בקונצרט במסגרת "שחרית 11:11" בצוותא תגיש רביעיית "אנימה" את היצירה "אני מאמין"
בקונצרט הקרוב בסדרה "שחרית 11:11 בצוותא תל-אביב תגיש רביעיית הפסנתר "אנימה" את יצירתה של אלה מילך שריף "קרדו ("אני מאמין").
היצירה נכתבה בשנת 2008 בהזמנת פסטיבל צ'אטקווה שבארה"ב ובוצעה שם בבכורה עולמית ויצאה בזמן האחרון על גבי דיסק מסחרי בהוצאת בת של נקסוס ארה"ב.
את היצירה יבצעו יוני פרחי (פסנתר), אליהו שולמן (כינור) וסשה קוטליאר (צ'לו). הצלע הרביעית של רביעיית "אנימה" , הוויולנית אליאנה לובנברג תצטרף לנגינת רביעיית הפסנתר מס' 2 במי במול מגו'ר ק. 493 מאת מוצרט. כן תבוצעת בקונצרט שלישיית פסנתר מס' 1 ברה מינור אופוס 49 מאת מנדלסון.
על היצירה
כותבת אלה מילך שריף: כאשר התבקשתי לכתוב יצירה לכבוד שישים למדינת ישראל, הייתי כמו משותקת בתחילה ולא יכולתי לכתוב דבר. לאחר זמן עלה במוחי פתאום השיר הידוע בשם 'שחקי שחקי על חלומות' ולא עזב אותי. השיר היפה הזה מבוסס על שיר שנכתב על ידי שאול טשרניחובסקי. השיר שלו, שנקרא "אני מאמין" מדבר על החלום שלו על מדינת ישראל (אשר הוקמה לאחר מותו) ועל אמונתו שהעם היהודי ימצא סוף סוף את המקום בו תהיה אחווה, שלום, חיי רוח, אהבה ובו יגדל
דור חדש ללא פחדים.
"המלחין טוביה שלונסקי הלחין מנגינה יפהפייה, קצת בסגנון צ'ייקובסקי, והשיר הפך לנכס צאן ברזל של המוזיקה הישראלית לדורותיה ועדיין מושר על ידי קטנים וגדולים. השיר הזה, מנגינתו והתוכן שלו, מהווים את הבסיס ליצירה אבל בצורה מאד חופשית. קטעים מן המנגינה באים והולכים, משנים צורה ונעשים משהו אחר לגמרי...יש ביצירה הזו המון אי שקט. חשבתי על כך שזה מה שיוצא לי כאשר אני חושבת על הארץ שלי ועל החלום על מדינה שקטה.
"היצירה היא ביטוי לרגשותיי שנבעו מתוך השיר על מנגינתו והמלים שלו בשילוב עם מחשבותיי היום על מה נהיה מהחלום של טשרניחובסקי. למרות שזו אינה יצירה אופטימית, היא מסתיימת עם נגיעה של אופטימיות".
הקונצרט שחרית 11:11 תתקיים בשבת, 5 במרץ 2011 ב-11:00 בצוותא בתל-אביב. להזמנת כרטיסים: 7 / 6950156, שלוחה 2.