סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
עניין
לוח האירועים 2024 מרץ 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
עניין
 
נקודת מגע במוזיאון ישראל
 
 
 
תמונות היכן ומתי

נקודת מגע חוזרת בפעם השישית למוזיאון ישראל, והפעם היא מצטרפת לחגיגות ה-50 של המוזיאון, ומציעה פרשנות אחרת למספר העגול הזה ולמה שמסתתר מאחוריו. זה הלילה שבו המוזיאון פותח כפתור בחולצה, מסיר את הכפפותוהופך לחיה אמנותית חופשייה ומשוחררת. מהרגע שהשמש נעלמת ועד 03:00  בבוקר, עשרות אמנים משתלטים על המבנה ועל גן האמנות ויוצרים תגובות אמנותיות מפתיעות ליצירות המוצגות בהם.

הקהל, כלומר אתם, מוזמן להסתובב במרחביו המרחיבים של המוזיאון ולקחת חלק (פעיל או סביל) בנקודות המגעהשונות. מניסיון העבר יש סיכוי גבוה שתמצאו את עצמכם זזים, צוחקים, שרים, מצלמים, מתחבקים רצים ובעיקר חווים את המוזיאון בצורה שלא מתאפשרת בשום לילה או יום אחר.

יום חמישי 6 באוגוסט, מהשעה 20:00 אל תוך הלילה


1. חמש הע/ארות על יום-הולדת
המוזיאון חוגג חמישים שנה. גם אתם, פעם בשנה, חוגגים יום הולדת. יש כאלה שמאוהבים ביום הזה ומחכים למסיבות הפתעה. יש כאלה שמעבירים את הטלפון ל"מצב טיסה" ליממה רק כדי לדלג על התאריך. חמישה יוצרים ייקחו אתכם למסע אישי בתערוכה "יום הולדת": המשוררת והפעילה החברתית עדי קיסר, השחקן יפתח קליין, השחקנית ואשפית האלתורים ענבל לורי, הבמאי מיקי גורביץ וגיא חג'ג'- הבלוגר,DJ  והעיתונאי ישתפו אתכם ביומולדת של תודעתם ושל זיכרונותיהם. יספרו סיפורים אישיים, יפעילו את עצמם ואתכם - ומי יודע, אולי גם תהיה עוגה.
 
2. נקודת זינוק
אתם מוזמנים לחוות את המוזיאון בקצב אחר. הערב במקום ללכת בקצב אטי ולהיעצר ליד עבודות האמנות, תוכלו לרוץ. הכול יחלוף על פניכם כמו ב-fast forward.  קבוצת תו בשיתוף עם שי גרטיידה ויואב טריפון מציעים לכם אחרת לראות אמנות. מה קורה כשהדופק עולה? כשמזיעים? האם האמנות משתנה?
זוהי חוויה דו כיוונית: כיצד נראה המוזיאון בעיני הרצים הלוגמים אותו בלגימות גדולות, וכיצד נראים הרצים בעיני המוזיאון כאשר הם עוברים בין האולמות כתערוכה מתחלפת, זמניים, בני חלוף, צצים, חולפים ונעלמים בדרכם לגלריה הבאה.
 
3. אספנים
המוזיאון הוא אספן כפייתי. האוסף עומד במרכז התפיסה המוזיאלית, והשאיפה לאגור, לקטלג ולהשוויץ במוצגים הנדירים, היא חלק בלתי נפרד ממהות המוזיאון. הלילה, יבואו בשעריו ארבעה אספנים פרטיים, שבכלל אוספים תקליטים, יציגו וישמיעו את האוסף שלהם וינסו להזכיר לנו מה כל כך מושך ומאגי באספנים ובאוספים.
משתתפים: אורי ורטהיים, ישיב כהן, מארקי פאנק, אורי משגב
 
4. מאזינים לאויב
המדריכים שלכם להערב לא היו מעולם במוזיאון ישראל. לא שהם אינם מתעניינים בארכאולוגיה מן המזרח הקדום או באמנות מעולם האיסלם, אלא שהם גרים במרוקו, בפקיסטן או במלזיה. כניסתם לכאן אינה אפשרית. ערן הדס וליאור זלמנסון יצרו מדריך שמע המורכב כולו מרשמים של אנשים שאינם מורשים לבקר בישראל. הרשמים נאספו באמצעות אתרי אינטרנט המשמשים ל-Crowdsourcing(חלוקת משימות להמונים ברשת). תמורת דולר וחצי התבקשו ה"עובדים" להסביר מה הם מוצאים במוצג, למה הוא שימש ומה הוא גורם להם להרגיש. התוצאה היא חוויית ביקור שונה במוזיאון הגורמת לנו להרהר בגבולות וביחסים שבין המוזיאון, המדינה והעולם.

5. ביקורים בעולם הממשי
פלישה רובוטית פסטורלית אל הטבע האנושי.
איך נראית התערוכה "קיצור תולדות האנושות" בעיניים של יעל? ואיך מגיב צב לאמנות מודרנית? עמית דרורי בנה חיות רובוטיות, אנושיות להפליא, והוא משוטט אתן ברחבי המוזיאון. המציאות האנושית והתרבותית מתערבבת עם המבט החייתי והמכני של החיות הרובוטיות ומייצרת אינטראקציה עם הצופים המצויים בעצמם במצב של שוטטות. וכך, בני האדם והחיות הרובוטיות חולקים יחד זמן אמת ומגדירים מערכת יחסים חדשה בין בני אדם ומכונות. 
  
6. Mini Nim
ליד הפסל האייקוני 'נמרוד' של יצחק דנציגר יוצבו מדפסות תלת מימד אשר ייצרו לאורך הערב 'נמרודים' קטנים ויספקו רגע של מחשבה על שכפול, שיעתוק, מקור וחיקוי באמנות, בעידן הדיגיטלי.
בשיתוף 3d factory
 
7. עיניים עצומות לרווחה
הזדמנות חד פעמית לראות אמנות בעיניים עצומות. בד נעים יעטוף את העיניים, אוזניות קטנות יוצמדו לאוזניים שלכם ומורה הדרך שלכם, רפיק ידידיה, ייקח אתכם לסיור פיזי במסדרונות המוזיאון, אבל בעיקר בשבילים הפנימיים של עצמכם. האוזניות יאפשרו לכם לשמוע את המנחה לוחש לכם ישירות באוזן,  והמילים שלו ינסו לתאר לכם את מה ש(לא) רואות עיניכם. כיצד נראית יצירת אמנות שלא רואים אותה? האם אמנות נחוות רק דרך המבט? והאם המבט, בעצם, רק מגביל אותנו? בתום הסיור תוזמנו להסיר את הבד, לפקוח את העיניים ולראות את "המציאות".
8. איפה את? אני בדאדא
זוג אוהבים מאבד זה את זה בחלל המוזיאון. בשיחת טלפון הם מנסים להיפגש. פרטי מידע על יצירות האמנות המוצגות סביבם ועל המבקרים שבמוזיאון משתרבבים לשיחה. אתם מוזמנים לקחת אוזניות ולהאזין להם. האם ימצאו זה את זה? מה יגלו על אמנות בדרך ומה האמנות תגלה להם על עצמם? מיה אלרן ואודי שרבני, זוג במוזיאון ובחיים, יצרו עבודה המתייחסת לפערים שבין ביקורת אמנות של מבקר מן המניין, שיח זוגי, ושיחת רכילות.
 
לכל תערוכה יש קטלוג. אסופה של צילומים, מילים והגיגים השופכים אור ומלווים את המוצג במוזיאון. במחסנים האלמותיים של מוזיאון ישראל ספונים להם קטלוגים. המון קטלוגים, שמספרים את מה שכבר לא מוצג על הקירות.
הזמנו שלושה יוצרים מתחומים שונים להתבונן על הקטלוגים שהיו ולרקוח מהם יצירה חדשה. את התוצאה תוכלו לראות במקומות שונים ברחבי המוזיאון:
 
9. גברים מרוקנים תוכן
עשרה גברים יושבים, לאורך כל הלילה, ליד שולחן. על השולחן מונחים קטלוגים של אמנות ישראלית. הגברים מרוקנים אותם מתוכן ויזואלי. מקלפים את הדימויים ויוצרים מהם אריג חדש. מאחוריהם, בשקט עוצמתי, יוולד לו קיר חדש לערב אחד בלבד. על הקיר תוצג עבודת קולאז' פנורמי של האמן שי זילברמן. אתם מוזמנים לצפות בקולאז' הדומם ובזה הרוחש הנארג לנגד עיניכם מחדש
משתתפים: נדב אייזנר, נמרוד איוניר, מאוריסיו אינהורן, יהונתן פרנצוס, גור קיטאי, יונתן שטרן נוביצקי, אמיר אליעד, רעי רביב, אמיתי קורן, ניב הרשקוביץ
 
10. מוזיקה מקטלוג
היוצרת, המלחינה והמוזיקאית מאיה בלזיצמן כתבה יצירה מוזיקלית חדשה שמבוססת על המילים, הדימויים והמחשבות הנמצאים בתוך הקטלוגים. בואו לשמוע כיצד צ'לו אחד מכיל עשרות תערוכות שונות שהועלו כאן.
 
11. רה-אורגניזציה
מסע טריפי באנימציה אל קרביהם של מאות הקטלוגים שהפיק מוזיאון ישראל בחמישים שנותיו.
כלות מאפגניסטן, טקסטים מפוזרים, פרפרים, מנורות, פרסומות לסיגריות, אברי גוף וריבועים של צבע הם רק חלק מהעולם המופלא שיצרו אסנת ולד, ריקרדו ורדסחיים ומורן סומר במיוחד לערב הזה. מסע קולנועי שמביט לא רק על האמנות שאנחנו רואים, אלא על האופן שלנו להתבונן בה.
 
12. פעימת מרים
" וַתִּקַּח מִרְיָם הַנְּבִיאָה אֲחוֹת אַהֲרֹן אֶת-הַתֹּף בְּיָדָהּ, וַתֵּצֶאןָ כָל-הַנָּשִׁים אַחֲרֶיהָ בְּתֻפִּים וּבִמְחֹלֹת ״ (שמות טו: כ). פעימות התוף יובילו אתכם אל המקום הנכון. שמונה נשים, בלבוש אחד, בנשמות שונות, מחיות כאן אמנות קדומה של שירה ונגינה בתופי מרים.״פעימת מרים״ היא קבוצת נשים המנגנות בתוף מרים ובשירה יצירות שנכתבו בהשראת התרבות היהודית העתיקה והתרבות בת-זמננו על ידי אמן תופי המרים זוהר פרסקו. בגלריה לאמנות ותרבות יהודית יחיו בנות ההרכב את המסורת העתיקה והמפוארת ויתנו לה פרשנות עכשווית.
משתתפות: תמר קרמר, קרן אלון גולן, קארן לוגסי, צביה צור, שירי הדר, טל חנני, לילה בטרמן, עידית דביר
 
13. האיש שבקיר
אתם מביטים על דיוקן המוקרן על קיר במוזיאון אבל הערב הוא מביט אליכם בחזרה. הדיוקן הזה אינו דומם. הוא חי. נושם. מדבר (למען האמת, קצת קשה לגרום לו לסתום את הפה). אתם מביטים בו, מקשיבים לו, אבל יש גם מיקרופון שמחכה רק לכם. תפתחו אתו בדיאלוג, תאתגרו אותו, תתהו עמו, תצחיקו אותו (ואת כל מי שנמצא סביב), תמתיקו סוד. כמה פעמים כבר יצא לכם לנהל דיאלוג עם דיוקן?
יוצרים: רם מזרחי שפינוזה Mejadra Eyes
ויז'ואל ווידאו: שלומית יעקוב
מוזיקאי ומהנדס סאונד: רני מגידו
 
14. מכירה פומבית
זו לא סתם בָּ‏‏‏לַא‏טָ‏ה ישנה, זה לא סתם תרסיס משומש לשיער ואלו לא סתם שערות של עז לבנה. כל אחד מהם הוא חלק מההיסטוריה של האמנות. מה תהיו מוכנים לעשות כדי לקבל מסגרת שהיה בה פעם פיקאסו מקורי? מי רוצה לתת הצעה עבור השפכטל של האמן צדוק בן דוד? עד כמה תתאמצו כדי לשים יד על גרגר חול מקורי מהתערוכה של מיכה אולמן?
ענת כ"ץ וארז מעין מזמינים אתכם למכירה פומבית מסוג אחר - ימכרו בה חפצים ששיחקו תפקיד חשוב באחורי הקלעים של המוזיאון ועד היום לא הגיעו לקדמת הבמה.כל חפץ ישפוך אור על העולם שמאחורי היצירות, על אמנים ואמנות. אין צורך להביא כסף – החפצים במכירה הפומבית יימכרו תמורת פעולות שהקהל יבצע במקום. עד כמה רחוק תלכו?
 
 15. שאלות בסוף
הערב מותר להם לקחת אתכם למסלול האישי שלהם. עפרי כנעני תצוות אתכם למדריך (או מדריכה) ממערך המתנדבים של המוזיאון, שישרטטו לכם מסלול הדרכה פרטי המבוסס על הפרשנות, הטעם והזיכרון האישי שלהם. כל הדרכה תהיה שונה, תותנה ישירות באינטראקציה בין המדריך לבינכם ותוביל לדיאלוג יחיד וחד פעמי.

16. Light Chasers - Rainbow Makers
Tine Bech
זה לא מטוס, לא ציפור, זה אתם! מתרוצצים ברחבי המוזיאון, לובשים בגד מואר מחליף צבעים ומצטלמים ליד עבודות אמנות. האמנית הבריטית טין בק יצרה משחק קבוצתי שהוא הגרסה העתידנית של 'חפש את המטמון'. אתם תתבקשו להצטלם ליד שבע עבודות אמנות תוך כדי שאתם מחליפים שבעה צבעים במהלך הערב ויוצרים קשת דיגיטלית. לא מאמינים? בואו לשחק.
האמנית טין בק באה במסגרת שיתוף פעולה בין עונת התרבות ירושלים למועצה הבריטית, ארגון בין לאומי לקידום קשרי תרבות בין בריטניה ומדינות זרות, הפועל בישראל בתחומי האמנות, החינוך, המדע והשפה האנגלית.
 
17. תערוכות שלא היו
בכל שנה מציג מוזיאון ישראל מספר תערוכות, אשר נבחרות בקפידה מתוך מצע גדול בהרבה של רעיונות ונושאים פוטנציאלים. חלק מהכיוונים נגנזים בשלב המחקר ואחרים בשלב ההפקה.
במסגרת אירועי נקודת מגע בחרו היוצרים לירון צברי ומתן ברקוביץ שלוש "תערוכות שלא היו" מהרפרטואר של מוזיאון ישראל ויצרו עבור כל אחת מהן עבודה חדשה מקורית ואינטראקטיבית. כל עבודה היא תגובה עכשווית לתערוכה אחרת, מספרת את המתרחש מאחורי הקלעים דרך עיני האוצרים שהגו אותה ומקימה לתחייה - ולו ללילה אחד - את החזון המקורי בפרשנות חדשה.
 
18. GRIDI
הנקודות של דמיאן הירסט יורדות מהקיר והופכות בידיכם לכלי הלחנה. המוזיקאי והיוצר יובל גרשטיין מתמקם מול עבודתו של הירסט ונותן לכם הזדמנות לנגן עליה: הרקע הלבן יהפוך לפרטיטורה, הנקודות הצבעוניות המסודרות בשורות יתחלפו לכדורים שקופים ואתם תוכלו להזיזם וליצור מוזיקה חדשה.
 
19. מחשבים מסלול מחדש
עפרי כנעני צירף/ה אותך לקבוצה חדשה!
אתם מוזמנים לשיטוט לא שגרתי ברחבי המוזיאון. כל שתתבקשו לעשות הוא להצטרף לקבוצת ווטסאפ, לשוטט לבדכם במוזיאון ולעקוב אחרי הוראות קצרות שתקבלו מן האמנית ישירות לנייד שלכם.
ומה עוד? את זה תגלו לבד.
 
.20  קליק - תערוכה ללילה אחד
בסופו של דבר, כל העיסוק באמנות הוא למעשה חיפוש אחר הרגע הזה, הרגע שבו משהו נגלה לפנינו, שאנחנו מבינים בו משהו לעומק. הרגע שבו משהו פנימי זז, שתובנה חדשה עולה. הרגע שבו אנחנו, ולו לרגע אחד, משתנים. אחרי הרגע הזה אנחנו תרים.
25 אנשים עלו למוזיאון, הצטלמו והתראיינו ליד יצירה שהביאה אותם אל הרגע הזה. תומר אפלבאום תיעד אותם בצילום, ליאת אלקיים תיעדה את סיפורם במילים, ואתם תוכלו להיחשף אל הרגעים הללו רק הלילה. מחר הם כבר ייעלמו.
 
21. התפשטות עירונית
בתי קרטון קטנים, עוד ועוד מהם, יוקמו במשך הערב סביב עבודתו של מרק דיון 'בית ממכר ספרים'. האמן ירון שטיינברג יחבר אותם וייצור טופוגרפיה של עיר, מעין אורגניזם חי הגדל על המבנה ומתרחב כמו יצור טפילי. במהלך הערב תוכלו להוסיף בתים לעיר האורבנית העכשווית ולהרהר על הקשר שבין "בית" ל"עולם"
 
22. מעלה נקודה- היאחזות רדיופונית בלב המוזיאון
תחנת רדיו חד פעמית שקמה במיוחד לערב 'נקודת מגע'.
ברחבת קראון נשדר לכם לאוזניות את כל מה שמתרחש ועתיד להתרחש הערב.
נשוחח עם אמנים על אמנות, נכוון את התנועה ונעזור לכם לחבר את הנקודות לתמונה אחת מרהיבה.
שדרנים: איתי מאוטנר וסער גמזו
עורך: עידו בלאס

23. המוזיאון רוקד בלילה
סמוך ליצירה המונומנטלית של אניש קאפור מתקיימת לה, בשקט בשקט, מסיבת אוזניות רועשת במיוחד. את הסאונד שומעים רק מבעד לאוזניות, ולמביט מבחוץ 1,500 החוגגים שקופצים ורוקדים ייראו כמו משתתפים בטקס פגאני עתיק יומין או מיצג אולטרה מודרני. הפעם יאיישו שניים את עמדת הדי.ג'יי היוקרתית: האחד נסיך הסטים עתירי הבס וספרייה מהלכת של מוזיקה שעושה נעים בגוף - יוסי חלילי. האחר - נציג כנופיית פורטונה, הפנומן המוזיקלי די.ג'יי. הקטיק במסע שמתחיל במזרח התיכון, פוזל אל עבר מועדונים חשוכים בברלין וחוזר אל השמש הקופחת והדרבוקות המרקידות. הרוקדים מוזמנים בלחיצת כפתור אחת קטנה לעבור בין הסטים של שניהם. לבסוף, בשלוש בבוקר, כשעל הרחבה יישארו הטובים שבינינו, ייערך הריקוד המסורתי סביב הפסל, וכולנו נדדה מאושרים ומעט המומים אל מחוץ לכותלי המוזיאון.



מחיר עיר שם האולם שעה יום תאריך

 
תגובת גולשים (0 תגובות)  
הוסף תגובה   לכל התגובות

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע