סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
עניין
לוח האירועים 2024 מרץ 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
פסטיבלים שונים
 
פסטיבל בבית
 
 
 
תמונות היכן ומתי

House
בניין מגורים הופך למופע דוקומנטרי מאת דומיניק הובר
21-24 ביולי החל בשעה 20:30

אחרי שהועלתה בבנייני מגורים בבואנוס איירס, אוטרכט, ורשה וברלין-  מגיעה יצירתו המדוברת של דומיניק הובר house לבכורה בירושלים. הקהל, הממוקם ברחוב, ממול לבניין, מוזמן להתוודע לחייהם של דיירי בניין ירושלמי.  שותפים ליצירה דיירי הבניין : איבתיסאם, רמי וחווה, גיא וזיוה, תהל, שיר, אורלי ובלה והילדים.
השעה 20.00 בערב, שעת המקלחות של בלה מדירה 3. הגדולים רבים מי יקלח את יונתן, אבל יונתן בכלל ברח. בדירה 5, איבתיסאם מטגנת חביתות, פאולינו עדיין מסתובב בחוץ עם חברים ועוד רגע פיונה נרדמת על הספה. הדלת בדירה 4 נטרקת. רמי חזר מתפילת ערבית, עכשיו יעשן סיגריה מהירה בחלון לפני שישכיב את הילדים לישון. תהל, הסטודנטית לרפואה מהעברית, מדירה 7 משתרעת על הספה, זורקת את הנעלים לצדדים אחרי יום מתיש בחדר הדיסקציה, עוד רגע מתחילה ללמוד את הפרק הבא למבחן.

ברוכים הבאים לריטואל הערב של בניין מגורים בלב שכונה ירושלמית. הקולות העולים מהדירות, מופע התאורה שמתרחש כמו מעצמו, הטקסים הקטנים, היום שמתפוגג ומפנה מקום ללילה להיכנס - את כולם תפגשו מבחוץ, בהצגה הכי אמיתית שאפשר לדמיין.  House הוא מופע דוקומנטרי בו הבניין כולו הופך למופע. הצופים, ממוקמים מבחוץ, חובשים אוזניות המחוברות למכשיר שמע, הופכים לרואים ובלתי נראים, עדים לרגעים קטנים וסיפורים גדולים.  

דומיניק הובר, יוצר המופע, הוא במאי ומעצב שוויצרי. הובר מתעניין ביצירה במרחבים שלעיתים נראים כמו סט של סרט, בהם הצופה יכול להסתובב בתוכו ומסביבו. כמו בעיקרון המציאות הרבודה   - (Augmented reality) הובר אוהב לעשות הרחבה, מניפולציה והשתנות של המרחב הפיזי, של מציאויות או של מצבים, דרך התערבות אמנותית ומציאת דרך חדשה לקרוא את העולם הסובב אותנו. כבמאי וכמעצב עבד הובר עם יוצרים מובילים בתחומם כמו המחזאי סטיבן סימונס וקבוצת רימיני פרוטוקול, לצד תיאטרונים מוכרים באירופה (לוזן, בריסל, בזל) ובניו יורק.

טוק טוק
אירוע אינטימי רב משתתפים בבית מלון.
זה מתחיל בצ'ק אין לשעה אחת באחד מחדרי המלון  בפרימה רויאל, אבל אנחנו לא מגלים איך זה יסתיים... בכל אחד מהחדרים מסתתר סוד או חבוי מפגש. אתם מוזמנים להרחיק מהבית ולהתקרב אל עצמכם.
21-24 ביולי החל בשעה 18:00 ועד חצות
מלון פרימה רויאל
הכל יתחיל בצ'ק אין לשעה בלבד.
פקיד הקבלה יפנה אותך לחדרך: מיטה זוגית גדולה, סדינים לבנים מתוחים, שידה, טלוויזיה, מגבות, סבונים עטופים אחד-אחד. בדיוק כמו בחדר הצמוד, וכמעט כמו בכל מלון שביקרת בו. בבית מלון, אתה תמיד רחוק מהבית וקרוב אל עצמך. בחדר ששכרת לזמן מוגבל מאוד, עשויים לצוף בך חשקים נסתרים, חלומות, פחדים קטנים או הבנות גדולות.
בחדר כזה, רגיל לגמרי, מתחיל "טוק טוק". אירוע אינטימי רב משתתפים. בכל חדר יחכה לכם סוד. כ-40 אמנים, אנשי וידאו וסאונד, שחקנים, מוזיקאים, חדרניות, טבחים, כותבים ובמאים ייצרו, ביחד ולחוד, חוויות פרטיות וחד פעמיות לכל צופה וצופה. יותר מזה לא נוכל לגלות.
מנהלת אמנותית: מיכל ואעקנין
קונספט וניהול אומנותי: דפנה קרון ואיתי מאוטנר
 
ובמיוחד גן זה א׳ | ובמיוחד גן זה ב'
מאת נעמי יואלי
יצירותיה העדינות והמורכבות של נעמי יואלי, שעלו בבכורה בפסטיבל בבית 2013 , יוצגו גם השנה וישובו לגעת בנימי נפשה של ירושלים.
 
היצירות  במיוחד גן זה א׳ ובמיוחד גן זה ב' עלו לראשונה כהפקת מקור בפסטיבל בבית 2013. בעקבות הצלחתה וחשיבותה של היצירה החלטנו להעלות אותה גם השנה, בכדי לאפשר לקהל נוסף לחוות את החוויה יוצאת הדופן של עבודת אמנות עשויה מלאכת מחשבת, עדינה ורגישה הנוגעת בנימי נפשה של ירושלים.
 
ובמיוחד גן זה א'
 סטורי טלינג, סאונד וספסל
 
21-24  ביולי בשעה 18:45
משכנות שאננים
"אין לי בית בירושלים. מכרתי את הבית בחטף, כמעט כדי להפטר ממנו, אחרי מות הוריי. מה שיש  לי הוא ספסל וזיכרונות".
במיוחד גן זה א' היא עבודת סטורי-טלינג, סאונד וספסל. זהו אינו סתם ספסל או כל ספסל, אלא ספסל ספציפי, אותו הציבה אימה של נעמי יואלי אחרי מות אביה, בגן בלומפילד שמעל משכנות שאננים, במקום בו נהגו שניהם לטייל יום-יום שלובי זרוע. הספסל ניצב על מרפסת אבן, מעליו ענפיהם של שני עצי זית משלבים ידיים, כמו הוריה, ולצידו כתוב: "פינת ישיבה לזכר צילי ושלמה יואלי אוהבי ירושלים ובמיוחד גן זה".
ממיקומו על קו התפר שבין מזרח ומערב העיר, צופה הספסל אל חומות העיר העתיקה והר ציון. ספסל אהבה המשמש את בני העיר המאוחדת ביום ובלילה; ספסל שאינו מבדיל בין יהודים וערבים, דתיים וחילונים, סטרייטים והומואים. סיפור בפני עצמו.
חמושים במשקפות ובאוזניות יוזמנו הצופים לספסל, אשר יהיה ה"אין-בית" בו תארח נעמי את הצופים בנדודיה בין מיתוסים משפחתיים, לאומיים ואוניברסאליים בגן העדן הארצי שלה, שמול הר ציון.
מוסיקה: יוסי מר חיים/ יעוץ: מרית בן-ישראל, הדס עפרת


זה-גן-א-טל-שחר.jpg
"זה גן א' - צילום: טל שחר


ובמיוחד גן זה ב'
21-24  ביולי בשעות 21:30 ו- 22:30
רחביה
סיור לילי בלחישה לעשרה איש בלבד, במיקרוקוסמוס רפאים של שנות החמישים והשישים: גן רחביה. היצירה מחייה מקומות משחק ומסתור, של אירועים אישיים וקבוצתיים ומשרטטת מפה אנושית של קולות, מחוות, בגדים, מעשים ויחסים של חמישים ילדים ועוד כפול מזה הורים, במעין סוג של גטו ירושלמי בלב העיר. 
נעמי יואלי חוזרת למרחב ילדותה, בו לא ביקרה מזה עשור, מאותו הרגע בו מכרה את בית הוריה בצער עמוק ומפגישה בין מפת הזיכרון הגיאוגרפי המתוקה והנעדרת ובין המרחב הפיזי הנוכח.
יעוץ: מרית בן-ישראל, הדס עפרת/ וידאו: יורם צור/ עריכת וידאו: מיקי שלום


ג׳עלה
גילה בשארי ובינת אל פאנק בעמק התימנים
22-24  ביולי בשעה 20:30
בעמק התימנים שבעין כרם, בין פעמוני הכנסיות ועצי תאנה, עומד בית עם חצר רחבה, תרנגול וארנב. זה הבית של בנימין. זוהי התפאורה החיה לערב תרבות שיחבר מסורת עתיקה לפאנק עכשווי סביב שולחן מטעמים.
תתחילו עם כוסית עראק ואז, כשהלבבות פתוחים, תתחיל הג'עלה -מסורת עתיקת שנים, שעוברת מדור לדור, של שירה מסורתית. כזו שמחברת את כולם יחד סביב השולחן. גילה בשארי, יוצרת, זמרת ומורה בחסד תנחה את הטקס ותכניס אתכם צעד צעד לתוך רזי השירה התימנית העתיקה.
כשהגרון כבר מחומם, יתחיל המופע של להקת 'בינת אל פאנק', להקה ירושלמית של גרוב תימני עכשווי. תשעת חברי הלהקה נעים בין ארבע שפות שונות, מעבדים טקסטים תימנים לכדי מוסיקת גרוב במגוון כלי נגינה עכשוויים, ולא מותירים הרבה ברירה, אלא לקום ולנענע.
משתתפים: גילה בשארי – ג׳עלה / שירן קרני – שירה/ רגב ברוך – תופים/ איוון צ'רשנש – דרבוקה/ אור סיני – קונטרבס/ טל טימור – קלידים /טל סנדמן – גיטרה/ טל אברהם – חצוצרה /טל בן רעי – טרומבון/ עודד בן יצחק – סקסופון טנור 

 
  
 

 
מדוברת
צביה מרגליות מציגה: הפיוט של היומיומי
בשכונה ירושלמית מנומנמת, מחכה עקרת בית - אחת מיני אלפים - לבעלה שישוב מהישיבה. הילדים כבר ישנים ואפשר להתפנות לניקיונות ולבישולים. רגעי הבדידות הללו, של מלאכה אפורה, יומיומית ושקטה - מוציאים ממנה מונולוג פיוטי במיוחד.
21-24  ביולי בשעות  19:30 ו- 21:30
אורך המופע: 60 דקות
בשכונה ירושלמית מנומנמת, מחכה עקרת בית - אחת מיני אלפים - לבעלה שישוב מהישיבה. הילדים כבר ישנים ואפשר להתפנות לניקיונות ולבישולים. רגעי הבדידות הללו, של מלאכה אפורה, יומיומית ושקטה - מוציאים ממנה מונולוג שהוא דווקא פיוטי מאוד. לידה, הנקה, כסף, שכנים, בישולים, יחסים - שירתה של עקרת הבית. בדרך כלל עדים לשירה זו רק אריחי השיש שמעל לכיור. ואולי לא רק?
על ידי עיבוד בימתי לקטעי ה"ספוקן וורד" שאיתם הופיעה בתחרויות ה"פואטרי סלאם" בשנתיים האחרונות- תחשוף צביה מרגליות - שחקנית, יוצרת, ועקרת בית בזכות עצמה - את הפיוט הגלום (והנחבא היטב) ברגעים האפורים ביותר של עקרת הבית, והכול במטבחה הפרטי.
כתיבה ומשחק: צביה מרגליות/ בימוי: ענבל דקל גולדברג / ליווי אומנותי: נאווה פרנקל
 
עלא פיקרה
מזרח ומערב נפגשים בדרך אגב
21-23 ביולי בשעה 21:30
נחלאות
* בערבית מדוברת: דֶּרֶךְ אַגַּב
לחבר במקום להפריד, לגשר במקום להרחיק, להפגיש במקום לנתק ולהכיר במקום להתנכר
.
עלא פיקרה הוא פרויקט יזמות חברתית של שני סטודנטים הגרים יחד בדירה משותפת בשכונת נחלאות הירושלמית, המבקשים להתמודד עם הפערים בין מזרח ומערב ירושלים ועם הנתק בין תושבי השכונות השונות. דרך ארוחות, הרצאות, סיורים, תכניות לחילופי שפה ומפגשים ישירים, הם מנסים ליצור מרחב עירוני משותף שבו תושבים משכונות שונות יוכלו לתקשר ולשתף פעולה, והכל כבדרך אגב. בפסטיבל בבית יפתחו החברים את הבית, וירקחו עבורכם שלושה ערבי תרבות שונים. כל ערב מורכב מתוכנית אמנותית מתחלפת, שעוסקת בקו התפר התרבותי המשותף שבין מזרח ומערב. 

אתם מוזמנים להיכנס אל הסלון הירושלמי, ולפגוש את המורכבות של העיר פנים אל פנים. כל יום יוקדש למדיום אחר (קולנוע ערבי עכשווי, מוזיקה ושירה של מזרח תיכון חדש, פרויקט צילום מרתק שנע בין התחנה המרכזית של מערב העיר וזו שבמזרחה ועוד) בהשתתפות אמנים, אנשי מילה ורוח.

ערב ראשון: בו תוכלו להציץ לסצנת הקולנוע הערבי העכשווי מול קולנוע מזרחי, יחד עם אייל שגיא ביזאוי (כותב הטור ״רלבנט״ בעיתון הארץ) ובמאית הקולנוע מיסלון חמוד

ערב שני: בו נזמין אתכם להרצאה של פרופסור דוד אוחנה מאוניברסיטת בן גוריון שידבר על שירתה של ז׳קלין כהנוב, את הערב ילווה הרכב מתוך התזמורת הערבית יהודית של האקדמיה למוסיקה בירושלים.

ערב שלישי: ובו טעימה ממהותו של הבית של יונתן וליאל: מפגש זהויות בדרך אגב של מזרח העיר ומערבה.
מארחים ויוצרים: יונתן חפץ וליאל מגן


המיקומים המדויקים יימסרו לאחר רכישת הכרטיסים. 
פרטים ורכישת כרטיסים באתר  


מחיר עיר שם האולם שעה יום תאריך

 
תגובת גולשים (0 תגובות)  
הוסף תגובה   לכל התגובות

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע