logo tel aviv
תרבות ראשי עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
  כל מופעי החודש  
2019 יוני
א ב ג ד ה ו ש
      
101112131415
16171819202122
23242526272829
30
בית אריאלה
 
תרבות עם צ'ופסטיקס – בית אריאלה 2019
 
 
 
תמונות היכן ומתי
תרבות המזרח דרך האוכל
מסע קולינרי תרבותי מרתק וייחודי דרך המנות וחומרי הגלם המייצגים את מדינות מזרח ודרום מזרח אסיה
גליה דור

בסדרה מקורית זו נלך צעד צעד דרך מסורת האוכל העתיקה של כל מדינה עד המאה ה-21. נתבונן בשינויים ובמאפיינים של כל תרבות ונקנח (תרתי משמע) בסוף כל הרצאה בטיול חזותי בינות לסמטאות, דוכני האוכל ברחוב, מסעדות מפורסמות והפיוז'ן עם המערב. 

18.2.19 "לא לחם ולא פירה" המכנה המשותף והבסיס התרבותי לכל ארוחה באסיה – האורז

25.2.19 "קומבינציית סושי וסשימי" – יפן הסיפור המרתק של הקולינריה היפנית ביפן ובעולם בראי הסושי

4.3.19 "אין ארוחה בלי קימצ'י" – קוריאה זה בסך הכול כרוב וצ'ילי אבל זו תרבות שלמה

11.3.19 ירקות מוקפצים ומרק אטריות – סין למה הסינים 'מקפיצים'? והיכן הומצאו האטריות? על התרבות הקולינרית המרתקת של סין

18.3.19 "דאאל עדשים" – הודו כה פשוט – עדשים מבושלות באטיות, קצת אורז וצפאטי בצד…אך פה נמצאת נשמתה של הודו

25.3.19 עוף "סאטאי" – אינדונזיה קארי, בוטנים וקוקוס – בעקבות המרכיבים להיסטוריה ותרבות

6.5.19 "פאד-טאי" ומרק "טום-יאם" – תאילנד מנות מפורסמות בעולם כולו וחריפות הידועה לשמצה – הצצה לעולם קולינרי תרבותי מרתק

13.5.19 "דים סאם" ו "טופו מסריח" – טאיוואן האוכל הסיני הטוב בעולם נמצא בטאיוואן – מדוע? הכול היסטוריה…ולמה לאכול טופו שריחו מבחיל? הכול תרבות…

27.5.19 ספרינג רול – ווייטנאם עלה אורז דקיק ובפנים מכל הבא ליד…על המטבח הווייטנאמי המופלא – ברחוב, במסעדות, בתרבות

3.6.19 מאוכל רחוב למסעדות מישלן תופעת התפשטותו של האוכל האסייתי בעולם וההכרה במטבחים האסייתיים כאוכל עילי



מחיר עיר שם האולם שעה יום תאריך

 
קישורים