אמנים עניין פסטיבלים בידור ילדים קלאסי קולנוע מוזיקה מחול תיאטרון
רכישת כרטיסים אינדקס דרום ירושלים צפון חיפה מרכז תל-אביב
הופעות, פעילויות לילדים, לוח מופעים, סרטים וכרטיסים
תיאטרון
לוח האירועים 2024 מאי 
א ב ג ד ה ו ש
   
1011
12131415161718
19202122232425
262728293031
כתבה
 
מאת: מערכת הבמה מחזה העוסק ברצח רבין ב-"פותחים מסך"
 

 
 


פסטיבל "פותחים מסך" יתקיים בין ה- 13 ל- 15 במאי באולמות שבמתחם בית ציוני אמריקה. זו הפעם החמישית ברציפות שתיאטרון בית ליסין מפיק את הפסטיבל, שבו קוראים לראשונה 11 מחזות חדשים, והשנה ישתתפו בו כ- 120 ממיטב השחקנים בארץ.

הפסטיבל בא לעודד, את היוצרים המבקשים להצטרף, למשפחת התיאטרון הישראלי. כל המחזות שישתתפו בפסטיבל השנה עוסקים בהוויה הישראלית, כפי שהיא משתקפת בעיני הדור הצעיר של עידן ההיי טק.

אירוע הפתיחה של הפסטיבל, "כל הבמה אשה", בבימויו של אלון אופיר, יוקדש השנה לדמויות נשים במחזאות הישראלית.
לאחר אירוע הפתיחה יתקיים דיון פומבי בנושא "שיקולים בבחירת רפרטואר- כל התשובות, כל השאלות – כל מה שרצית לשאול את מנהלי התיאטרונים ולא העזת לשאול". בדיון ישתתפו מנהלי התיאטראות הרפרטואריים בארץ: נעם סמל, עמרי ניצן, ציפי פינס, סיני פתר, מיכאל גורביץ`, נתן דטנר, יבגני אריה ואורי לוי. את הדיון תנחה יעל דן, והמשתתפים ישיבו לשאלות הקהל.

ועוד במהלך הפסטיבל - מלגות פיתוח יוענקו למחזאים המצטיינים.

המנהל אמנותי של "פותחים מסך" הוא אבישי מילשטיין והמפיקה היא : אדווה טמקין. בוועדה האמנותית של הפסטיבל חברים ציפי פינס, הלל מיטלפונקט וגורן אגמון. הפסטיבל מתקיים בשיתוף קרן יהושע רבינוביץ` לאמנויות ת"א ובית ציוני אמריקה.


תקצירי המחזות המשתתפים:

"רצח יצחק" מאת מוטי לרנר
דרמת מתח פוליטית-מוזיקלית, הבוחנת את השפעת רצח רבין על החברה הישראלית. חשיפה ראשונה בישראל של מחזהו השערורייתי של מוטי לרנר שהועלה בארה"ב ובגרמניה. במוסד לחולי נפש מעלים נפגעי הלם קרב ופעולות טרור מסכת דרמתית על רצח יצחק. הכאב האישי והפרטי מתערבב עם הכאב הלאומי, האירוניה שבצירוף בין שני העולמות מעלה שאלות מביכות ונוקבות שמגיעות עד לסיבות של שורשי הסכסוכים הפנימיים של החברה הישראלית. משתתפים: אילן דר, עופר זוהר, יורם חטב, יורם טולדנו, לונה יקר, אברהם סלקטר, סנדרה שונוולד, אריה שריקי, ירון מוטולה, רזיה ישראלי, ששי סעד, שרית וינו-אלעד, עדי צ`זרה, גיא מנהיים.
בימוי: עודד קוטלר, מוזיקה: יוסי בן נון.

"מריקה" מאת מלכה אדלר
מריקה בואנדיה בת ה-75 מוצאת עצמה לפני סיוט. בתה מארגנת לכבודה מסיבת יום הולדת בבית אבות לוותיקים בעמק. היא מתכוננת בחירוק שיניים לבואם של האורחים ומתחשבנת עם החיים והמתים בחייה. מריקה הגיעה אל כפר קטן מול הכנרת ב- 1937. בעלה הראשון נרצח בפעולת טרור. בעלה השני, מזמן לה לא הרבה יותר מחיי עמל מפרכים. אהבתה לרופא הכפר, אינה מתממשת. המחזה מבוסס על הספר "בואי דודה נרקוד" מאת מלכה אדלר, הוצאת פרוזה 2001. בימוי: גורן אגמון.

"חברות" מאת מיכל אהרוני
יורם ורותי היו זוג במשך כל תקופת הצבא והתיכון. דני היה החבר הכי טוב שלהם. השלישייה המשיכה את החברות לאורך השנים. יורם הפך לפרשן טלוויזיה בכיר ומוערך ונותר רווק. רותי הפכה למורה, דני הלך לעסקים . ארוחות הערב המשותפות הפכו לחלק בלתי נפרד מהחיים של שלושתם, שבו הם מרכלים, נזכרים, צוחקים. ערב אחד יורם מצרף את יעל, חברתו החדשה לחיים, לארוחת הערב המסורתית. היא בת עשרים וחמש, סטודנטית לתואר שני בתיאטרון, מלאת קסם אישי וסקסית. סיפור על קנאה, הערצה, הצלחה, כישלון ואהבה. סיפור על חברות של שנים ועל מה שבאמת מניע אותה. בימוי: אוהד שחר.

"בשידור חי" מאת דפנה אנגל – מחרז
סיסו המכוער מאוהב בפאני, הזמרת במועדון הלילה של הדוד שלו. בני בולדוג, הדוד, מחליט לעשות לו "מערוף" – הוא כופה על אדי קראסו, כוכב הטלנובלות, לקחת את פאני לככב לצידו בספיישל יום העצמאות המיוחד. אדי מקצה לה מקום במקהלת הליווי. אבל פאני יודעת שזאת ההזדמנות שלה והיא כובשת את תשומת הלב, את מרכז הבמה, את הסולו הכי מרגש – אבל גם את ליבם של אדי, של סיסו ושל עוד כמה קנאים. קומדיה מוזיקלית מסוגננת, אגדה מודרנית מקורית ומפתיעה על אהבה, הצלחה והזיקה שבין טלנובלה לבין "ים השיבולים". בימוי: אלון אופיר.

"חוזרים" מאת מירב גרי-כהן
טלי, שחקנית צעירה בישראל של תחילת שנות השבעים, נאבקת על קבלת הכרה ותמיכה ממשפחתה, בעיקר מאמה, שחקנית ותיקה ומצליחה. היא מתאהבת ביוסי, שחקן מבטיח, כריזמטי ומאמין בשליחות חברתית. אהבתה אליו משנה את מסלול חייה, מחזירה אותה לדת וחושפת את כל הצביעות החברתית של מעגלי חייה. דרמה ביוגרפית מרגשת שמצליחה לגעת בקונפליקטים המעצבים את חיינו מאז הטראומה של מלחמת יום הכיפורים. בימוי: אילן דר.

"אלינור" מאת נורית דגן
אלינור, זמרת פופ ישראלית שמצליחה מאד באירופה, מתאהבת בישראלי יורד, משקם יצירות אמנות על פי הצהרתו, וזייפן על פי הידוע עליו. היא מנסה להשתחרר מהמפיק ששלט בחייה וכן ממשפחתה ומאחותה האובססיבית. במסעה הכואב היא נוגעת בשאיפות, בנשיות, באימהות, בהצלחה מרקיעת שחקנים ובמחלה המאיימת על חייה. מלודרמה מרגשת שמצליחה לתת נקודת מבט אמינה ונדירה על ההקרבה, המאבקים והזיוף של תעשיית המוזיקה הקלה. בימוי: משה קפטן.
"סחרחורת" מאת בן הכט
שישה צעירים, "בני טובים", מתכנסים בוילה מפוארת לסופשבוע של הטרפות וקטעים, שאינם מצליחים לכסות על ריקנות קיומית עמוקה. ריקנות שמובילה אותם להרפתקאה תמימה שמסבכת אותם עד כדי כך שחייהם משתנים לבלי הכר.
מחזה צעיר ונועז, פרוע וחצוף על דור שמחפש את האהבה בלי לדעת בכלל על קיומה. בשיתוף עם תיאטרון באר-שבע.
בימוי: משה נאור.

"שכחה" מאת רון ונטורה
מפגש טעון בין אח ואחות, זמן קצר אחרי מותם האלים של הוריהם. מיכל, הבכורה, אינה זוכרת דבר מליל הרצח. גדי, האח הצעיר, אינו מוכן לספר דבר אודות אותו לילה – לא לה, לא לחוקרים, לא לאיש. מפגש אחרון בין זרים שגדלו בבית אחד. דרמה פיוטית ומרגשת על ריחוק וקירבה, על התמודדות ובריחה, על אהבה ושכחה. בימוי: שלומי ליברמן.

"גשם של חמניות" מאת יורם זקס
בן הוא ישראלי צעיר בן שלושים שגדל במושב. למרות ילדות ובגרות לחלוטין רגילות, בן מרגיש שמשהו בחייו התפספס. הוא מהסס וביישן ביחסיו עם נשים. ואז בן נוסע להודו ונתקל במה שישנה את חייו: הטנטרה הקוסמית. קומדיה הזויה ומשעשעת על רוחניות וחקלאות, ועל הקשר בין אורגזמות קוסמיות וג`חנון. בימוי: יגאל זקס.

"פנתר של נייר" מאת עמיר ממן
יואל הרוש, סופר של רבי-מכר כותב את ספרו האמנותי הראשון: "פנתר של נייר". בספר הוא מאשים את אביו, "פנתר שחור" לשעבר שהפך לנובוריש, התברגן ושכח את המאבק. כשהספר נכשל כישלון חרוץ מבחינה אמנותית אך מתקבל בחום על ידי העם. יואל מתחיל במאבק של שירה ורוח. המאבק הופך אלים ויואל נוטש ומתגלה כ"פנתר של נייר". מחזה מרגש ומעורר מחשבה על זהותו של הדור השני למאבק החברתי בישראל. בימוי: אבישי מילשטיין

"קאליפסו" מאת מאיה צרפתי
מעגל מרתק של יחסים: רוני מחזיק בתיבה של יעקב. יעקב איבד את משפחתו בשואה ומתייחס אל רוני כאל בנו. רוני וברכה חיים ביחד, רוני לא רוצה להתחתן כי הוא מאוהב בדמותה הוירטואלית של נטע. נטע של הצ`ט היא שונה ומאוהבת במורה אלינור, חברתה הטובה של ברכה, שמשוכנעת שתלמיד צעיר הוא זה שכותב לה את מכתבי האהבה המופלאים. מחזה פיוטי רב דמיון, צעיר ברוחו ובעולם הדימויים שלו ומרגש בפשטות ההבעה ובישירות המקסימה של הדמויות. בימוי: רוני סיני.

"הטבעת של וודי אלן" מאת יונתן שם אור
אביו של אודי קניגסברג נפטר, ואמו מחליטה להיפטר מהדירה הקטנה ולעבור לדיור מוגן כדי לנהל רומנים סוערים עם בני גילה. אודי, עורך דין, כושל, בטלן ועצלן נשאר בלי הירושה הקטנה שחיכה לו כל חייו. ואז הוא נזכר בטבעת הזהב שהייתה שייכת למלך הפולנים ושסבו מכר בטעות תמורת סרטיפיקט לפלסטינה. בחיפושיו אחרי הטבעת שעשויה להצילו הוא מגיע עד וודי אלן – האיש שהוא הכי מעריץ, וגם קניגסברג במקור.קומדיה מטורפת של מצבים וטעויות על השאיפה לברוח מכאן, על ההכרח לחזור לכאן, על כוכב קולנוע אמריקני ועל קונסול פולני מנומס. בימוי: ליאור אשכנזי.



11/05/2004   :תאריך יצירה

הדפס הוסף תגובה

הפוך לדף הבית   |   מי אנחנו  |  כתבו לנו   |  תנאי שימוש   | פרסום באתר   |   לרכישת כרטיסים   

ארכיון אינדקס   |  ארכיון אמנים   |  ארכיון אולמות   |  ארכיון אירועים   |  ארכיון כתבות

תיאטרון מחול | מוזיקה  | קולנוע  | קלאסי  | ילדים  | בידור  | פסטיבלים  | עניין  | אמנים

ביקורת תיאטרון  |  ביקורת מחולביקורת אופרהביקורת קולנועעולים השבוע | ראיונות קולנוע

ביקורת מוזיקה | ביקורת הופעות   |  ביקורת אלבומים |  אלבום והופעה  |  פותח קופסה  |   פותח קופה  

מה עושים עם הילדים בשבת  ההופעות השוות של השבועאירועים בחינם השבוע