סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
תיאטרון
לוח האירועים 2024 אפריל 
א ב ג ד ה ו ש
 
10111213
14151617181920
21222324252627
282930
כתבה
 
מאת: מערכת הבמה אירועים לציון יום הזיכרון לשואה ולגבורה
 

 
 


אירועים שונים לציון יום השואה והגבורה ייערכו היום ומחר ברחבי הארץ. להלן לקט אירועים נבחרים – טקסים, קונצרטים, מפגשים, הצגות וסרטים העוסקים ביום הזיכרון מזוויות שונות.


טקסים

יום הזיכרון לשואה ולגבורה בתל-אביב – הטקס המרכזי

המחלקה למופעים בעיריית תל-אביב-יפו תקיים את הטקס המרכזי של תל-אביב-יפו בתיאטרון הקאמרי החדש בתל-אביב ביום רביעי, ה-4 במאי, ב- 20:00. הטקס יעמוד השנה בסימן "כאב השחרור והחזרה לחיים".את הטקס, במעמד ראש העיירייה רון חולדאי, ינחה יואב גינאי. משתתפים: ריקי גל, החזן חיים אליעזר הרשטיק ושחקני תיאטרון הקאמרי ענת וקסמן ואוהד שחר. באכסדרת התיאטרון תוצד תערוכת ציורים של ניצולת השואה סוניה גרופיין .

הכניסה חופשית. כרטיסי הזמנה ניתן להשיג במקומות הבאים: עיריית תל-אביב- יפו - לשכת המודיעין , תיאטרון הקאמרי החדש - שד` שאול המלך 19 תל אביב, יד ושם - כורזין 10 גבעתיים, בית אריאלה - שד` שאול המלך 25 תל-אביב, ביכורי העיתים - מדור גיל הזהב - הפטמן 6 תל-אביב , בני ברית - קפלן 10 תל-אביב.

טקס יום הזיכרון האלטרנטיבי בתמונע

גם השנה, כמו בשש השנים האחרונות, יקיים תיאטרון תמונע את טקס יום השואה האלטרנטיבי בעריכת אבי גיבסון בראל ושהרה בלאו. במוקד הטקס, שיתקיים בערב יום השואה, יום רביעי ה- 4 במאי ב-22:00, יעמוד היחס לנושא השואה כפי שהוא בא לידי ביטוי בעיקר אצל בני הדור השלישי בחלקים שונים בחברה הישראלית. הכניסה חופשית.

בין המשתתפים: נטשה מוזגוביה – על הקונפליקט בקרב ציבור העולים מרוסיה בין "יום השואה" לבין "הנצחון במלחמה הגדולה"; יהודה נוריאל – על ייצוג השואה המוגבר בטלויזיה –השנה, מי צריך את מי?; שרית וינו אלעד – תת ההכרה של הזיכרון; אלון אבוטבול – על אכזריות הקרבן; דביר וולק – על תפיסת השואה שלו בעקבות מות אביו בפיגוע ירי; הרב חיים נבון –בעקבות מות האפיפיור: השואה כחלק מהקרב הנצחי ביו היהדות לנצרות, אז מה השתנה?; המשוררת סיוון בסקין - וריאציות על שירי השואה הקאנוניים כ"שריפה אחים" ו"שיר הפרטיזנים"; מוקי – עם השיר "אלוהים"; שמעון אדף – ביצוע אקוסטי מחודש לשיר "Forever Young"; אמנון פישר עם השיר "הבן של יוסף ומלי" שיחתום את הטקס.

טקס יום השואה בתיאטרון חולון

הטקס יתקיים ב- 4 במאי, ב- 19:30. בטקס יקראו, ישירו וינגנו: תלמידי בית הספר התיכון "קרית שרת" חולון בהדרכת גב` אסתי בראון. הכניסה חופשית. לפרטים נוספים בטל`: 03-5023001/2/3.

עצרת ממלכתית בבית לוחמי הגטאות

העצרת הממלכתית לציון סיום יום הזיכרון לשואה ולגבורה תיערך ביום חמישי, ה- 5 במאי ב- 19:30 באמפיתיאטרון בית לוחמי הגטאות.

ישאו דברים: מ"מ רוה"מ ושר התעשייה, המסחר והתעסוקה – חה"כ אהוד אולמרט, הרמטכ"ל – רא"ל משה (בוגי) יעלון, דזבר הסוכנות היהודית לא"י – מר שי חרמש, דבר הלוחמים – מר בוניו רונןמנכ"ל המוזיאון – מר שמחה שטיין.

בתכנית: מעמד "יזכור", הדלקת משואות והנחת זר "חסידי אומות העולם"; מיצג אומנותי בשילוב קטעי שירה, סרטי וידיאו ועדויות אישיות; מפקד חיל האוויר האלוף אליעזר שקדי יישא מונולוג אישי על משמעות השואה בעיניו כבן הדור השני וכמפקד חיל האוויר במדינת ישראל,לאחר הקרנת סרטון וידאו המביא את סיפורו האישי של אביו, מר משה מנדל.

טקסים באשדוד

בערב יום השואה, 4 במאי ב- 19:00 יתקיים במתנ"ס דיונה טקס זיכרון בהשתתפות ניצולי שואה. הטקס יערך ביידיש. בשעה 20:00 יתקיים הטקס הממלכתי בבית יד לבנים בהשתתפות אישי ציבור ובני נוער. ביום השואה , 5 במאי, ב- 17:30 יתקיים טקס הזיכרון לחללי הספינות סטרומה ומפקורה באנדרטה בצומת רוגוזין ומשה דיין.


קונצרטים

קונצרט ליום השואה

בערב יום השואה, ה-4 במאי 2005 בשעה 21:00 יתקיים במשכן לאמנויות הבמה בתל-אביב קונצרט בהפקת האופרה הישראלית תחת הכותרת "מחווה למלחינים היהודים שניספו בשואה". בקונצרט זה יושמעו יצירות שבחלקן נכתבו בטרזינשטט, מאת מלחינים שניספו בשואה וכן יצירה ישראלית מקורית הקשורה למורשת השואה.

על הקונצרט, בביצועה של התזמורת הסימפונית החדשה חיפה, ינצח ישראל יינון – מנצח ישראלי הפועל מזה שנים רבות ברחבי אירופה והקליט יצירות רבות מאת מלחינים אלו ובכך תרם לשימור המורשת החשובה של יוצרים אלו. הסולנים בקונצרט יהיו: דפנה כהן ליכט (סופרן) ואלכס אנסקי (קריין).

בתכנית הקונצרט: "אטיוד לתזמורת" מאת פאבל האס, "ואולי השמיים ריקים" מאת אלה מילך-שריף ו"סימפוני ברה מז`ור" מאת ויקטור אולמן.

בכורה ל"מכתב מוורשה"

קונצרט נוסף בהפקת האופרה הישראלית ייערך ב"יד ושם" בירושלים ביום הזיכרון, ה-5 במאי ב- 14:00. בקונצרט תושמע בבכורה ישראלית היצירה "מכתב לוורשה" שנכתבה לפני כשנה בידי תומאס פאסטיירי, מבכירי המלחינים הצעירים בארה"ב כיום . היצירה מבוססת על שירי קברט שנכתבו בגטו וורשה ובמחנה הריכוז מיידנק על ידי המשוררת/זמרת פולה בראון.

היצירה כתובה לזמרת סופרן ואנסמבל של 12 נגנים ויבצעו אותה זמרת הסופרן שרון דבורין ואנסמבל נגנים מתוך התזמורת הקאמרית הישראלית. מנצח: תמיר חסון.

קונצרט קאמרי מיצירות מלחינים שנספו בשואה

הקונצרט יתקיים באודיטוריום שטריקר ב- 4 במאי ב- 20:30 . בתכנית: ארווין שולהוף - רביעייה מס` 1 ; זיגמונד שול - פוגה III - פרק מתוך סונטה לפסנתר; ויקטור אולמן - 4 שירים למקהלת נשים; ארווין שולהוף - הוט-סונטה לסקסופון אלט ופסנתר; ויקטור אולמן - 3 שירים ספיריטואלים אופ` 20 ; הנס קראסה -פסקליה ופוגה.

משתתפים: הרביעייה הישראלית העכשווית , מקהלת "המיולה" בניצוח רחל כוכבי , הסקסופוניסט גן לב, זמרת הסופרן קרן הדר, הפסנתרן יוני פרחי, הכנר ניתאי צרי, הוויולן גדי עבאדי, הצ`לן הלל צרי והפסנתרן דניאל לאור.

הכניסה ללא תשלום - יש להזמין מקומות במשרד האודיטוריום טל` 03-5466228 שלוחה 1.

האורטוריה טרזין

במסגרת אירועי 60 שנה לסיום מלחמת העולם השנייה ולשחרור גטו טרזין תועלה בארץ לראשונה היצירה "אורטוריה טרזין" מאת המלחינה הקנדית רות פאזל .את היצירה יבצעו התזמורת הקאמרית הישראלית בניצוחו של קירק טרוור והסולנים: זמר הטנור יו פריידי, זמרת הסופרן טרזה גומז וזמר הבריטון נתנאל ווטסון, וארבע מקהלות - מקהלת מעיין ומקהלת בת דור בניצוחה של ענת מורג וכן מקהלות ילדים מטורנטו וברטיסלבה. האורטוריה מבוססת על טקסטים של שירים שנכתבו על ידי ילדים במהלך חייהם בגטו טרזין.

היצירה תבוצע לראשונה ב- 5 במאי ב- 20:30 בהיכל התרבות בתל-אביב, וכן בתיאטרון ירושלים ובהיכל התרבות בכרמיאל.

ממעמקים – שירי נשים מן השואה

הרסיטל "ממעמקים" מביא מן הקורפוס המוזיקלי שיצרו אסירי המחנות - שירים שנכתבו והולחנו על ידי מוזיקאיות יהודיות ולא יהודיות במחנות. המלודיות הפשוטות, שרבות מהן שירי ערש קורעי לב מחד, והטקסטים הפואטיים מאידך- הופכים שירים אלה לעדות אנושית ואומנותית בעלת יופי נדיר. הרסיטל יבוצע ב- 24 במאי, ב- 20:00 בבית שמואל בירושלים. הכניסה חופשית.


מפגשים

60 שנה לניצחון על גרמניה הנאצית

ערב עיון מטעם המפלגה הקומוניסטית הישראלית בצוותא תל-אביב . מנחה: ד"ר יוסף אלגזי. בתכנית: דברי פתיחה – תמר גוז`נסקי, עדויות של לוחמים וניצולים . רב שיח: לקחי הנצחון על הנאצים ושאלת הפאשיזם היום. משתתפים: יו"ר יד ושם, פרופ` שולמית וולקוב, ח"כ עיסאם מחול, מזכ"ל מק"י, פרופ` משה צוקרמן. 5 במאי, ה` 19:00.

עדות בשלושה דורות

מפגש שיחה בין דור שני ושלישי של ניצולי שואה יתקיים ב- יום שני, ה- 2 במאי , ב- 19:30 בתיאטרון חולון. מנחה: גב` ציפי קיכלר מנהלת "בית להיות" – המרכז לטיפוח תודעת השואה ולקחיה. משתתפים: מקהלת "בית להיות" בניצוחה של שלומית טננבאום.


הצגות

אדם בן כלב

על פי ספרו של יורם קניוק. אדם שטיין, גיבורו הראשי של "אדם בן כלב" הוא מוקיון, ומוזיקאי מחונן. במחנה הריכוז הוא שימש כממונה על הבידור האישי של מפקד המחנה, ובד בבד גם ככלבו של אותו איש אס. אס. הקומנדנט קליין. קליין אהב מאוד את אדם שטיין, שהרי בלבו פנימה היה איש מתחשב שדאג שהיהודים "שלו" לא יסבלו יתר על המידה. כאשר הלכו בדרכם האחרונה, חתיכת סבון בידם, המוקיון אדם שטיין, ליצן המוות, ניצב תמיד ליד הדלת המובילה לתאי הגזים, בכדי להשקיט אותם. אפילו את אשתו שלו לווה אדם אל מותה, בצורה זו.

ההצגה מועלית באוהל הקרקס ברחבת בית אריאלה בין התאריכים 28 באפריל- 7 במאי 2005.

גולגותא

הצגת יחיד של ויקטור עטר, מאת שמואל רפאל ובבימויה של גאולה יפת. ההצגה מספרת את סיפורה של קהילת יהודי סלוניקי בשואה: אלברט הוא ניצול שואה מסלוניקי, שחווה על בשרו את הנורא מכל. הוא היה עד להשמדתה של רעייתו רוזינה, בזמן שעבד במתחם המשרפות של אושוויץ-בירקנאו. אלברט נצר בלבו את הסיפור הנורא, ורק העובדה שבדרך-לא-דרך הוא מוזמן להדליק ב"יד-ושם" את משואת הזיכרון - מביאה אותו לחשוף את סגור לבו ולשתף את קהל הצופים, מדירת החדר העלובה שבה הוא מתגורר בתל-אביב, בסיפור הבלתי אפשרי שעבר עליו - ועל רבים מדוברי הלאדינו במחנות המוות בתקופת השואה. יום שלישי, ה- 3 במאי, 19:30 בתיאטרון חולון.

מזריץ`

מאת: אפרים סידון ואיציק ויינגרטן, ובבימויו של איציק ויינגרטן. ביוני 1942 נכנסה קבוצת יהודים, ששה במספר, למחבוא בעלית גג בעיירה מזריץ` שבפולניה. במשך 13 חודשים, קרוב ל-400 ימים הצליחו השישה, אליהם הצטרפו עוד ארבעה יהודים, להסתתר באותה עליית הגג, ששכנה בצמידות למלון המקומי שבו התגוררו אנשי הס.ס והגסטפו, המלון שימש כמטה ומפקדה לכוחות הנאצים בעיר. גובהה של אותה עליית גג היה 70 סנטימטר בלבד. 4 במאי, 20:30 , בתיאטרון ירושלים, 5 במאי, 20:30 בצוותא תל-אביב.

שונאים . סיפור אהבה
על פי רומן מאת יצחק בשביס זינגר. עלילת הרומן סובבת סביב הרמן ברודר, ניצול שואה, המסובך במערכת יחסים אובדנית עם שלוש נשים בבת אחת ובמערכת יחסים מסובכת לא פחות עם האל. בעולם שבו הדתות והפילוסופיות השונות פשטו את הרגל, לא מצליח הרמן למצוא תשובות לשאלות הנצחיות המענות אותו. 4, 5 במאי, 21:00, בתיאטרון החאן.


סרטים

מאה ילדים שלי

סרטן של עמליה מרגולין ואושרה שוורץ (ישראל 2003). עשרה מילדי בית הילדים של לנה קיכלר חוזרים אל סיפוריהם האישיים, אל הדילמות והקשיים אשר עימם נאלצו להתמודד בילדותם עם תום מלחמת העולם השנייה. הסרט הוא רשומון של עדויות על מפעל נדיר של אישה יחידה שהאמינה בחיים ובאדם. 2 במאי, 17:00 – סינמטק תל-אביב, 4 במאי, 18:00 – סינמטק ירושלים.

דראנסי – תחנה אחרונה

סרטה של ססיל קלברל ( צרפת ) 2002. ניצולי מחנה דראנסי מספרים את סיפור המחנה. סיפוריהם וחוויותיהם שונים זה מזה, אולם המאפיין המרכזי העולה אודות דראנסי הוא תפקידו כהקדמה לאושוויץ ולמחנות המוות האחרים. 5 במאי, 18:30, סינמטק תל-אביב.

ילדי היהודים

סרטה של ויקי שירן ז"ל (ישראל 2001). סרט מיוחד באופיו הרעיוני והקולנועי, הדן בחייהם ובמותם של מיליון וחצי הילדים שנספו בשואה. באמצעות אין-ספור תצלומים של ילדים בחלקם אנונימיים נוצר פרופיל קולקטיבי, ועם זאת אישי ביותר. 5 במאי, 19:00, סינמטק תל-אביב.

הצער והחמלה

סרטו הנודע של מרסל אופולס ( צרפת-שוויצריה 1970). קלרמון-פראן, עיר שדה לא גדולה ליד וישי, הופכת על ידי מרסל אופולס למיקרוקוסמוס של צרפת כולה בימי הכיבוש הנאצי. זהו כתב אישום חמור המכה מכה ניצחת את המיתוס שהיה אהוב כל כך על הבורגנות הפטריוטית - הפעם הראשונה שבה דובר על אותם ימים לא במונחים של רזיסטנס אלא של שיתוף-פעולה עם הנאצים. 5 במאי, 17:00 סינמטק ירושלים.

מרטין
סרטו של רענן אלכסנדרוביץ` (ישראל 1999). בביקורם הראשון והכמעט מקרי של שלושה תיירים צעירים באתר ההנצחה של מחנה הריכוז דכאו נקלעים השלושה למפגש חטוף ומבלבל עם מי שמסתבר כניצול המחנה. הפורטרט הדוקומנטרי ההפכפך של הניצול עומד בלב הסרט .משך ארבעה ימים הם מוצאים עצמם מטלטלים בין רגשות שונים אל האיש. הדרך המקרית שבה הסיפור נפרש מאפשר להעלות שאלות על זיכרון ואיזכור על האופן שבו נוצרת אמת היסטורית , על היחס בין זיכרון לאמת כזו. 5 במאי, 17:00 - סינמטק ירושלים.

מכיוון היער

בימוי הפקה ותסריט: לימור פנחסוב בן יוסף, ירון כפתורי בן יוסף (ישראל 2003). הכפר פונר, כעשרה ק"מ מוילנה 1941 ל-1944 שימש כגיא ההריגה של יותר ממאה אלף איש, מרביתם יהודים. קאזימראס סאקוביץ, תושב פולני של הכפר הבין כי משהו לא תקין מתרחש והחל לרשום את מה שראה ושמע. יומנו מתעד 835 ימים של רצח-עם. יותר מתיאור היסטורי, היומן של סאקוביץ הינו מסמך אנתרפולוגי המתאר מה עובר על תושבי כפר שקט כאשר נפתח בחצרם האחורית מפעל של רצח המוני. הסרט מעמת את תושבי פונר עם היומן שקיומו לא היה ידוע להם ובמקביל – מביא לפונר קבוצת ניצולים יהודים שהצליחו לשרוד בדרך נס. במאי , 18:30, סינמטק ירושלים.



04/05/2005   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע