סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
פסטיבלים
לוח האירועים 2024 מרץ 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה פסטיבל ישראל 2017: כל המופעים
 

 
 
בחודש יוני יגיעו לירושלים מופעים מגוונים מישראל ומרחבי העולם בתחומי המחול, המוזיקה והתיאטרון


בשנתו ה-56, מציע פסטיבל ישראל בירושלים תכנית אמנותית עשירה ומגוונת, במסגרתה יארח את גדולי היוצרים העכשוויים שפועלים כיום בעולם בתחומי המחול, המוזיקה, התיאטרון והפרפורמנס, לצד העלאת הפקות מקור מישראל, מופעים במרחב הציבורי, כנסים ומפגשים מקצועיים. כמו כן, השנה יוקדש הפסטיבל לבמאי מיכה לבינסון שהלך לעולמו בטרם עת.
 
הפסטיבל, שיתקיים בין התאריכים 18-1 ביוני 2017, יתרכז השנה במתחם תיאטרון ירושלים על אולמותיו וחלליו השונים. ביום חמישי האחרון לפני חתימת הפסטיבל, יתקיים אירוע רב-תחומי אל תוך הלילה ברחבי מתחם התיאטרון.

תחת ניהולם של המנכ"ל איל שר והמנהל האמנותי איציק ג'ולי, ממשיך הפסטיבל לאתגר את הקהל בקו אמנותי לא מתפשר שמבקש להרחיב את המנעד ולצייר קשת צבעונית ומגוונת של פרשנויות לאמנות חיה עכשווית. התכנית האמנותית נעה בין המסורת לעכשווי והמעודכן ובין הפורמלי למתנער ומנער, ומזמינה את הצופה לדיאלוג רוחש על הכאן והעכשיו של עולם האמנות. 
  
מופעי הפסטיבל:
 
מופע הפתיחה - הילולת גרוב

הפסטיבל יפתח בבריכת הסולטן, בהילולת גרוב סוערת שמחה ובלתי מכופתרת, החוגגת את הפלורליזם התרבותי של העיר, תחת כיפת השמיים ובהשתתפות סוללת אמנים ששינו ועודם משנים את מפת המוזיקה והגרוב המקומיים: תזמורת פירקאת אל-נור, שמנגנים בה מוזיקאים יהודים וערבים, תארח את נסרין קדרי, נסיכת הגרוב ההודי-ישראלי, ליאורה יצחק תביא לבמה את בוליווד, וההרכבים A-WA ויאמן בלוז יתנו בראש בסאונד התימני הכי חם במזרח התיכון ומחוצה לו. עוד ירקידו במופע הפתיחה: האיש שכבש את היוטיוב והעולם קותימאן והאורקסטרה, והלהקות הענקיות טיפקס וכנסיית השכל שהביאו את הפריפריה למרכז והשפיעו עמוקות על הבניית הזהות המוזיקלית המקומית.
המופע, בשיתוף עם עיריית ירושלים ולציון 50 שנה לאיחוד ירושלים, יתקיים במעמד שרים, ראשי ערים, דיפלומטים ואורחים בינלאומיים של הפסטיבל. 
1 ביוני, 20:30, בריכת הסולטן, ירושלים

ליאורה יצחק2.jpg
ליאורה יצחק (צילום: רוסלו שמריה)



תיאטרון ופרפורמנס

הטייפ האחרון של קראפ – רוברט ווילסון

רוברט וילסון
, מענקי היוצרים והבימאים בדורנו, יגיע לפסטיבל עם המונודרמה "הטייפ האחרון של קראפ"- מחזה המופת מאת סמואל בקט. וילסון, מביים את המחזה, מעצב את התפאורה ואף מגלם בעצמו, בביצוע מבריק, את קראפ הזקן המאזין להקלטות שלו כצעיר ומתמודד עם זהותו, זיכרונותיו וקיומו בהווה. הצגת היחיד, שעשויה ביד אמן, היא הזדמנות נדירה להציץ מקרוב אל טכניקות העיצוב, הבימוי והמשחק של יוצר עלית עם איכויות עוצרות נשימה במפגש מכונן עם טקסט אגדי. דואט מופלא בין שני ענקים. 
6-5 ביוני, 20:30. אולם שרובר, תיאטרון ירושלים

הטייפ האחרון של קראפ צילום Lucie Jansch ע.jpg
"הטייפ האחרון של קראפ" (צילום: Lucie Jansch)


אנג'ליקה לידל – ומה אעשה בחרב הזאת? (ספרד)

הסופרת, המשוררת, הבמאית, היוצרת והפרפורמרית הספרדיה אנג'ליקה לידל - נסיכת האופל של התיאטרון הפוסט דרמטי, צוללת ביצירתה החדשה, "ומה אעשה בחרב הזאת?" (שהוצגה בבכורה בפסטיבל אביניון האחרון), לפינות האפילות של הטבע האנושי. במופע טווה לידל חוטים שקופים בין שני אירועי אמת שהתרחשו במציאות: סטודנט יפני שרצח ואכל את חברתו ללימודים בשנת 1981, ופיגוע הטרור שהתרחש במועדון הבטהקלן בנובמבר 2015 בפריז. לידל נעה ברווחים שבין המוסרי לחייתי, ההגיוני לבלתי נתפס וצוללת עמוק אל מקורות הטרגדיה. בשפה ויזואלית מרהיבה, שנשענת על גדולי הציירים הקלאסיים, היא מחברת בין יופי, ארוטיקה ומוות. המופע נפרש על פני ארבע שעות וחצי, וכולל עירום.
9 ביוני, 14:00. אולם שרובר ירושלים

אנגליקה לידל צילום Luca del Pia.jpg
"ומה אעשה בחרב הזאת?" (צילום: Luca del Pia)


מיס רבולושנרי איידול – נערות מופרעות מצילות את העולם (יפן)

מיפן תגיע קבוצת מיס רבולושנרי איידול בראשותה של הבימאית והכוריאוגרפית טוקו ניקאידו עם המופע "נערות מופרעות מצילות את העולם". ניקאידו מתייחסת לתרבות ההערצה לאנימה ולמנגה (אנימציה וקומיקס יפניים). היא ו-20 פרפורמריות מכניסות את הקהל לטראנס של פופ יפני צבעוני ואינטנסיבי ומספקות הצצה לעולמן של נערות יפניות החיות בעולם הטכנולוגי-דיגיטלי .הכוח והאנרגיות ביצירה, שואבים השראה מהאמזונות ומדמויות נשים מיתולוגיות אחרות. המופע גדוש בהקרנות וידאו, במוזיקת פופ-אנימה, בכמות עצומה של אביזרים, קונפטי, מקלות זוהרים, דליים של מים ואצות. הקהל יצויד בכניסה במעילי גשם.
2 ביוני, 16:00, 12:00. 3 ביוני, 23:30, 21:00. האולפן, תיאטרון ירושלים

מיס רבולושונרי Cyclone A.jpg
מיס רבולושנרי איידול (צילום: Cyclone A)



כשאמות – סיפור רפאים מוזיקלי – טום לוז (שווייץ)


הבמאי השוויצרי טום לוז המסומן כאחד היוצרים המסקרנים בתחום התיאטרון המוזיקלי, יציג בפסטיבל את "כשאמות – סיפור רפאים מוזיקלי"– תיאטרון מוזיקלי לשלושה נגנים, שחקנית ושחקן , הנע על הגבול הדק שבין העולם הזה לעולם הבא. לוז יצר מחזה המבוסס על סיפורה האמיתי של רוזמרי בראון, אלמנה ואם לשתיים שחיה בלונדון ולטענתה זכתה לביקורי בית קבועים של רוחות מלחינים דגולים בהם  ליסט,  גריג, באך, דביסי, שופן, שוברט, סטרבינסקי, ברהמס ואחרים. למרות היותה חסרת הכשרה מוזיקלית, כתבה סונטות, סימפוניות ופנטזיה שלדבריה הוכתבו לה על ידי המתים. במרכז היצירה, עומדות שאלות שאין עליהן תשובות כמו נוכחותן של רוחות רפאים בחיינו, גלגול נשמות והתמודדות עם היעדר.
6-5 ביוני, 22:00. אולם רבקה קראון, תיאטרון ירושלים

כשאמות Karin Hofer.jpg
"כשאמות" (צילום: Karin Hofer)



איוב – תיאטרון האינקובטור


הפקה ישראלית יוצאת דופן שתעלה בפסטיבל היא "איוב", של תיאטרון האינקובטור והבמאי יוסי יזרעאלי זוכה פרס איבסן. יזרעאלי, מגדולי היוצרים של התיאטרון הישראלי, משתף פעולה בעבודה זו עם המלחין המוערך יוסף ברנדשווילי. התוצאה: אורטוריה רחבת היקף, מסע מוזיקלי-תיאטרלי בעקבות הטרגדיה התנ"כית של איוב. היצירה מתמקדת באשת איוב, דמות שנויה במחלוקת, שיש אף שכינו אותה "שליחת השטן". דרך כאבה משתקפים ייסורי איוב ודבקותו באמונה. בהצגה משתתפים ששון גבאי (בתפקיד איוב), קרן הדר (בתפקיד אשת איוב), אריק עשת (בתפקיד אלוהים) ושחקני תיאטרון האינקובטור
4 ביוני, 21:00. אולם הנרי קראון, תיאטרון ירושלים

איוב צילום זראר אלון.jpg
"איוב" (צילום: ז'ראר אלון)



מרחב ציבורי

קרקס לה פוטיקה (צ'כיה)


גם השנה ממשיך הפסטיבל את פעילותו המסורתית במרחב הציבורי. במשך יומיים רצופים ולכבוד שבוע פראג בישראל, תהפוך כיכר ציון, לזירת פעילות ערה וצבעונית בניצוחו של אחד ההרכבים המסקרנים ביותר בעולם בתחום הקרקס העכשווי: קרקסלה פוטיקה מצ'כיה שיגיע  לכבוד שבוע פראג בירושלים. הקרקס בוחן את תרבות הפאבים הצ'כית במופע ספקטקולארי ומלא הומור שמשלב מחול, תיאטרון, אקרובטיקה, תיאטרון בובות ומוזיקה חיה. המופע שיתקיים בשעות הערב, ייקח את הקהל מדמדומי החשיכה, אל התפוצצות תוססת וצבעונית של תנועה ותיאטרון פיזי לצלילי מוזיקה מאת מוצרט, הנדל, שוסטקוביץ' ועוד. 
8-7 ביוני, 17:00, 21:00. כיכר ציון, ירושלים

לה פוטיקה צילום Pavel Kolsky.jpg
לה פוטיקה (צילום: Pavel Kolsky)


מבצע כפפות משי – אנסמבל כאן


הפקה נוספת במרחב הציבורי והפעם במוזיאון ישראל וחלליו, היא "מבצע כפפות משי" של אנסמבל כאן. הקהל יוזמן לסיור פרפורמטיבי שיפגיש אותו עם המוזיאון באופן מפתיע ולא צפוי. בגלריות השונות יערערו ארבע דמויות את הנרטיבים המושרשים שמרכיבים את הזהות הקולקטיבית-המקומית כפי שהיא משתקפת מתוך  אוספי המוזיאון. אחת הדמויות היא מש"קית חוי"ה שבסיור תרבות יום א' תגולל באופן פחות שגרתי את נרטיב השואה והתקומה של העם היהודי על כל מרכיביו הסימבוליים ומנגנוניו הרגשיים. דמות נוספת היא מאבטחת שתפנה זרקור לאנשים "השקופים" שעובדים במוזיאון ולסיזיפיות שבתחזוקה היומיומית של ה"מקדש המודרני".
6 ביוני, 19:00. 9 ביוני, 12:00. 13 ביוני, 19:00. 16 ביוני, 12:00. מוזיאון ישראל, ירושלים

כפפות משי פרט אוסף מוזיאון ישראל שריף ואכד.jpg

מבצע כפפות משי (פרט אוסף מוזיאון ישראל ירושלים, שריף ואכד)



מאור עיניי - יוחאי מטוס

האמן יוחאי מטוס מאיר באור חדש את האכסדרה של תיאטרון ירושלים. בעבודותיו משתמש מטוס באמצעים פשוטים כדי להציף שאלות שעוסקות במרחב הציבורי ובהגדרתו. במהלך תקופת הפסטיבל, יבצע מטוס בחלל הכניסה של התיאטרון התערבות אמנותית שתעסוק בכוחו של היחיד במרחב.
"מאור עיניי" הוא מיצב תאורה שבוחן את היחסים שבין הגרנדיוזיות של אולם התיאטרון לבין יצירה זמנית-עכשווית שמכתיבה מבט חדש על מרחב זה. לשלושה שבועות יתהדר תיאטרון ירושלים בהילה ניאונית ולא אופיינית שתאיר את דרכנו לאוטוסטרדת המופעים של הפסטיבל. 
1 ביוני, 20:30. תיאטרון ירושלים


מחול

לוסינדה צ'יילדס -
DANCE

בתחום המחול,הפסטיבל גאה לארח את לוסינדה צ'יילדס מהרקדניות והכוריאוגרפיות המשפיעות של המאה ה-20. צ'יילדס שהחלה את קריירת המחול שלה בשנות ה-60 כרקדנית בקולקטיב הניו יורקי Judson Dance Theatre ובשנת 1976 הייתה שותפה ליצירת האופרה האוונגרדית איינשטיין עלהחוף עם רוברט וילסון ופיליפ גלאס. מאז יצרה50 עבודות שזיכו אותה במעמד והכרה עולמיים.
בפסטיבל תציג צ'יילדס את "DANCE", יצירתה המכוננת שנוצרה בשנת  1979 ונחשבת לאבן דרך בתולדות המחול הפוסט מודרני. כעת מקבלת היצירה מימד היסטורי כאשר רקדני הלהקה רוקדים לצלילי יצירתו המקורית של פיליפ גלאס "Dance nos. 1-5" וברקע מוקרן הסרט שיצר האמן הקונספטואלי המנוח סול לויט עבור המופע ב-79'. 
17 ביוני, 21:00. אולם שרובר, תיאטרון ירושלים

לוסינדה ציילדס Sally Cohn.jpg
DANCE (צילום: Sally Cohn)



ישראל גלבאן –
FLA.CO.MEN

אירוע חשוב נוסף בפסטיבל הוא בואו של הווירטואוז ישראל גלבאן מגדולי הרקדנים בדורו, הנחשב לפורץ דרך ייחודי בתחום הפלמנקו ומכונה על-ידי רבים "ניז'ינסקי של הפלמנקו". גלבאן, בן למשפחת אמני פלמנקו: אביו הוא הרקדן המסורתי הידוע חוסה גלבאן (Jose Galvan) ואחותו היא הרקדנית פסטורה גלבאן (Pastora Galvan), והוא מזוהה עם סגנון ריקוד אישי שבו פרשנות עכשווית יוצאת דופן השומרת על זיקה חזקה למסורת לשפת הפלמנקו . ביחד עם שישה מוזיקאים יבצע את  FLA.CO.MEN -יצירה הקוראת תיגר על הדימוי המיתולוגי של רקדן הפלמנקו, מפרקת ובונה מחדש את המסורת המוקפדת של ז'אנר הפלמנקו.
2 ביוני, 15:00. 3 ביוני, 21:00. אולם רבקה קראון, תיאטרון ירושלים

FLACOMAN Hugo Gumiel ענקית.jpg
FLA.CO.MAN (צילום: Hugo Gumiel)



כריסטיאן ריזו – מבוסס על סיפור אמיתי


הכוריאוגרף והאמן הרב תחומי הצרפתי כריסטיאן ריזו יתארח לראשונה בפסטיבל עם "מבוסס על סיפור אמיתי"- אירוע בימתי -מעין פולקלור עתידני. ביצירה, שעלתה בבכורה באולם הסדלרסוולס היוקרתי בלונדון, וזכתה לביקורות משבחות, מחוללים שמונה גברים לקצב רוק ההולך ומתגבר של שני מתופפים המנגנים בלייב על הבמה. הם נעים בין מקצבים שבטיים לרוק נטול מעצורים, בתנועה המבוססת על זיכרון שחווה ריזו במופע פולקלור לו נחשף באיסטנבול. הקהל נסחף לחוויה הנעה בין טקס פולחני למסיבת רייב פסיכדלית. ריזו, מנהלו האמנותי של מרכז המחול ICI במונפלייה, חוקר את הקשר בין מחול לקהילות כמו גם את השאלה כיצד תנועה מחברת וקושרת בין אינדיבידואלים.
13 ביוני, 21:00. אולם שרובר, תיאטרון ירושלים

MarcDomageכריסטיאן ריזו.jpg
"מבוסס על סיפור אמיתי" (צילום: Marc Domage)



ליה רודריגס – פינדורמה (ברזיל)


ליה רודריגס
כוריאוגרפית היוצרת בתוך הפאבלות בברזיל ומהקולות המרעננים והמובילים בסצנת המחול הברזילאית, תבצע עם להקתה את פינדורמה מופע העוסק בסופה כתופעת טבע. היא ממקמת את הקהל על הבמה ומאפשרת לו לצלול לסערה הבימתית שמסביב. רודריגז תופיע גם במסגרת אירוע הסיום "משמרת לילה".
14 ביוני, 20:30. 15 ביוני, 20:00. במת שרובר, תיאטרון ירושלים

פינודרמה sammi landweer.jpg
"פינודרמה" (צילום: Sammi Landweer)



קלאסי

פרויקט מיוחד של הפסטיבל הוא "וינה-איסטנבול - מוזיקה בין שתי האימפריות" ובמסגרתו יבוצעו שלושה קונצרטים המתמקדים במוזיקה מהמאה ה-18 ומפנים זרקור לאופן שבו תרבויות וזהויות מושפעות על מיצירה מוזיקלית ומשפיעות עליה. החגיגה המוזיקלית הזאת תפגיש את הקהל עם הופעות חד-פעמיות של מיטב ההרכבים הבינלאומיים שיגיעו במיוחד לפסטיבל.

ארס אנטיקווה אוסטריה – צבען של תרבויות

האנסמבל האוסטרי ארס אנטיקווה אוסטריה, בראשותו של גונאר לצבור מהכנרים המובילים בעולם, יבצע בבכורה עולמית קונצרט מיוחד בשם "צבען של תרבויות". במרכזו של הקונצרט, דיאלוג בין יצירות של מלחינים וינאים שהושפעו מסגנונות חוץ-אוסטריים לבין יצירות שכתבו מלחינים שהגיעו לווינה ממדינות שונות בממלכה האוסטרו-הונגרית. ההרכב, שהוקם בשנת 1995 עוסק בחקר וביצוע יצירות אוסטריות אותנטיות שנוצרו בתקופת הבארוק אך לא זכו לחשיפה והכרה.
2 ביוני, 13:00. אולם הנרי קראון, תיאטרון ירושלים

ארס אנטיקווה Brendon Heinst.jpg
ארס אנטיקווה (צילום: Brendon Heinst)



אנסמבל טורביון – וינה 1709

מצ'כיה יגיע לביצוע הקונצרט "וינה 1709" אנסמבל טורביון בניצוחו האמנותי של פטר ואגנר, מנגני הויולה דה גמבה המובילים כיום. האנסמבל שחוקר ומבצע מוסיקה עתיקה מן המאות ה-17 וה-18 יארח את זמרת הסופרן הישראלית, רויטל רביב וביחד הם יבצעו אריות, אופרות ואורטוריות שנכתבו למשפחת המלוכה על ידי מיטב המלחינים בהם פוקס, בונצ'יני ואריוסטי.
9 ביוני, 14:00. אולם הנרי קראון, תיאטרון ירושלים

אנסמבל טורביון  Petra Hajska.jpg
אנסמבל טורביון (צילום: Petra Hajska)



אנסמבל סרבנד - A la Turka - A la Franka (טורקיה)

מתורכיה יגיע אנסמבל סרבנד המתמחה במוסיקה עתיקה מהאימפריה העות'מאנית. האנסמבל פועל בהנהגת נגן כלי ההקשה והלוטה, ולדימיר איוונוב, שהיה מועמד לשני פרסי גראמי וזוכה פרס התעשייה הגרמנית בתחום מוזיקת העולם. חברי האנסמבל, מוזיקאים ממוצאים ומרקעים תרבותיים שונים, יוצרים שיח בין תרבותי המחבר בין המוזיקה היהודית, המוסלמית והנוצרית. מעשה הרקמה העדין של האנסמבל שוזר ביחד אלמנטים מערביים ומזרחיים ומייצר פס קול חדש הכולל יצירות של מלחינים כמו עלי אופקי, וויצ'ך בובובסקי מפולין, הנסיך קנטמיר מרוסיה לצד מלחינים קלאסיים אירופים חשובים שהושפעו מהסגנונות המוזיקליים שהתפתחו בממלכה העות'מאנית.
16 ביוני, 14:00. אולם רבקה קראון, תיאטרון ירושלים

אנסמבל סרבנד Sebastian Frankowski.jpg
אנסמבל סרבנד (צילום: Sebastan Frankowski)



קונצרט ספר תהילים

ספר תהילים
, מפסגות היצירה השירית, יעמוד במרכזו של שיתוף פעולה מיוחד בין התזמורת הסימפונית ירושלים, התזמורת ע"ש מנדי רודן של האקדמיה למוסיקה בירושלים, מקהלת האקדמיה למוסיקה בירושלים ומקהלת האקדמיה למוזיקה של ויימאר. בקונצרט בניצוחם של סטנלי ספרבר ואיתן גלוברזון, יבוצעו סימפוניית תהילים מאת סטרווינסקי, "מזמורי צ'יצ'יסטר" מאת ברנשטיין, "מזמורי "תהילים" של צבי אבני, הפרק השני של סימפוניה מס' 1 של פאול בן חיים ופיוטי תהילים בנוסח יהדות ספרד על ידי הרב חיים לוק,מגדולי הפייטנים בדורנו.
7 ביוני, 20:00. אולם הנרי קראון, תיאטרון ירושלים

התזמורת-הסימפונית-ירושלים-ש.jpg
התזמורת הסימפונית ירושלים (צילום: ששון תירם)



שבתות מוזיקה קלאסית – מרכז עדן תמיר

ובמסורת של 40 השנים האחרונות, יתקיימו במסגרת הפסטיבל שבתות של מוזיקה קלאסית במרכז עדן תמיר שבשכונת עין כרם הציורית. לאורך שלוש שבתות בפסטיבל יבוצעו שלושה קונצרטים: רסיטל לפסנתר מיצירותיו של י' ס' באך, קונצרט שלישיות פסנתר מאת רחמנינוב וצ'ייקובסקי, וקונצרט מאת שומאן וברהמס שבו יבוצעו נוסחי דואו לחמישיות הפסנתר

3, 10 ו-17 ביוני, 11:00. מרכז עדן תמיר, שכונת עין כרם בירושלים



מוזיקה

מערבה מכאן - משירי תרצה אתר

במלאת 40 שנה למותה של המשוררת, הפזמונאית, הסופרת והמתרגמת תרצה אתר, יעלה הפסטיבל בהפקה מקורית את "מערבה מכאן" מופע שיצרו בנה של אתר, המוזיקאי נתן סלור, המפיק האמנותי משה ברון והמוזיקאי, המפיק והמנהל המוזיקלי ערן צור. במופע יבוצעו שיריה המוכרים של אתר בעיבודים ים תיכוניים ובעיבודים עכשוויים אלקטרוניים. בין השירים: "אהבתיה", "אני חולם על נעמי", "שבת בבוקר", "מערבה מכאן", "בלדה לאשה", "אהבה יומיומית" כמו גם שירים בחשיפה ראשונה שיולחנו במיוחד עבור ערב זה. הזמרים המשתתפים הם אפרת בן צור, דיקלה, יובל דיין, נתן סלור, שלומי סרנגה וערן צור
8 ביוני, 21:00. אולם הנרי קראון, תיאטרון ירושלים

תרצה אתר.jpg
תרצה אתר (מקור: אתר פסטיבל ישראל)



אילן וולקוב – סאונד צ'רטר

הפקת מקור נוספת היא סאונד צ׳רטר – שנוצרה במיוחד לחללי תיאטרון ירושלים על ידי היוצר והאוצר אילן וולקוב. וולקוב מציב את נגני אנסמבל המאה ה-21 ביחד עם מאיה דוניץ, מיכל אופנהיים, אסף תלמודי והזמרת הפולנייה מנוחה ביקונט, בפינות שונות ברחבי התיאטרון ויוצר משחקי מיקום-סאונד מפתיעים שמזמנים לקהל האזנה שיוצאת מהקונבנציה. המסע שמתחיל ברחבת התיאטרון ומסתיים במופע באולם רבקה קראון. במהלך הערב ינוגנו יצירות מוכרות וחדשות מסירינקס של דביוסי, מוטטים של וויליאם בירד ושל היינרך איזאק מתקופת הרנסנס, פנטזיות מאת פרסל מתקופת הבארוק ועד שורה של יצירות מהמאה ה-20 ומיצבי סאונד עכשוויים.
7 ביוני, 21:00. שלוש שעות, ברחבי תיאטרון ירושלים

סאונד צארטר.jpg
סאונד צ'ארטר (יח"צ)



משמרת לילה

לקראת סיום הפסטיבל יקיים אירוע שיא מתמשך: "משמרת לילה"- שיתקיים בחללי תיאטרון ירושלים, משקיעה ואל תוך הלילה ב-15 ביוני. לאורכו של הלילה יתרחשו אירועי מחול, פרפורמנס, פופ, תקלוט ווידאו – השוברים את התבנית הפרונטלית של קהל- אמן והופכים את הבאים לחלק מההתרחשות.


אוליביה דה סאגאזן - טרנספיגורציה

הפסל, הצייר, הפרפורמר והביולוג ,אוליביה דה סאגאזן יזמין את הקהל להצטרף אליו ל"טרנספיגורציה" – מופע יחיד הנע בין פרפורמנס לאמנות פלסטית. בהשראת מנהגים שבטיים הוא מקיים טכס פולחני שבמהלכו הוא מפסל את ראשו בחמר ומפרק את זהותו. עיניו מכוסות וקהל הצופים משמש לו כעיניים. המופע נוצר בשנת 1999 כחלק מסדרת עבודות העוסקות בחיפוש אחר קיום שאמאני, חייתי ובלתי ניתן לביות של הטבע האנושי. 

14 ביוני, 22:00. 15 ביוני, 22:30. אולם מיקרו, תיאטרון ירושלים

טרנספיגורציה Didier Carluccio.jpg
"טרנספיגורציה" (צילום: Didier Carluccio)



יוריפידס לאסקארידיס – שריד קדוש


באולפן שבתיאטרון ירושלים, יבצע היוצר והפרפורמר היווני, יוריפידס לאסקארידיס (ששיתף פעולה עם במאים רבים ובהם רוברט ווילסון) את "שריד קדוש" – מופע יחיד פרוע ומלא הומור העוסק בחיפוש אחר מקום וזהות. במופע ששואב השראה מהז'אנרים קברט וודוויל, הוא נע כשלגופו חליפת גוף מבליטת חמוקיים, הופך לדמות אנדרוגינית וגרוטסקית הפורצת במונולוג בג'יבריש, רוקדת בגמלוניות ומחפשת חיבור עם הסביבה בה היא נמצאת. המופע, נבחר לפתוח את פסטיבל Aerowaves שבברצלונה, ומאז הוצג בעשרות פסטיבלים ברחבי העולם. 40 דקות ללא הפסקה.
15 ביוני, 20:00, 21:30. אולפן, תיאטרון ירושלים

שריד קדוש  Evi Fylaktou.jpg
"שריד קדוש" (צלום: Evi Fyaltou)


להקת MEW (דנמרק)

באולם הנרי קראון, תופיע לראשונה בארץ להקת האינדי רוק הדנית MEW. הלהקה נחשבת למשפיעה הגדולה של סצנת המוזיקה הצעירה בארצה, מבצעת מוזיקה הנעה בין פופ חלומי לרוק פרוגרסיבי כאשר כחלק מן המופע מוקרנים דימויים שיצר הסולן יונס בייר שהיוו השראה ליצירת השירים.  
15 ביוני, 22:15. אולם הנרי קראון, תיאטרון ירושלים

להקת MEW.jpg
להקת MEW (צילום: יח"צ)



הסרט The Ferryman – דמיאן ג'לט וג'ילס דלמאס

באולם הקולנוע של תיאטרון ירושלים יוקרן הסרט The Ferryman של הכוריאוגרף דמיאן ג'לט והבמאי ג'ילס דלמאס. הסרט המלווה בקריינות של האמנית האגדית מרינה אברמוביץ' ופסקול שהלחין ריוצ'י סאקאמוטו. זהו שיתוף פעולה קולנועי-כוריאוגרפי שבמרכזו מסע מטאפורי פואטי של דמות שחציה צבי וחציה צַיד – העולה במעלה הר שמסמל מחזוריות של לידה ומוות. 
15 ביוני, 20:00, 23:00. קולנוע, תיאטרון ירושלים

The Ferryman.JPG
The Ferryman (תמונת יחסי ציבור)



חגיגות ה-30 לבית הספר מוסררה

הפסטיבל יציין את חגיגות ה-30 לבית הספר מוסררה ללימודי אמנות רב-תחומיים בערב שבו ישתלטו תלמידים, מורים ובוגרים על אולם רבקה קראון ויציגו הופעות, מיצגים, הקרנות ומיצבי וידאו. ברצף של פעולות יופר הסדר שבין המושבים, הבמה והמעברים, החלל יהפוך חי ודינאמי, וההפרדה בין הקהל והמופיעים תיטשטש. ביחד עם האמנים יהפוך המרחב המשותף למרחב של יצירה ניסיונית שבה נשברים הכללים שבין צופה-יצירה-יוצר.  
15 ביוני, 20:00. אולם רבקה קראון, תיאטרון ירושלים

הפרעה צילום עדי שלומית.jpg
הפרעה (צילום: עדי שלומית)


סטיאן ווסטרהוס (נורבגיה)

מנורבגיה יגיע, סטיאן ווסטרהוס, אחד הגיטריסטים העוצמתיים והמיומנים ביותר שפועלים בסצנת המוזיקה האקספרימנטלית ,המתמחה ביצירת מוזיקת סולו וטכניקות המותחות את  המדיום בעזרת משחקים עם אפקטים והגברה. לאורך הקריירה שלו שיתף פעולה עם מוזיקאים מוכרים, בהם הרכב הסינת'פופ האגדי מונוליטיק, להקתו של חצוצרן הג'אז נילס פטר מולבאר ועוד. הקהל יוזמן להאזין מקרוב לשברי המוזיקה שהוא יוצר ולמלאכת הרכבה שלהם. 
15 ביוני, 23:30. אולם שרובר, תיאטרון ירושלים

סטיאן ווסטרהוס photo by Voldseth.jpg
סטיאן ווסטרהוס (צילום: Voldseth)



יאנוס ראסמוסן - Kiasmos (איסלנד)

הלילה הסוער יסתיים במסיבה על הבמה בתיאטרון שרובר עם יאנוס ראסמוסן, הצלע האלקטרונית של הצמד האיסלנדי-פארואזי המצליח קיאסמוס, שיתקלט מוזיקת טכנו בסאונד אלקטרו-פופ נורדי ייחודי. קיאסמוס ההרכב שבו שותף גם המוזיקאי והפסנתרן אולפור ארנלדז, שחרר את אלבומו הראשון ב-2014. האלבום, שתואר כ"מרשים, מעודן וחשוף לחלוטין", משלב מוזיקה אקוסטית עם צלילי סינטי ואלקטרו-אקספרימנטלי חלומי. 
16 ביוני, 00:30. במת שרובר, תיאטרון ירושלים

יאנוס ראסמוסן.jpg
יאנוס ראסמוסן (צילום: יח"צ)



כנסים, שיחות וכיתות אמן

לראשונה יתקיים בפסטיבל כנס של ארגון יוצרים עצמאיים בתיאטרון (אי"ב) המטפח את תחום היצירה התיאטרונית העצמאית בישראל כדי ליצור אופק פעולה ליוצרים עצמאיים, ולקדם יצירה עצמאית ישראלית בארץ ובעולם. הכנס מציע פלטפורמה מקצועית לקהילת היוצרים העצמאיים הפועלים בשדה האמנות והתרבות בתיאטרון הישראלי. במהלכו יארח את אורחי הפסטיבל: הבמאי רוברט וילסון והיוצר טום לוז.על הפרק דיון ביצירה העצמאית בתחום התיאטרון ואמנות המופע והשאלה מהי יצירה עצמאית. האירוע מתאפשר הודות לתמיכת משרד התרבות, מפעל הפיס, והודות לשיתוף הפעולה עם פסטיבל ישראל.

  


שיחות אמן וכתות אמן:

גונאר לצבור יגיע לשיחת אמן על המופע "צבען של תרבויות" ב-2 ביוני בשעה 12:00. באותו יום, מיד לאחר המופע FLA.CO.MAN יקיים ישראל גלבאן שיחה עם הקהל. שיחות נוספות יתקיימו במהלך הפסטיבל עם פטר ואגנר מאנסמל טורביון על הקונצרט "וינה 1709"; ליה רודריגז על "פינודרמה"; יוריפידס לאסקארידיס על "שריד קדוש"; והכוריאוגרפית לוסינדה צ'יילדס שמגיע עם המופע "DANCE".

בנוסף - ובשיתוף עם עיריית ירושלים, אגף תרבות, המחלקה לתיאטרון והמחלקה למחול - משיק הפסטיבל סדרת סדנאות ומפגשים עם מיטב היוצרים הישראלים ועם היוצרים הבינלאומיים שיופיעו בפסטיבל. שיתוף פעולה זה נועד לייצר חיבור בין תכני הפסטיבל לבין יוצרים מקומיים בתחומי התיאטרון, המחול ואמנות המופע, ולהקנות רעיונות וכלים יצירתיים בתחומים אלה.

צוות הפסטיבל הוא: יו"ר ההנהלה הציבורית - דן הלפרין, מנכ"ל הפסטיבל - איל שר, מנהל אמנותי - איציק ג'ולי, מפיקת הפסטיבל - מירי מנירב, מנהלת שיווק - אלישבע בראון לפידות, מנהלת תוכן וקשרים בינלאומיים - שירה ויטלי, יועץ מוסיקה - עמנואל ויצטום, יחסי ציבור - אורה לפידות.

פסטיבל ישראל.png
פסטיבל ישראל 2017 (יח"צ)


הפסטיבל יתקיים בתאריכים 18-1 ביוני 2017 ברחבי ירושלים. רכישת כרטיסים בטלפון: 2561*, או באתר הפסטיבל



25/04/2017   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע