סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
עניין
לוח האירועים 2024 אפריל 
א ב ג ד ה ו ש
 
10111213
14151617181920
21222324252627
282930
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה מזון למחשבה במוזיאון העיצוב חולון
 

 
 
כנס בהשתתפות מעצבים איטלקיים וישראלים יתקיים בשבוע העיצוב חולון 2015


שבוע העיצוב חולון 2015 יתקיים בחול המועד פסח לאפריל עם מגוון אירועים ותערוכות לכל המשפחה במוזיאון העיצוב. כחלק משבוע העיצוב יתקיים גם פורום עיצוב ישראל-איטליה שיממש את החלק הבינלאומי והמקצועי של שבוע העיצוב חולון, במפגשי עיצוב ובכנס מקצועי בינלאומי "מזון למחשבה".

לקראת התערוכה העולמית "אקספו מילאנו 2015" שכותרתה "להאכיל את העולם, אנרגיה לחיים", בחרו מוזיאון העיצוב חולון ו השגרירות האיטלקית לקיים כנס בין לאומי בנושא עיצוב ומזון, המאפשר לשתי המדינות להציג את המצוינות שלהן בתחום זה.

זוהי הפעם השנייה שמוזיאון העיצוב חולון ושגרירות איטליה מקיימים כנס בין לאומי לעיצוב.  הכנס הראשון התקיים בשנתו הראשונה של המוזיאון ואילו הכנס הנוכחי מציין חמש שנים לפעילותו הענפה. בכנס ישתתפו מעצבים איטלקיים וישראלים, אנשי אקדמיה, אוצרים ועיתונאי עיצוב מאיטליה והוא יעסוק בנקודות החיבור שבין אוכל לעיצוב תוך התייחסות לתהליך העיצוב וחווית האוכל על רבדיה השונים.

בין המשתתפים: רון ארד, בריג'יט לוהמן - המייסדת והעורכת הראשית של DesignBoom, השף קרלו קראקו - משופטי הריאליטי האיטלקי "מאסטר שף", דומניקו ג'וציני - מנכ"ל חברת העיצוב האיטלקית, קרלו ראטי מהמכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס (MIT), המעצב אנטוניו אריקו מחברת EDITAMATERIA  ועוד. 

הכנס יתקיים בשיתוף שגרירות איטליה בישראל, לשכת המסחר והתעשייה ישראל-איטליה, נציבות הסחר האיטלקית והמכון לתרבות איטליה. משתתפי הכנס ידונו בשלוש המגמות העיקריות המאפיינות את נקודות המפגש בין עיצוב לבין מזון: עיצוב עם מזון - המתייחסת למזון כאובייקט עיצוב, עיצוב למזון - המתמקדת בעיצוב הכלים והמכשירים הדרושים להכנת והצגת המזון, ועיצוב של ייצור ואחסון מזון - המתייחסת לעיצוב פנים של חללי מכירה וייצור.



מוזיאון-העיצוב-חולון-צילום--דר-אבישי-טייכר.jpg
מוזיאון העיצוב חולון (צילום: ד"ר אבישי טייכר)





הדיון במגמות אלה ייעשה בשלושה מושבים שונים שכל אחד מהם מוקדש לנושא אחר: המושב הראשון יעסוק "ברעיון" כשלעצמו והאם תהליך עיצוב כלי אוכל, הגשה והמזון עצמו הוא תהליך הזהה לעיצוב כיסא או בגד. המושב השני יעסוק ב"תחושה" ובאופן שבו עיצוב, התאמה וחדשנות של ממשקים פיזיים ורגשיים יכולים לשנות את הדרך והאופן בו אנו צורכים, מכינים ואוכלים.  

מושב השלישי יוקדש ל"יצירה" עצמה ולדרכים בהם ניתן להוציא לפועל רעיון או חוויה. כמו כן מושב זה יעסוק בשאלה האם ניתן להמציא מחדש מזון ואת האופן בו אנו צורכים אותו. בפני באי הכנס תוצג אף תחרות העיצוב הנחשבת "מצפן הזהב", המקיימת זו השנה הראשונה מהדורה בינלאומית.

כמו כן תתקיים במסגרת הכנס תחרות בהשתתפות בתי הספר לעיצוב מהמובילים בארץ: בצלאל, המכון הטכנולוגי חולון, שנקר והמכללה האקדמית הדסה. ראשי המחלקות השונים לעיצוב תעשייתי בבתי הספר יציגו עבודות סטודנטים נבחרות. הזוכה, שעבודתו תיבחר על ידי חבר השופטים, יטוס למילאנו ועבודותיו יוצגו בביתן הישראלי באקספו 2015.
 
 
כנס פורום העיצוב ישראל איטליה: "מזון למחשבה" יתקיים ביום רביעי, ה-25 במרץ 2015 בין השעות 09:30- 16:00, במוזיאון העיצוב חולון. הכניסה ללא תשלום (מותנית בהרשמה מראש). טל': 03-5021552.


למועדי מופעים >

04/03/2015   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע