|
|
|
 |
מופעים |
 |
|
|
|
| |
|
סדרת אלבומי המופת במועדון שבלול |
|
|
|
|
|
|
יום רביעי, 19/01 בשעה 20:30 Speak No Evil - ויין שורטר
פרק הבא בסדרת אלבומי המופת של שבלול מוקדש ל Speak No Evil של ויין שורטר, אחת מפסגות היצירה שלו ואחד מאלבומי המופת החשובים בתולדות הג'אז. חמישיית חלומות תבצע את האלבום לפי מיטב המסורת של הסדרה.
שורטר הקליט את האלבום בערב חג המולד של 1964, שנה מכרעת בקריירה שלו בה הקליט שלושה אלבומים שהפכו לקלאסיקות, הצטרף לחמישייה האגדית של מיילס דייוויס, וביסס את מעמדו כאחד המלחינים המקוריים והמשפיעים ביותר בתולדות הג'אז. אל אולפנו של רודי ואן גלדר הגיע עם הרכב חלומות: פרדי האברד בחצוצרה, הרבי הנקוק בפסנתר, רון קרטר בבס ואלווין ג'ונס בתופים.
אבל לא רק רשימת הנגנים הפכה את Speak No Evil לאלבום מופת. בשש היצירות המקוריות שכתב, יצר שורטר עולם צלילי מסתורי ורב דמיון, המשלב מלודיות יפהפיות, הרמוניות עשירות ומרחב עצום לחופש ולתקשורת בין הנגנים. קטעים כמו Witch Hunt, Fee-Fi-Fo-Fum ו-Infant Eyes הפכו עם השנים לסטנדרטים מודרניים. הכתיבה הייחודית של שורטר ממשיכה להשפיע על דורות של מלחינים ונגני ג'אז עד היום.
כמו המוזיקה, גם עטיפת האלבום הפכה לקלאסיקה. הדמות המטושטשת שעל הכריכה נדמית כזיכרון, חלום או רוח רפאים - דימוי שמלווה באופן מושלם את היצירות של שורטר, הנעות בין מסתורין לפיוט ובין חופש לאיפוק. רבים רואים ב Speak No Evil לא רק אלבום מופת, אלא יצירת אמנות שלמה, כזו שהצליל והדימוי החזותי שלה הפכו לבלתי נפרדים.
משתתפים: אייל חי - סקסופון אלט ארד ייני - חצוצרה עומרי מור - פסנתר גיא לוי - בס יונתן רוזן - תופים
|
|
|
| מחיר |
|
עיר |
|
שם
האולם |
|
שעה |
|
יום |
|
תאריך |
|
|
|
|
|