סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
עניין
לוח האירועים 2024 מרץ 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
עניין
 
פסטיבל אאוטליין 2018 - איור ומילים בירושלים
 
 
 
תמונות היכן ומתי

מאיירים שירה | ימק"א

האיור, במרבית המקרים, מופיע כאמנות תגובתית המלווה ומפרשת מילים ומחיה אותן בצבע. התערוכה "מאיירים שירה", מוקדשת השנה למרוץ שליחים של השראה – בו האיור מופיע לא רק כיצירה פרשנית אלא גם כמוקד לפירוש יצירתי.

מיטב המאיירים חוברים אל משוררים, סופרים, מוזיקאים ואמני ספוקן וורד כדי לבלבל בין משל לנמשל ובין המוזה לאמן המוקסם ממנה. במרכז התערוכה עומדים שלושה שירים של המוזיקאי שלומי שבן, שכל אחד מהם אויר מספר פעמים וזכה לפרשנות חזותית ממאיירים שונים. אל איורים אלה הגיבו ביצירה כותבים בולטים מאמנויות שונות, שלא הכירו את השיר המקורי או את נסיבות האיור, והמריאו מן היצירה החזותית אל כתיבת שירה, פרוזה או מוזיקה.

אירוע פתיחת פסטיבל אאוטליין יתקיים ב-5.7 בשעה 20:00 ובו תפתח התערוכה ותתקיים הופעה חיה של האמנים המשתתפים בתערוכה.
אוצרות: רואי רביצקי
משתתפים: שלומי שבן, אולה גליקין, ענת ורשבסקי, יזהר כהן, יונתן פופר, לי-אור עצמון פרואין, מורן ברק, אלון ברייאר, יאנה בוקלר, אסף בן הרוש, יונתן לוי, עידו גפן, ילי שנר, אבישי חורי, יעל טל, ענת מלמוד, עינב ג'קסון כהן, מעיין הירשביין ואיה כורם.
כתובת: ימק"א, דוד המלך 26, ירושלים
טלפון: 02-569-2692
שעות פתיחה: א-ה 17:00-21:00 | ג 10:00-14:00 | שישי 10:00-14:00
 
געגוע | ביתא

״מרגיש ריק מבפנים, אבל אם תנערו אותי תוכלו לשמוע את הגעגוע מרשרש.״ (׳תקופה׳ מאת תה).
הסיפור הקצרצר מהווה תמצית מדויקת ומזוקקת של דבר גדול ממנו, התופס את הרגע ומספר סיפור שמעבר למילים. ממש כמו סוגה מינימליסטית זו, המכילה קפסולה של יריעה רחבה יותר, גם הגיף (gif) הוא דרך המספרת סיפור באמצעים ויזואליים המצטמצמים והולכים עד לכדי פריימים בודדים של תנועה. שני הז'אנרים בעלי הממד החתרני - הסיפור רזה השורות והאנימציה בת שבריר התנועה – הם צורות אמנות חופשיות המתקיימות לבד במרחב הווירטואלי, ללא תלות בגורמים חיצוניים כגון הוצאות ספרים ואולפני קולנוע.

במסגרת התערוכה ״געגוע״, הזמינה חן חייפץ, מייסדת ועורכת האתר ״מונפש״ שמונה יוצרי אנימציה שונים לתת פרשנות אישית לסיפוריהם הקצרצרים של סופרי הרשת תה ואלכס אפשטיין. יוצר האנימציה שחף רם, ינפיש סיפור קצרצר שכתב בעצמו.

אירוע נעילת פסטיבל אאוטליין יתקיים בתערוכה "געגוע" ביום חמישי 12 ביולי בשעה 20:00.
אוצרות: חן חייפץ
משתתפים: עידן ברזילי, דפנה אוודיש, יואב בריל, סוהיני טל, הדס גלבוע, אסיה אייזנשטיין, מעיין צוריאל, שחף רם, תה ואלכס אפשטיין.
כתובת: ביתא, יפו 155, ירושלים
טלפון: 02-595-3346
שעות פתיחה: שעות פתיחה: א-ה 09:00-17:00 |  שישי 10:00-14:00
 
פיקניק | לאורך גדר גן הפעמון

בתערוכה המסורתית של מאיירי ירושלים מציג כל יוצר את פרשנותו האיורית למושג ״פיקניק״. האיורים מתחברים יחדיו אחד אל השני ליצירת תמונת פנורמה ענקית באורך 22 מטר, בה מוצגים פיקניקים שונים ומשונים. העבודות נוצרו בהשראת טקסטים אישיים שכל מאייר כתב באירוע פיקניק-אינטימי-קהילתי שהתקיים לפני הפסטיבל, בו נערכה סדנת כתיבה יצירתית בהנחיית המשוררת ילי שנר.
התערוכה הוקמה בשיתוף ׳תיאטרון הקרון׳ ותוצג גם בפסטיבל תיאטרון הבובות הבינלאומי.
אוצרות: נועה קלנר ויניב טורם
משתתפים: שמעון אנגל, אהרון פרידמן, עופר וינטר, נעמה להב, רון לוין, רינת גלבוע, עופר גץ, יהלי הלברט, עידן ברזילי, מנחם הלברשטט, נועה קלנר ויניב טורם.
כתובת: גדר גן הפעמון, רחוב דוד המלך
שעות פתיחה: תערוכת רחוב | פתוחה 24/7
 
שקרים קטנים גדולים | בתי סיידוף

״בטח שאני מקשיבה לך, חמודה. תמיד אהיה שם כשתזדקקי לי. ואתה, אהוב שלי, אל תדאג. כשתגדל כבר לא נצטרך צבא.״
חיי היומיום מלאים בסודות ושקרים, בעיקר כהורים. גדולים כקטנים, חצאי אמיתות - הם בדרך כלל נזרקים לחלל האוויר מבלי שאפילו נבחין בהם. לפעמים אלו שקרים שאנחנו מספרים לעצמנו. לפעמים הם כאלו שסיפרו לנו הורינו או הורים אחרים ולפעמים בכלל הילדים הם אלו שמספרים לנו. השקרים הפכו להיות חלק טבעי משגרת ההורות, שהיא, כידוע לכל הורה - מסע מורכב. היא מלווה בפחדים, באכזבות ובכשלונות, אבל גם באושר, בצחוק ובגאווה גדולה. היא בוודאי אף פעם לא מה שציפינו שתהיה. לפעמים, בכל זאת, כדי לצלוח את המסע אנחנו נעזרים בשקרים כדי להקל על עצמנו, על הסביבה שלנו ובעיקר על ילדינו.
תריסר מאיירים ומאיירות שהם גם אבות ואימהות בחרו להתמודד עם השקרים הקטנים והגדולים שלהם כהורים על ידי כך שנתנו להם פרשנות איורית ייחודית ומעוררת הזדהות.

ב-8.7 בשעה 20:00 בביתא, יתקיים האירוע "על הסודות והשקרים של ההורות שלנו".
באירוע ישוחחו המאיירות רעות בורץ, אוצרת התערוכה, ורחלי שלו, שגם איוריה מוצגים בתערוכה, ולאחר מכן יתקיים מופע סטנדאפ של חגית גינזבורג ("טל ואביעד", "נשי ותהני").

**לא להורים בלבד!**

אוצרות: רעות בורץ
משתתפים: אהרון פרידמן, אסף חנוכה, גיא מורד, שלומית סאור וליאור עצמון פרוין, ליאב צברי, ניר פילוסוף, נועה קלנר, עומר הופמן, עינת צרפתי, רחלי שלו, שמעון אנגל ורעות בורץ.
כתובת: בתי סיידוף, יפו, 155, ירושלים
שעות פתיחה: א-ה 10:00-14:00, 17:00-21:00 | שישי 10:00-14:00
 
איפה שהיה | שלטי חוצות בכניסה לירושלים

״אתה נכנס לרחוב הנביאים, הולך ישר איפה האוטובוס של יד שרה. אל תמשיך לכיוון הדוידקה. ברמזור ליד איפה שהיה קולנוע אדיסון תיקח שמאלה ותמשיך לכנסת הישנה איפה שהיה משרד התיירות, תרד ליד איפה המגרש הישן של בית״ר - אל תפנה לתחנת הרכבת - תמשיך ישר, וזה הרחוב.״

התערוכה מובילה את הצופה דרך ציוני דרך ירושלמים אשר לכאורה היו ואינם, אבל למעשה ממשיכים להתקיים בתודעת המרחב של שבט הירושלמים - אותו זן מיוחד של אנשים שאינו מוותר על העבר ומזריק אותו כל העת גם לתוך ההווה העירוני היומיומי, מציגה חוויה שונה של התבוננות במרחב העירוני הירושלמי ומציעה לצופה סיור המלוּוה בתעתועי זמן וזיכרון.
אוצרות: דוב אברמסון
משתתפים: שמעון אנגל, עופר וינטר, אלעד ליפשיץ ואהרון פרידמן.
כתובת: שלטי חוצות על שדרות הרצל מול גשר המיתרים
שעות פתיחה: תערוכת רחוב | פתוחה 24/7
 
איור אינטראקטיבי | גלרית אגריפס 12
מה בין איור לקוד? מה הן האפשרויות הנוצרות מחיבור יכולות ויזואליות וידע אלגוריתמי? ובעיקר, מי מפעיל את מי?
התערוכה מציגה תוצרים אינטראקטיביים ממהלך הלימודים של בוגרי המחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל, שבוחנים את מערכת היחסים בין שפת התכנות הנחבאת לבין הדימוי המאויר המוצג. בפורמטים שונים, התערבויות סיפוריות ודרכי ממשק מגוונות, יוכלו המבקרים להפעיל בעצמם מיצגי איור ובכך לייצר חוויה שונה בכל פעם. התערוכה מתקיימת בציר האופקי שבין איור סטטי המוצג בספר לבין סרט אנימציה מוקרן, ובציר הרוחבי שבין משחק פיזי לטכנולוגי המופיע במסך. בשליטה והפעלת משחק, קצב או שינוי נרטיבי, האיור האינטראקטיבי מציע דרך חדשה לספר סיפור.
אוצרות: יניב טורם
משתתפים: עופר גץ, סשה זילברמן, אריאל פז, אבי נעים ואדר רום.
כתובת: אגריפס 12, ירושלים | טלפון: 054-2374420
שעות פתיחה: ב-ה 16:30 - 19:30 | שישי 11:00- 14:00
 
שרבוט שבת | בית אליאנס
״שרבוט שבת״ היא קבוצת פייסבוק הפעילה מזה כחמש שנים, אשר הוקמה על ידי נועה ליברמן-פלשקס וסיגל משל. יחד עם נועה, מנהלים את הקבוצה עמיר דרור מתל אביב, איה רוזן מניו-יורק ונעמה להב מירושלים. מטרת הקבוצה היא לאפשר מפגש יצירתי ובלתי אמצעי של מאיירים מקצוענים, חובבים וצופים שבאו רק כדי להסתכל.
בכל שבועיים נבחרים מילה או צירוף מילים מסוים כאשר חברי הקבוצה מאיירים בעקבותיהם ככל העולה על רוחם, כשהתנאי היחיד הוא שהעבודה תהיה חדשה ונעשית לצורך הקבוצה. כך מתאפשרת לחובבי האיור התנסות חדשה, ולמנוסים לחזור אל חוויה של רישום, ציור ושרבוט בשביל הכיף. במסגרת הפסטיבל, צועדת הקבוצה לראשונה אל העולם האמיתי שמחוץ למסך. התערוכה מציגה התייחסות איורית של חברי הקבוצה לשלוש המילים: לילה, לב ועיר. חלק זה של התערוכה יהווה מקבילה מודפסת לפעילות השוטפת של ״שרבוט שבת״ ויאפשר למבקרים הצצה פנימה.
בנוסף, יוצגו מיטב העבודות של הקבוצה מיום הקמתה.
אוצרות: נעמה להב
מקימת הקבוצה: נועה ליברמן פלשקס
מיתוג התערוכה: מיכל שכטר והודיה שטרית
משתתפים: אופיר שריף, אור ליבנה, איה רוזן, אליאנה זקרבסקי, אנדרי אלכסיינקו, אנה דוכמן אביטל, אנה סטרוניקובה, אנוש בר-טור, גילי דרובר, גלית וייסברג, דייב יעקב, דנה תגר, הודיה מוסרי, הילה רוזיליו, זהר ברק שרבקובסקי, חן לב, לי-אור עצמון פרואין, ליאור דהן, מיכל הירשפלד, מרינה גרצ'אניק, נועה ליברמן פלשקס, נועם מרזוק, נטי רנצנברג, נתן הלפרן, עמיר דרור, עמית רוזמן, ענבר חרובי, רינת גלבוע, ריקי מוספי ורעות בורץ.
 
כתובת: בית אליאנס, כי"ח 5, ירושלים | טלפון: 077-321-5076
שעות פתיחה: א-ה 09:00 - 23:00 | שישי 09:00 - 13:00
 
איורי מקרא חדשים | בתי סיידוף

מזה עשור מאייר מנחם הלברשטט את מאמר פרשת השבוע הפותח את מוסף ״שבת״ להגות וספרות מבית מקור ראשון. לאיורי המקרא מסורת ארוכה החל מהעיטורים בשולי כתבי יד עתיקים ופרסקאות על קירות כנסיות, דרך ציוריו של רמברנדט ואיורי התנ״ך של גוסטב דורה ועד לפרשנויות המתחדשות בכל תחומי האמנות העכשווית. מסורת זו הינה כר נרחב ונח, אך גם שדה מוקשים עתיר קלישאות ופרות קדושות. לאורך השנים עשה המאייר ניסיונות שונים ומגוונים ביצירת השפה הוויזואלית. תחילה בטכניקות מסורתיות כגון רישומים בדיו, עיפרון ופסטל יבש ומשם בטכניקות מעורבות ודיגיטליות. אך גם ברמה הקונספטואלית - הלברשטט נע בתנועה מתמדת בתוך המרחב הלא מוגדר שבין הציור לאיור.
התערוכה כוללת איורים מהתקופות השונות, בהן ישנו שיקוף של התנועה הכפולה הזו - גם תנועת החיפוש בין האמנות לאומנות, הגבוה והנמוך, הידני והדיגיטלי; וגם תנועת ההתנערות המחפשת את המבט החדש על הסיפורים והטקסטים הקנוניים, על מנת לעורר אותם לחיים ולמצוא בהם רלוונטיות לימינו.
כתובת: בתי סיידוף, יפו 155, ירושלים
שעות פתיחה: א-ה 10:00-14:00 , 17:00-21:00 | שישי 10:00-14:00
 
Alef Beis | גלרית אגריפס 12

בדיוק מאה שנים מפרידות בין שנת לידתו של היהודי האמריקאי יהושע קמינסקי לשנת לידתה של אורסולה פאולושינקה, מאיירת פולנית צעירה. התערוכה נולדה מתוך ספרו של קמינסקי "אלף בית שלי", שמשלב שירי יידיש קצרים ומחורזים המשתעשעים באותיות האלף בית העברי ומתוך איוריה של פאולושניקה לספר, עליהם זכתה בפרס בולוניה. בספר, לכל אחת מאותיות האלף בית נבחרה מילה מייצגת שלה כתב קמינסקי שיר קצר ומחורז. את השירים איירה פאולושניקה כך שבכל כפולת עמודים היא מתייחסת לשני המרכיבים: לאות העברית ולחרוזיו של קמינסקי. שני העמודים משלימים אחד את השני בהומור, בקו ובצבע, כך שמתקבלת תנועה וזרימה פשוטה וקלילה שהולמת את המקצב השירי של הטקסט. האיורים מדמים טכניקת הדפס מסורתית של חיתוך עץ ונושאיהם מזכירים דמויות משירי ואגדות ילדים אירופאים: הזאב, היער, החייט ועוד. הקומפוזיציה בנויה ממשטחי צבע חלקים שביניהם אזורים מאווררים של לבן ושחור. התמונה המתקבלת מהאיורים היא של סביבה ביתית, כפרית, יומיומית, מלאת חיים ופשוטה כמו זו שמוצאים באגדות, ושלרוב כבר אינה חלק מילדות עכשווית. התערוכה, שנוצרה בהשראת ספר ילדים, משמרת חוויה ראשונית של משחק וילדות ומציגה את העבודות כבתוך חדר ילדים. האיורים מדלגים בקלילות ובחן של ילד ומחברים בין כאן לשם ובין פעם לעכשיו.
אוצרות: אביטל נאור – וכסלר | כתובת: אגריפס 12, ירושלים | טלפון: 054-2374420
שעות פתיחה: ב-ה 16:30-  19:30 | שישי 11:00- 14:00
 
סלנג ירושלמי | חלונות בתי סיידוף

לכל ירושלמי יש אוצר מילים ששגור אצלו, אך זר לחלוטין לרעיו הגרים ב״נכר״ - כל אזור מחוץ לירושלים. במבליק, אגו'אים, מאאתיים, כל אלו ועוד מקבלים כבוד בתערוכת פוסטרים מאוירים שהקימה חבורת הטושים, בה הם מסבירים לצופה מבחוץ את פירושה כל מילה, בצורה מאוירת וכתובה. התערוכה מוצגת כבחלונות ראווה לאורך רחוב יפו, ומייצרת מילון רחוב צבעוני המקשט את העיר עם מילותיה שלה.
חבורת הטושים פועלת מאז שנת 2012 וכוללת מאיירים שאוהבים לקשקש בטושים.
אוצרות: שחר בכור ואור ליבנה
כתובת: חלונות בתי סיידוף, יפו 155, ירושלים
שעות פתיחה: תערוכת רחוב | פתוחה 24/7
 
ילדותי השנייה | ימק"א

המחשבה לפתוח את ספרי הילדות ולגעת בהם כאמנים בוגרים, מחזירה אותנו אל חוויות הילדות במבט אחר ומכניסה אותנו ולו במעט למצב ילדי ותמים, כמו בשירו המפורסם של אהוד מנור. הילדות שלנו נוכחת תמיד, היא הבסיס להווייתנו וכאמנים אנו מקיימים שיח מתמיד עם ילדותנו.

כל אחד מחברי הקבוצה נדרש לבחור ספר ילדות שהוא אוהב במיוחד או ספר שמדבר אליו באופן ייחודי. חלקם יצרו במכוון עבודה חדשה בשיח עם הספר שבחרו, וחלקם מצאו בעבודותיהם הקיימות נגיעות בילדות, כך שהסתבר להם שהשיח עם סיפורי הילדות התקיים בהן מבלי לכוון. תערוכת אמנים היא חריגה בנוף התערוכות שמשתתפות בפסטיבל אאוטליין, אשר ברובן הגדול נעות בין מילים לאיור. השנה תשתתף קבוצת האמנים בניסיון לחבר בין עולמות הטקסט, האיור והאמנות.

גלריה אגריפס 12 הוקמה באפריל 2004 על ידי קבוצת אמנים והיא הגלריה השיתופית הראשונה בירושלים.
הגלריה מקיימת מפגש ושיח שוטפים בין ציירים, פסלים, צלמים ואמני מולטימדיה ומייצגת חתך עשיר ומגוון של אמנות ישראלית עכשווית.
אוצרות: בתיה רוזנק
משתתפים: דורון אדר, גבי יאיר, רינה פלד, רות שרייבר, לאוניד זייגר, מיכאל יחילביץ, בתיה רוזנק, נדיה, עדינה רוז, אלחנדרה אוקרט, מקס אפשטיין, שרה נינה מרידור, לנה זיידל, ליאורה וויז, מזל כרמון, ריטה מנדס פלור, אנדי ארנוביץ
 
כתובת: לובי מלון שלוש הקשתות, ימק"א, דוד המלך 26, ירושלים
טלפון: 02-569-2692
שעות פתיחה: התערוכה פתוחה 24/7
 
נקודת מוצא | נוקטורנו

״נקודת מוצא״ הינה תערוכה העוסקת במילים. באותה מילה, משפט, קללה או שיר ערש ששמענו בילדותנו בבית והשפיע עלינו. מילים שהמקור שלהן רחוק ואשר נדד עם המשפחה לכאן. המקורות יכולים להיות אלג'יריים, צרפתיים, אמריקאים, תימניים ומכל מדינת מוצא ברחבי העולם. הם יכולים להיות צבריים לגמרי או בליל של כולם יחדיו. הפסיפס הישראלי, כפי שיוצג בתערוכה, מורכב מכל אלו.
התערוכה נותנת פרשנות איורית וטיפוגרפית ל״נקודת המוצא״ האישית של האמנים.
אוצרות: סטודיו 02
כתובת: נוקטורנו, בצלאל 7 , ירושלים
טלפון: 077-7008510
שעות פתיחה: ימים א-ה 15:00 - 07:00 | שישי 13:30- 07:00
 
בתי סיידוף | חנותערוכה

בחנות קטנה ומקסימה במבנה בית סיידוף ההיסטורי שליד שוק מחנה יהודה תפתח לימי הפסטיבל חנות פופ-אפ שתציג למכירה עבודות פרינט פרי עטם של מאיירים משתתפי הפסטיבל ומוצרים מקורים של מעצבים ישראלים מרחבי הארץ.
אוצרות: שנית אדם, נועה ראזר וצופיה גאלדור - קואופרטיב העיצוב הירושלמי.
כתובת: בתי סיידוף, יפו 155, ירושלים
שעות פתיחה: א-ה 10:00-14:00 , 17:00-21:00 | שישי 10:00-14:00
 
הילדים צוחקים | ימק"א

התערוכה מציגה את איוריה של רוני פחימה למהדורה הדו-לשונית של הספר "הילדים צוחקים", מאת הסופר הסורי זכריא תאמר, ״מן החשובים שבסופרי העולם הערבי בסוגת הסיפור הקצר ובספרות הילדים״ (ע״פ כריכת הספר) ובעריכתה של שהם סמיט. האיורים של פחימה מחושבים ופורמליסטים ובו זמנית מלאים בחן ובחום של ציורי ילדים. כמו משתלבים ומודעים לנוף העירוני וללא חציצה ממנו, תלויים על גבי קירות זכוכית שקופים, מוצגים האיורים בבניין ימק״א, מקום המוקדש לשלוש הדתות ומייצר אי של מתינות פוליטית, שוויון ושקיפות.
אוצרות: יניב טורם ושהם סמיט
כתובת: מאחורי בנין ימק"א, דוד המלך 26, ירושלים
טלפון: 02-569-2692
שעות פתיחה: תערוכת רחוב | פתוחה 24/7
 
דוד פולונסקי: מתוך "אנה פרנק - היומן הגרפי". | משכנות שאננים

היומן הגרפי - יומן ולא רומן, כיצירה דיווחית שנכתבה תוך כדי התרחשות כשהסוף לא ידוע - בעיבודם של ארי פולמן ודוד פולונסקי, מתאר בדרך נפלאה את סיפורה המטלטל והמוכר של אנה פרנק. יומנה של פרנק, שהפך לנכס קאנוני בספרות, זכה למספר רב של גרסאות ותרגומים. עמודי היומן הגרפי מופיעים לעתים כקומיקס קלאסי בעלי טקסט מועט ולעתים כעמוד שלם עם איור בודד המבקש לבטא רעיון אחד המופיע ביומן. מנגד, בעמודים אחרים הטקסט מופיע כפשוטו וממלא את העמוד עם איורים קטנים בצדיו או בין הפסקאות. איוריו של פולונסקי שנעשו ברישום עיפרון ידני ובעיבוד דיגיטלי ממלאים את היומן בדימויים המבטאים את נפשה של אנה ואת עולמה הפנימי העשיר.

במספר מקומות לאורך היומן, בחרו פולונסקי ופולמן לאייר סצנות או להדגים הלכי רוח של הדמויות ביומן דרך התייחסות ליצירות מופת מתוך תקופות שונות בתולדות האמנות. הציטוט או המחווה מאפשרים לפולונסקי לשלב בין מחשבה חופשית ודמיון, בין פנטזיה והומור, בין סגנונות אמנות שונים לקומיקס, בין קו גרפי לציור כתמי ולהפוך את הקריאה למרובדת ורב גילאית.

התערוכה מבקשת להראות את תווך האפשרויות הגלומות במדיום הקומיקס, ואת הגישה המכבדת טקסט קאנוני אך גם מותחת את גבולות העיבוד. לצד פולמן ופולונסקי עבדו עוד יוצרים נוספים שלקחו חלק בתהליך, והתוצאה היא יצירת מופת מורכבת ועשירה.
כתובת: משכנות שאננים, ימין משה, ירושלים
טלפון: 02-6292220
שעות פתיחה: א-ו 10:00 - 20:00
 
איור זה כל הסיפור | מוזיאון ישראל

צבועה שמתחזה לנסיכה, רופא חיות מהולל שמקל על כל מכאוב וסבל, הקדושה נינו ותלאותיה בדרך לקווקז, שתי ילדות שרבות על בובה אחת ואפילו סיפור אמתי אחד, שנשמע דמיוני, על הופעה בלתי נשכחת של זמרת ישראלית מפורסמת במחנה פליטים בקפריסין. אלו הם גיבורי הספרים המאוירים אשר יוצריהם זכו בפרס מוזיאון ישראל לאיור ספר ילדים לשנת 2018.

בתערוכה יוצגו מגוון מאיורי הספרים הזוכים, יחד עם מכתבים אשר אוירו בידי האמנים במיוחד לתערוכה זו.
אירוע פתיחת התערוכה יתקיים ב-6.7 בשעה 10:30 בספריית האיור ובאודיטוריום אגף הנוער במוזיאון, ובמסגרתו יתקיים טקס הענקת הפרס לזוכים.

בתכנית: הרצאה של כלת הפרס לשנת 2018 נינו בינאשווילי אשר איירה וכתבה את הנובלה הגרפית ״על שפת הים השחור״, וכן מחווה מיוחדת במלאות 40 שנה לפרס האיור, לזוכי פרס האיור משנת 1978: אורה איתן, אלונה פרנקל, דני קרמן, יוסי אבולעפיה רות צרפתי ואורה אייל.
אוצרות: אורנה גרנות
הזוכים: נינו ביניאשוילי, בתיה קולטון, יעל אלברט, גלעד סליקטר וניב תשבי.
יישאו דברים: רותו מודן, רינת הופר , מיכל בוננו, איתן אלוא, ולי מינצי ונעמה בנזימן.
עוד אורחים /  זוכי הפרס ב-1978: דני קרמן, אלונה פרנקל ואורה איתן.
השופטים: עידו ברונו, יעל דר, אבנר כץ  ואלי ברודרמן.
כתובת: ספרית האיור, אגף הנוער, מוזיאון ישראל, שדרות רופין 11 הקריה, ירושלים
טלפון: 02-6708811
שעות פתיחה: א, ב, ד, ה 10:00 - 17:00 | ג 16:00 - 21:00 | שישי 14:00
 
שפת רחוב | רחוב עזה

פרויקט "שפת רחוב" הופך את השמות המוכרים לנו משלטי הרחוב לדמויות בסיפור ירושלמי עכשווי. רחוב עזה הוא המשתתף הראשון בפרויקט, עם סיפורו של בנימין מטודלה אשר מחליט יום אחד לעזוב את ביתו ולנסוע לפריז, וחבריו מנסים ללא הצלחה לשכנע אותו לדבוק בבירה.
במסגרת פסטיבל אאוטליין נצא לסייר בין בתי הסיפור והאיורים המלווים אותם, הפזורים בחמש תחנות במעלה רחוב עזה.
אתם מוזמנים לסיור תיאטרלי שלאחריו תתקיים שיחה עם המאיירים על תהליך העבודה.
ניפגש בפינת הרחובות עזה-מטודלה ביום שישי, 06/07/2018, בשעה 14:00.
הסיור מתקיים ללא עלות ואין צורך בהרשמה מראש.
אוצרות: רואי רביצקי
משתתפים: עינת צרפתי, שמעון אנגל, יניב טורם ונועה קלנר.
כתובת: לאורך רחוב עזה
 
Outline Tour // סיור בתערוכות נבחרות

לראות, לשמוע ולהכיר מקרוב את האיורים והטקסטים במגוון התערוכות המוצגות במסגרת פסטיבל אאוטליין. הסיור, בהנחיית השחקן גיא כהן והמנהלים האמנותיים של הפסטיבל, נועה קלנר ויניב טורם, יתחיל בתערוכה "געגוע" המוצגת בביתא ירושלים. משם נסייר בתערוכות "שקרים קטנים גדולים" ו"איורי מקרא חדשים" בבתי סיידוף, ונתרשם מהתערוכה "סלנג ירושלמי" שתוצג בחלונות הראווה של סיידוף לאורך רחוב יפו. משם נמשיך לתערוכה של שרבוט שבת בבית אליאנס ולבסוף נסיים בגלריית אגריפס 12 שם מוצגות התערוכות Alef Beis ואיור אינטראקטיבי. הסיור מותנה בהרשמה מראש.
 
נקודת מפגש: ביתא, יפו 155, ירושלים
מועדי הסיור: 9/7, 12/7
שעות: 18:00-19:30
עלות הסיור: 20 ₪
להרשמה: 02-5953348 //  beitajerusalem@gmail.com



מחיר עיר שם האולם שעה יום תאריך

 
תגובת גולשים (0 תגובות)  
הוסף תגובה   לכל התגובות

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע