סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
פסטיבלים
לוח האירועים 2025 אוגוסט 
א ב ג ד ה ו ש
     
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
תל אביב דאנס
 
סרט, מופע, פאנל - פסטיבל תל אביב דאנס 2025
 
 
 
תמונות היכן ומתי
אירוע מיוחד בנושא פוסט טראומה

Puppet Party, כן… אני רואה, והפאנל בהנחיית נוה רחמן  הוא אירוע אוצרותי הנוגע בממדים התרבותיים והגופניים של הפוסט-טראומה וההלם הקרב. האירוע בוחן כיצד אנו ממסגרים פוסט-טראומה — וכיצד היא מתגלמת בגוף.
בלבו של המפגש מתקיימת חקירה של המתח שבין הכרה לקטגוריזציה, בין התיוג לבין חוויית הטראומה עצמה, אשר לעיתים נותרת דוממת ובלתי ניתנת לביטוי. מה קורה לגוף הטראומטי כשהוא נפגש עם הבמה, עם הקהל? אלו נרטיבים תרבותיים מעצבים את ההבנה אילו גופים פצועים נחשבים כהרואיים, ואילו יוסתרו ויאובחנו כפתולוגיים?
התיאטרון הופך למרחב המחזיק את הבלתי נסבל, את הבלתי קריא, את המופרז. אנו דנים איך מצבים פוסט-טראומטיים מערערים את הקשר של הגוף עם זמן, מרחב ועם ההבעה — ומזמינים התבוננות משותפת בתהליכים אלה, דרך עדות לקיום של האחר.


סרט:
איתמר גלינה • Puppet Party

איתמר גלינה יצר את סרט הביכורים שלו – דוקו המחול Puppet Party – מתוך עומק החוויה האישית שלו כמתמודד עם פוסט-טראומה וכמי שחי לצדה. זו יצירה שמשלבת מחול, מוזיקה ופנטזיה, ודרכם נוגעת במורכבות הרגשית של טראומה, זיכרון וזהות גברית. בין סצנות כוריאוגרפיות, דמויות גרוטסקיות וקטעי תיעוד מצולמים – הסרט חושף מסע פנימי וכן, הנע בין הגוף לפצע ובין דמיון למציאות. זוהי חשיפה ראשונית ליצירה בתהליך, שמבקשת ליצור מפגש חי ואינטימי עם הקהל.
הסרט הינו מסע אישי, חושפני ורב־שכבתי על זהות, זיכרון והאפשרות להחלים דרך אמנות.

מופע:
יוסי דניאל • כן… אני רואה 
אנחנו לא אותו הדבר.
אנחנו מנסים להקשיב אחד לשני בגלל שאנחנו יודעים; אנחנו יודעים משהו שאנחנו יודעים.
אנחנו פיזיים ורכים, כל אחד בשלו או אחד עם השני. לפעמים זה יכול להראות כמאבק, לפעמים כחברות והמוסיקה איתנו, משתנה ומנסה להגיע לשינוי שלנו.
היצירה הזאת היא לא על כל אלה; בשבילנו היא על מה שקורה אחרי זה, כשהכל נגמר ואין יותר מה לעשות.


פאנל בהנחיית נוה רחמן עם היוצרים
נוה רחמן, אבא לשניים. מוסיקאי, יוצר ומופיע. פצוע נפש בשיקום.
נכד לניצולי שואה. יליד כפר עזה, מתגורר בבנימינה.
לוחם ומפקד לשעבר ביחידה מיוחדת. מתמודד עם פציעת לחימה משירות מילואים. בוגר תואר ראשון במדעי הרוח.
כותב, שר ומדבר על טראומה והשפעתה על האדם והחברה – דיכאון, אובדנות, התמכרות וצמיחה פוסט טראומתית. פעיל בקהילת מתמודדי הנפש.
בימים אלה מפרסם ספר שירים ראשון.



מחיר עיר שם האולם שעה יום תאריך

 
תגובת גולשים (0 תגובות)  
הוסף תגובה   לכל התגובות

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע