אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
תיאטרון
לוח האירועים 2024 מאי 
א ב ג ד ה ו ש
   
1011
12131415161718
19202122232425
262728293031
כתבה
 
מאת: מערכת הבמה דוקאביב בפתח
 

 
 


פסטיבל "דוקאביב 2004" השישי במספר ייפתח השנה ב- 25 במרץ ויימשך עד ה- 3 באפריל בסינמטק תל-אביב. הפסטיבל יכלול השנה חמש תחרויות - תחרות ישראלית, תחרות בינלאומית, תחרות סרטי סטודנטים, תחרות "דוקאביב צעיר" ותחרות יוצרים צעירים מבתי ספר תיכוניים ברחבי הארץ.

כמו כן יכלול הפסטיבל רטרוספקטיבה לבמאי האוסטרלי דניס או`רורק שאף יתארח בפסטיבל, ישפוט בתחרות הבינלאומית וישתתף בדיון מיוחד בסוגיות אתיות בעשייה הדוקומנטרית.

בין מסגרות ההקרנה השונות בפסטיבל - "בין מזרח למערב – מבט לאסיה" סרטים המפנים מבט לאסיה באמצעות סיפורים אישיים ומסעות; "צלילים מהעולם" - סרטים הקשורים בדרך זו או אחרת במוזיקה. כמו כן יוקרנו בפסטיבל סרטים ישראליים ובינלאומיים בהקרנות מיוחדות, מחוץ למסגרת התחרות. עוד בפסטיבל – מפגש עם יוצרים, הרצאות ודיונים תיאורטיים של מרצים ואנשי רוח.

שני הסרטים שיפתחו השנה את אירועי "דוקאביב" הם סרטה של אילאיל אלכסנדר "את שאהבה נפשי" וסרטו של יואב שמיר "מחסומים", שזכה בפרס הסרט הדוקומנטרי הטוב ביותר בפסטיבל "אידפא" באמסטרדם.

המנהלת האמנותית של הפסטיבל היא אילנה צור.

סרטים ישראליים בתחרות

"אירוסי דמים" – בימוי: עדה אושפיז, הפקה: שולה שפיגל, "את שאהבה נפשי" - בימוי והפקה: אילאיל אלכסנדר, "בחומש קרוב לשמיים" – בימוי: מנורה חזני, הפקה: הלל ובר, "גן" – בבימויים של רותי שץ, עדי ברש, "ימים עליזים, מר קורטיזון" – בימוי: שלומי שיר, הפקה דוקי דרור, "מחסומים" – בימוי: יואב שמיר, הפקה: עמית ברויאר – "אמיתוס פילם" ועדנה ואלינור קוברסקי – "עדן הפקות", "משאללה" – בימוי והפקה: איתן חריס, "משפה לשפה" – בימוי: נורית אביב, הפקה: פרדריק לוזי, מרק רוזנבאום, איתי תמיר, לוק וז`אן פייר דארדן, "משפוח`ה" – בימויו של דיויד נוי ובהפקתם של יורם עברי ודיויד נוי ו"שיר ערש" – בימוי: עדי ארבל, הפקה: נעמה פיריץ,

סרטים בינלאומיים בתחרות

"66 עונות" (סלובקיה, 2003) בימוי והפקה: פטר קרקס, "הילד האפגאני והבודהות של באמיאן" (בריטניה 2003 ) בימוי :פיל גרבסקי, הפקה אמנדה וילקי, "חול ומים" (בנגלדש 2003 ) , בימוי : שאהין דיל-ריאז, הפקה אורסולה סאס, "מה תעשי עכשיו קרולינקה? " (פולין 2003 ), בימוי :קרולינה בנדרה, הפקה :ריז`אר אורבאנייק, "מצעד הפזמונים של היטלר " (גרמניה 2003 ), בימוי: אוליבר אקסר, סוזן בנצה הפקה: סי. קיי ווסניגק, "מקהלת הגברים הצורחים" (פינלנד/דנמרק, 2003 ), בימוי: מיקה רונקאינן, הפקה קימו פאנאנן, "נערי סודאן האבודים" (קניה/ארה"ב 2003 ) בימוי והפקה: מייגן מיילן, ג`ון שנק, "פירוק הנפש" (בלגיה 2003 ) בימוי נינה טוסאן, מאסימו יאנטה, הפקה מרטין בארבה, "שפע – טרור של צריכה" (שבדיה 2003 ) , בימוי: אריק גנדיני, הפקה: קריסטינה אברג .

"דוק צעיר" –יצירה צעירה בסימן ירוק

זו השנה הרביעית שהפסטיבל מקיים תחרות לסרטי נוער דוקומנטריים ישראליים במסגרת שיתוף פעולה עם מחלקת החינוך של סינמטק תל-אביב ומחלקת הפיקוח על הוראת התקשורת והקולנוע במשרד החינוך. השנה נפתח מסלול חדש במסגרת התחרות, המיועד ליצירת מעורבות תקשורתית בנושאי איכות הסביבה: "דוק ירוק". לתחרות הוגשו 70 סרטים מבתי ספר בכל רחבי הארץ, ש-10 מתוכם עוסקים באיכות הסביבה.

תחרות סרטי סטודנטים

24 סרטים יתחרו השנה במסגרת תחרות סרטי הסטודנטים ומתוכם עלו שישה לגמר - "לאן?" בבימוי הדר בשן ממכללת הנגב ע"ש ספיר והמכללה האקדמית; "נקי" בבימוי רונן עמר מבית הספר סם שפיגל לקולנוע וטלוויזיה, ירושלים; "קדיש פעם שניה" בבימוי שרון אטיאס מהמחלקה לקולנוע בבית הספר לאמנות – "המדרשה", מכללת בית ברל; "יולנד" בבימוי עמר יפמן ממכללת תל-חי; "ילדים בשלט רחוק" בבימוי נחום לנדאו ממכללת הנגב ע"ש ספיר והמכללה האקדמית; "כבד עשרים" בבימוי ליאור גלר מהחוג לקולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת תל-אביב.

רטרוספקטיבה לדניס או`רורק

הפסטיבל יציג ארבעה מסרטיו של הבמאי האוסטרלי החשוב דניס או`רורק, שנחשב לאחד הבמאים השנויים במחלוקת בקרב יוצרי הקולנוע הדוקומנטרי וסרטיו מדגישים את חוסר היכולת של הקולנוע הדוקומנטרי לייצג מציאות אובייקטיבית.

או`רורק מגדיר את סרטיו כתיעודיים-עלילתיים (Documentary Fiction), ולא במקרה. דרכם הוא בוחן היוצר את מושג האמת החמקמק ומתמקד בקבוצות ובתרבויות שוליים. כדי ליצור מגע בלתי אמצעי עם גיבורי סרטיו, כובש או`רורק את אמונם, מתגורר בקרבם והופך לחלק מהנוף,כאשר מצלמתו תופסת את האנשים ברגעים אינטימיים, חושפניים ואמינים ביותר.

דניס או`רורק נולד בבריסביין, אוסטרליה ב – 1945. בשנות השישים לאחר שנתיים של לימודים באוניברסיטה, יצא למסעות במדבריות אוסטרלי, איי האוקינוס השקט ובדרום מזרח אסיה ועבד בחווה, כסוכן נסיעות, במתקני קידוח נפט וכמלח. במהלך תקופה זו למד צילום והתחיל לעבוד כצלם עיתונות. בתחילת שנות ה-70 עבר לסידני, שם התחיל לעבוד כעוזר גנן ברשות השידור האוסטרלית ועם השנים הפך לצלם במקום. בין השנים 1975-1979 התגורר בפפואה- גינאה החדשה, בה יצר את סרטיו הראשונים שעסקו בשחרור מהקולוניאליזם ובעצמאות המתהווה של המדינה החדשה.

רטרוספקטיבות ליצירותיו של או`רורק נערכו בפסטיבלים שונים בעולם וביניהם בפסטיבל ברלין ובפסטיבל סאנדאנס, שבו זכה גם בפרס על מפעל חיים ועוד. ב "דוקאביב" בישראל יוצגו ארבעה מסרטיו: "האישה הטובה מבנגקוק" (אוסטרליה 1991), "טיולי קניבלים" (אוסטרליה 1988) "קונאמולה" (אוסטרליה 2000), "מחצית חיים" (אוסטרליה 1985).

הסרט "מחצית החיים" יוקרן גם במסגרת אירוע משותף של "דוקאביב", קרן Pratt מאוסטרליה ומרכז השל לחשיבה ומנהיגות סביבתית, שבו יוענקו פרסים לאנשי תקשורת שהוכיחו עשייה עיתונאית מצטיינת בסיקור נושאים הקשורים לאיכות הסביבה. הטקס יתקיים ב- 31 במרץ בשעה 18:00 בסינמטק תל-אביב.

בין מזרח למערב – מבט לאסיה

הפסטיבל מייחד מקום לסרטים המפנים מבט לאסיה באמצעות סיפורים אישיים ומסעות, ומתארים מפגשים בין תרבות במזרח הרחוק והתרבות המערבית.

הבמאי הגרמני החשוב וורנר הרצוג יצר את הסרט "גלגל הזמן" ובו תיעוד אנתרופולוגי מרתק של טקס למען שלום שהתקיים בהודו ואוסטריה. הרצוג שהיה אורחו האישי של הדלאי לאמה חושף באמצעות אנשים ונופים תרבות של רוחניות ואמונה.

מדרום קוריאה יגיע סרטו של לי הוסיס "ועד היום הזה" הבוחן את קורותיה של אישה קוריאנית שהתחתנה עם חייל אמריקאי ונדדה אתו רחוק מהמולדת לארה"ב. הסרט חושף את היחס האי שוויוני בין אמריקה לקוריאה דרך הסיפור האישי. "ההגירה הסופית" – סרטם של הבמאים הסינים הואנג לינגפינג וז`ונג יאן הוא מסמך המתעד את תהליך המודרניזציה המואץ בקרב שבט נוודים סינים שבהנחיית הממשלה התיישבו באופן קבוע בכר הפועל כקואופרטיב.

"קאטוי", סרטו של הבמאי הישראלי מוטי חייבי, מתעד את תופעת ה"קאטוי" : גבר-אשה, "ליידי בוי", המתקיימת בתאילנד.

"חייו של בודהה" סרטו של מרטין מייסונייה הוא יצירה דוקומנטרית המנסה לשחזר את חייו ותורתו של בודהא באמצעות ביקור במקומות שציינו עבורו אבני דרך, ומצטיינת בסדרת צילומים יוצאי דופן.

צלילים מהעולם

מסגרת הקרנה שבה סרטים הקשורים במוזיקה ובדמויות מעולם המוזיקה. יוקרנו הסרטים הבאים: "שאהבנו כל-כך" - סרטו של ההולנדי ג`ק יאנסן על הזמרת הלבנונית האגדית שהפכה לדבק בחברה הלבנונית השסועה. "סאינקהו" סרטה של הבמאית הגרמנייה אריקה פון מולר – דיוקנה של הזמרת המונגולית סאינקהו שכוכבה דרך במערב, "של מי השיר הזה?" של הבמאית ההונגרייה אדלה פייבה, המתחקה במסע על פני שבע מדינות אחר אחר שיר אחד ידוע שהפך למקור של ריב על בעלות. "אמנדלה! מהפכה בהרמוניה בת ארבעה חלקים" - סרט דרום אפריקני של לי הרש מציג את ההיסטוריה הדרום-אפריקאית מנקודת מבט מיוחדת המתקדמת בתפקידה של המוזיקה ושירי המחאה במאבקם של השחורים נגד הדיכוי.

הגבולות המשתנים של הקולנוע הדוקומנטרי

מסגרת שבה יוקרנו שלושה סרטים."הצד האפל של הירח", סרטו של וויליאם קארל, חוקר את אחת הקונספירציות הגדולות בתולדות המאה ה-20: בקשתו של ניקסון מהבמאי סטנלי קובריק לביים את ההליכה הראשונה של אדם על הירח למקרה שלא יתאפשר להעביר צילומים בשידור ישיר. "בראשית הייתה העין" – סרטו של האוסטרי באדי מינק הבוחן באמצעות גלויות נוף פסטורליות את עולם האימאג`ים הבנאליים כפי שהשתקפו בגלויות פסטורליות מהאלפים האוסטריים וזלצבורג מהתקופה הנאצית ועד היום. "לגעת בריק", סרטו של הבמאי הבריטי קווין מקדונלד, משחזר את מסעם המצמרר של שני מטפסי הרים ואת מאבקם לחיים.

סרטים בינלאומיים מחוץ לתחרות

הסרטים שיוקרנו - "ניכור", סרט צרפתי בבימויו של מאלק בנסמאיל, עוקב אחר דמויות בבית חולים לחולי נפש באלג`יר. "אשתו של איינשטיין" סרטו של ניקולה וולמינגטון החושף את סיפורה של מילבה מאריץ` אשתו הראשונה של אינשטיין ואם שלושת ילדיו, שהייתה שותפה כנראה למחקר על תורת היחסות. "החטא ועונשו באנטארטיקה" סרטו של סאשה סנו החושף מבט מורכב ושונה על אלימות כרונית בתוך המשפחה ועל התנגשות בין ערכים מערביים למסורות עתיקות ההולכות ונעלמות. "טאפרוור" סרטה האמריקאי של לורי קאהן - לוויט, המתאר את תולדות חברת "טאפרוור" ושיטת השיווק המהפכנית שלה. "כל הנערות שאהבתי" – סרטו של אנריקה גולמן במאי קולנוע ברזילאי היוצא לחיפוש אחר הנשים שאהב במהלך חייו. "אמא של פוטין" סרטה של אינקה סמיטס על ורה פוטינה, קשישה מגרוזיה הטוענת כי היא אמו של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין. מארה"ב יגיעו סרטם של ויקטוריה ברוס וקארין הייס - "חטיפתה של אינגרד בטאנקורד" - סיפור חטיפתה של מי שהייתה מועמדת לנשיאות קולומביה ונחטפה על ידי המחתרת.

סרטים ישראליים מחוץ לתחרות

הסרטים שיוקרנו - "אדמה רוח ואש" של אמנון טייטלבאום, סיפור חייו של יגאל תומרקין המהווה מסע בעקבות עבודותיו, שהוא מסע בעקבות ההיסטוריה האישית שלו וההיסטוריה והלאומית והתרבותית של ארץ ישראל. "חלוצות" בבימוין של פזית בן חיל וגלית שקד סיפורן של שלוש נשים כדורגלניות, ישראליות חברות ליגת כדורגל נשים בארץ. "יתום עם הורים" - סרטו של יהודה ניב, המתאר את סיפור חייו של שלמה בר שביט. "קורות חיים", סרטו של שחר מגן העוקב אחר שלוש דמויות בקורס לכתיבת זיכרונות של גמלאי משרד התיירות.

מפגש יוצרים

בפסטיבל יתקיימו כיתות אמן עם היוצרים מיק צ`אקי, קריסטין צ`וי ודניס או`רורק.
מיק צ`אקי הוא מפיק ובמאי דוקומנטרי בטלוויזיה הבריטית, שיצר מעל מאה תכניות, העוסקות בביוגרפיות, היסטוריה, תרבות וקידום אינטרסים חברתיים. ב- 1998 הוענק לו פרס הוקרה על ידי הטלוויזיה הממלכתית באנגליה עבור תרומה ייחודית בקידום הטלוויזיה. בסדנה יספר היוצר על תהליך עבודתו בפרויקט הנוכחי שלו באיראן.

קריסטין צ`וי היא מפיקה ובמאית דוקומנטרית, ראש המחלקה ללימודי המשך בקולנוע וטלוויזיה ב- NYU. סרטיה זכו ביותר מ- 60 פרסים בתחרויות ברחבי עולם, הכוללים מועמדות לאוסקר. צ`וי תציג את סרטה האחרון "Sparrow Village", 2003 ותהליך עבודתה עליו.

דניס או`רורק, שכאמור תיערך לו רטרוספקטיבה בפסטיבל, . יציג במפגש עמו חלקים מתוך סרטו החדש "מוקשים – סיפור אהבה", המתרחש באפגניסטן.

סמינר קולנוע – מפגשים

פרויקט משותף ל"דוקאביב" ולסמינר קולנוע שמטרתו לשכלל ולהעשיר את הדיון התיאורטי בנושאים העולים מתוך היצירה הקולנועית - דוקומנטרית, עלילתית או ניסיונית. לסמינר מתכנסים יוצרים מהארץ ומהעולם יחד עם אנשי רוח מתחומים שונים כדי לדון בסוגיות המגוונות הנובעות מיחסי הגומלין בין יצירה, לבין צופה, לבין מציאות.

במפגש הראשון יוקרן הסרט "שפע – הטרור של תרבות הצריכה" בבימויו של אריק גנדיני ולאחר מכן יתקיים דיון על נזקי תרבות הצריכה בתרבות הקפיטליסטית. משתתפים: אריק גנדיני במאי הסרט, דר` אורלי לובין ראש החוג לספרות כללית באונ` תל-אביב, ניר נאדר מקבוצת "וידיאו 48".

במפגש השני, "ניוזריל – יומנים", תתקיים הקרנה חד פעמית של קובץ עבודות מפרויקטNewsreel , המציג זווית נוקבת ואלטרנטיבית לאירועים שונים בחייה של אמריקה, החל בסוף שנות השישים. לאחר מכן יתקיים דיון על ערכם של תיעוד חוץ ממסדי בהצגת מציאות נגדית בהשתתפות קריסטין צ`ואי, דר` אורלי לובין דר` סרי חנאפי מנהל מכון שמל ברמאללה והצלם מיקי קרצמן.

ועוד..
שיתוף פעולה ראשון מסוגו בין הפסטיבל לחטיבת "אסכולות" של האוניברסיטה הפתוחה, שבו יתקיים רצף מפגשים שיכלול סרטים, הרצאות ומפגשים עם יוצרים.בין המרצים - פרופ` ניסים קלדרון, ד"ר גליה צבר, ד"ר תמר אל-אור וגילית איבגי.









09/03/2004   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע