אוכל יהודי ושמות משפחה
בורשט, שמאלץ, הרינג, בייגלה הם שמות של מאכלים יהודיים, אבל הם גם שמות משפחה. וכך גם קוגל, באבקה, קישקע, צימעס ועוד רבים אחרים. ליהודי מזרח אירופה היה קשר מיוחד אל המאכלים שלהם. באופן מפתיע, קשר זה בא לידי ביטוי גם בשמות המשפחה אשר אומצו על ידי יהודי השטעטל במהלך המאה ה-19. שמות משפחה שמקורם במאכלים הם פחות ידועים, אם כי גם היום ישנם אנשים הנושאים שמות מסוג זה. שמות שמקורם במאכלים פותחים עוד חלון אל המסורות הקולינריות ואורחות החיים של המשפחות היהודיות. הרצאתו של חיים גיוזלי, המלווה בחומרים ויזואליים עשירים, מציגה מבט חדש אל התרבות העממית בעולמם של דוברי היידיש במזרח ובמרכז אירופה וגם באמריקה.
אוכל יהודי – מבט קולנועי
בחלקו השני של הערב, רבקה אדרת תנחה מבט קולנועי על האוכל היהודי במזרח אירופה ובאמריקה כפי שמוצג בסרטי חובבים, בסרטים דוקומנטריים וגם בסרטים עלילתיים נדירים המתעדים את הווי החיים בעיירות ובערים במזרח אירופה במחצית הראשונה של המאה ה-20 . כך למשל תואר השוק של וורשה בסרט נדיר משנת 1939: "כאן ניתן לקנות לשבת תרנגולי הודו או אווזים חיים… בעלת בית טובה תזהה מיד מציאה כשירה… אפשר למצוא כאן גם תפוזים עסיסיים מארץ ישראל… בייגעלעך ופלעצעלעך חמים וטריים, שתי חתיכות בעשרה גרושים…"
בתפריט
גפילטע פיש עם חזרת; דג מלוח על קרקר ; רגל קרושה על קיכל ; קרפלאך בשר/תפו"א; צ'ולנט עם בשר וקישקע; ירק ממולא אורז או קינואה; קוגל תפו״א; עוגת ספוג; מים/מי סודה/לימונדה; יין שפריץ