סגור בנר
אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
תיאטרון
לוח האירועים 2024 אפריל 
א ב ג ד ה ו ש
 
10111213
14151617181920
21222324252627
282930
כתבה
 
מאת: מערכת הבמה פסטיבל גוונים בנווה צדק
 

 
 


עיריית תל אביב יפו והעמותה לתיירות תל-אביב-יפו, יקיימו מיום חמישי, 19 במאי למשך שבועיים ימים את פסטיבל גוונים בנווה צדק לציון 25 שנות תרבות בנווה צדק. מטרתו של האירוע היא לחשוף את קסמה של השכונה שקדמה ליסודה של העיר ולהציג בפני ציבור את מגוון האטרקציות שהיא מציעה.

במסגרת הפסטיבל, יוכל הציבור ליהנות במרכז סוזן דלל ממגוון רחב של מופעי מחול ותיאטרון ובכללן - מחגיגות ה-13 לפסטיבל "גוונים במחול" 2005 - הנותן במה ליוצרי מחול צעירים.
בנוסף יועלו במרכז הופעות של הלהקות הבאות: להקת מחול בת שבע – "שלוש" מאת אוהד נהרין, להקת מחול ענבל פינטו - "בוביז", להקת מחול נעה דר חולון- "החלום הוא צייר גדול", להקת קמע- "אורות הבמה", והצגות תיאטרון ארנה פורת לילדים ולנוער וביניהן "החתונה של אדיס", "השיר הזה הוא גם שלי" ועוד.

ערב הפתיחה, שיתקיים ב- 18 במאי , יום ה`, יכלול מופע של מבחר אמנים יוצרים וביניהם ענבל פינטו, עמנואל גת, טליה פז, קבוצת שקטק ואנסמבל בת שבע. ערב הפתיחה יחל בשעה 20.00 באולם.

סיורים וטעימות בשכונת נווה צדק

במקביל לתכנית האמנותית יוכלו המבקרים ליהנות מסיורים בסמטאותיה של השכונה, ולסעוד בחלק גדול ממסעדות השכונה במחיר מבצע (זוג סועדים משלמים עבור סועד אחד בלבד) . בין המסעדות המשתתפות בפסטיבל - דודה, מול עדן, דרך האוכל, ננה, לבונטיני, קאזה דה קפה, רונית, מוני, מיה, בליני, בון, גוסטו, מונגסטין, קימל ומנטה ריי.
העמותה לתיירות תל אביב יפו תרחיב את היצע הסיורים בתקופת הפסטיבל לטובת הקהל הרחב הצפוי להגיע. גם הסיורים מוצעים במתכונת של 1 + 1 או שניים במחיר אחד.

בין הסיורים: סמטאות קסומות בנווה צדק - הסיפורים,האנשים,הרכילות והנוסטלגיה בסימטאותיה הקסומות של השכונה הראשונה של תל-אביב, היכן שהכל התחיל (יתקיים סיור גם בשפה היידיש); עקבות החול של נחום גוטמן: - מיצג מהלך בסמטאות הציוריות של נוה צדק הפותח פתח לעולמו של נחום גוטמן הילד שחי וחלם ברחובות השכונה. בסיום הסיור - ביקור במוזיאון נחום גוטמן; טעם וצבע בדרום תל-אביב - מסלול טעימות ברחובות דרום תל-אביב, בין סמטאות ודוכני האוכל של שוק לוינסקי סיור על קצה המזלג בין שקי התבלינים המריחים, מפעל המרציפן,דוכן גזוז, החנות הקטנה לבורקס טורקי אמיתי ועוד.
לקבלת תוכנית הסיורים המורחבת ופרטים נוספים: לשכת המידע: 03-5166188

אתרים בשכונת נווה צדק
בית הסופרים - מוזיאון נחום גוטמן

רחוב נווה צדק 39: בבית זה התגוררו הסופרים חיים ברנר, יוסף אהרונוביץ ודבורה בארון. לאחר שהיה שנים רבות מט ליפול וכמעט נהרס שוקם הבניין. האגף הדרומי נבנה מחדש והצפוני שופץ. במקום שוכן כיום מוזיאון נחום גוטמן שמזכיר את הבית בסיפוריו.


בית שלוש
רחוב שלוש 30,32: הבית הראשון בשכונה שנבנה עוד לפני יסודה. אהרון שלוש שרכש את השטחים באזור התגורר עם משפחתו כמה שנים באזור מבודד בלב הפרדסים. מאוחר יותר נבנתה מסביבו השכונה. בחצרו הוא הקים בית כנסת כדי למשוך לשכונה את יהודי יפו. בית הכנסת פועל עד היום. הבניין שופץ והפך לגלריה אחרי שעמד ריק שנים רבות.


בית שמעון רוקח
רחוב רוקח 36: ביתו של ראש קהילת נווה צדק מהקמתה ועד 1922, שמעון רוקח. רוקח היה ממקימי חברת "עזרת ישראל" שהקימה את השכונה, יסד בה מוסדות ציבור ואף רכש את השטח שעליו הוקם בית הקברות שהיה אז מחוץ לעיר ונמצא כיום ברחוב טרומפלדור. הבית הוקם בשנת 1887 ותוכנן על ידי אדריכל אוסטרי. הוא היה מהמפוארים בשכונה וכלל כיפת נחושת. בניו של רוקח ואחיו היו גם הם פעילי ציבור. בנו, ישראל, כיהן כראש עיריית תל אביב משנת 1936 ולאחר מכן כשר הפנים. הפסלת לאה מג`רו מינץ, נכדתו של שמעון רוקח, רכשה את הבית בשנת 1984 ושיפצה אותו באופן עצמאי. כיום מוצגות שם עבודותיה ומוצגים הקשורים בתולדות המשפחה והשכונה.

קולנוע עדן
רחוב פינס פינת לילנבלום: בית קולנוע שבנייתו החלה בשנת 1913 ביוזמת ראש העירייה הראשון של תל אביב, מאיר דיזנגוף. זה היה הקולנוע (שנקרא אז ראינוע) הראשון בארץ ישראל והוא הכיל 1,100 מקומות. שמו הוצע על ידי הסופר ש. בן-ציון. הקולנוע היה פעיל עד שנת 1975. לאחר מכן, נקנה המבנה על ידי בנק לאומי מתוך מטרה לשמרו ולהנציח את הקולנוע הישראלי אך מזה שנים רבות הוא מוזנח.

הבתים התאומים
רחוב פינס 30, 32: שני בתים שהיו זהים לחלוטין בעת בנייתם. נבנו עבור נכדיו הבכורים של אהרון שלוש משני צידי הכניסה לשכונה מכיוון רחוב לילנבלום מול קולנוע עדן.

גשר שלוש
קצה רחוב שלוש: גשר ברזל המחבר בין שכונת נווה צדק ליפו (רחוב אילת) מעל מסילת הברזל. הוא נבנה מחדש בשנת 1918, לאחר שהבריטים החלו להשתמש ברכבות גבוהות יותר. אהרון שלוש, בעל האדמות בשכונה היה גם אחד מסוכני החברה הצרפתית שבנתה והפעילה את קו הרכבות מיפו לירושלים.

מרכז סוזן דלל
המרכז מורכב ממתחם של ארבעה בניינים, הכוללים ארבעה אולמות מופעים המותאמים במיוחד להופעות מחול, ומקיפים רחבה למופעי חוצות תחת כיפת השמים. המרכז הוקם במימון משפחת דלל הלונדונית, בעקבות יוזמתו של בנם זאב סוקולובסקי. מממנים נוספים הם עיריית תל-אביב ומשרד התרבות. בתחילת שנות השמונים, התקיימה פעילות אומנותית באולם "ירון ירושלמי", במה שנקרא אז "תיאטרון נווה צדק", ועל מבנה זה הוקם מרכז סוזן דלל. במקום התקיימה אז פעילות תרבותית מגוונת בסיוע משפחת ירושלמי, הממשיכה בתמיכתה גם כיום.


המרכז משמש בית לשתי להקות מחול מקצועיות, להקת מחול בת-שבע ואנסמבל בת-שבע וכן ללהקת מחול ענבל. פעילויות נוספות המתקיימות במרכז: פסטיבל דאנסאירופה, מחולאחר, מחולוהט הרמת מסך -חשיפה בינלאומית, גוונים במחול, תיאטרון אורנה פורת לילדים, תחרות מיה ארבטובה לבלט קלאסי, פסטיבל פלמנקו ועוד.

בית אמזלג
רחוב אמזלג 22: ביתה של משפחת אמזלג שהיו מאמידי היהודים בארץ. ביתם הוקם בקצה השכונה ובעקבות סלילת הרכבת, נחצה על ידי המסילה.

שכונת נווה שלום (בתי זרח ברנט)
רחוב זרח ברנט: בתי שכונת נווה שלום שכיום נמצאת בדרומה של נווה צדק, דרומית למרכז סוזן דלל. השכונה נוסדה בשנת 1890 על ידי זרח ברנט שהיה מעורב גם בהקמת פתח תקווה ושכונת מאה שערים בירושלים.



08/05/2005   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

תגובת גולשים (2 תגובות)
הוסף תגובה   לכל התגובות
2.
, (08/09/2005)
1. חבל שאין פרוט של הסיורים
, (18/05/2005) (לת)

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע