חיה גלבוע והשף הדיי עפאים ינחו סדנה קולינרית ולימוד טקסטואלי לרגל שבועות בירושלים
חגיגה לחך ולנשמה
"אוכל לנשמה" - בית אבי חי בירושלים מקיים סדנה קולינרית לקראת חג השבועות בהנחיית חיה גלבוע והשף הדיי עפאים.
חגי ישראל נחגגים בדרכים וצורות שונות, אך אחד המאפיינים העיקריים והחשובים בחגים שלנו הוא (כמובן) - האוכל. וכך,לקראת חג השבועות, יתקיים בבית אבי חי מפגש קולינרי וטקסטואלי שיעסוק במאכלים המאפיינים את החג – מההיבט ההיסטורי, החקלאי והיהודי וגם מההיבט המעשי של דרך הכנתם.
את המפגש תפתח חיה גלבוע, מנהלת תכנית חברותא ממכון שלום הרטמן, שתדבר ותבחן את הטקסטים המסורתיים של החג מנקודת מבט של היהדות המתחדשת ותוך ניסיון לחקור ולהבין מהם השינויים שהתרחשו בתנובת הארץ לאורך השנים.
גלבוע גם תספר על השינויים שחלו בסוגים השונים של זני פירות הארץ, אופן ותנאי הגידול שלהם וכן על היחס בישראל ובציונות לנושאי חקלאות, תנובת הארץ ולמקומם של הירקות והפירות ביהדות.
היבט נוסף בסדנה יעסוק בשאלה כיצד "השתלטו" מאכלי הגבינה על החג. בחלק זה של המפגש יתארח הדייעפאים -חקלאי, איש אוכל ודמות מוכרת בנוף הירושלמי שילמד איך מכינים פשטידת חג משובחת.
עפאים גם יספר על אופן ייצור הגבינות הייחודיות שלו ואופן הכנתן בדרך אורגנית וטבעית. הסדנה תכלול גם טעימות של גבינות מסוגים שונים וטיפים להכנת פשטידות ומאפים חלביים.
אוכל לנשמה, צילום: דן פרץ
"אוכל לנשמה"- מפגש חגיגי על אוכל וטקסט יתקיים ביום שלישי 15 במאי 2018 בשעה 20:30 בבית אבי חי בירושלים. מחיר: 50 ₪, להזמנת כרטיסים באתר בית אבי חי או בטל': 02-6215900