אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
תיאטרון
לוח האירועים 2024 מאי 
א ב ג ד ה ו ש
   
1011
12131415161718
19202122232425
262728293031
כתבה
 
מאת: מערכת הבמה אירועי מחול אחר בסוזן דלל
 

 
 


אירועי "מחול אחר" במרכז סוזן דלל יתקיימו השנה בפעם הרביעית בין ה- 13 וה- 15 במאי. השנה, לאור פניות רבות של היוצרים הצעירים הוחלט להפריד את אירועי "מחול אחר" ממסגרת אירועי "מחולוהט" המתקיימים בחודשים יולי-אוגוסט ולקיימם בנפרד, בחודש מאי.

"מחול אחר" היא מסגרת מיוחדת המאפשרת לכשרונות צעירים להציג את עבודותיהם ומהווה שלב ראשון בדרך לפעילות מקצועית. מסגרת זו מאפשרת ליוצרים החדשים ליצור בסגנונם המיוחד והאחר, ללא התערבות אמנותית.

למעלה מ-45 עבודות של כוריאוגרפים צעירים הוצגו בפני הוועדה שבה היו חברים הכוריאוגרף והרקדן עמנואל גת, קלאודיו קוגן, שלי גונן, רחל גרודז`ינובסקי ועודדה כרובי. הוועדה בחרה 20 עבודות במהלך שלושת ימי "מחול אחר"

היוצרים והיצירות

כרמית דינר – "שביניהם"
עבודה המתייחסת לשונה בחיים והקשר שבין שני צדי המטבע. כרמית דינר, בת 24, מתגוררת ביקנעם ורוקדת בסדנה להכשרת רקדנים בעמותה לקידום המחול בחיפה בהנהלתה של עדה אורני.

שירי הדרי – "הריון מדומה"
עבודה בשילוב וידאו-ארט, החוקרת את המושג חוויה מדומה - את הרגעים בחיים שבהם אנו משוכנעים שהם מציאותיים אך לאחר זמן מה "המציאות" מתפוגגת. שירי הדרי היא בוגרת אוניברסיטת תל אביב במסלול משחק ותיאטרון. היא למדה שנה בבית הספר למשחק של ניסן נתיב, למדה מחול אצל רנה שינפלד, וכן השתתפה בסדנאות מחול באקדמיית "אלווין איילי" בניו יורק ולימודי בוטו ביפן שם השתתפה כרקדנית בלהקתה של קיי טקיי. הדרי השתתפה באירועי "מחול אחר" בשנים 2001 ו-2002 עם העבודות "חלון ג`וארי" ו"מות".

נאוה יעקובי – "דו"
"בכל אחד מאתנו קיים הדו...איכשהו, איפשהו, מתישהו..." . נאוה יעקובי היא בוגרת מגמת המחול בבית הספר קריית שרת בחולון, בוגרת לימודי מחול בבית הספר לריקוד של בת דור וזוכת מלגה של קרן תרבות אמריקה-ישראל. רקדה בלהקת בת דור, בהפקות של האופרה הישראלית, בלהקת המחול הקיבוצית ובלהקתו של עידו תדמור.

עפרה אידל-ליפשיץ – "מרעה"
העבודה מתייחסת לבחורה המתבוננת במראה ובמוחה נוצר דימוי שחורץ את דינה של המציאות. עפרה אידל רוקדת בלהקת "קומבינע". היא בוגרת האקדמיה למוסיקה ומחול ע"ש רובין בירושלים. עבודותיה הוצגו במרכז ז`ראר בכר, בבית עידו תדמור, בבית שמואל בירושלים, במרכז רעים בחולון ובתיאטרון תמונע.

לימור בלהנס – "ועל הפה תלוי חצי חיוך"
עבודה בהשראת המחזה "יעקבי וליידנטל" מאת חנוך לוין, המנסה להציג מערכת יחסים בין שלוש דמויות המחפשות תוכן לחייהן בתוך משולש צר שהוא כל עולמן. לימור בלהנס (בת 25), בוגרת המסלול להוראת מחול בסמינר הקיבוצים והסדנה לרקדנים בקיבוץ געתון. כיום היא רקדנית בעמותה לקידום המחול בחיפה, מורה למחול ויוצרת.

אביגיל רובין – "סולו ברירת מחדל"
העבודה היא ניסיון לחזור לנקודת ההתחלה, לשקט פנימי, לריכוז ולהתמודד עם הסיטואציה המשתנה. אביגיל רובין היא בוגרת בית הספר הגבוה לאמנויות הבמה SNDO באמסטרדם במגמת כוריאוגרפיה שם יצרה מספר עבודות מחול. כמו כן למדה בבית הספר בת דור ואצל רנה שינפלד והשתתפה בסדנאות רבות בישראל, באמסטרדם ובלונדון.

יעל אשר – "שיחות"
עבודה השואבת ממשפטים מתוך "מחכים לגודו" מאת סמואל בקט דוגמת "האוויר מלא בקול צעקותינו, אך ההרגל מצליח לעמעם הכל". יעל אשר היא בוגרת תואר מחול ותנועה בסמינר הקיבוצים. השתתפה בסדנאות רבות בתחומי מחול שונים ויצרה כוריאוגרפיות להצגות שהועלו בקיבוץ מזרע.

שלומית פונדמינסקי – "בטן"
"נמצאת בתוך קופסה, בתוך קופסה, בתוך קופסה...הבטן מנווטת ומגלה אפשרויות לחופש". שלומית פונדמינסקי היא רקדנית, כוריאוגרפית ומורה למחול. בוגרת תואר ראשון במסלול למחול במכללת סמינר הקיבוצים. לימודי אמנות רב תחומית באוניברסיטת תל אביב ולימודי תיאטרון פיזי בבית ספר לתיאטרון הגוף. רקדה בקבוצת מחול נעה דר ועם נמרוד פריד. יוצרת משנת 2000 ועבודותיה השתתפו בפסטיבל גוונים במחול 2001 ובפסטיבל אינטימדאנס 2002 בתיאטרון תמונע. הופיעה עם עבודותיה גם בחו"ל.

הראל קיי – "אקרא לשמש"
על עבודתו אומר קיי: "הרצון לתנועה ולזרימה תמידית בחיי. דרך אמונה. מתוך הציפייה שיהיה פשוט. טוב".
הראל קיי רקד בבית הספר מחולה, בלהקת המחול הקיבוצית הצעירה, בפרויקט "בהמות" של מרכז סוזן דלל, להקת המחול של עידו תדמור, להקת המחול בת דור. יצר את העבודה "סינרגיה" שהועלתה במסגרת מחולאחר ב-2003. זוכה מלגת רקדן מצטיין של קרן התרבות אמריקה-ישראל משנת 2001.

עינב צור – "חשופית"
חשופית משמעה חילזון ללא בית ואף על פי כן, תיתכן קונכיה. העבודה היא קטע בוטו/מחווה ליוגה, עוסקת בחקירת המעבר שבין מצבי הגוף ככלכי לביטוי נפש ומצבים בהם מבטא הגוף צורה ותנועה מופשטת, פשוטה במרחב.עינב צור לומדת טאי צ`י ובוטו.

ליה כהן – "דיסקונקט"
העבודה מתייחסת לחקירת תבנית כנקודת מוצא ליצירה הטומנת בחובה עולמות שונים פיזיים ורגשיים כאחד.
ליה כהן למדה מחול בסמינר הקיבוצים ומלמדת מחול מודרני וג`אז.

דנה רוטנברג – Under Study"
דנה רוטנברג מתארת את עבודתה כ"התנהלות כבושה, פחדנית, מהססת, כבויה למחצה, של זו שכבר התאכזבה". רוטנברג למדה בבית הספר למחול בת דור. בעלת תואר ראשון במחול מאוניברסיטת קולומביה בניו יורק. עבדה עם להקת רקדנים בניו יורק ועבודותיה הוצגו במסגרות שונות דוגמת פסטיבל הפרינג` של טורונטו, פסטיבל "Dancenow" בניו יורק ויצרה את הכוריאוגרפיה להצגה "הבבונים חוזרים" בתיאטרון הבימה.

יעל אורני – "עין הרוח"
היצירה מרמזת על געגוע לעבר ורצון לחיות את החיים מחדש.

אפרת רובין – "בצק"
שלוש נשים בפעילות אינטנסיבית של בישול – עירבול, חיתוך, כתישה, קיפול, השטחה, לישה וכו`, פעילות המשמשת כנקודת מוצא של חיפוש אחר שפה תנועתית חדשה וכנה, אשר מתוכה נחשפים עולמות פנימיים. אפרת רובין היתה "רקדנית מצטיינת" במסגרת שירותה הצבאי, רקדה בבית הספר בת דור, עם עידו תדמור ומלני ברסון. רקדה ויצרה עבודות בבית הספר של אנה טרסה דה קירסמקר בבריסטל. למדה תקשורת חזותית ב"בצלאל". רקדה עם ניב שינפלד במסגרת "הרמת מסך" (2001), יצרה את "מנוע חיפוש" שהועלה בזירה הבינתחומית ובפסטיבל שירה ביפו, יצרה ל"גוונים את "בובה מסוג שני" שהוצגה לאחר מכן גם במסגרת "מחולוהט". זוכת מילגת קרן יהושע רבינוביץ לאמנויות על הישגיה האמנותים (2003).

רונן יצחקי – "גאות"
העבודה כוללת שלושה רקדנים ומוזיקאי אחד. הריקוד נוצר מתוך המחקר התנועתי של חיות ובני אדם ויחסיהם כזכר-נקבה החיים על כדור הארץ ומושפעים ממשיכתו של הירח.רונן יצחקי רקד במסגרות רבות ושונות – בפסטיבלים באמסטרדם, בגרמניה, ניו יורק, תיאטרון ענבל, תיאטרון עכו, ומלמד תנועה.

חנן מרציאנו – "מימי"
העבודה עוסקת בפרט ובהתמודדתו עם החברה, מידת ההיטמעות שלו בחברה לעומת הרצון לשמור על חלקים מעצמו לעצמו, הרצון להיות נאהבף הרצון למגע ולחום אנושי מול המאבק הפנימי להשתחרר מן הצווים החברתיים, החוקים והמגבלות שמעמידה החברה לפרט כתנאי להשתתפות בה.חנן מרציאנו רקד בלהקתם של ליאת דרור וניר בן גל – "אדמה" במצפה רמון. יצר כוריאוגרפיה לסדנה בגעתון ורקד ב"פולחן האביב" שהוצג בפסטיבל עכו 2003.

שני בן חיים וענת כץ – "מר שלומטין"
על עבודתן הן אומרות: "הברות במהירות יסתדרו למילים. אתה לא מקשיב למילים, אתה מקשיב למוזיקה שלהן, ומנסה להשתחל ולהמשיך את הקצב כשמגיע תורך. אחר כך אתה חייב מישהו שימלא את החלל בזמן שאתה מחפש את המילים להמשיך". שני בן-חיים למדה בסדנת המחול בת דור ולאחר מכן בסדנת המחול בגעתון.ענת כץ למדה בסדנת המחול בגעתון והשתתפה בפרוייקטים שונים של תיאטרון-מחול.

יורם כרמי – מתוך "בונקר"
דואט לבחור ולבובה מתוך המופע "בונקר" של קבוצת מחול פרסקו.

ארי פסטמן – "אחותי"
על עבודתו הוא אומר: "חלום פנטזיה על אחות שאין לי ואף פעם לא הייתה לי". ארי פסטמן למד מחול בקיבוץ געתון והיה רקדן בלהקת המחול הקיבוצית , רקד בהפקת "גברים" של סוזנה לינקה, עבדה עם ריטה (1995-1999). השתתף ב"דו אמן" עם השחקנית עופרה וינגרטן. עבד עם יוצרים קבים ביניהם מץ אק, רמי באר, כריסטופר ברוס, סוניה ד`אורליאנס ג`וסט, קיי טאקי ועוד. יצירתו הראשונה – "עוזב או מתאהב" הועלתה במסגרת פסטיבל "אינטימדאנס" וב-"מחול אחר" (2001),

סדנאות המחול מגעתון – "אבנים" – שדה אבנים
העבודה מתייחסת להתמודדות האדם מול כוחות הטבע, מפגשי האדם והטבע ופרידות האדם מן הטבע. הקטע לקוח מכוריאוגרפיה של קיי טאקי מיפן – יצירת מחול ייחודית אשר הוצגה בארץ ובעולם במסגרת פסטיבלים רבים ואורכה הוא 24 שעות כאשר הרקדנים נשארים על הבמה והקהל מתחלף. שירי הדרי, רקדנית ישראלית בלהקתה של קיי טאקי, העמידה את הכוריאוגרפיה עם רקדני הסדנה בגעתון. תהליך העבודה כלל עבודה בטבע שהמחישה את אופן עבודתה של הלהקה ביפן.







23/04/2004   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע