סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
פסטיבלים
לוח האירועים 2024 מרץ 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
מופעים
 
שבוע המחול הבינלאומי 2016
 
 
 
תמונות היכן ומתי

שבוע המחול הבינלאומי בירושלים 2016
2-8 דצמבר

2.12  ב׳ כסלו  שישי   חצי גמר תחרות הכוריאוגרפיה הבינלאומית במסגרת חמשושלים

12:00 אולם הקרנף-  מקבץ 1
 
 
Underneath מאת ובביצוע רביד אברבנל, ישראל
 
 Dance Abarbanel Ravid
אמן סאונד: עודד קידר   תלבושת: ענבל בן זקן     ליווי אמנותי: שרון פרידמן, שלומית פונדמינסקי .
היצירה הופקה והועלתה לראשונה במסגרת פסטיבל ״גוונים במחול״ 2015 בסוזן דלל, זכתה בפרס כוריאוגרפיה בתחרות Theatre-Tanz-Solo ,שטוטגארט גרמניה והוזמנה להופיע בסיור בערים שונות בגרמניה ובפסטיבל Vivadanza בברזיל.
 
על מנת להתמודד עם כמות הלחצים, העצב, הצדקנות וחוסר הסבלנות – צריך כל אחד מאתנו לגדל בעצמו מנגנון שיאפשר לו להכיל. אותו המנגנון, שנוצר לעיתים במודע ולעיתים גם לא, מצליח לספוג ולפרק את כל חוויות היום-יום שלנו ונראה שהוא מאפשר למודע שלנו להתקיים באופן שפוי יחסית, בלי לגרוע מהרגישות שלו. אט אט גובה המנגנון הזה מחיר גם מאתנו, ממנגנון יעיל ואפקטיבי החי בתוכנו, הוא הופך להיות ״וירוס״ החי על חשבוננו, יצור זר בתוכנו. מהו המחיר הגדול שגובה המנגנון הזה מאתנו?
 
היצירה עלתה לראשונה בפסטיבל גוונים במחול בסוזן דלל, אוקטובר 2015 . משך היצירה: 12 דקות
 
Attachment מאת  Yuki Nishiyama Sayuri Iimori , יפן
מאת ובביצוע Nishiyama Yuki & Iimori Sayuri ,יפן   תלבושות: Nishiyama Yuki & Iimori Sayuri
מוסיקה: Sigh Universal
 
המילה 'זיכרון' איננה מיועדת רק לזכרון האגור במוח שלנו, אלא לזכרון באמצעות גופינו. אנחנו זוכרים את חוויותינו באמצעות חושינו, שהם בעצם מה שכולנו, כמעט, מרגישים ביום יום. כמו אכילה, הקשבה למוסיקה או צפייה בסרטים. אם אנו מביעות בתנועה דרך הפוכה, איך האנשים יכולים להרגיש או מה בעצם הם מרגישים עם המופע שלנו.
 המופע עלה לראשונה ב 2015/06/20 משך היצירה: 13 דקות
 
WAVE מאת Young-hyun Choi, דרום קוריאה
מאת Choi hyun-Young, דרום קוריאה
שם הלהקה: SOSU NONAME
מבצעים: CHOE wun-Yeo, YOO bi-Eun, LEE min-Ji
מוסיקה: trees 5 or 4- "Layers System s`Rachel",space- "Ikeda Ryoji"
תלבושות: CHOI hyun-Young
 
גל הוא ההשתקפות של כתיבה בתודעתנו על גבי גופינו. ככל שהתודעה עבה יותר, בוצית יותר ועמוקה מעבר לזה.... הגוף נע וממשיך לנוע. …
 
 משך היצירה: 14 דקות
 
גרביטאס מאת אופיר יודילביץ׳, ישראל
מבצעים: אופיר יודלביץ' ואשר בן שלום
 מוסיקה: סון לוקס, בראסטראקס, הקובון
כוח המשיכה הוא אחד הכוחות הבסיסיים והחזקים בטבע, הוא פועל עלינו ועל כל האובייקטים הפיזיים בעולם באופן זהה. הכוח הזה מעצב את השפה והמושגים שאנחנו ממציאים: למעלה למטה, קלילות-כבדות, אמנות גבוהה-אמנות נמוכה, חיים-מוות. לכוח המשיכה לא אכפת אם ננחת או נתרסק. הוא ימשיך בשלו. אנחנו לוקחים רגע אחד ומשחקים עם כוח המשיכה, הופכים להיות מסה טהורה ומנסים להתמסר לאדישות שלו.
 
 משך היצירה: 15 דקות. משך היצירה המלאה הינו 30 דקות
 
 
13:30
אולם הקרנף  תחרות כוריאוגרפיה בינלאומית-  מקבץ 2
 
 
Ani-Maמאת ובביצוע רוני חדש
מוסיקה: Gore Of Club Der & Bohern, Raime ליווי אומנותי: אודליה קופרברג, ענת אסודי, תמר בן עמי ניהול חזרות: דנה שובל עריכה: מיקי פטיש, גיא מוזס "אני משתדל להתפשט ממה שלמדתי, אני משתדל לשכח את אופן הזכירה שלמדו אותי ולגרד את הדיו שצבעו לי בו את החושים, לשלף מארגזים את רגושי האמתיים, להסיר את העטיפה ולהיות אני, חית אנוש שהטבע ברא." פרננדו פסואה היצירה הופקה והועלתה במסגרת גוונים במחול 2015 ,מטעם סוזן דלל וזכתה בפרס התחרות מטעם צוות השופטים. כמו כן היצירה זכתה בפרס הביצוע הטוב ביותר 2016 Masdanza,פרס הקהל פסטיבל BCDC ,פרס מטעם PART פסטיבל BCDC ,פרס הקהל ופרס החדשנות פסטיבל FKM ,פרס הביצוע הטוב ביותר פסטיבל Soloduo. משך היצירה: 15 דקות
 
 
Floating Flowers מאת Po-Cheng Tsai B.dance, טאיוון
מבצעים: Tsai Cheng-Po
-יוצר Chang Ho-Sheng -רקדן Huang Han -רקדן Hsu Yin-Tzu -מנהל
 מלחין: Insist We. 2) Reverie(Legions. 1 :Title Keating Zoe תלבושות: TSAI Cheng-Po
 
 האם אתה יודע לאן חייך מובילים אותך? היצירה עלתה לראשונה ב 28 ליוני 2014 בתיאטרון Aegi am בהאנובר, גרמניה משך היצירה: 10 דקות
 
 
OCCHIO DI BUEמאת Andrea Costanzo Martini, איטליה
מוסיקה: Martini Costanzo Andrea, Hawkins Jay, Ambarchi Oren
תלבושות: ניר בניטה
 צילום וידאו: יואב בראל
 העבודה עוסקת ביחסי הכח בין רקדן, כוריאוגרף וקהל. למי הפרפומר מציית? כשהוא עובד עבור עצמו, האם הוא באמת חופשי? האם יצירה הינה מעשה טהור של נדיבות או שהיא מתודלקת על ידי ההנאה ממבטי הקהל? חשיפה עצמית על במה יכולה להיות משחק מסוכן.
 
 היצירה עלתה לראשונה ב 2016 Corte a Teatro Festival כיצירה תלויית מקום במוזיאון ברוקי ?Aglie of Theater בטורינו איטליה. משך היצירה: 12 דקות
 
 
THIRSTמאת AURA Dance Theatre , ליטא
רקדנים: Griaznova Oksana( ליטא), Claes Niels( בלגיה), S?nchez Irasema Aime( מקסיקו), Madero Juan( מקסיקו), Hern?ndez Abel( ספרד)
 מוסיקה: Stakel Andrius
עיצוב תאורה: ?erstabojevas Vladimiras
היצירה עלתה לראשונה ב 16 למרץ 2016.
היצירה נוצרה עבור הפלטפורמה "trampoline AURA On."
מסגרת זו נוצרה במטרה לאפשר ליוצרים צעירים הזדמנות לעבוד עם Theatre Dance AURA ,להביע את עצמם והחזון שלהם באמצעות משתתפים אחרים כאשר הם הכוריאוגרפים. כמו אוסקר אוליביה, העובד במפעל אשר הוביל את עמו לניצחון נגד הפרטת המים בבוליביה, צוטט: "הדבר היחיד שהוא שלנו הוא מים שלנו ואוויר שלנו." האם אתם יכולים לדמיין חיים בלי מים ראויים לשתייה? בעולם שבו אנו צורכים ליטרים של מים ביום עבור שימוש אישי ותעשייתי, אנחנו בקושי מסוגלים להאמין לכך שמשאבי המים שלנו מוגבלים. כיחידים בחברה איננו מודעים לתוצאות של המעשים שלנו ושל המלחמות )השקטות( שמתרחשות כנגד הפרטת מים. הסמל הסיני של המים מסמל אמצעי שליטה, ולכן אין זה פלא כי מים יהפכו מוצר כלכלי, השמן הבא- הסיבה הבאה לקונפליקטים עולמיים. אנחנו כל כך רגילים לצרוך מים בלי לפקפק במשאבים. בגלל הנטישה שהוא תוצאה של שאיבת מי תהום, אנחנו ממש קוברים את עצמינו באדמה יבשה. האם אתה מוכן שמצב זה יחלחל לעולמינו? אם כך, אני מאתגר אותך להכנס לעולם שבו אנחנו על קצה אספקת המים שלנו. למקום בו אנו מנסים נואשות למצוא דרך להפוך את היבשה הישבה לפוריה שוב, למקום שבו חברות מים נלחמות על מים ולמצב בו אנו משתמשים בטיפות המים האחרונות באופן לבזבזני, רק בשביל לגלות שנותרנו במרחב ריק.(Claes Niels)
משך היצירה: 15 דקות, מתוך ערב מלא.
 
 Into the Cave מאת  Shiori Tada, יפן
"Cave the Into "נוצר בהשראת המחזה של הרולד פינטר מ- 1962 מחזה במערכה אחת, "המאהב". קונספט היצירה מן הדמויות המורכבות, תוך שיקוף מהותה של האנושיות. במאמץ לתקשר בתוך מערכת יחסים היצירה מתמקדת במשיכה למלחמה והחיות החושנית שסיטואציה כזו מציפה. יצירה זו של Tada Shiori מנסה לנגוע במקום אפל הנחבא בתוך הלב. מתוך מקלט אפלולי, שולחת מבט ייחודי אחר האור. היצירה מתריסה בפתיחות אל מול הרצינות. הסגנון של Tada Shiori מתפתח בתהליך של חקירה וגילוי כיצד הנסיון שלנו ותת המודע משתחררים ומביעים עצמם דרך מנעד של תנועות, רגש ותחושה מוסקילית. כמו משחק של ילדים שטרם למדו לדבר.
משך המופע: 10 דקות 




 
3.12 ג׳ כסלו שבת  20:30 אולם הקרנף

גמר תחרות הכוריאוגרפיה- ארבעת היצירות אשר נבחרו לעלות לשלב חצי הגמר.
 
 טקס הענקת הפרסים בגובה- 4000, 2800 ו1800 דולר בחסות
The technology association of Oregon.
 
 
4.12 ד׳ כסלו ראשון
 
 
13:30 תיאטרון הגלריה
 
Because We Love  יוצרים ומבצעים תמר לם ודיויד קרן
עיצוב במה, וידאו ותלבושות: תמר לם ודיויד קרן
מוסיקה: פרנץ יוזף היידן, טריו # 44
יעוץ טכני: בני שני
עיצוב תאורה: עומר שיזף
 היצירה הועלתה בבכורה בפסטיבל זירת מחול 2106 בניהולו האמנותי של סהר עזימי ונהנתה מתמיכת סטודיו יסמין גודר במסגרת תכנית אמן אורח.
 משך היצירה: 60 דקות
 
 
16:00  המפעל
 
נבוכים שנים מאת ובביצוע אריאל כהן, נבו רומנו ושני גרנות
מאת ובביצוע אריאל כהן, נבו רומנו ושני גרנות
עיצוב סאונד: אור רימר
טכנאי סאונד: דורון גולדשמיט
עיצוב תלבושות: שילה פפר
 תמיכה: מועצת הפיס לתרבות ואמנות, משרד התרבות והספורט
 תודות: גאולה, ברכה, סוזן, שרון צוקרמן-ויזר, טמיר ליכטנברג, רותם תש"ח
 
 הנושא המעסיק אותנו בנבוכים שנים הוא חירות ומחתרת. המחתרת היא מחתרת גופנית; החוויות והפעולות שאנחנו לרוב מסתירים מאחרים, הגוף על היותו זמני, מתכלה, מתפרק וחי. במופע זה אנחנו באים לחקור את מה שאנחנו מצניעים בגוף וכיצד אנחנו מפרידים את עצמנו מהחברה כדי לקיים צרכים בסיסיים. הדחקה של אותן חוויות אנושיות גורמת לנו להפריד את עצמנו מהגוף, מהסביבה ומאחרים, וגורמת לנו להתחבא אחד מהשני, להיגעל ולהתרחק. העבודה שלנו נובעת מרצון לתת חלופה של קירוב, של דיאלוג ושל הכרה באותה מחתרת. נבוכים שנים מפנה את המבט אל המקומות האינטימיים שלנו, במחתרות שאנחנו בונים לעצמנו ובתוך עצמנו, מתוך עמדה לא שיפוטית, אלא מודעת ונוכחת, המביטה באירועים בימתיים שמתעקשים להנכיח את מה שמקובל להחביא ברבים. לאורך שנים של עבודה בתחום הבמה והמחול, אנחנו מוצאים, שמבוכה היא נקודת מפתח על הגבול בין המודע והלא מודע בין אדם וזולתו. מבוכה היא דלת שהאדם סוגר מול אחרים, שלפעמים אפילו סגורה בפניו. את אותה הדלת אפשר לפתוח כדי לגלות צד אחר של החוויות האנושיות שלנו. האמונה מאחורי פעולה זו היא, שמודעות יכולה לשחרר אותנו ולספק לנו מבט מעמיק ורחב יותר לתוכנו, כדי שנוכל להתקיים בנוחות בגופנו.
משך היצירה: 45 דקות 
המופע כולל עירום חלקי
 
16:30 תיאטרון הגלריה
סדנת מחול בהנחיית Ballet Hispanico ארה״ב
 
בתמיכת המרכז האמריקאי
תיאטרון הגלריה, התחנה הראשונה רח׳ כיכר דוד רמז
Ballet Hispanico
תחת הנהלתו האמנותית של Eduardo vilaro הינו ארגון מחול לטיני מוביל מארצות הברית.
הלהקה חוקרת, משמרת וחוגגת את התרבות הלטינית באמצעות המחול. זאת באמצעות להקת המחול, בית הספר לריקוד והתכניות החינוכיות לקהילה.יחד מימדים אלה ממחישית את הדינמיות האסטתית של הגלות ההיספאנית היוצרת אפיקי תקשרות חדשות עם קהילות חדשות.
ללהקת המחול רפרטואר עשיר של יוצרים מפורסמים בני זמננו לצד אמנים צעירים. היצירות חוקרות את התרבות הלטינית המגוונת דרך פיוז׳ן של מחול קלאסי, לטיני ומחול עכשווי אשר מועצם באמצעות תיאטראליות, אתלטיות ותשוקה.
הסדנא מיועדת לקהל הרחב לצד רקדנים מנוסים שמעוניינים להתנסות במחול לטיני מקצועי.
הכניסה ללא עלות.
 
20:00  אולם הקרנף
 
אליה מאת איילה פרנקל
שמות מבצעים: נועה שביט, איילה פרנקל
 מוסיקה: איאן ריכטר -מוזיקה מקורית
 תלבושות: רוזלינד נוקטור
עיצוב תאורה: עופר לאופר
עיצוב גרפי: סימונה כצמן
העבודה שואפת לשבור את צורת הביטוי הלינארית, ולתת מקום לאלטרנטיבי, לנשי. שתי נשים ניצבות זו מול זו, וזו לצד זו. יחד הן יוצרות מרחב שבו אלימות ורוך יכולות להתקיים בו זמנית, וחושפות דמויות נשיות מרובות פנים ומשמעויות.
היצירה נתמכת על ידי מועצת התרבות והאמנות של מפעל הפיס.
כמו כן, היצירה נהנתה מתמיכת תוכנית שהות אמן בסטודיו יסמין גודר, ובתוכנית RE-SEARCH.
היצירה עלתה לראשונה בפסטיבל זירת מחול, יולי 2016 ,בניהולו האמנותי של סהר עזימי.
 משך היצירה: 40 דקות
 
 
 The Painting  מאת מיכל חרסונסקי ואורי לנקינסקי  
שמות מבצעים: רוני ברנשטט ואורי לנקינסקי
מוסיקה: רייצל, דיוויד לאנג, station weather the’
תלבושות: layou
עיצוב במה ותלבושות: מיכל חרסונסקי ואורי לנקינסקי
אחת, ספק שתיים. מהבהבת. Painting The שואבת השראה מהציורים של האמן הבלגי מיכאל בורמנס. בעקבות הטקסטורות והמצבים המוצגים באימג‘ים הרדופים שלו, יצאנו לשיחה על הכמיהה להיות נראית ובלתי נראית בו זמנית, נוכחת וחסרה. השיח הזה הוביל אותנו לישיבה סביב שולחן והשולחן הפך לעגן של העבודה.
 
 היצירה עלתה לראשונה במרכז סוזן דלל, גוונים במחול 2015.
 משך היצירה: 16 דקות
 
 
21:15 אולם הקרנף

לוקאלי מאת ובביצוע איריס ארז
?דרמטורגיה: שרון צוקרמן ויזר
עיצוב תאורה ואובייקט: נועה אלרן
 בניית אובייקט: גילי גודיאנו-סטודיו מתילדה
עיצוב סאונד: אופיר גל -Sound Sofa
השיר בביצוע מאיה בלזיצמן ומתן אפרת באדיבות ליליאן שוץ
תלבושת: ויוי בן עזרא- Vivi By Enki
מה בין גיאוגרפיה, דמוגרפיה טופוגרפיה והגוף הפרטי? כמי שעברה מן העיר אל הכפר, מן החוף אל ההר, מן הבועה אל קו התפר, מן הרווקות אל האמהות – אני מבקשת לבדוק איך המרחב פועל עלי והופך אותי למה שאני. האם נגזר עלינו להיות "תבנית נוף מולדתנו" כפי ששאול טשרניחובסקי הציע?
 תודה לנעם מלמוד, אלה בן צבי, האקדמיה למחול, אפרת נתניאל, אמנון ואהובה ארז, פנינה וזאנה, רם גבאי ואלעד וזאנה.
 העבודה עלתה בבכורה בפסטיבל צוללן 2016 משך היצירה: 45 דקות
 
5.12 ה׳ כסלו יום שני
 
11:00-13:00 מוזיאון לאמנות האיסלאם
פאנל- פרוייקטים חברתיים וקהילתיים במוסדות תרבות
 
בשיח תידון חשיבותם ומקומם של פרוייקטים חברתיים במערך הפעילות של מוסדות תרבות ויוצגו מודלים בינלאומיים שונים של הטמעת פעילות חברתית במוסדות התרבות. 
סוגיית המעורבות של מוסדות תרבות בחתך החברתי הפכה לטרנדית מאוד בשנים האחרונות ואף נלקחת כדרישה מובנת מאליה כלפי גופי תרבות נתמכים. עולה השאלה לגבי הייתרונות הקיימים במעורבות החברתית של מוסדות התרבות אל מול המשאבים המופנים לפעילות זו ולא אל התמקדות בקידום של מצוינות תרבותית.
השיח מתקיים באנגלית.
 
 
19:00 ובשעה 21:00 בית הספר לתיאטרון חזותי
 
BLACK BOX: Little Black Book Of RED מאת ובביצוע שמאל פיטס בשיתוף תום לב
עריכת מוסיקה: Records Auerbach at Gotstein Stella
תלבושת: Reich Galit
טקסט: Pitts Shamel RED Of Book Black Little מאת שמאל פיטס
 הינה אוסף וארגון זרימתי של טקסטים רבים ופרוזה, שנכתבו על פני מספר שנים על ידי פיטס. זה התחיל כפרויקט של ספר פרטי והתפתח להדמיה פיזית של אווירה וסיפורים אישיים שצויינו בספר. תוכן הטקסט עוסק הרבה במתח שבין כפילויות. "זוהי הצהרה אישית אותה אני מקווה להעביר באמצעות הצהרה אוניברסלית". ההופעה החיה והאוירה שלה ידועה כBOX BLACK אשר משמשת כמטפורה בהתייחסו למכשיר ה"קופסה שחורה" אשר נמצא על מטוסים. המכשיר הזה הוא שם כדי לשרוד ולהקליט את האירועים אשר קרו לאחר ההתרסקות.
 BOX BLACK מתייחסת גם לחלל מופעים שהוא בדרך כלל אינטימי יותר ובעל קרבה גדולה יותר מאשר תיאטרון.


בלאק-בוקס-אלכס-אפט.jpg
בלאק בוקס (צילום: אלכס אפט)
 
20:30 אולם הקרנף
 
 בינינו מאת גיל קרר
שמות מבצעים: אלכס שמורק וגיל קרר
 מוסיקה: עיצוב פסקול- אורי אבני, Mine Of Child No-Faithfull Marriane
תלבושות: רוזי כנען
פיתוח תוכן: ענת צדרבאום
היצירה עוסקת בצורך לפשט סוגיות וליישבן, אל מול תחושת המורכבות במסגרת זוגית. על הבמה נראה זוג אשר מתמודד עם הכמיהה לחוש חיבור לעומת תחושת הנפרדות והבידוד. בתוך בלילת תחושות של מתח, חיבור, בדידות וחמלה, הם מנסים לחפש ולנתב מסלולים חדשים. באופן מסוים, היצירה היא על אינטימיות - על החיפוש של מה שמעכב אותה, כמו גם איך ניתן לעשותה יותר נוכחת וזמינה. הריקוד הוא מעין תיעוד של מאגר של מפגשים אינטימיים, כנים מאוד.... "זירה של בדיקת קירבה נפשית וגופנית המתהווה ומתפרקת ללא ניסיון לקבע או להחליט מראש. יש משהו מאוד רענן, בהיר ופואטי בדואט מיוחד זה.“ רות אשל, הארץ.
 
 היצירה עלתה בבכורה בפסטיבל זירת-מחול 2014 ,בהפקת ובתמיכת הזירה הבין-תחומית בירושלים ובניהולו האמנותי של סהר עזימי. מאז עלייתה בבכורה, היצירה הוצגה במגוון פלטפורמות בארץ ובפסטיבלים באיים הקנאריים, דנמרק, איטליה, ספרד ורוסיה. משך היצירה: 18 דקות
 
DOG-TOWN מאת  נדר רוסנו
רקדנים יוצרים: רומן זוטוב, מרטין שאלנדה
 צלם: יוחאי גינטון
טקסט: נדר רוסנו, לוריין הייל
מוסיקה: Parton Dolly, 2.Op Minor F in 1. No Sonata Piano/Beethoven, Toop David ,רועי חסון
 עיצוב פסקול: רועי חסון
 עיצוב תאורה: פאבלה בראנטובה
 ייעוץ אומנותי: הונזה מלייק
 בהפקת ותמיכת: פסטיבל הגאווה, תיאטרון PONEC פראג 2015 "
בעת מסע, חולה, חלומי משוטט על פני שדות שוממים." מצואו באשו 1694. בזמנים בהם יש חשש להביע דעה, נולד הצורך להתמרד, להתקומם ולמצוא נתיב אחר, להמשיך לדבר ולא לפחד מהם. כולם יודעים שהם משקרים, אוכלים אותנו מבפנים, קובעים לנו חוקים, מה מותר מה אסור, כמה באמת אנחנו חופשים? שני גברים ומצלמה נפגשים ובודקים מה מותר.
 
 היצירה עלתה בבכורה בפסטיבל הגאווה בפראג 2015 ,ובתיאטרון PONEC בעיר, הוזמנה לגרמניה, ופסטיבל חשיפה בינלאומית בפראג, Platform Dance Czech . משך היצירה: 35 דקות
 
TakeDown מאת דרור ליברמן Kazuyo Shionoiri
מוסיקה: coma :title, Tlersen Yann, Lover Mega Koino: title, Hormone the Maximum
תלבושות: מרינה מוסייב
דרמטורגיה ופיתוח קונספט: עידית הרמן
 תודה מיוחדת לעודד צדוק ולתאטרון קליפה
 
Down Take הוא מהלך אסתטי חסר פחד- רטוריקת תנועה כריזמטית הסוחפת את הקהל . זוהי אמנציפציה אמנותית, במסגרתה משחררים דרור ליברמן וקזויו שיונוירי את הארוס ומסירים את מסכת הצביעות של הבורגנות. דווקא באמצעות התרסה ואימוץ הפרסונה הרעה, האפלה, המורבידית והיצרית, מתוך תקווה למצוא דרכי התנגדות חדשות בחברה שעם הזמן האלימות בה הופכת לקונבנציה שכיחה.
משך היצירה: 30 דקות המופע כולל עירום חלקי 
 
6.12 ו׳ כסלו יום שלישי
16:00 תיאטרון הגלריה

 
The Powers that B  מאת דוד מרקס (פורטוגל) ועדו פדר (ישראל)
יוצרים שותפים ומופיעים: פרנסיסקו קמצ'ו (פורטוגל) ותמר שלף (ישראל/צרפת)
 תלבושות: ערן שני ואחרים
תאורה: מתן פרמינגר
 הפקה בפועל: שרה משדו ודניאלה שנהב
 מפיקים שותפים: מרכז מחול שלם ו-Lisbon - EIRA
תודות: מחול שלם, מפעל הפיס, -Directorate/Culture of Ministry, Foundation Gulbenkian Calouste, Foundation GDA Portugal (Arts the for General ,)קרן רבינוביץ', מרכז כלים לכוריאוגרפיה, תאטרון מחול ענבל, עמותת הכוריאוגרפים, מרכז מנדל ביפו מעצב גרפי: קמיל לאונרד
 
 זו היצירה השלישית של מרקס ופדר סביב הפיגורה של חיית במה. הפעם, הם הזמינו נציגים בולטים של זן זה - קמצ'ו ושלף - כדי לחקור תמות של סמכות, שארות וירושה בין דורית. העבודה מציעה לקהל צורה מורכבת של מסע בזמן שחושף רסיסי נרטיב של שושלת מחול מלכותית ומעשיה אינטימית על אהבה ותהפוכותיה.
 
19:30 אולם הקרנף בכורות בפסטיבל מחול שלם
 
צבועה מאת אסנת קלנר
שמות מבצעים: כרמל בן אשר, מאיה דוניץ, לאו לרוס, אסנת קלנר
 ניהול מוסיקלי: מאיה דוניץ
תלבושות: אסנת קלנר
 
 "אמריקאים... לעד תרים אחר אהבה בצורות שלעולם לא תלבש, במקומות בהם לעולם לא תהיה. זה בוודאי קשור לחזית שנעלמה.“ קורט וונגוט, עריסת חתול רוחות שנשבו מחופי אפריקה חגות סביב מזבח המערב החרב, מתקבצות להלל את הסוף. מראה, מראה שעל הקיר, מי הכי אמריקה בעיר?
 
 
2MEN  סולואים מאת עידו תדמור ודניאל אבראו (ספרד)
ערב משותף לעידו תדמור ודניאל אבראו-ספרד
2.0 מאת עידו תדמור
יוצר:  Ivan Pulinkala 
מוסיקה: PAUL STEVENS
תלבושת: Ming Chen
משך המופע: 16 דקות
 
Two Men מאת Daniel Abreu
עיצוב תאורה: Irene Cantero
מוסיקה: James Blade and Marco Rosano
תלבושת: C?a. Daniel Abreu 
משך היצירה: 20 דקות
 
21:00 אולם הקרנף
בכורה ישראלית במסגרת פסטיבל המחול שלם

 
קטע מתוךBlack Label מאת עפרה אידל
פרפורמר יוצר: צביקה צ'ולוט היזיקיאס
 ייעוץ אמנותי: רובי אדלמן
 ניהול חזרות: לילך אורנשטיין
מוסיקה: יניב שנפלד
 עיצוב תאורה: אורי רובינשטיין
 תלבושות: דלית ענבר
 צ'ולוט/ צביקה היזיקיאס- קטע מתוך מופע באורך מלא המספר סיפור חיים של גיבור חברתי.
 משך היצירה 15 דקות מתוך מופע מלא.
HA-E 4-2 מאת עידו תדמור
מבצעים: עידו תדמור ו Daniel Abreu
מבצעים: עידו תדמור ו Abreu Daniel
מוסיקה: Hirschfelder David , Richter Max
סיפור של חברות גדולה בין חיילים
 
 
הכרזת פרסים על ידי בתי מחול שותפים:
מנהלות מרכז Doc 11 מתחם Eden תכרזנה  על שני יוצרים ישראליים שיזכו להשתתף בתכנית רזידנסי בשנת 2017 הכוללת מגורים וחללי חזרות למשך שבועיים.
 
Choreography Dance Center LA Caldera/les Corts ברצלונה, ספרד יבחרו אמן אשר יקח חלק באירועי 2017 ומילגה בת 200 יורו.www.bide.be
שמות היוצרים שנבחרו להשתתף באירועים של בתי המחול הבאים יוכרזו באירוע:
 
Sibiu Performing Arts Market, Romania
http://www.sibiuartsmarket.ro/en/home/
 
Lucky Trimmer, Berlin, Germany
http://www.luckytrimmer.com
 
L1 association, Hungary
http://www.l1.hu/en
 
ZAWIROWANIA dance Warsaw, Poland
http://www.zawirowania.com
 
 
7.12  ז׳ כסלו יום רביעי
19:30 אולם הגלריה   בכורה במסגרת פסטיבל מחול שלם


The powers that B מאת דויד מרקס ועדו פדר בשיתוף פרנסיסקו קמצ׳ו ותמר שלף- ראו מידע ביום שני ה5.12
 
21:00  אולם הקרנף
בכורה במסגרת פסטיבל מחול שלם
עולם קטן מאת תמי ורונן יצחקי
מוסיקה: רמי טרייסטמן Ramix Studio
עיצוב לוח: נופר דסקל
ניהול חזרות: עמית הדרי האדם
 הוא עולם קטן, העולם הוא אדם גדול, ומה שיש בזה יש בזה" אבות דרבי נתן, פרק ל"א( מחול-ווידוי. סולו של גוף אחד ואינספור עולמות. מופע-הרצאה אמין לחלוטין ומופרך בו זמנית, שיטתי וכאוטי כאחד, המציג השוואה והשתקפות בין המאקרו למיקרו ובין הכללי ביותר לאישי ביותר.
תודה לתיאטרון תמונע משך היצירה: 30 דקות
TakeDown מאת דרור ליברמן ו Kazuyo Shionoiri . ראו תכנית יום שני 5.12 בשעה 20:30
 
8.12 ח׳ כסלו יום חמישי בכורה במסגרת פסטיבל מחול שלם 19:30 אולם הקרנף
להקת המחול פעמים
גוף שני יוצרות רבקה וולקר ואלישבע רזווג
שמות המבצעות: מעיין ג'רסי, שי קסל, אחינועם הכהן, יעל דוכנוב, אלישבע רזווג, רבקה וולקר, קרן סנצ'ו.
מוסיקה: פלור(לירון משולם)
 תלבושות: קארין בראונר
 בין התבוננות אינטימית בראי לבין חלון ראוה. פרקים של גוף התוהה על מקומו בין דמיון לבין מציאות, בין סטטיות להשתנות מתמדת, ומערער על שפה ודימוי גוף חיצוניים ומוכתבים מראש. הגוף לובש ופושט בדים, קולות, תפיסות ומראות ומחפש שלום עם עצמו. התנועה מתרחשת במרחב הגוף האישי, בחלל המתקשר עם גופים אחרים ובחיפוש של מה שמעבר לגוף.
 
אישה. בית. חוץ מאת אלישבע רזווג
להקת המחול פעמים
שמות המבצעות: שי קסל, הדסה ברנס, אלישבע רזווג, רבקה וולקר, קרן סנצ'ו.
 מוסיקה: קולאז'
תלבושות: נעמה גבאי
היצירה נולדה מתוך תהליך חיפוש של נקודת בחירה וחיבור לעשייה היומיומית שבמערכת החיים של אישה המסרבת לחיות רק כממלאת תפקיד. הרקדניות נעות על טווח של איכויות שונות של תנועה, מחציבה בסלע ועד לשחרור חסר שליטה, האיכויות נבחנות במצבים שונים מתוך חיי היומיום, השפעתם על יכולת הגוף לתפקד דרכם ויחסם עם המתרחש בנפש. התכנים עולים מתוך הקהל בזמן אמת ויוצרים שיתוף ואינטימיות בין הבמה לאולם, וכך כל קהל תורם מעצמו באופן חד פעמי להיווצרות המופע הנוכחי.
תודה למועצת הפיס ופורום יעל ליוצרים עצמאיים היצירה לראשונה באולם הקרנף בינואר 2015.
 
 *המופע מיועד לנשים בלבד.
 
21:00 אולם הקרנף
בכורה במסגרת פסטיבל מחול שלם ובמסגרת חמשושלים


אישקט מאת  מעין ליבמן-שרון ויערה ניראל
רקדניות יוצרות: מיכל אגסי, מיה רשף
מוסיקה: Riley Terry
מוזיקה מקורית ועריכת פסקול: עמית בן עטר
תלבושות: גלי ליבריידר
שותפה ויועצת בתחום המדעי: ד"ר עפרה בני
 וידאו, צילום, עריכה, עיצוב גרפי וחלל: יערה ניראל
 כוריאוגרפיה: מעין ליבמן-שרון
 ליווי אמנותי: רובי אדלמן
שיתוף פעולה בין כוריאוגרפית, אמנית וידאו ומדענית ננוטכנולוגיה הוליד יצירה החוקרת את נקודת הממשק בין הניכור הטכנולוגי למצב החרדה הקיומית האנושי. הגוף החי נבחן מתחת לעדשת המיקרוסקופ- מוגדל, משוכפל, מפורק ויוצר עולם מולקולרי מסובך, קרוב להפליא למציאות הכאוטית שאנו חיים בה.
העבודה נוצרה במסגרת פרויקט 'ננוארט' - המשלב אמנות וננו מדע. ביוזמת האוניברסיטה העיברית, עיריית ירושלים, מרכז מחול שלם, הזירה הבין-תחומית ומעמותה. עלתה כ'יצירה בתהליך' במסגרת פסטיבל ארנבת מרץ 2016' ,כלים', בת-ים. כעת תעלה בבכורה. משך היצירה: 30 דקות

גוף הַמוֹן כוריאוגרפיה וביצוע: אנאבל דביר
מוסיקה חיה: עודד קרן
 עיצוב במה: אנאבל דביר ורפי דביר
 תלבושות: ויוי בן עזרא - v.V By Enki
 דרמטורגיה וייעוץ אומנותי: שלי פלמון 
 
אני לא מתכוונת לפרק את המנח אליו נכנסתי ולשכב שוב על צדו של גופי. רק בפעם הבאה שאהיה בו, אפרום אותו בבת אחת מתוך החלטה מודעת שמגיע לי לנשום. רציתי לשנות את צורתו של גופי כדי לבקר בו מחדש, לדבר עם איברי גופי את אי הנוחות. כחומר, אלבש איכויות מונפשות. אולי כך אוכל לשוב אל עצמי. מפגש בין תנועה, סאונד, אורז שחור ובמה לבנה.
 
היצירה הופקה במסגרת תכנית הארט אקסלרייטור של מרכז מחול שלם באגף התרבות והאומנות בעיריית ירושלים. תודה למרכז 'מחול שלם', תם בורקובסקי, מעיין כהן - מרציאנו, ענת אסודי, "האקדמיה למוסיקה ולמחול בירושלים", אורי לנקינסקי, ניר דגני, 'מרחב מחול' ומעיין ליבמן שרון.



מחיר עיר שם האולם שעה יום תאריך

 
תגובת גולשים (0 תגובות)  
הוסף תגובה   לכל התגובות

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע