 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
א |
ב |
ג |
ד |
ה |
ו |
ש |
|
| | |
| | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | | | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | | | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | | | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | | | 27 | 28 | 29 | 30 | | | | | | | | | | | | | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
דרמה |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
משתתפים: סטפן אודרן , יארל קולה , ביבי אנדרסון |
הופעה ראשונה: דנמרק 1987
משך הופעה: 105 דקות
|
|
|
|
עיבוד לסיפור קצר מאת איזק דינסן, אודות שפית מטבח מהוללת, הנאלצת להימלט מפריז בעקבות ארועים פוליטיים שהתרחשו בצרפת ב- 1870. כפליטה חסרת כל היא מגיעה לכפר יוטלנדי קטן והופכת לסוכנת ביתן של שתי זקנות עדינות. יום אחד היא זוכה בהגרלה בסכום כסף גדול ומחליטה להכין סעודה מפוארת בנוסח הפריזאי הישן לכבודם של אנשי הכפר. תהליך ההכנות לסעודה הוא פנינה בפני עצמה בסרט המקסים הזה. הסעודה שמכינה באבט היא יצירתה הגדולה ביותר, למרות שבני הכפר הפשוטים לא מסוגלים להבדיל בין לימונדה לשמפניה משובחת.
הסרט זכה בפרס האוסקר לסרט הזר ב- 1988 דנית וצרפתית, תרגום לעברית
ביקורות סרט נפלא משנות ה-80. הסרט זכה אז בפרס אוסקר הסרט הזר וגם הוביל גל שלם של סרטים סקנדינביים שזכו בחשיפה גדולה בארצות הברית ובעולם לאחר מכן. יש בו שילוב מרתק של אגדה קסומה ומרכיבים קולינריים טעימים לחיך, ששווה מאוד לקהל שלא ידע את באבט להיחשף אליו.
נחום מוכיח, הבמה
|
|