סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
עניין
לוח האירועים 2024 אפריל 
א ב ג ד ה ו ש
 
10111213
14151617181920
21222324252627
282930
ידיעה
 
מאת: מערכת הבמה יולי בבית אבי חי בדיגיטל
 

 
 
אתי אנקרי, פורטיס-סחרוף, יוסי בנאי ועוד בסיפורים במונו, פרשת השבוע מדי חמישי עם יאיר אגמון וסדרות לימוד חדשות


אצלכם בבית

התוכן הייחודי של בית אבי חי ממשיך לפעול ברשת עם תכניות און-ליין הכוללות שיעורים, סדנאות, הרצאות, שיחות והופעות בפלטפורמות הדיגיטליות השונות: אתר בית אבי חי, חשבון הפייסבוק והזום.
 
בחודש יולי, יועלו שש סדרות שונות בנושאים: יסודות ותמורות באיסורי שבת בתקופה הקדומה - שיעורי בוקר עם הרב אבי נוביס-דויטש, The Three Weeks (יז בתמוז- ט באב) עם פרופ' ישעיהו גפני, שתי דתות בצל החורבן- שיעורי בוקר עם פרופ' מיכל בר-אשר סיגל, Times of Destruction Virtual Touring the First Temple era עם עמי בראון, ירמיהו ואיכה - קווים של מחשבה דתית בעת חורבן -  שיעורי בוקר עם פרופ' דלית רום-שילוני, חודש אב: בין ט' לט"ו בספר האגדה עם פרופ' אביגדור שנאן (ימשיך גם לאוגוסט).

כמו כן יועלו האורחים הקבועים: פרשת השבוע עם יאיר אגמון מדי ערב חמישי עד לסיום החומש החודש. סיפורים במונו עם יואב קוטנר, מדיי מוצ"ש והחודש: 30 שנה ל-"1900", האלבום האלמותי של פורטיס & סחרוף (4 ביולי),"רואה לך בעיניים" על אתי אנקרי ויצירתה, במלאת 30 שנה לאלבום הבכורה שלה (11 ביולי), "אין אהבות שמחות"על זקן השבט, יוסי בנאי, ועל החותם שהשאיר בפסקול הישראלי (18 ביולי), ו"אלי שורשים": על היצירה של שלמה בר והברירה הטבעית ב-40 השנה האחרונות (25 ביולי).


יאיר אגמון, צילום: יוסי אלוני


תכנים בדיגיטל ביולי:

יסודות ותמורות באיסורי שבת בתקופה הקדומה
מסע עיוני אחר תהליך היווצרותן של הלכות שבת מהמקרא ועד לספרות התנאים - שיעור יומי קצר (30 דקות) עם הרב אבי נוביס-דויטש. יום השבת עבר דרך ארוכה ומרתקת עד לאופן שבו הוא התעצב בימינו. בסדרה נדון בהיווצרותם והתפתחותם של איסורי שבת, החל מן הציוויים בתורה דרך התייחסויות בספרות בית שני ועד למסורות התנאיות. בעיון זה נראה מגמות שונות וקולות שונים בעיצוב איסורי שבת שהיוו בסיס לתמורות ושינויים בעיצוב ההלכה. מפעם לפעם, נציץ כיצד דיוני בסיס אלו השפיעו ומשפיעים על עיצוב איסורי שבת במאה ה 21. הרב אבי נוביס-דויטש הוא דיקן בית המדרש לרבנים ע"ש שכטר.
מדי יום עד 7 ביולי בשעה 9:00


יסודות ותמורות באיסורי שבת בתקופה הקדומה

 
The Three Weeks With Prof. Isaiah Gafni
The Three weeks between the 17th of Tammuz and Tisha B'Av are traditionally devoted to studying and remembering the destruction of the Temples and are periods of mourning in Jewish history. This series will focus on issues relating to the historical period surrounding the destruction of the Second Temple. Through examination of concepts like zealotry, Zion and Jerusalem itself we will hopefully get a fresh perspective of these unique
historical times.  
8 ביולי 18:00- Jewish Zealots and Zealotry in Antiquity: Heroes or Villains?
15 ביולי 18:00- Ancient Versions and Responses to "Post-Zionism"
22 ביולי 18:00- Jerusalem in Rabbinic Literature: Image and Reality
 
שתי דתות בצל החורבן- תיאולוגיות של יהודים ונוצרים אחרי שנת 70
שיעור יומי קצר (30 דקות) עם הרב עם פרופ' מיכל בר-אשר סיגל - חורבן בית המקדש השני בשנת שבעים לספירה והתבססות הקהילות הנוצריות הראשונות סביב השנים הללו, מהווים את הרקע ההיסטורי לדיונים בין יהודים ונוצרים במאות השנים שלאחר מכן. בסדרת הרצאות זו, בימי בין המיצרים, נראה יחד מה חשבו כותבים נוצריים על סוגיות תיאולוגיות מרכזיות שעמדו בין שתי הקהילות הדתיות בשלהי העת העתיקה, ואיך ההקשר ההיסטורי והדיאלוג הבין-דתי של הדורות שאחרי החורבן, עיצבו למעשה את שתי הדתות באופן מהותי.
16-9 ביולי בשעה 9:00

ירמיהו ואיכה- קווים של מחשבה דתית בעת חורבן
שיעור יומי קצר (30 דקות) עם הרב עם פרופ' דלית רום-שילוני - האם מגילת איכה נכתבה על ידי הנביא ירמיה? במהלך הסדרה נכיר את דמותו של הנביא הכהן מענתות, על נופי המדבר בנבואותיו והתפקיד שהם ממלאים בבניית מסריו; על פעילותו הנבואית לצד ומתוך עימות עם נביאים רבים אחרים בתקופתו; על עימותיו עם שרים ואנשי מלוכה בסוגיות דתיות-פוליטיות עקב האיום הבבלי. ומנגד: מגילת הקינות שתפגיש אותנו עם קולותיהם של משוררים המוצאים דרכים להצדיק את אלהים ולא פחות מכך דרכים להתריס נגדו. ויחד ננסה להבין: מה בין הנביא ירמיהו למגילת איכה? והאם ייתכן שהנביא הוא מחברה של המגילה? פרופ' דלית רום-שילוני היא פרופסור לחקר המקרא באוניברסיטת תל אביב.
29-19 ביולי בשעה 9:00 


ירמיהו ואיכה- קווים של מחשבה דתית בעת חורבן



פרשת השבוע עם יאיר אגמון
כל יום חמישי בלילה, נפגשים ללמוד את ספר "במדבר" עד תום החומש. על הנדודים, החטאים, הסלעים והמסעות שבחיינו ובסיפור המקראי.
2 ביולי 20:30- פרשת בלק 
9 ביולי 20:30- פרשת פנחס 
16 ביולי 20:30- פרשת מטות מסעי. 
 
סיפורים במונו – מהבית בהנחיית יואב קוטנר
זו כבר מסורת; מידי מוצ"ש עולה יואב קוטנר לשידור חי, מביתו - אל המסך שלכם, כדי לדבר על אנשים גדולים במוזיקה. בכל מפגש כזה, אין לדעת את מי נפגוש בדרך. 
 
"אין קץ לילדות"
יומולדת משותף לשני היוצרים החשובים, ברי סחרוף ורמי פורטיס וגם נשים זרקור על האלבום ״1900?", שיצא לפני 30 שנה.
4 ביולי, 21:00 
 
"רואה לך בעיניים"
על אתי אנקרי ויצירתה, במלאת 30 שנה לאלבום הבכורה שלה.
11 ביולי, 21:00 
 
"אין אהבות שמחות"
על זקן השבט, יוסי בנאי, ועל החותם שהשאיר בפסקול הישראלי.
18 ביולי, 21:00 

"אלי שורשים"
על היצירה של שלמה בר והברירה הטבעית ב-40 השנה האחרונות - על קצה המזלג.
25 ביולי, 21:00 


יואב קוטנר, צילום עצמי
 
Times of Destruction
Virtual tour of the First Temple erawith tour guide Ami Braun 
We will virtually tour through sites that will help us relive the time of the First Temple, from King David 3,000 years ago to the destruction of the 1st Temple in 586 BCE. An oppurtunity to visit the City of David, the Broad Wall - Jewish Quarter and other archeological sites.
12, 19, 26 ביולי בשעה 20:00
  
חודש אב: בין ט' לט"ו בספר האגדה
מה ניתן ללמוד מאסונות כחורבן בתי המקדש? עם פרופ' אביגדור שנאן. שני מוקדים ישנם בחודש אב, תשעה באב - ציון חורבן בתי המקדש - וחמישה עשר בו, יום שמחה ומחולות שהפך במהלך השנים גם לחג האהבה. כיצד עסקה ספרות האגדה בנושאים הכבדים של חורבן בית ראשון ושני, וכיצד היא מטפלת בנושא האהבה?



חודש אב: בין ט' לט"ו בספר האגדה, צילום אביגדור שנאן: דנה בר סימן טוב


מה ניתן ללמוד מאסונות כחורבן בתי המקדש?
שלושת השבועות שבין י"ז בתמוז לט' באב הם ימים שבהם עושה ספרות האגדה את חשבון הנפש הלאומי באשר לאירועים של חורבן הבית הראשון (בידי הבבלים) ושל השני (בידי הרומאים). בצד תיאור האירועים נעשה ניסיון ללמוד מהם לקח שמטרתו להבטיח שאסונות כגון אלו לא יישנו.
20 ביולי בשעה 18:00

זכרון החורבן - בין כאב וקינה לנחמה ותקווה
מסורות אגדיות רבות מתמקדות באירועי ט' באב על זוועותיו ובהן ביטויים רבים של כאב וקינה, אך גם ביטויים של נחמה ותקווה. מה מכל זה הביאו ביאליק ורבניצקי בספרם וכיצד עשו זאת?
27 ביולי בשעה 18:00
  
 

לתכני הדיגיטל בעברית לחצו כאן

לתכני הדיגיטל באנגלית לחצו כאן  



02/07/2020   :תאריך יצירה
הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע