סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
עניין
לוח האירועים 2024 אפריל 
א ב ג ד ה ו ש
 
10111213
14151617181920
21222324252627
282930
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה תרבות ודעת 2018-19 במדיטק חולון
 

 
 
העונה הקרובה צופנת סדרות חדשות של קורסים והרצאות בכל התחומים עם מרצים מוערכים


ממוזיקה עד אנתרופולוגיה

גם בעונה זו של תרבות ודעת לשנת 2019-2018 במדיטק חולון תתקיים פעילות נרחבת במגוון תחומים המאפשרים לקהל חשיפה למגוון קורסים וסדנאות.

במהלך העונה יתקיימו סדרות חדשות עם מיטב המרצים בנושאים: מוזיקה, אמנות, קולנוע, ספרות, פילוסופיה, אקטואליה, תרבות ושפה, היסטוריה, אופרה, אנתרופולוגיה ועוד אשר יאפשרו לכל המעוניינים בכך לנצל את שעות הפנאי לשם הרחבת ידע והעשרה אישית, כמו גם למפגש חברתי ולבילוי איכותי.

בין האמנים והמרצים שייקחו חלק במפגשים: דב אלבוים, פרופ' נסים קלדרון, אילנה דיין, אירי ריקין, ד"ר אפי זיו, ד"ר עודד ציון, גיל שוחט, אילנית, דיויד ברוזה, אלברט גבאי, רחל אסתרקין, גידי אורשר, מתן חודרוב, לוסי אהריש, ד"ר רוחמה אלבג, שהרה בלאו, אופיר טושה גפלה, ועוד.
 
התוכנית הרב תחומית מאפשרת מפגש בין עולמות תוכן שונים, בהם צפייה מודרכת, מופעים מוזיקליים, סדנאות מונחות לכתיבה ולמספרי סיפורים עם מיטב הסופרים והמנחים ועוד. 

 
תכנית העונה:
 
שיאים של התרגשות - הסדרה המוזיקלית הגדולה

מנהל מוזיקלי, עורך, מנחה, מנגן ומנצח: גיל שוחט - עונה חדשה לסדרת המופעים המצליחה עם מיטב האמנים והיוצרים בישראל. קונצרטים המפגישים את עולם המוסיקה הקלאסית עם ז'אנרים מוסיקאליים כג'אז, פופ ומוסיקת עולם. מיטב המוסיקאים בישראל נפגשים על במה אחת תחת ניצוחו והנחייתו של גיל שוחט. המופעים מתקיימים אחת לחודש. בין המופעים: "האישה שאיתי" "לכל אדם כוכב" "שרים הללויה- מחווה לליאונרד כהן" ועוד. בהשתתפות האמנים: דיוויד ברוזה, אילנית, דודו פישר, נסרין קדרי, דניאלה לוגסי ועוד.
שישה מופעים אחת לחודש במוצאי שבת, בשעה 18:30. המופע ראשון בסדרה: 15 בדצמבר 2018. שיאים של התרגשות

גיל-שוחט-יחצ.jpg
גיל שוחט, תמונת יחסי ציבור 

שישי אקטואלי

מרצים: אילנה דיין, עמרי אסנהיים, מתן חודרוב, ברוך קרא, אלון בן דוד, לוסי אהריש, עמית סגל, פרופ' דוד פסיג - סדרת מפגשי בוקר חדשה עם עיתונאים, כתבים, תחקירנים וחוזה עתידות אחד, בסדרה שתקיף את נושאי האקטואליה, הכלכלה, הפוליטיקה, החקירה העיתונאית והצבא במדינתנו הדינמית. כולם מרצים ומדברים על חיינו, על הסכנות, על העבר שיצר את ההווה ועל העתיד שיכול להיות מאיים, אך גם בהחלט אופטימי. בואו לגלות את ישראל מנקודות מבט שונות, מעיניהם החוקרות והיודעות של מיטב כתבנו בשטח ובאולפן. בין נושאי ההרצאות: מאחורי הקלעים של עבודת העיתונאי החוקר, לתפוס רוצח, עבירות צווארון לבן ושחיתות שלטונית, וילה בג'ונגל, הסיפורים הקטנים מאחורי הפוליטיקאים הגדולים ועוד.
שמונה מפגשים אחת לחודש בימי שישי בין השעות 11:30-10:00 . מפגש ראשון: 26 באוקטובר 201
 
שישי אקטואלי


אילנה דיין, צילום: ינאי יחיאל



אוצרות האמנות של פריז

מרצה: ד"ר אפי זיו - עיר האורות היא גם עיר של אמנות מרתקת. בסדרת הרצאות מלווה בצילומים נדירים נתוודע למבנים ההיסטוריים, לכנסיות, למוזיאונים ולגלריות, לרחובות ולאמנים שחיו ופעלו בעיר הנוצצת. בסדרה תוצג פריז, באופן וירטואלי, על שלל שכיות החמדה הרבות שלה. לכל מי שהיה ורוצה לדעת יותר, ולכל מי שמתעתד להגיע ולראות במו עיניו. בין נושאי ההרצאות: הלב של פריז: שאנז אליזה, נוטרה – דאם וסנט שאפל, המבנים ההיסטוריים של פריז, מוזיאון הלובר ועוד.
שמונה מפגשים אחת לחודש בימי ראשון בין השעות 20:00-18:30 . מפגש ראשון: 28 באוקטובר 2018. אוצרות האמנות של פריז

מועדון הסרט הטוב – במבט חודר במיוחד

מרצה: רחל אסתרקין - צפייה מחודשת וניתוח עומק בסרטים שאהבנו במיוחד. במפגשים נבדוק מה המיוחד בסרטים, מה הם מלמדים אותנו על התרבות בה נוצרו, מה הופך אותם לאוניברסאליים וכמו תמיד מהו סוד הקסם הקולנועי. הרצאה בלווי קטעי סרטים, הפסקת קפה וצפייה בסרט איכות באורך מלא. בין הסרטים שיוקרנו: "המורה", "חולייטה", "האמת של פריץ באואר", "אחותנו הקטנה" "נעורים" ועוד. ההרצאה מלווה בקטעי סרטים, תוך התמקדות והכנה לצפייה בסרט, הפסקת קפה וצפייה בסרט איכות באורך מלא.
עשרה מפגשים בימי שלישי בין השעות 13:00-9:30, שעת סיום המפגש בהתאם לאורך הסרט. מפגש ראשון: 30 באוקטובר 2018.  מועדון הסרט הטוב

מסעות שבין ספק לאמונה

מרצה: דב אלבוים - סדרה חדשה ומרתקת שתעסוק בסוגיות ממקורות המחשבה והמיסטיקה של היהדות שיש בהן עניין רב לכל אדם בחברה הישראלית, דתיים וחילונים כאחד. נושאים כגון: "בריאה", "חטא", "זוגיות", "מיניות", "אמונה" ועוד, שייבחנו מחדש לאור מסורות לא מוכרות בתרבות היהודית ויזכו לניתוח מעמיק וחדשני. מסעו האישי, הרוחני והמחקרי של דב אלבוים לאורך השנים במקורות היהדות מאפשר לו גישה רעננה וחדשנית לתרבות היהודית על גווניה השונים. בהרצאות מוצגים מקורות רעננים ובלתי מוכרים, יחד עם כיווני מחשבה ורגש מקוריים על השאלות הגדולות ביותר של הזהות היהודית והישראלית.
שמונה מפגשים אחת לחודש בימי שני בין השעות 20:00-18:30. מפגש ראשון: 29 באוקטובר 2018. מסעות שבין ספק לאמונה


דב אלבוים, צילום: ששון תירם



חידות קיומיות שהאנושות עדיין לא פתרה

מרצה: אירי ריקין - האדם הוא היצור היחיד בטבע שאינו מסתפק בעצם קיומו, אלא רוצה לדעת שלחייו יש גם תכלית; להבין את פשר הדברים שסביבו. בגלל זה גילינו את האש, המצאנו את הגלגל, פרקנו את האטום פיצחנו את הדי. אן. איי, שחזרנו את המפץ הגדול. אנחנו יכולים גם לשחק עם חוקי הבריאה, אך בשאלות הגדולות באמת אנחנו עדיין מחפשים תשובה: החל בשאלה למה בכלל יש משהו במקום לא כלום, וכלה בשאלה למה אף פעם לא באמת נצליח לדעת את כל התשובות? בין הנושאים: האם יש לחיים משמעות? למה אנחנו משקרים? האם יש מוסר מוחלט ועוד.
שמונה מפגשים אחת לחודש בימי רביעי בין השעות 20:00-18:30 . מפגש ראשון: 7 בנובמבר 2018. חידות קיומיות שהאנושות עדיין לא פתרה

טרום בכורה בקולנוע

לראות לפני כולם את הסרטים שכולם ידברו עליהם. מרצים: רחל אסתרקין, אלברט גבאי, גידי אורשר, גלית רויכמן ועוד - אנו מזמינים אתכם להקרנות טרום בכורה לסרטי איכות חדשים, המוקרנים בשיתוף עם המפיצים הגדולים טרם יציאתם לבתי הקולנוע. מדי חודש ייבחר סרט חדש בעל ערך ועניין לצפייה מודרכת על ידי צוות סינמטק חולון ומבקרי קולנוע ויוקרן בליווי הרצאה מקדימה של מרצה לקולנוע או מרצה מתחום העיסוק של הסרט. בכל מפגש הרצאת מומחה, הפסקת קפה והקרנת סרט טרום בכורה.
שמונה מפגשים אחת לחודש בימי שישי בין השעות 13:00-10:00, שעת סיום המפגש בהתאם לאורך הסרט. מפגש ראשון: 9 בנובמבר 2018. טרום בכורה בקולנוע

"הוי ארצי", השירה והחיים

מבחר מהשירה העברית. מרצה: ד"ר רוחמה אלבג - סדרת הרצאות על שירה ומשוררים, על תולדות השירה העברית שהחלה אי -שם.  מסע בין מילים בעקבות פרקי חיים, המקומות, הנופים וסוגיית המקום הישן והבית החדש בארץ -ישראל.בין המשוררים שיידונו: ח.נ. ביאליק, לאה גולדברג, דליה רביקוביץ, יהודה עמיחי, נתן זך ועוד. כל ההרצאות בליווי מצגת צילומים, ציורים וסרטונים.
שמונה מפגשים בימי ראשון בין השעות 11:30-10:00 מפגש ראשון: 28 באוקטובר 2018. הוי ארצי 

שבעת החטאים בראי האמנות

מרצות: תמר סופר, טל לניר - סדרה חדשה ומרתקת אודות שבעת החטאים החמורים ביותר שאדם יכול לעשות. אלוהים שלנו, חטאנו לפניך: חשקנו, התעצלנו, זעמנו, זללנו, קינאנו, התאפרנו ותאבנו בצע. בכל מפגש נדון לעומק בייצוג האמנותי של אחד החטאים הקרדינליים- גאווה, תשוקה, גרגרנות, תאוות בצע, קנאה, עצלות וזעם, החל מהעת העתיקה ועד לאמנות המודרנית והעכשווית. ננסה להבין את היחס האמנותי המשתנה אליו בתקופות השונות, את הסיבות לשינוי זה, את חשיבותו של החטא, ואת העונשים השונים (ולעיתים המשונים) שקבעו לו האמנים לאורך הדורות ובאחרית הימים. דרך האמנות יתחוור לנו כי החטאים אינם רק מעשים אסורים – הם בעיקר תשוקות אסורות: הרשימה היא נוצרית אבל המאוויים - אנושיים.
בין החטאים שנסקור: יוהרה, גרגרנות, תאוות בצע, תשוקה, קנאה, עצלות ועוד.
שמונה מפגשים אחת לחודש בימי רביעי בין השעות 20:00-18:30. מפגש ראשון: 14 בנובמבר 2018. שבעת החטאים בראי האמנות

סיפורו של יוצר

מרצה: פרופ' נסים קלדרון - סדרת מפגשים עם אמנים מתחומים שונים בהם יציג האמן את עולמו את דרך עבודתו, ואת המיוחד בעיניו באמנותו. בנוסף יציג האמן את עיקרי הביוגרפיה שלו, ואת הדרך שהוא עשה אל הבחירה במעשה האמנות שלו: השפעות שקלט, חלומות שקיבלו צורה, נטיות לב שהפכו לבחירה אסתטית ותכניות לעתיד. בין האורחים: ליליאן ברטו, דרור קרן, שפרה קורנפלד, הישאם סלמן, קרן מרגלית ועוד.

שמונה מפגשים בימי חמישי בין השעות 12:30-11:00. מפגש ראשון: 15 בנובמבר 2018. סיפורו של יוצר 


דרור קרן, תמונת יחסי ציבור

ביידיש זה נשמע יותר טוב

אויף יידיש קלינגט עס שענער. מרצה: ד"ר יניב גולדברג - שלום עליכם כתב: "הצחוק יפה לבריאות הרופאים מצווים לצחוק" (לאַכן איז געזונט דאָקטוירים הייסן לאַכן)... תרבות היידיש - תרבות מיוחדת בה צחוק ודמע שזורים זה לצד זה. סדרת ההרצאות תעסוק בעולם המרתק של הספרות, התיאטרון והפולקלור ביידיש, תוך התמקדות ברלבנטיות שלה לישראל של המאה העשרים ואחת. נבחן כיצד באים לידי ביטוי בתיאטרון ובקולנוע ביידיש סוגיות ודילמות מתחום המשפחה, הדת והתרבות. בין הנושאים במפגשי הקורס: הומור בעיירה היהודית על פי שלום עליכם, מחווה לשלושת השמוליקים: רודנסקי, סגל ועצמון, האוכל היהודי ועוד. כל ההרצאות מלוות בקטעי וידאו נדירים בעברית וביידיש. במפגש הראשון נארח את ההצגה: "פון שענסטן און בעסטן"מבית תיאטרון היידישפיל בהשתתפות יעקב בודו ומוניקה ורדימון. עם כתוביות בעברית.
שבעה מפגשים בימי חמישי בין השעות 18:30-17:00 מפגש ראשון: 8 בנובמבר 2018. ביידיש זה נשמע יותר טוב

"ממזרח למערב" - אנתרופולוגיה במבט אחר

מרצים: איילת אידלברג, דני ינאי. חוויית מולטימדיה מהפנטת בסדרת הרצאות חדשה ומרתקת על עמים, פולחנים, דתות ותרבויות בעולם הולך ונעלם. כל המפגשים מלווים בתמונות מרהיבות. בין נושאי המפגשים: מונגוליה, טיבט, אתיופיה, קובה, ארה"ב, ניוזילנד, אוסטרליה ועוד.
שמונה מפגשים אחת לחודש בימי שני בין השעות 12:30-11:00 מפגש ראשון: 5 בנובמבר 2018. ממזרח למערב

מסך לאופרה

קול ורגש במפגש בין במת האופרה לבין מסך הקולנוע. מרצה: ניצה יולביץ - מסע מרגש לנפש האדם בדרמות אנושיות חזקות. נעסוק במאפיינים ובהיבטים החשובים של האופרה, ונציג את עולמן הרגשי והמיוחד של דמויותיה. קטעים מהאופרות, בהפקות קולנועיות מרהיבות, יוקרנו על המסך בתרגום לאנגלית. כל האופרות, למעט "סיפורי הופמן", תוצגנה בעונת 2018-2019 בתל אביב. בין האופרות שידונו: "נשף המסכות", "סיפורי הופמן", "כך עושות כולן", "ורתר" ועוד. הסדרה כוללת סיור מודרך "מאחורי הקלעים" במשכן האופרה הישראלית. הסעה הלוך ושוב מרחבת המדיטק בתוספת תשלום בסך – 25 ₪.  מותנה בהרשמה מראש בעת רכישת המנוי. מספר המקומות מוגבל.

שתי סדרות, שבעה מפגשים אחת לחודש בימי שני. מפגש ראשון: 5 בנובמבר 2018. 
סדרה ראשונה שעה: 18:00-16:00. סדרה שניה שעה: 20:30-18:30. מסך לאופרה  
 
אמונתו של הרמב"ם

מרצה: ד"ר עודד ציון -  הרמב"ם, רבי משה בן מימון, אחת הדמויות הכבירות בתולדות ההגות והיצירה ביהדות. חי במאה ה-12 בין ספרד למצרים, ממנהיגי המחנה הפילוסופי-רציונליסטי בעולם היהודי.
תפיסת עולמו היא אבן דרך בכל האמור במאבק על דמותה של היהדות גם בימינו. בסדרה זו ננתח את מרכיבי תפיסותיו של הרמב"ם - תוך קריאת טקסטים מיצירותיו והשוואה עם הוגי דעות אחרים ועם תנועות רעיוניות נוספות ביהדות, בנצרות ובאסלאם. בין נושאי הקורס:  האידיאל האלוהי, האדם ותכליתו, 13 העיקרים של הרמב"ם ועוד.
שתי סדרות, שמונה מפגשים אחת לחודש בימי שלישי. סדרה ראשונה שעה: 18:30-17:00. סדרה שניה שעה: 20:30-19:00. מפגש ראשון: 6 בנובמבר 2018. אמונתו של הרמב"ם

השמיעיני את קולך – שירת נשים במגוון סגנונות

אמנים שונים - סדרת הקונצרטים "ימי שני מוזיקליים" קיימת כבר כשמונה שנים במדיטק ומטרתה לספק מענה מוזיקלי. השנה הסדרה משלבת זמרות השרות במספר סגנונות מוסיקליים: פולקלור, ג'אז, קלאסי ופופ. בין האמנים: מורין נהדר, תמי ג'רסי, חן גרמידר, נטע גנון ועוד.
ארבעה מפגשים בימי שני בין השעות 21:00-19:30. מפגש ראשון: 26 בנובמבר 2018. השמיעיני את קולך 

מ×?ר×?ן-× ×?×?ר-א×?לן-×?×?ש×?ר.jpg
מורין נהדר, צילום: אילן בשור



סדנאות כתיבה

פרוזה למתחילים, פרוזה למתקדמים, כתיבת קומדיה רומנטית. מנחים: שהרה בלאו, אופיר טושה גפלה, מרים קוץ - סדנאות הכתיבה מציעות מרחב מוגן ומורי דרך. מרחב שהוא אינטימי מצד אחד, ומצד שני מאפשר שיתוף ודרך לרכוש את הכלים, לנסח במדויק, למצוא את הקול הנכון, להתדיין עם אחרים, להתנסות.

28 מפגשים, אחת לשבוע, קבוצות קטנות 
 

תרבות ודעת במדיטק חולון עונה 2018-19. להרשמה ולפרטים נוספים:
1800-20-29-30 
ובאתר מדיטק חולון  
 

 



04/07/2018   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע