סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
עניין
לוח האירועים 2024 מרץ 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה שבוע הקולינריה ההונגרית בישראל
 

 
 
המטבח החדש של ארץ הפפריקה והעוגות: יותר מ-20 אירועי קולינריה ברחבי הארץ בהשתתפות השפים והקונדיטורים המובילים בהונגריה ושפים מובילים בישראל


המיטב של ארץ הפפריקש

כמו המטבח הישראלי, כך גם המטבח ההונגרי עובר בשנים האחרונות מהפך של ממש: שפים צעירים, מוכשרים ובועטים נותנים פרשנויות יצירתיות וטעימות במיוחד למאכלים הקלאסיים של המטבח ההונגרי תוך מתן כבוד לחומרי גלם טריים, עונתיים ומקומיים.

לצד מסעדות ותיקות ומכובדות, מוסדות קולינריים, ובתי קפה מימי האימפריה האוסטרו-הונגרית נפתחו בעשור שחלף עוד ועוד מקומות של אוכל רענן, מפתיע וחדשני - כזה שמיישר קו עם המגמות החמות ביותר בעולם הקולינריה. בודפשט, בירת הונגריה, הפכה ליעד חובה לכל חובב אוכל, ובעיר שמארחת מדי שנה 10 מיליון תיירים - ורק בה - פועלות ארבע מסעדות מישלן, אחת מהן - זכתה בשני כוכבים.

במסגרת שנת תרבות הונגריה בישראל, המציינת 30 שנה לחידוש היחסים הדיפלומטיים בין שתי המדינות, יערך ברחבי הארץ בימים 12-7 באפריל שבוע הקולינריה ההונגרית בשיתוף עם שגרירות הונגריה בישראל.

העורך הראשי של שבוע זה הוא עופר ורדי והמפיקות הקולינריות שלו הן גליה אורנן ושני מדור.

במהלך השבוע יתקיימו יותר מ-20 אירועי קולינריה בהשתתפות שפים מובילים מהונגריה שיגיעו לישראל, יתארחו במסעדות המובילות בארץ, יעבדו עם טובי השפים הישראליים, יעבירו סדנאות בישול ואפייה ויערכו מפגן קולינרי של סצנת האוכל העכשווית של הונגריה. במקביל מתוכננים אירועים סביב תרבות האוכל ההונגרית: תערוכות, סרטים, הרצאות ומפגשים.


קונדיטור יוזף יוהאש, באדיבות יוזף יוהאש



ואלה האירועים:

אטילה קורוץ ואראל קמחי 

השף הצעיר והבועט, אטילה קורוץ (Atilla Kurucz) ממובילי המטבח ההונגרי החדש שהוכתר בחודש שעבר לשף החדשני ביותר בהונגריה בתחרות Dining Guide הנחשבת יגיע מהמסעדה שלו  טיסוויראג (Tiszavirag) שבעיר סגד, בדרום הונגריה ויבשל במסעדת פופינה בתל אביב ביחד עם השף אראל קמחי. קורוץ נותן פרשנות רעננה למנות הקלאסיות כמו מרק הדייגים המפורסם שמקורו בסגד שאותו הוא הופך למנה עדינה ואלגנטית במיוחד או עוגת הז'רבו בת 160 השנה שהוא "מפרק" על הצלחת ויוצר ממנה קינוח מפתיע.

ריכארד פרקש

השף ריכארד (ריצ'י) פרקש (Rich?rd Farkas) ממסעדת פייטה (Pajta) שעל גבול הונגריה-סלובניה/אוסטריה,זוכה תואר השף הצעיר המבטיח של השנה בתחרות Dining Guide הנחשבת יבשל במסעדת ג'וז ולוז בתל אביב (10-9 באפריל) ובמסעדת מונא בירושלים (8-7 באפריל).

ויקטור סגל ועזרא קדם

שף ויקטור סגל, מי שעבד בשנות ה-90 בישראל עם כמה מגדולי השפים בארץ (בהם חיים כהן במסעדת קרן המיתולוגית) חוזר לישראל במיוחד כדי לבשל שתי ארוחות פאר בעין כרם עם שף עזרא קדם אתו עבד בשנות שהותו בארץ (11-10 באפריל).

אנדור גיצי וסאבולץ' נאג'

צמד השפים אנדור גיצי (Andor Giczi) וסאבולץ'נאג' (Sabolcs Nagy) פתחו את פריצקה גסטרו-פאב (Fricska Gasztropub) ב-2014. מטבח ביסטרו הונגרי עכשווי עם תפריט יומי מתחלף המתבסס על חומרי גלם עונתיים, לפי מה שמציע השוק. הם מגיעים ארצה כדי לבשל בשניים במסעדת לוויתן באילת (10-9 באפריל) ובחמארה תלפיות בחיפה (12-11 באפריל).

יוטקה הרשטיין

בקפה לואיז ברמת החייל, תתארח להרצאה ולתפריט ספיישלים הונגרי בריא יוטקה הרשטיין, בעלת מסעדת הרדוף שבצפון. הרשטיין, ממוצא הונגרי-טרנסילבני, מבשלת על פי תורת האנתרופוסופיה (8-7 באפריל).

כרישטוף שטיינר

את המטבח ההונגרי הטבעוני המתפתח ייצג כרישטוף שטיינר, מוביל הסצנה בהונגריה. שטיינר היה כוכב טלוויזיה בולט בהונגריה וחי בישראל עם בן זוגו השחקן נמרוד דגן. הוא הוציא לאור שני ספרים בהונגרית ובאנגלית ובמסגרת שבוע הקולינריה ההונגרית יבשל במסעדת משק ברזילי בתל אביב (מסעדה טבעונית) ויערוך הרצאה (8 באפריל).


שף ריכרד פרקש, באדיבות ריכרד פרקש


 צ'אבה הרמת'

שף צ'אבה הרמת' (Csaba Harmath) מהונגריה יבשל ארוחת שיכורים (הרבה בשר, שומן ואלכוהול) בבר המנזר שליד שוק הכרמל בתל אביב. הרמת' יתארח גם בבית הנסן שבירושלים בבית הקפה ובבר הדיר של משק עפאים ויבשל ממיטב המנות החלביות של המטבח ההונגרי. הרמת', כלכלן לשעבר, הפך את תחביבו למקצועו: הוא מבשל, מלמד לבשל ומייעץ למיטב המסעדות בהונגריה (8-7 באפריל).

לאצי שגב

לאצי שגב, בעליה של מסעדת טוליפ ההונגרית בתל אביב, היה במשך כ-20 שנה מנהל קפה יהודית המיתולוגי בגן העיר. לאחר שנסגר ב-2009 בנסיבות טרגיות פתח שגב את המסעדה שלו אשר מזה שנים משמשת מקום מפגש ליוצאי הונגריה בישראל אשר מתגעגעים למטבח ההונגרי שעליו גדלו. במסגרת שבוע הקולינריה ההונגרית יערוך שגב במסעדת טוליפ שתי ארוחות ערב (11-10 באפריל) עם תפריט מיוחד שיורכב ממנות הדגל של קפה יהודית - מחווה לבעלת הבית המנוחה יהודית שרון.

פיקניק גולאש

במשק מלמד שבכפר הנגיד יתקיים פיקניק גולאש עם השף העולה החדש מהונגריה, פרנץ (פרי) סיקלאי (Ferenc Sziklai). במסעדה האורגנית הפועלת על טהרת ה-Farm to Table יבשל סיקלאי ארוחה הונגרית הכוללת "מסדר כנפיים": עוף הונגרי בתוספת לצ'ו ותפוחי אדמה וגולאש עוף אורגני (12 באפריל).

חומוס עם גויאש ולצ'ו

לכבוד שבוע הקולינריה ההונגרית יגישו בחומוס פאדי שבעיר התחתית בחיפה חומוס עם גויאש (גולאש) וחומוס עם לצ'ו (תבשיל פלפלים) או עם כבד בסגנון הונגרי - חיבור שיצרו ביחד פאדיקרמאן, בן למשפחה מוסלמית מכובדת בעיר, ואשתו שושי, יוצאת הונגריה (12-7 באפריל).


                          שף אטילה קורוץ, באדיבות אטילה קורוץ



ובענייני קונדיטוריה מאפים וקינוחים:  

יוז'ף יוהוש

הקונדיטור יוז'ף יוהוש (Jozsef Juhos), בעליה של קונדיטוריית שוטיז (Sutizz) שבבודפשט, מי שעבד שנים ארוכות במסעדת גונדל, מהמפוארות במסעדות בודפשט, ובקפה ז'רבו האגדי, יהיה אורח מסעדת קלארו של השף רן שמואלי בתל אביב שם יכין קינוחים ועוגות קלאסיים הונגריים בפרשנות עכשווית. בנוסף יקיים יוהוש סדנת עוגות הונגריות קלאסיות בבית הספר בישולים (12-9 באפריל).

גרגו פקטה 

השף-בולונז'ר גרגו פקטה (Gergo Fekete) בעליה של מאפיית ארטיזן (Artizan) בבודפשט,שבלב העיר יגיע לאפות בבולנז'רי 96 של השף-קונדיטור ערן שוורצברד (12-10 באפריל) וכן יגיע ביום הבחירות (9 באפריל), ל"שחקי שחקי" המסעדה החדשה של יהלומה וביחד אתה יכינו בראנץ'בחירות על טהרת המאפים ההונגריים עם הרבה פרג, ריבת משמשים ושאר דברים טובים.

לאוהבי היין

גבריאלה מסארוש

במיוחד לשבוע זה תגיע לארץ ד"ר גבריאלה מסארוש (GABRIELLA MESZAROS) מומחית יין, מהמובילות בהונגריה שתערוך שתי טעימות יין הונגרי ופלינקה במלון נורמן בתל אביב. ד"ר מסארוש, עורכת דין שעזבה את עיסוקה לטובת אהבתה והבנתה הגדולה ביין תייצג את תרבות היין בהונגריה שבה 22 אזורי יין ותעשיית יין מפוארת החוזרת לימי הזוהר של טרום שלטון הקומוניסטים (7 באפריל).

מסיבת פרוץ'

ועוד בענייני אלכוהול, בקן הקוקייה שביפו תערך ביום הבחירות מסיבת פרוץ' (שפריץ: יין מהול בסודה) לצד נשנושי בר הונגריים (9 באפריל).

הקולינריה ההונגרית במרחב התרבות

ת - ארוחה - שמיל הולנדר

בשיתוף פעולה מיוחד עם פרויקט ישראל נגלית לעין של מכון יד בן צבי בירושלים יערך האירוע "ת-ארוחה", שכולו ניחוחות וטעמי חיים מבתי יוצאי הונגריה בישראל (12 באפריל). באירוע ייפתחו אלבומי התמונות, מחברות המתכונים וספרי הזיכרונות של יוצאי הונגריה בישראל ותוצג התערוכה "על הפפריקה ועל המלח" ובה תיעוד מצולם של סעודות, מתכונים משפחתיים ותרבות האוכל של יוצאי הונגריה שנאספו באלבומי "ישראל נגלית לעין".

את הצילומים יעיר לחיים בשחזור, בסיפור ובטעימה השף שמיל הולנדר, היסטוריון של תרבות האוכל המזרח אירופית. שמיל יפתח שולחן עם מנות שנלקחו ממחברות מתכונים נושנות של יוצאי הונגריה וילווה בהומור המיוחד שלו עם סיפורים מן המטבח ההונגרי. בנוסף יערך מפגש עם מזכיר שכונת בתי אונגרין בירושלים.


                                                השף בולנז'ר גרגו פקטה, באדיבות גרגו פקטה


אירועי שבוע הקולינריה ההונגרית יתקיימו ב-12-7 באפריל 2019 ברחבי הארץ. מספר המקומות מוגבל . מומלץ להקדים ולהזמין שולחן במסעדות המשתתפות בשבוע הקולינריה ההונגרית .



18/03/2019   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע