|
|
 |
כתבה |
 |
|
|
|
|
מאת: מערכת הבמה
|
המוזיקה שעשתה את המאה – סד'' הרצאות במוזיאון ת"א |
|
|
מוזיאון תל-אביב לאמנויות יזם סדרה בת שישה מפגשים עם מרצים מתחלפים שתעסוק במוזיקה הפופולרית על גווניה השונים - החל בג`אז, עבור דרך רוקנרול וכלה בזמר עברי.
על המפגשים
הסדרה כוללת כאמור שישה מפגשים, אחת לחודש, שבכל אחד מהם - הרצאה, קטעים מוזיקליים וקטעים ויזואליים.
בהרצאה הראשונה, שתתקיים ביום ראשון, 6 בנובמבר ,2005 ב- 20:30 , ירצה דובי לנץ, עיתונאי בגלי צה"ל ומנהל אמנותי של פסטיבלי על מוזיקת עולם: "מקצבים לטיניים – "כפלפל החיים".
הרצאות נוספות בסדרה: השדר ועיתונאי הג`אז דני קרפל ייתן שתי הרצאות, על "ג`אז - אמנות ההפתעה?" ועל מוזיקה שחורה. סוציולוג התרבות וחוקר המוזיקה הפופולרית מוטי סגב ירצה על מוזיקה פופולרית "מהפופ עד הרוקנ`רול".
נפתלי וגנר, מרצה בכיר בחוג למוזיקולוגיה באוניברסיטה העברית ומחבר הספר "הביטלס שבע השנים הטובות" ירצה על "אליס, לואיס, לוסי - המוזיקה של הביטלס". תחתום את הסדרה הרצאתו של גידי אביבי , מבקר המוזיקה של עיתון "הארץ" על "מהביל"ויים אל הבילויים. כיצד שינה הרוק הישראלי את הזמר העברי".
ניו אורלינס 1905- ניו אורלינס 2005 – סיפורה של המוזיקה הפופולרית
סופת ההוריקן "קתרינה" שהכתה בניו אורלינס, גדעה מאה שנות ג`אז שהחלו ב- 1905. הג`אז החל כמוזיקה של נגנים שחורי - עור, שהצליחו באמצעותה לגבש זהות אפרו – אמריקאית חדשה, והיוותה את אחד הזרמים המרכזיים במוזיקה הפופולרית של מאה השנים האחרונות. המוזיקה הפופולרית על זרמיה הרבים: ג`אז, פופ, היפ הופ, רוק, ראפ, מוזיקה לטינית ועוד, היא תחום האמנות שהשפיע ביותר על ההוויה המוזיקלית והחברתית של העולם.
הפופ- ארט מצא לעצמו מזמן מקום של כבוד בגלריות ובמוזיאונים, ואף הקולנוע זוכה להכרה במחקר והוראה בתחומי האקדמיה. דווקא המוזיקה הפופולרית לא זכתה להכרה ממסדית דומה, על אף הצלחתה המסחרית והימצאותה, יותר מכל אמנות אחרת, על מדפי התקליטים והדיסקים במאות מיליונים בתים בעולם.
המוזיקה הפופולרית מתבססת ברובה על הפיתוחים הטכנולוגיים, ומשכילה להשתמש בהם בתחומי ההגברה, (מופעים באולמות ומרחבי ענק, ושימוש בכלי נגינה חשמליים), ההפצה (בעיקר ברדיו-טרנזיסטור ובטלוויזיה), ההקלטה והשכפול.
הסדרה תנסה לענות על שאלות כמו: האם דווקא מידת הפופולריות והאותנטיות שלה ברחבי העולם, היא זו שמנעה ממנה לזכות בהכרה הראויה? או שמא היותה מהפכת - נגד תרבותית, אמנותית חברתית אמיתית, זעקה פוליטית חברתית כנה של מיעוטים אתניים, חברתיים ודוריים, היא זו המאיימת על הגמוניות מוזיקליות ?
מחיר כרטיס להרצאה: 60 ₪; לזכאי הנחות: 50 ₪
לרכישת כרטיסים בטל` 6077020 – 03 או 6954220 – 03
לפרטים נוספים
02/11/2005
:תאריך יצירה
|
|
|