סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
עניין
לוח האירועים 2024 אפריל 
א ב ג ד ה ו ש
 
10111213
14151617181920
21222324252627
282930
המכון הצרפתי
 
שבוע הקולינריה הצרפתית 2020 בישראל
 
 
 
תמונות היכן ומתי

המטבח הצרפתי במסעדות הטובות ביותר בישראל

SO FRENCH SO FOOD – המסעדות הטובות ביותר בתל אביב, ירושלים, חיפה, באר שבע, נצרת, טבריה וזיכרון יעקב, יארחו את משלחת השפים הצרפתים שהוזמנה להשתתף במהדורה השמינית של שבוע הקולינריה הצרפתית בישראל. המסעדות נבחרו בזכות איכותן ומקוריות המטבח המוצע בהן ומגוון המנות שלהן. גם מסעדות כשרות משתתפות בשבוע זה, כך שהקולינריה הצרפתית נגישה לכול. האירוח יתקיים בין התאריכים 12-10 בפברואר. להזמנות
    
תל אביב

ג'וזף ויולה (דניאל ודניס) בעל מלאכה הטוב ביותר בצרפת, אלוף העולם בפאטה-און-קרוט לשנת 2009, חבר אגודת המצנפות הלבנות ומסעדות בושון של העיר ליון, וציון ביב-גורמאן במדריך מישלן,  יחבור למסעדת נומי , ולשף יורם ניצן . השנה שף ג'וזף ויולה עומד בראש משלחת השפים הצרפתים.

סטפן פרואה דה וו   מצנפות במדריך גו ומיו,  בעל כוכב מישלן, אלוף העולם בפאטה-און-קרוט לשנת ,2013 יחבור לשף אוראל קימחי במסעדת פופינה . שף סטפן מוכר בישראל והשתתף בתכנית "קרב סכינים".

קלמנט לאטייה (Histoires sans faim) מחזיק בתואר מסעדן-אמן צרפת, חבר באגודת המצנפות הלבנות של העיר ליון, וציון במדריך גו ומיו, יחבור למסעדת פסטל ולשף קובי בכר .

כריסטוף טולופ שף קונדיטור, יעמול על מנות אחרונות במסעדת פסטל , לצד השפים קובי בכר וקלמנט לאטייה .

וויליאמס ז'קייה (Le Vivarais), מחזיק בתואר בעל מלאכה הטוב ביותר צרפת, בתואר מסעדן-אמן צרפת, חבר באגודת המצנפות הלבנות ואגודת מסעדות בושון של העיר, יחבור למסעדת מסה ולשף עופר דסטה .

דומיניק מורוֹ (Une faim d'apprendre), חבר אגודת המצנפות הלבנות של העיר ליון, יחבור למסעדת בראסרי ולשף אופיר דביר .

אוליבייה דגה (La Ferme du Poulet), אלוף העולם בפאטה-און-קרוט לשנת 2016 מטעם אגודת המצנפות הלבנות של העיר ליון. מחזיק בתואר טבח-אמן ובתואר מסעדן-אמן צרפת. יחבור למלון קרלטון ולשף ערן נחשון .  

אלן לה קוסק  (ראש המכון לאומניות קולינריות Paul Bocuse), יחבור לשף מאיר דנון , ראש בית הספר לאומניות קולינריות, מרכז הקולינריה דנון .    
 


שבוע הקולינריה הצרפתי

ירושלים
 
ז'אן פרנסואה מאלה (La Tour de Salvagny), בעל כוכב מישלן, חבר באגודת המצנפות הלבנות של ליון, יחבור לשףשלום קדוש במסעדת "פרה על הגג" במלון לאונרדו פלאזה.

ז'וליאן גוטייה (מסעדת M) חבר אגודת המצנפות הלבנות ומסעדות בושון של העיר ליון, ציון ביב-גורמאן במדריך מישלן, יחבור למסעדת מונה ולשף מושיקו גמליאל.

סדריק בוטרו, השף המנהל של מסעדות la Brasserie de l’Ouestו-Brasseries Bocuse, יחבור לאושרי זעפרני במסעדת רופטופ (ROOFTOP) שבמלון ממילא.
 
 
בצפון הארץ
 
כריסטוף אלרדון (Maison Allardon), חבר אגודת המצנפות הלבנות של העיר ליון, יחבור למסעדת תלפיות ולשף גיא בז'ור.

ז'וליאן לה גויו חבר אגודת המצנפות הלבנות של העיר ליון, יחבור למסעדת הנמל 24 בחיפה, ולשף רן ראש.

אוליבייה קנאל מחזיק בתואר מסעדן-אמן צרפת, חבר באגודת המצנפות הלבנות ואגודת מסעדות בושון של העיר ליוןיחבור למסעדת לוקדה בנצרת, ולשף אליאס מטר.

פלורנס פרייה חברת אגודת המצנפות הלבנות ואגודת מסעדות בושון מסורתיות בעיר ליון, שתי מצנפות במדריך גו ומיו תחבור למסעדתתישבי בזיכרון יעקב ולשףגונטר בידרמן.

יאן לאל מחזיק בתואר מסעדת בושון הטובה ביותר וגביע הגסטרונומיה והיין לשנת 2017, סגן-נשיא אגודת מסעדות בושון מסורתיות של העיר ליוןופרדריק ברטוֹ (33 cite) מחזיק בתואר טבח-אמן צרפת, חבר באגודת המצנפות הלבנות של העיר ליון, ביב-גורמאן מטעם מדריך מישלן,יחברו לבית הספר לקולינריה רימונים בטבריה ולשפים גילה כהנה ומשה בדווה. 
 
באר שבע

בנואה טוסן(Chez Paul O'), חבר אגודת המצנפות הלבנות של העיר ליון, מחזיק בתואר טבח-אמן ומסעדן-אמן צרפת יחבור לשף שחר רפאל, שף מסעדת כרמים.

כיתות אומן על ידי שפים צרפתים
 
השפים הצרפתים וויליאמס ז'קייה וסטפן פרואה דה וו (מתכנית הבישול "קרב סכינים"), ושף קונדיטור כריסטוף טולופ, יחברו לשף הראשי של מלון קרלטון תל אביב, ערן נחשון, לשלוש כיתות אמן שיתמקדו ויבשלו מנות מאזור אוברן-רון-אלפ.
 
במהלך שעות אחר הצהריים תהיה בפניכם הזדמנות להכיר מקרוב מתכונים שנבחרו על ידי השפים הצרפתים וחשיפתם סודות המתכונים. חגיגה לבלוטות הטעם שלכם – בתום כל כיתת אומן תהיינה טעימות.



שבוע הקולינריה הצרפתי


פירוט כיתות האמן
 
13:00 עד 14:30 - מנת הפתיחה, שף וויליאמס ז'קייה
שף וויליאמס ז'קייה יציג בפניכם את מנת הדגל של המסעדה שלו, קרם דלעת עם ערמונים קצוצים טראפלס (truffade). שלל טעמים ותענוג לחיך. עבור וויליאם, בישול הוא  "תשומת לב רבה, מוצרים מהמעלה הראשונה ומעט דמיון".
 
15:00 עד 16:30 - מנה עיקרית, שף סטפן פרואה דה וו
השף סטפן פרואה דבה וו ישתף אתנו בטכניקות הבישול החדשניות שלו דרך המתכון ל- Barbu roti et sauce parmesan fumee au sapin et vin jaune. השף אוהב ליצור שילובים מקוריים של ירקות ומנות השראה שהוא מקבל מהטבע במהלך קטיף בשביליו התלולים של רכס הרי האלפים.
 
17:00 עד 19:00 –קינוח, שף קונדיטור כריסטוף טולופ
שף קונדיטור כריסטוף טולופ, המכונה השף בעל הכוכבים, יגרום לנו לחלום בעזרת יצירת השוקולד שלו, הייחודית לאזור: טארט שוקולד קריבי, אגסים, אגוזי פקאן aux notes acidulees
  
 
חמישי, 13 בפברואר בין השעות 13:00 ל-19:00, מלון קרלטון, תל אביב. כיתות אומן בצרפתית בליווי תרגום סימולטני לעברית. עלות: 70 ₪ לכיתת אומן אחת ו-180 ₪ לשלוש כיתות האומן. עלות לחברי המכון הצרפתי בישראל: 60 ₪ לכיתת אומן אחת ו-150 ₪ לשלוש כיתות האומן. להזמנות: 03-7968000 או בקישור 

בתי הספר למקצועות הקולינריה
 
כמדי שנה, שפים צרפתים יגיעו לבתי ספר לקולינריה בישראל בכדי לאפשר למעוניינים לעבוד בתחום להעמיק את הידע שלהם ולהיחשף לרזי המקצוע באמצעות הידע הצרפתי, הנודע ברחבי העולם.

בית הספר של מאיר דנון
 
השנה, בית הספר של מאיר דנון, המרכז לקולינריה דנון בנמל תל אביב, חולק כבוד לשף האגדי, פול בוקוז, בהדגמת מיטב המתכונים של השף אלן לה קוסק, מנהל אומנויות הקולינריה במכון פול בוקוז, בתאריכים 10 ו-11 בפברואר. זוהי הזדמנות ייחודית ללמוד את הטכניקות והמנות של אחד מגדולי השפים הצרפתיים. אלן לה קוסק, שהיה יד ימינו של פול בוקוז במשך שנים רבות, יחלוק תובנות קולינריות בהשראת שף אגדי זה, שנחשב לאבי המטבח הצרפתי האצילי. קוסק יציג את הטכניקות, שילוב הטעמים והכנת המנות. בין המנות שיוכנו: "צדפות" מפילה דגים עם תפוחי אדמה ומרק פטריות כמהין המפורסם שהוגש לנשיא צרפת לשעבר, ואלרי ז'יסקר ד'אסטן.
 
כיתת האומן פתוחה לקהל הרחב כולל טעימות, 10-11 בפברואר, בערב או בבוקר, לבחירתכם. למידע נוסף: 03-7571555, או בקישור .
  
 


שבוע הקולינריה הצרפתי

בית הספר רימונים

בית הספר לקולינריה, רימונים בטבריה, שמח לשתף פעולה גם השנה עם השפים הצרפתים הבכירים, פרדריק ברטו ויאן לאל (תלמידו של אלן דוקס), וקונדיטוריה שהוקמה על שפת הכנרת. בתוכנית: שבוע עמוס פעילויות במהלכו יעבירו השפים הצרפתים סדנאות לתלמידים, כיתת אומן לאנשי מקצוע באזור והדגמה בכלא טלמון. השבוע ייחתם בארוחת גאלה מפוארת למען השלום, בהכנת תלמידים בני כל הדתות. 
 
ערב הגאלה – רביעי, 12 בפברואר, בשעה 20:00 (300 ₪ לאדם). לפרטים נוספים על האירועים שיתקיימו בטבריה במהלך שבוע הקולינריה, כיתות אומן ואירועים לקהל המקצועי, צרו קשר עם משה בדואין:  biorambam@walla.co.il. התכנית המלאה והפעילויות בבית הספר רימונים זמינים באתר SO FRENCH SO FOOD. 

 




מחיר עיר שם האולם שעה יום תאריך

 
תגובת גולשים (0 תגובות)  
הוסף תגובה   לכל התגובות

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע