הנוירוביולוג פרופ` יצחק פרנס ירצה בחמד"ע על מבנה המוח ועל מרכיביו
"מותר מוח האדם ממוח הבהמה" הוא שמה של הרצאה שתתקיים ביום רביעי, 23 בינואר 2008 ב-19:00 במרכז חמד"ע בתל-אביב.
פרופ` יצחק פרנס מההמחלקה לנוירוביולוגיה באוניברסיטה העברית ידון במבנה המוח ובמרכיביו, בתאי העצב, בקשרים ביניהם ובתכונותיהם, ויראה כי קשרים אלה חשובים בתהליכי למידה וזיכרון. כן ידבר על ההשפעות של סמים שונים ושל כמה תרופות על התכונות של קשרים אלה.
התפתחות והתארגנות המוח אינן נקבעות אך ורק לפי הקוד הגנטי. מסתבר כי השפעות סביבתיות, ובייחוד פעילות המוח בזמן התפתחותו, קובעת את הקישוריות במוח, את התארגנות המעגלים העצביים בו ואת חוזק הקישוריות. החיבורים במוח אינם קבועים אלא ניתנים לשינוי. מדענים מכנים את תכונת הגמישות הזאת של המוח בשם "פלסטיות".
חרף העובדה שהתכונות הבסיסיות של תאי העצב ותכונות הקשרים ביניהם דומים ביותר בכל בעלי החיים, למשל מוח האדם דומה למוח השימפנזה בכ-98%, בכל זאת יש יתרון מהותי למוח האנושי בביצוע פעולות חשיבה ויצירה כה מורכבות. מה גורם לכך? מה עושה אותנו אנושיים? על זאת ועוד בהרצאה.
יצחק פרנס, פרופסור וחוקר פעיל בנוירוביולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים. עם תלמידיו נמנים פרופסורים במרבית מוסדות ההשכלה הגבוהה בישראל. פרופסור פרנס היה דיקן הפקולטה למדעי הטבע במשך ארבע שנים, שימש כיו"ר המועצה הלאומית למחקר ופיתוח בזמן כהונתם של שלושה ראשי ממשלה: יצחק רבין, שמעון פרס ובנימין נתניהו.
הוא הקים את החברה הישראלית למדעי העצב והיה נשיאה הראשון, קיבל את פרס מקס-פלנק, תואר ד"ר כבוד מן האוניברסיטה הטכנית של מינכן, ונבחר כחבר כבוד באקדמיה הלאומית של בווריה. היה פרופסור אורח במכון הטכנולוגי של קליפורניה, באוניברסיטת סטנפורד ובאוניברסיטאות רבות אחרות. פרסם יותר מ- 200 פרסומים מדעיים. הקים את הרשות לקהילה ונוער, את מעבדות בלמונטה ואת בית-ברטר - מלון המדע.
האירוע חופשי וללא תשלום, אך מספר המקומות מוגבל. יש להירשם מראש בטל`: 03-5210802 או באמצעות טופס ההרשמה.