סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
תיאטרון
לוח האירועים 2024 נובמבר 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
כתבה
 
מאת: מערכת הבמה אולטרסאונד – מוזיקה אלקטרונית בתמונע
 

 
 


"אולטרסאונד" הוא אירוע מוזיקלי אלקטרוני, המתרחש כבר בפעם השלישית בתיאטרון תמונע. בימת אולטרה-סאונד מנסה לתת ביטוי לקבוצות מוזיקה עצמאיות ולמוזיקאים שיוצרים מוזיקה המגיבה להתרחשויות העכשוויות בעולם ולטכנולוגיות החדשות.האירוע יתקיים בימים ג`-ד` (25-26 בנובמבר) בתמונע.

מרבית היוצרים גדלו על ברכי מוסדות המוזיקה הקלאסית ומחפשים ביטוי יצירתי-עצמאי מחוץ למסגרות התזמורתיות ודומיהן. המטרה היא ליצור מרכז אליו תיאסף כל אותה יצירה מוזיקלית אלטרנטיבית – פרינג`ית המתרחשת בארץ כמעט בחשאי. האירוע יכלול סדנאות, מוזיקה חיה, אלקטרוניקה ומשחק מוזיקלי.

את שני ימי האירוע יפתח המיצג של אלעד קינר וגיא שרף "אומפלופגוס" . היצירה נכתבה במיוחד לחוט הטבור, מיתר המחבר בין שני "תאומים סיאמים". שני הנגנים מחוברים זה לזה על ידי מיתר הנמתח מטבור לטבור. הם מנגנים על המיתר יצירה שנכתבה במיוחד לחוט הטבור המחבר בניהם. המונח "אומפלופגוס" מתייחס לתאומים סיאמיים המחוברים בניהם והמופע שאב השראה מסיפורם של התאומים הסיאמיים של משפחת שמטרלינג אשר למדו לנגן בצ`לו וכינור ומתו בניתוח בניסיון להפרידם.

תכנית היום הראשון (25 בנובמבר)


ערב הפתיחה של אולטרסאונד יעמוד בסימן הופעת הגיליון השני,"דיגיטלי+", של כתב-העת "תו+". כתב-העת בא לענות על הצורך הדוחק בבימת דיון, שיח וביקורת – ואף בזירה להצגת עבודות בתחומי המוזיקה החדישה וכן אמנויות אחרות. תכנית היום הראשון כוללת סדנות וקונצרט.

בין 17:00 ל- 21:00 ייערכו במקום הסדנות הבאות: אריק שפירא ירצה על המוזיקה האלקטרונית והקול האנושי; איל גלדר יעביר סדנה בנושא תיקלוט דיגיטלי; איל `פרסון` שחר יעביר סדנה בנושא סינתזה ודגימה – תזמור במוזיקה אלקטרונית ואבי אלבז ואמיר בן עמי יעבירו את סדנת "הגיטרה הדיגיטלית".

ב- 21:00 ייערך קונצרט דיגיטלי+ ושמו "המהפכה" שכולו מוזיקה המגיבה להתרחשויות העכשוויות בעולם ולטכנולוגיות החדשות.

תכנית הקונצרט:
גיל וסרמן ואילן גרין – "קרכצ" . "קרכצ" ביידיש היא אנחה, התלוננות. המוזיקה של "קרכצ" צומחת בדרך כלל מבנייה או מתכנות של כלי-נגינה מוזרים ומסקרנים, ממשחק ומאילתור בהם ומהלחנת מוזיקה מתוצאות הניסוי. כלי-הנגינה כוללים הן כלים בבנייה ביתית והן מערכות שליטה מתקדמות. דוגמאות לכלי-הנגינה המשתתפים במופע: מעגלי פידבק, לוח קרכצים, צ`לו הקשה, חליפת קול, תיבת כלים, צעצועים שונים, סמפלרים ועוד. (15 ד)

גיא רוזנפרב- "עבדים, היינו?". מוזיקה אלקטרונית. עבודה העוסקת בהשתעבדותה של האנושות לטכנולוגיה. החידושים, שנועדו להקל על חיינו, חודרים לכל תחומי החיים, והגולם קם על יוצרו. (2 ד`)

אבי אלבז – "פטפוט" . מוזיקה אלקטרונית. היצירה מבוססת על שיחה עם מרים בוגנים, בת 98 מאשדוד. השיחה מתקיימת במרוקאית, ופה ושם משתרבבת עברית. קולה של האישה מפעיל את המערכת האלקטרונית. הדגש ביצירה – הקשר שבין השפה המרוקאית למוזיקה האנדלוזית. (6 ד`)

אריק שפירא - "על חורבותיך עפרה". אלקטרוניקה. היצירה ה"פוליטית" הזו נכתבה בשיאה של האיתיפאדה ב-1990. ליצירה נבחרו שמונה שירים `ציוניים` משנות העשרים והשלושים כ`את אדמה`, `ערב בגליל`, `שחקי-שחקי` ועוד. יהודה גלעד, נגן החליליות, ניגן את השירים בחליליות שונות. השירים הוקלטו ועובדו בדרך מיוחדת. התוצאה הפעילה מערכת אלקטרונית מסוימת, שיצרה שיכבה נוספת לזו של החליליות. היצירה `מצונזרת` ואינה מושמעת בישראל בשום מסגרת. (7 ד`)

יוסי מר-חיים - "ירח מטפטף עלינו" [משה דוד ואהרון]. אלקטרוניקה + סינתיסייזר. היצירה משלבת בתוכה הקלטות של הצייר משה גרשוני והמשוררים דוד אבידן ויעקב שבתאי. אל אלה נוספו קולות מהטלוויזיה (ה`טלאטאביז`), קולות של זמרים קובניים, שירים ביידיש ועוד חומרים, היוצרים ביחד קולאז` אסוציאטיבי. תוספת הסינתיסייזר נעשית במיוחד לקונצרט ב"תמונע", כדי להעצים את חווית ההאזנה. (10,5 ד`)

דקלה בניאל - "מלפנים ומאחור". מוזיקה-תיאטרון, לכינור חשמלי, פסקול ואפקטים. היצירה בנויה מצחוקים וקולות רבים שהוקלטו על ידי המלחינה במהלך שנת 2000, צחוקים אלו שייכים לכנרת, הדס, למלחינה ולסביבתה הקרובה. כינור - הדס פבריקנט. (7 ד`)


תכנית היום השני (26 בנובמבר)

שתי יצירות יוצאות דופן עומדות במרכז אירועי היום השני "יאנון יאנון" ו-"קוברה".

פינקלשטיין, ויקסלבאום, זילקובסקי וגרונוואלד מציגים: "יאנון יאנון"
בסוף שנת 2002 נאסר הסרט "ג`נין ג`נין" להקרנה ציבורית בישראל. כתוצאה מכך הופצו עותקים מהסרט להקרנות פרטיות. הסרט , שנעשה ע"י מוחמד בכרי, מתאר את העיר ג`נין לאחר שצה"ל פעל בה במסגרת מבצע "חומת מגן". הסרט מראה את הזווית הפלסטינית שעומדת בניגוד לעמדה הרשמית של פעילות צה"ל בעיר.

בראשון לינואר 2003 הגיע עותק מהסרט לפאב הירושלמי "רוזה". פרוייקט "יאנון יאנון" נולד במסגרת אותו אירוע. "יאנון יאנון" הוא מופע אימפרוביזציה אודיו ויזואלי, עם שני מיקסרים של סאונד ושתי מצלמות דיגיטליות. המוזיקה נוצרת על ידי שימוש במיקסר אנלוגי שיוצר פידבקים עצמיים (no-input mixer) ועובר דרך מיקסר דיגיטלי שמעבד את הצלילים בזמן אמת.

סרט הווידאו המוקרן במהלך המופע צולם על ידי חברי הקבוצה ופעילים נוספים בכפר ינון ובכפרים אחרים בגדה המערבית ומתעד את המאבק המתקיים בשטח בין האוכלוסייה הפלסטינית למתנחלים.משתתפים: אביעד אלברט וערן זקס – מיקסרים: ניב חכלילי ואריאל עפרון – וידאו

ג`ון זורן - "קוברה"
"קוברה" הוא משחק מוזיקלי או כפי שמכנה אותו ג`ון זורן- GAME PLACE . המשחק זכה עד היום למאות ביצועים בהדרכתו של זורן עצמו ובהדרכתם של אחרים.

"קוברה", שהועלתה לראשונה ב- 1984ת היא יצירה ללא תווים, שאינה מכתיבה אילו כלים, כמה מוזיקאים שותפים ואורך מוגדר מראש. אולם, יש במשחק 19 חוקים בסיסיים. למנצח מעמד שווה לשאר המוזיקאים והוא יכול ליזום שינויים ברצף המוזיקלי המאולתר כולו ולכוונו בעזרת קלפים או תנועות ידיים. למוזיקאים ניתנת חרות מוחלטת והם יכולים לשתף פעולה עם המנצח או לבחור למרוד בו.

"קוברה" נכתב על ידי י זורן כמחווה למוזיקאים כמו ג`ון קייג`, ארל בראון וקרל –היינץ שטוקהאוזן, שכתבו בשנות החמישים והשישים של המאה שעברה יצירות שהעניקו חופש יחסי למוזיקאים המבצעים אולם שלטו במידה ניכרת בתוצאה הסופית. אולם זורן מעניק חופש מוחלט למבצעים ומנסה להדגיש את השעשוע שבמשחק, קלות הדעת וההרפתקנות , ואת החוויה החד-פעמית הנוצרת בכל משחק קוברה.זורן נחשב בעשורים האחרונים לאחד מעמודי התווך של סצינת המוזיקה המאולתרת. יצירותיו הגדירו שפה מוזיקלית חדשה מאופיינות בעושר מוזיקלי קליידוסקופי ושואבות השראה מהג`אז החופשי של שנות ה- 60, ממוזיקה קלאסית חדשה,מוזיקת עולם וסגנונות אחרים.

המשתתפים ב"קוברה" : נורי יעקבי – מנצח; ז`אן-קלוד ג`ונס ואדם שפלן – באס; יובל מסנר, יוני ניר ודנה וקסמן – צ`לו; אורי פרוסט – גיטרה; דניאל זמיר – סקסופון; מאיה דוניץ – פסנתר חשמלי; ערן זקס – מיקסר; רן סלוין – מחשב; גיל וסרמן וגרין – כלים אלקטרו- אקוסטיים.

המחיר לקונצרט – 50 ₪ - המחיר לסדנה – 30 ₪
לפרטים נוספים


21/11/2003   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע