סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
פסטיבלים
לוח האירועים 2024 אפריל 
א ב ג ד ה ו ש
 
10111213
14151617181920
21222324252627
282930
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה על אהבה וקפה בקאמרטה הישראלית
 

 
 
הקאמרטה הישראלית עם קרן הדר ביצירה "שחורה אני ונאווה" ו"קנטטת הקפה" עם עינת ארונשטיין


בקונצרט "על אהבה וקפה", בניצוחו של אבי אוסטרובסקי, מארחת תזמורת הקאמרטה הישראלית את מיטב הסולנים הישראליים, וביניהם הסופרניות עינת ארונשטיין וקרן הדר, זמר הקונטרה-טנור דוד פלדמן, הטנור איתן דרורי וזמר הבס-בריטון יאיר פולישוק.

תכנית הקונצרט משלבת, כשמה, בין אהבה משיר השירים לקפה של באך.
 
בקונצרט יושמעו היצירות הבאות: אלה מילך-שריף  -"שחורה אני ונאווה", פנטזיה מוזיקלית על פי שיר השירים לסופרן, לשלישיית זמרים ולאנסמבל כלי, גיום לֶקֶה - אדג'ו בדו מינור לתזמורת כלי קשת, יוהן סבסטיאן באך - "קנטטת הקפה" לסופרן, לטנור, לבריטון ולתזמורת, רי"ב 211.

אבי אוסטרובסקי

המנצח אבי אוסטרובסקי, יליד ישראל, למד ניצוח באקדמיה למוזיקה ע"ש רובין בתל אביב בהדרכת המאסטרו גארי ברתיני והמלחין פרופ' מרדכי סתר. זכייתו בפרס הראשון בתחרות למנצחים צעירים מטעם קרן התרבות אמריקה-ישראל סללה את דרכו להמשך לימודיו באירופה. במאי 1968 זכה אוסטרובסקי בפרס הראשון בתחרות הבינלאומית למנצחים צעירים על שם ניקולאי מַלקוֹ בקופנהגן, ועקב זכייתו הוזמן לנצח על תזמורות ברחבי העולם. במקביל ביסס את הקריירה שלו בארץ  והקים שורה של גופי מוזיקה. מאסטרו אוסטרובסקי ניצח על קונצרטים ועל הפקות אופרה בכל העולם והקליט מספר רב של תקליטורים.

אבי-אוסטרובסקי-01.jpg
אבי אוסטרובסקי (יח"צ)

עינת ארונשטיין 
 
זמרת הסופרן הישראלית עינת ארונשטיין הייתה חברה במקהלת מורן ובאנסמבל זמרי מורן, שירתה בצה"ל כמוזיקאית מצטיינת וסיימה את לימודי התואר הראשון בזמרה בבית הספר למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה באוניברסיטת תל-אביב, בכיתתה של הגב' אפרת בן-נון. כיום היא לומדת בברלין, בסדנאות של ג'ון נוריס ואֶבּי פוּרמנסקי. ארונשטיין שרה מאז גיל 12 כסולנית. היא זוכת פרסים רבים וחשובים בארץ ובעולם.

עינת-ארונשטיין-בר-פאסי.jpg
        עינת ארונשטיין (צילום: בר פאסי)

קרן הדר
 
הזמרת קרן הדר פיתחה בעשור האחרון קריירה בינלאומית רב-תחומית, תוך שילוב מרשים בין רפרטואר אופראי, לידר וזמר עברי אמנותי. בזכות מלגה מיוחדת מן המאסטרו דניאל בארנבוים, השתלמה בשנים 2007/06 בלימודי אופרה בברלין. הדר הופיעה עם הפילהרמונית של וסטצ'סטר (ניו יורק), הסימפונית של ברלין, הסימפונית של איטליה ועוד.

בין היתר שרה תחת שרביטיהם של לורין מאזל, זובין מהטה, אבנר בירון, אריה ורדי, ליאור שמבדל, פרדריק שזלן ועוד. מלבד השתתפותה בקונצרטים עם תזמורות, במופעי אופרה ובפסטיבלים, קרן שרה ברסיטלים ועם הרכבים קאמריים בישראל ובארצות אחרות. היא הוציאה עד היום ארבעה תקליטורים. קרן הדר היא זוכת תחרות ריינסברג שבגרמניה לשירת אופרה 2007 ואמנית נבחרת של הקרן למצוינות בתרבות לשנת 2008.

קרן-הדר-דניאל-צציק.jpg
קרן הדר (צילום: דניאל צ'צ'יק)
 
דוד פלדמן

בעל תואר שני מן האקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים ותואר שני נוסף מבית הספר הגבוה למוזיקה עתיקה בבאזל. פלדמן חבר באנסמבל "נביאי הקווינטה", המתמחה במוזיקת רנסאנס ובארוק, עמו הופיע באירופה, באמריקה, בישראל וביפן ובפסטיבלים היוקרתיים למוזיקה עתיקה והקליט חמישה תקליטורים. הוא זכה בפרסים שונים ומופיע באולמות הקונצרטים הנחשבים בעולם, כגון הקוֹנצרטחֶבָּאוּ של אמסטרדם, אולם הפילהרמונית בוורשה, הקונצרטהאוס של ברלין, פָּלַאוּ דה לה מוסיקה בברצלונה ומוזיאון המטרופוליטני של ניו יורק.
 
איתן דרורי

בוגר מוזיקה ותיאטרון בבית הספר תפן שבגליל, למד זמרה אצל פנינה ענבר ואחר כך השתלם בהדרכת פרופ' מירה זכאי בבית הספר הגבוה למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה בתל אביב ובכיתת מרינה לויט באקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים. הוא חבר ב"מיתר אופרה סטודיו" שליד האופרה הישראלית. דרורי הופיע כסולן עם רוב התזמורות בארץ. בשנים 2008-2003 היה חבר באנסמבל "נביאי הקווינטה" ובמסגרתו זכה במלגת קרן שרת שליד קרן התרבות אמריקה-ישראל. כסולן זכה במלגת קרן שרת ובמלגות קרן רונן, קרן בוכמן-היימן והמכון הישראלי לאמנויות הזמרה.
 
יאיר פולישוק

יליד ישראל, השלים את לימודי התואר ראשון באקדמיה למוזיקה ולמחול בירושלים. שירה למד אצל מרינה לויט וניצוח אצל מאסטרו אבנר בירון ומאסטרו מנדי רודן המנוח. את לימודי התואר השני השלים במכללת טריניטי-לאבאן למוזיקה ולמחול בלונדון. פולישוק שר תפקידי בריטון ובס עם התזמורות והמקהלות המובילות בארץ. כמו כן היה חבר באנסמבל סולני באך הישראלים בניצוחו של שרון רוזנר. כיום הוא חבר ב"מיתר אופרה סטודיו" שליד האופרה הישראלית. בשנים האחרונות גילם תפקידים אופראיים וקונצרטיים בארץ ובעולם.

על היצירות

"שחורה אני ונאוה"


היצירה היא שיר אהבה לאהבה. היוזמה לכתיבת יצירה על-פי שיר השירים הגיעה מהזמרת קרן הדר שערכה בשיתוף עם אלה מילך-שריף מבחר של פסוקים מתוך "שיר השירים" כאשר האישה ותחושותיה במרכז. היצירה כתובה בשמונה שפות – עברית, אנגלית, ערבית, איטלקית, פורטוגזית, צרפתית, ארמית וגרמנית והמוזיקה היא "אסיף" של המוזיקה הישראלית והקלאסית על גווניה, המוזיקה המזרחית, התימנית והערבית והמוזיקה הקלה והאמנותית של עמי העולם. היצירה נכתבה במיוחד לקולה ולאישיותה של הזמרת קרן הדר.
 
האדג'ו בדו מינור לכלי קשת

האדג'ו הוא יצירה אחת מני מעטות שהותיר אחריו מלחין צרפתי לא מוכר - גיוֹם לֶקֶה. המלחין הבלגי הכישרוני מת בגיל צעיר מאוד ולא הספיק לממש את ההבטחה הגדולה של כשרונו. הוא היה תלמידו של סזר פרנק ולאחר מותו של זה אוּמץ בידי המלחין והפרופסור ונסן ד'נדי, עמיתו של פרנק. שנתיים לפני מותו, בחורף 1890/91, בתחושת אבל ודיכאון על מות מורו האהוב פרנק, הסתער לקה על מלאכת ההלחנה והוציא תחת ידו את האדג'ו. היא נשלמה באביב 1891, אך נוגנה לפני קהל רק ב-1894, אחרי מות המלחין, ביוזמת ד'נדי ובניצוחו.

שמה של היצירה, "אדג'ו לרביעיית תזמורת", מטעה למדי, שכן לא בשיח רביעייה עם תזמורת מדובר, כי אם באנסמבל כלי קשת ובו שלושה כלים סולניים - כינור, ויולה וצ'לו. אחד הסממנים הנועזים באדג'ו של לקה הוא שתיקותיו: אף כי המנגינות ארוכות ורצופות כמנגינות ווגנריות, יש ביצירה חמש אתנחתאות טעונות, מעין פסקי זמן למחשבה ול"איסוף עצמי", ואלה מוסיפות לאדג'ו המינורי כוח ורושם.

"קנטטת הקפה"   
 
באך הלחין את קנטטת הקפה לסופרן, לטנור, לבריטון ולתזמורת, רי"ב 211 (הלא שגרתית לגביו - לא רק חילונית, אלא גם קומית) בין השנים 1734-1732, קרוב לוודאי לשם ביצועה בבית הקפה "צימרמן" בלייפציג, מקום מפגש לא רק ללוגמים ולמלהגים, אלא גם למוזיקאים ולשומעיהם. אין עדויות של ממש שהקנטטה אמנם בוצעה בבית הקפה, אולם זאת יודעים - היצירה החיננית והעליזה זכתה לפופולאריות, ובשלהי שנות השלושים של המאה ה-18 בוצעה בערים אחדות בגרמניה.

הקונצרט יתקיים ב-14 באפריל 2015 בשעה 20:00, תיאטרון ירושלים, ב-17 באפריל בשעה 13:00 וב-18 ו-19 באפריל בשעה 20:00, מוזיאון תל אביב, וה-20 באפריל בשעה 20:30, היכל התרבות כרמיאל. להזמנת כרטיסים: 1-700-55-2000.  


למועדי מופעים >

26/03/2015   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

תגובת גולשים (2 תגובות)
הוסף תגובה   לכל התגובות
2. יונתן, מוזיקאי
מלחינים מתוסכלים , (16/04/2015)
1. נעם שריף
נעם שריף , (10/04/2015)

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע