|
|
 |
כתבה |
 |
|
|
|
|
מאת: מערכת הבמה
|
פסטיבל הטנגו הבינלאומי השישי בישראל |
|
|
ישראל היא תחנה ראשונה במסע ההופעות העולמי של המופע הארגנטיני "פיתויי הטנגו" במסגרת פסטיבל הטנגו הבינלאומי, שימשיך מכאן לאירופה ולארה"ב.
בין התאריכים 25-19 באוקטובר 2005, חול המועד סוכות, יועלה המופע שבע פעמים בישראל - באשקלון, בהרצליה, בתל- אביב, בקיבוץ יגור, בראשון לציון ובירושלים.
במופע משתתפים שישה זוגות של רקדני טנגו מגדולי רקדני הטנגו בעולם ותזמורת בת שבעה נגנים, "טנגו סדקשן אורקסטרה" שמלווה את המופע בעיבודים מוזיקליים ייחודיים ומעודכנים לקטעי מוזיקת טנגו.
יוצר המופע, הכוריאוגרף גוסטאבו רוסו, שילב 30 קטעי מחול חושניים, כל קטע מבטא רגש אחר - אהבה, שנאה, תשוקה, דחייה, כעס, ציפייה. הלהקה הארגנטינית מתגאה ביכולת טכנית גבוהה של רקדניה, בזריזות ובדיוק קצבי, בקואורדינציה ובתיאום עם בני הזוג ושאר רקדני המופע. כמו כן - הרקדנים נכנסים תוך כדי המופע לאקסטזה ולטירוף חושים - מראה לא שגרתי במופעים בז`אנר זה. המופע כולל תלבושות ססגוניות ועיצוב תפאורה ותאורה ייחודיים.
הכוריאוגרף רוסו הוא גם אחד משני כוכבי הלהקה לצד בת זוגו סמנטה גרציה. השנים נחשבים בין בכירי רקדני הטנגו בעולם.
גוסאבו רוסו
נולד בבואנוס איירם בשנת 1970. כבר בגיל צעיר התגלה כאחד הכישרונות המבטיחים ביותר בעולם הטנגו, והחל מגיל 17 החל להתמחות באומנות הטנגו הארגנטינאי ולפתח קריירה בינלאומית כרקדן ראשי בלהקות הטנגו הגדולות בעולם.
בשנת 1999 הקים את להקתו "טנגו סדקשן" והוא עצמו מחבר ויוצר את רפרטואר המופעים בהם מופיע, וכן עורך את הכוריאוגרפיה. לגוסטאבו חלק גדול בקידום הטנגו וקביעת מיקומו על מפת המחול העולמית כז`אנר אהוב שסוחף אלפי רוקדים וצופים במופעים ברחבי העולם.
סמנטה גרציה
בת זוגו של גוסטאבו רוסו במופעי הטנגו. החלה את הקריירה כרקדנית מקצועית ושחקנית במחזות זמר כמו: "עלובי החיים", "קאטס", "מיס סייגון", "ישו – כוכב עליון".
כרקדנית מקצועית, בחרה להתמקם בריקוד טנגו, שרקדה והופיעה עם להקת "אל – פירולט" המפורסמת. השתתפותה בפסטיבלי טנגו, זיכה אותה בפרסים ראשונים והיא הוכרה כאחת מרקדניות הטנגו הגדולות בעולם. טכניקת הריקוד שלה שילבה טנגו ארגנטינאי עם בלט מודרני. בשנת 2003 צפה רוסו בהופעתה ומיד צרפה ללהקתו "טנגו סדקשן", התאים רפרטואר לטכניקה הייחודית שלה. כיום היא מופיעה כרקדנית ראשית של להקת "טנגו סדקשן" ובת זוגו של גוסטאבו.
המופע הראשון יתקיים ב-19 באוקטובר, בהיכל התרבות אשקלון ב- 20:30. לפרטים נוספים
18/10/2005
:תאריך יצירה
|
|
|