמנויות האלה. מתוך הדוג'ואים ואולמות התרגול שברחבי הארץ אספנו לוחמות ולוחמים מכל הגילים, הקבוצות, השיטות והאמונות, והצבנו אותם בזירה אחת. מחוץ לקונטקסט הקבוע, מול תיאטרון ירושלים או במתחם המשכן של בתי הספר לאמנויות במנורה, התרגול של הקבוצות האלה מעלה הצעה חדשה לדיון ציבורי ורלוונטי - האם אמנות היא תורת לחימה? איך תרגול של אמנות לחימה יכול להרבות שלום? איך נוכל להתמיר את האנרגיה שלנו למקומות החשובים באמת?  אמנות | לחימה
 
עיר מפעל
הג'אנק של האחד הוא האוצר של כולנו
 תאריך ושעה: 11-4 באוגוסט, הכניסה כל חצי שעה לאורך שעות היום, בהרשמה מראש
מקום: הגלריה החדשה, סדנאות האמנים טדי
מחיר: 10 ש"ח
לכל אחת ואחד מאיתנו היה בילדות הצעצוע האייקוני ההוא. הצעצוע שאיתו הצטלמנו והלכנו לישון, זה שהיה החבר הכי טוב שלנו לאורך ימים, חודשים ואפילו שנים עד שנעלם לבלי שוב אל גן העדן לצעצועים. פרויקט "עיר מפעל" מציל את הצעצועים האבודים מכליה. הוא מעניק להם גלגול חיים נוסף, ומשיב אותם אל הילדים שאנחנו היום.
איתמר שמשוני וצוותו חורשים את העיר באוטו זאזא, ואוספים צעצועים ישנים ומתנדבים רעננים מכל השכונות ברחבי העיר כדי להקים יחד מפעל של ממש - מפעל שהופך צעצועים ישנים לעבודות אמנות חדשות. אתם, ילדים בכל הגילים, מוזמנים לבקר בו, לעבור בין שלבי הייצור, להשתתף ביצירה, להוסיף השראה, להצטרף לריפוי.
ב"עיר מפעל" מתחברים שיתוף פעולה קהילתי, מחשבה אקולוגית, טונות של יצירתיות ורצון אמיתי להפוך צרכנות למיחזוריות כדי לפתוח פתח קטן שדרכו תוכל לחלחל מחשבה חדשה.
המפעל יהיה פתוח למבקרים בני כל הגילים לאורך כל ימי הפסטיבל בגלריה החדשה, סדנאות האמנים טדי. התהליך כולו נאצר גם לתוך תערוכה של וידאו וצילומים, שתמתין לכם בג'ינוגלי, מרכז לאמנות חזותית.  עיר מפעל
 
פרויקט של המחלקה לאמנות חזותית בעיריית ירושלים בשיתוף הקרן לירושלים , באירוח פסטיבל ישראל

 

שכבות של התנגדות
כנופיית Broken Fingaz מניפה דגל חדש
תאריך ושעה: 11-9 באוגוסט, מקום: קמפוס ירושלים לאמנויות
מחיר: כניסה חופשית
 
מה יש בדגל, פיסת בד רקומה/ ארוגה/ צבועה, שמצליח לעורר רגשות חזקים כל כך? איך הוא נטען במשמעות שונה עבור כל אחת ואחד ולמה קבוצות שונות מנסות להתחבר דרכו? כדי להסעיר את הדמיון ולתת חומר למחשבה, ביקשנו מכנופיית אמני הרחוב Broken Fingaz ליצור סדרת דגלים חדשים ולהציב אותם בתוך וסביב מה שאנחנו מכנים - עמדת הטעינה של הפסטיבל.
בדרך אל המופע ההוא או ביציאה מהמופע הזה, הרשו לעצמכם פשוט להישאב פנימה. בחלל הרוחש תוכלו לנוח, ללגום, להרהר, להיפגש, להקשיב, לשמוע, להשמיע ובעיקר להיטען. בהשראת מאבקים מכאן ומהעולם, החלל הוא מקום נפלא לשאיבת רעיונות או סתם לשבת עם חברים.
ההאנג של "שכבות של התנגדות" פתוח לאורך שעות הפעילות של הפסטיבל. עקבו אחר הפרסומים לקבלת פירוט מלא של התכנים המשתנים. שכבות של התנגדות

  
 
פסטיבל ישראל, ירושלים 11-1 באוגוסט 2023, ירושלים. גן העצמאות, תיאטרון ירושלים וברחבי קמפוס ירושלים לאמנויות. לרכישת כרטיסים


 



21/06/2023   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע